1 Haziran 2024 Cumartesi

Yeni Bir Gün Başladı :)

 Günaydın dostlar,

Güzel bir sabaha uyandık... :) Saat 4.30 olmadan ezanla uyandık... :) 00.00'ı geçiyordu yattığımız... :)

Henüz banyomuzu yapmadık... İlaçlarımızı alalım ve çayımızı yapalım... :) Çeyreğin yarısı kadar alalım ilacımızı bu saatte... :) Daha her yer karanlık... :)

Bugün duşumuzu aldıktan sonra inşallah namazlara da gayret edelim... Tesbihatlara da... :) Sadece dersler olmasın gündemimiz... Rahatsız da olsak ahiret işlerini de unutmayalım... :)


Arkadaşlar, çayımızı doldurduk, ilaçlarımızı aldık... :) Şimdi hemen banyomuzu yapıp ibadete geçelim çaydan sonra sallanmadan... :) 6.30 gibi de derslere başlayalım... Saat şimdi 4.52... :)

Arkadaşlar saat 5.29 olmuş ve duşumuzu da aldık çok şükür... Hava da aydınlanmış... Şimdi kerahat vaktinin çıkmasını beklerken 1000 besmele çekelim... Çayımız da yanımızda... Haydi vira bismillah... :)

Arkadaşlar kahvemizi doldurduk... Bir 10 dakika dinlenelim de ardından ibadete gayret edelim beynimizi de fazla yakmadan... :)


Evet dostlar, çok mutluyuz... :) Kahvemiz de yanımızda... Şimdi derslere geçebiliriz... :) Ancak önce biraz müzik molası ders kaçmıyor Cumartesi Cumartesi... :)


Arkadaşlar 1 saat 1 dakikalık ikinci felsefe dersiyle çalışmaya başlayalım yavaştan... :) Saat de 6.45'e yaklaşırken... :)

Evet arkadaşlar ikinci felsefe dersini de bitirdik ve çok hoşumuza gitti... :) Aydın Hocamız iyilik kötülük kavramlarına varlık felsefesine değinmiş, dersin sonunda da niçin bir şeyler var da yok değil,  varlık yokluk tartışması, görüntüden gerçekliğe, çokluktan teklik düşüncesine, değişimden değişmezlik fikrine, sonlu olandan sonsuzluk düşüncesine, ölümün arkasındaki ölümsüzlüğe ve sınırdan sınırsızlığa geçiş kavramlarına kısaca değinmiş.. :) Mükemmel bir şey felsefe... Ancak dostum Mevlana felsefeye çok girme demişti... Ben de baba gibi sevdiğim Mevlana'dan ötürü felsefeyi sadece kitaplardan ve bu dersten öğreneceğim... Ayrıca felsefe okumayacağım belki de manevi babanın öğüdünü tutarak... :)

Arkadaşlar dünkü son dersimizde de diferansiyel denklemlerin ilk dersini izlemiştik... Diferansiyel denklem nedir, adi/kısmi diferansiyel denklem nedir, mertebe-derece nedir, lineer-lineer olmayan nedir, homojenlik nedir gibi kavramlar ile genel-özel çözüm ve tekil çözüm kavramları ve hatırladığım kadarıyla bir de başlangıç değer problemine değinmişti hocamız...  :)
 
Bu da aynı pozun gülümseyen versiyonu... :) 


Şimdi dostlarım bir çay dolduralım ve ikinci dersi seçelim... :) Öğrenmek çok güzel, bilgeliğe doğru koşmak çok güzel, Tanrı'yı anmak çok güzel, çalışmak çok güzel, sevmek çok güzel... Güzellikler artsın inşallah...  :) Çay içmek, kahve içmek çok güzel... :)

Arkadaşlar 30 Mayıs günü 2 tane biçimsel diller ve otomatlar dersiyle başlamıştık finaller için düzgün hazırlanmaya... :) Şimdi de veri tabanı yönetim sistemleri dersinin ilkini tamamladık 45 dakikalık... Gayet keyifliydi... :) Bisküvimizi de yedik... :) Saat 9.35'e geliyor... Biraz dinlenmece, ardından üçüncü dersi seçip çalışmaca... :)

Arkadaşlar üçüncü dersi bilgisayar organizasyonu ve mimarisi olarak seçtik... :) Onun da ilk dersine çalıştık... Bu en düşük olan dersimizdi... 15 puan sadece... :) Sadece bu ilk dersi seyretmiştik bu ders için, başka da hiçbir ders seyretmemiştik vizelerde... :)

Bir de şöyle yapmayı düşünüyorum açıkçası İstanbul'da kalmamak için; 8 adet derse çalışıp onlara Cumartesi günü girmek ve Pazar günü olacak Web Programlama dersini ise bütünlemeye bırakmak... :) Tek ders için sabahın köründe tekrar İstanbul'a gitmeye ya da otel parası vermeye gerek yok gibi... Başka sınavlardan kalırsak onların da bütünlemeleri olur belki... :)


Evet dostlar, bugün de kankamız Gürsu'yla buluştuk... :) İyi kaynattık gene... :) Can dostum Gürsu, Allah bizim dostluğumuzu daim etsin inşallah... :)



Dostlar canımız hiç ders çalışmak istemiyor, bugün daha 1 Haziran... Allah bize Hz Süleyman'ın ilminden ve zenginliğinden bir damla damlatsa biz coşarız... Bir küp damlatsa sarhoş oluruz... :) Büyük ve şanlı bir nebidir tüm nebiler gibi... :) Biraz da Hz Süleyman şarabı içelim Allah'ın izniyle... :)


Şanlı Süleyman Nebi'nin mesellerinde onuncu baba kadar geldik... :) Allah bizi günahkarların gittiği yoldan uzak eylesin, onlara hiç yaklaştırmasın ve hikmetlerini arttırsın hayırlısıyla inşallah ve Süleyman nebinin de dediği gibi fehmi de arttırsın inşallah... :) O peygamberler çok şanlılardır... Her insan bilmiyor hikmeti... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....