4 Haziran 2024 Salı

Ne Güzel Bir Gün

 Günaydın arkadaşlar,

4.30 olmadan ezan ile uyandık... :) Henüz her yer karanlık... :) Ancak kuşlar ötüşmeye başlamışlar bile... :)

İlaçlarımızı aldık, hemen bir kahve yapalım ve ardından da sabah namazına duralım abdestimizi alıp hayırlısıyla... Evet çoğu zaman beynimiz uyuşuk ancak bir gayretle Hakk'a yönelirsek iyileştirmek de O'nun elinde... :) Çünkü hikmeti bağışlayan da O... Ötesini ve sağlığı da bağışlar eğer dilerse... :)


Sabah ibadeti, dua, tesbihat, şükür namazı ve vird-i mevlevi'yi tamamladık... Allah'a şükürler olsun... :) 1000 besmele de akşama kalsın ömrümüz varsa... :)

Saat de 6.00 gibi derse başlayalım inşallah hava aydınlandı artık... :) 5.53 saat... :)
4. felsefe dersini de izledik arkadaşlar, Aydın Hocamız düşünürlerden bahsetmiş, kim ne demiş, nasıl görüş belirtmiş bunlar üzerinde durmuş genelde... :) Bu ders de keyifliydi... :) Saat de 7.02 olmuş... :)


Güzel bir çay yaptık arkadaşlar... Şimdi sırada ikinci ders seçimi ve izlemesi olsun... :) Biraz müzik molasından sonra... Matematik iyidir... Diferansiyel denklemlerin üçüncü dersine bakalım en iyisi... Ödev olursa gene çözmeye uğraşalım, sabah sabah zihin açmak iyi gelir... :)

Kardeşim, enişte ve yeğenimle konuştum... :) Canlar işe gidiyorlardı, Öykücük de okula... Anaokulu gibi bir şey... :)

Arkadaşlar bugünkü ikinci dersimizi felsefeden sonraki ve matematiğin de üçüncü dersini izledik... :)
Saat de 8.33 olmuş... :)

Arkadaşlar 9.00'a doğru yatıp, 13.35 gibi de ikinci uykudan kalkmışımdır... :) Hava gene çok sıcak ve balkonda soğuk su, çay, şort ve üzerimiz çıplak bir halde oturuyoruz... Dersleri kolaylayalım diyoruz ancak müthiş bir sıcak var... :)

Öğle namazına da duralım dostlar, bir işi yapacaksak tam yapalım... Haydi vira bismillah çaydan sonra... :)

Evet dostlar, şimdi çayımızı içebiliriz, acayip bir sıcak var Kocaeli'de... :) Üzerim çıplak ve kapılar pencereler açık oturuyoruz... :) Şimdi de 1000 besmele çekelim... :) Saat 15.05'e gelirken vira... :) Saat de 15.25'e gelirken 1000 besmeleyi tamamladık... :) Şimdi ne yapacağımıza karar verelim... Canımız hiç ders dinlemek istemiyor... Akşama bırakalım ders işini, önce bir şeyler yiyelim, ardından da biraz kitap okuyalım... Hangi kitabı seçeceğimize karar verelim... :)


Arkadaşlar, aşçılık notlarımız açıklanmış... 3 dersten geçmişiz... 2 ders kalmış... :)  4 tane de geçen dönemden hiç sınavlarına girmediklerimiz vardı... Hedefimiz şu; bu 6 dersin 5 ini yaz okulunda vermek... 1'ini de tek ders sınavıyla vermek inşallah... :) Yazın diplomayı alabilmek için aşçılığa biraz yüklenmeliyiz anlaşılan... :) Belki ileride bu işle alakalı bir şeyler yaparız belli mi olur? :)


Evet dostlar, saat 17.05'i geçiyor ve ikindi ezanı şimdi okundu... Bir silkinme ile kahvemizden sonra ibadete gayret edelim... :)

Evet dostlar, şükürler olsun Rab'be, şimdi balkona geçtik, kalan kahvemiz yanımızda... :) Hava ancak biraz güzelleşti... :) Güzel bir akşamın keyfini çıkarıyoruz... :)

Evet arkadaşlar, eski mısırda bilim konusunu anlatmış tarih hocamız bilim tarihi dersi için... :) Gayet keyifli bir ders olmuş... 3. haftayı da izledik... Bilimin gelişmesinde daha çok pragmatist yaklaşımlar etkili olmuş... Eski mısırlıların matematiksel, astronomik, tıbbi alanda bilimsel faaliyetleri olmuş... Hiyerogriflere, yazı çeşitlerine, papirüslere, Rosetta taşına, hastalıkların tedavi yöntemlerine ve mumyalamaya değinmiş hocamız... Gayet keyifle dinledik ve öğrendik... :)

Şimdi dostlar, bir de bilgisayar dersi dinleyelim... Algoritmalar dinleyelim en iyisi, en zor derslerden birine de bir girizgah yapalım... :)

Ama öncesinde biraz mola... :)


Algoritmalar dersinin de ilki müthişti... :) Hepsini anladım dersin... Araya yerleştirme (insertion) algoritması, çalışma zamanı, analiz çeşitleri, asimptotik analiz, asimptotik notasyon, araya yerleştirme algoritmasının analizi ve birleştirme sıralamasına değinmiş hocacımız yani merge-sort ve hepsini anladık... :) Arkadaşlar bir şey daha keşfettim, ilaçları 200 mg değil de 150 mg alırken daha rahat anlıyorum... 200'deyken biraz uyutuyordu ve algılarımızı kapatıyordu... :) İyileştikçe tam kapasitemize ulaşacağız Allah'ın yardımıyla inşallah... İyi ki bu dersi izlemişim, bu derse de Hakan Hoca giriyor ve müthiş hoca diyebilirim... :)

Akşam ezanı da okundu, şimdi bir gayretle namaza duralım... Rab'bim işlerimizi nasıl doğrultuyor O'na kul olursak... Haydi vira bismillah... :)

Dostlar namazdan sonra beynimiz gene biraz psikoz olur gibi oldu, hemen bir 25 mg daha ekstra ilaç aldık... Yani ibadet etmezsek ya da bol uyursak 150 mg, az uyursak ya da ibadet edersek de 175 mg iyi geliyor gibi... Fazla yoğun ibadet bana dokunuyor gerçekten rahatsızlığımdan ötürü... :) Psikoz oluyorsa belki biraz sadece farzları kılmalı, kestirmeden gitmeli, Rab mazeretini kabul edecektir inşallah... :)

Yani sanırım ;
Biçimsel Diller ve Otomatlar 3 ders,
Yesevilik Bilgisi 2 ders,
Algoritmalar 1 ders,
Web Programlama 0 ders -> Büte bırakalım diyoruz Pazar bu sınav diğerlerinden haricen
Felsefe 4 ders,
Bilim Tarihi 3 ders
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 1 ders,
Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi 1 ders,
Diferansiyel Denklemler 3 ders

izlemiş olmalıyız... 8ders *14 hafta = 112 ders eder demiştik, biz henüz 18 ders izlemişiz final çalışmalarında... Derslere de hemen hemen hiç girmedik... :)
94 ders / kalan 24 gün = Yaklaşık 4 ders/gün yapar... :)

Uykumuz geldi, hemen yatsının farzını kılalım da yatalım... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....