24 Haziran 2024 Pazartesi

Yeni Bir Haftaya Merhaba

 Merhaba dostlar,

Bugün Pazartesi, yeni bir hafta, yeni bir başlangıç... :) Saat şimdi 17.15, pek de zamanlı program yapamıyorum ancak bugün önce biçimsel diller ve otomatların ilk 7 haftasını okuyalım tekrar iyicene otursun diye, sonra 8. haftada sınav sorularını çözüyordu... Onu Cuma'ya bırakalım... Hem sınava tekrar olur... 9 ve 10. haftayı da izleyelim ve notlarını da tekrar edelim. Yani ilk 10 hafta cepte olsun... Sonra biraz felsefe atalım arkaya zamanımız kalırsa... Bütün dersleri izlemiştik felsefede ancak notları da gözden geçirelim büyük bir zevkle... Eğer felsefe notlarının da %50'sini okuyabilirsek mükemmel iş başarmış oluruz... Yarın da hemen sabahtan derse erken başlayıp, 11-12-13-14 biçimsel diller ve otomatlar bitirelim ve notların üzerinden geçelim ve bu ders işi büyük oranda bitsin...Ardından felsefenin kalanını okuyalım ve ardından da akşam vakti 8.00 gibi bilgisayar mimarisi ve organizasyonuna başlayalım ve 11 haftalık notların hepsini sabırla ve yılmadan artık hatmedelim... :) Zaten ilk 4 haftaya bakmıştık... :) Böylece iki günde biçimsel diller ve otomatlar, felsefe ve bilgisayar organizasyonu ve mimarisini tamamlamış oluruz inşallah... :) Çarşamba günü de Veri Tabanı Yönetim Sistemleri'nin ilk 6 haftalık notlarını okuyalım hızlıca sabahtan ve hemen sql kurup öğleye öğleden sonraya kadar kodlara çalışalım çünkü hazır kod dosyası paylaşmış hoca sql'de çalışan... :) İkindiden sonra da tarih notlarını bitirelim, son 3 dersi seyredemedik ancak notların hepsini bitirelim o akşam... Böylece çarşamba gecesine kadar 5 dersi tamamlayalım... Perşembe sabahı ise Yesevilik notlarını okuyalım ilk 6 hafta kadar, sonra büyük bir sabırla 7-8-9-10-11-12-13-14 haftaları geceye kadar dinleyelim... :) Bir de matematikteki ilk 6 haftanın hocanın notlarını tekrar edelim... Bir de 7. haftayı dinleyelim ve yazalım. Cuma günü ise komple matematik çalışalım 8-9-10-11-12-13-14  gücümüz yettiği kadar matematiği kolaylayalım... Cumartesi de sınavlar var zaten, bir de biçimsel diller ve otomatların sınav sorularına bakalım zaman kalırsa... :)

Saat 18.00 gibi okumaya başlayalım inşallah... :) Kuşburnumuz yanımızda ve keyifliyiz çok şükür... :)

Bugünkü işimiz kolay gibi, kısa okumalar yapacağız ilk 7 hafta için biçimsel diller ve otomatlarda, ardından biraz mola verip 9. ve 10. haftaları izleyeceğiz... :) Sonra da felsefe notlarını okumaya geçeceğiz müfredatın yarısı kadarını... :) Evet saat 17.40, biraz mola 20 dakika kadar... :) Ardından bismillah vira... :)


Dostlar 17.45 gibi derslere başladık ve arada yemek molası da verdik. İlk 5 haftayı çalıştık... İlk 3'ü okuyarak, 4 bir kısmı okuyarak bir kısmı dinleyerek, 5 hem okuyarak hem dinleyerek... :) Saat de 20.00'ye yaklaşıyor... :) Biraz kafayı dinlendirelim de sonra 6'yı tekrar anlamaya çalışalım 7 ile... :) Ardından da 9 ve 10. haftanın izlenmesi var gibi... :) Felsefeye de gece geçebiliriz daha rahat olur hem çok kafa yormaz... :)

Dostlarım otomatalar bizim beynimizi yordu epey, ilacımızı da aldık, kahvemiz de var, bu 5. derste otomatlara bir virgül  koyalım ve felsefenin yarısını kolaylayalım... :) 20.30'da felsefeye başlayalım ve yaklaşık yarı dönemi okuyalım... :) 23.00'e kadar felsefeye baksak bize yeter... :) 23.30'da da otomatlara dönelim inşallah... :)

Arkadaşlar felsefeye giriş, ortaçağ felsefesine giriş ve Aristoteles slaytlarını bitirdik 3 konu, bugün 7 taneye gelmeliydik ancak çok yordu bizi felsefe okumaları da... :) Saat 22.00'ye geliyor... Şimdi tekrar üstteki otomatlar konusuna dönelim 6 ve 7'ye bakalım... :) Ancak bir 22.30'a kadar mola olsun... :) Bugün biraz geç kalktık, geç yatabiliriz saat 2-3-4-5 gibi... Dolayısıyla çalışalım... :) Bugünkü namazları yatsıdan sonra 17 ya da 20 rekat kılmaya gayret edelim... 1000 besmeleye de gayret edelim... Sabah vaktine kadar oturursak sabah ibadeti ve virdi de yapalım... Uykumuz gelirse yatalım... :)

Dostlar, çok yorulmuşuz saat 22.30'a yaklaşıyor ancak hiç çalışasımız yok... En iyisi biraz maçlara bakalım, belki de bugünlük yeter... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....