28 Haziran 2024 Cuma

Herkese Selamlar

 Arkadaşlar herkese merhaba,

Bugün 28 Haziran Cuma... :) Normalde yarın finallere gitmeliydim ancak adam akıllı çalışamadığımızdan İzmit'ten İstanbul'a sınavlara gitmekten caydık... :) Biz de bütün sınavları bütünlemelere bırakıyoruz... :) Akademik takvimde 27-28 Temmuz olarak gözüküyor... Biz de bu Cuma günü önce  biraz bilim ve ilim okuyalım, yeni kitaplarımızı karıştıralım, ardından akşam üstü gibi de balkonda ders çalışmaya devam edelim... :) Kahvemiz yanımızda ve keyifliyiz... :) Sadece biraz baş ağrımız var ancak kafaya takmıyoruz, biraz da diş ağrısı... :) Ağrı kesici aldık ancak tarihi geçmiş... :)

Ancak dostlar başımız ağrırken hiç canımız okuma yapmak da istemedi... Ne yapsak acaba? Kendimizi zorlasak mı? Aslında birazcık keyifsiz gibiymişiz... İçimizde biraz sıkıntı var... :)

Abdest alıp, sabah ve öğleyi kılalım... Ardından da açalım ilim kitabımızı okuyalım, tesbihat da yapıp... En güzeli... :)


Evet dostlar, hava o kadar sıcak ki balkonda üstümüz çıplak oturuyoruz... Peygamber ilmi böyle okunmaz... Biz en iyisi dost Mevlana'yı okuyalım... O bizim yakın dostumuzdur... :) O da kutludur elbette ancak ona saygısızlık sayılmaz... :) Bir duş aldık ancak gene terliyoruz... :)

Birazcık da neşeli şarkı dinleyelim, fazla sıkıntı yaramaz... :)


Dostlar, dost Mevlana bir gececik uyumasan falan demiş şiirlerinde, o bakımdan geceleri oturacağız... İlim tahsis edeceğiz... Gerekirse tekrar kahve, çay içeceğiz uykumuz açılsın diye... İnşallah diyelim... :) Yaşımız 37,5'e yaklaşıyor, belki bir bu kadar daha zamanımız varsa çok daha iyi olmak için gayret göstereceğiz... Uykuya yenilmeyeceğiz... Dostlar dediği gibi uykuya gözlerimize azar azar vereceğiz... Günde 6,5 saat uyku adam olana çok bile... :) Gayet yeterli... Hemen programımızı hazırlayalım ve 1 ay boyunca uyalım... :) 

Bu gece başlayalım... :) 00.00'da başlarız... :) 1 ay yoğun çalışmaca sonra program değişecek... :) Uykuya yatış 5.00 gibi, uyanış ise 11.30 gibi olsun... :)


Şimdi ezana cevap verelim... Ardından üstümüzü giyip peygamber ilmine bakalım... :)

Dostlarım, henüz önsözlerdeyiz... 31. sayfadayız ve 42. sayfaya kadar önsöz... :)) 43'te başlıyor... :) Tam 1200 sayfalık dev eser... Bir kısmı Arapça, ancak tercümesi de var gibi... Arapça bilmediğimizden oraları atlayacağız... :) Öğrenir miyiz Allah bilir... Zor... :)

Dostlarım Yesevilik Bilgisi isimli derse çalıştık 12'den 01'e kadar... :) Biraz da Riyazü's Salihin isimli kitapta okumalara başladık ve sayfa 54'e kadar geldik... Şimdi biraz Bayezıd-i Bistami'nin ilmine bakalım... :) En son ikinci bölüm, yani Hocaları ve Talebeleri bölümünde kalmıştık  Arifler Sultanı Bayezid-i Bistami Hayatı ve Menkıbeleri [Düstürü'l Cumhur] isimli kitapta ikinci okumamızda.. Altlarını çizdiğimiz yerleri de sizlerle paylaşıyorduk... :) Bayezid'in ilminden biraz devam edelim... :)
83'ten 89'a geldik... Bazı yerlerin de altını çizdik... :) Onları sizle de paylaşacağım sonra nasipse... :)
Şimdi mübarek aleyhisselam Hazreti Süleyman'ın Meselleri'ne bakalım, belki bize hoş nazar eder de gelirlerimiz artar ve huylarımız iyileşir inşalllah... :) Önce bir yüzümüzü yıkayıp kendimize bir kahve yapalım... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....