5 Haziran 2024 Çarşamba

Harika Bir Gün

 Merhaba dostlar,

Harika bir Çarşamba sabahına uyandık, şükürler olsun Mevla'mıza... :) Dün gece 23.00 gibi yatıp, 10.00 gibi de kalktık...  Bugün biraz fazla uyumuşuz, ancak uyanırken acaba akşam mı oldu demedik de değil, meğersem daha çok geç değilmiş neyse ki... :)

Dostlarım, kahvaltıda anacığımızın yaptığı poğaçadan 1 adet yedik ve bir çay içtik... Ardından duşumuzu aldık ve şimdi bir çay daha doldurduk... :) İlacı çeyreğe tamamladık ve balkonun keyfini çıkartıyoruz... :) Süper bir hava var şimdilik aşırı sıcak sayılmaz ama birazcık sıcak... :)

Çaydan sonra abdestimizi alalım ve sabah namazlarıyla virdine duralım hemen... :) Bugün ikinci uykuya dalmak yok nasılsa, yeterince uyumuşuz... :)

Size keyifli bir Rafet El Roman şarkısı açayım arkadaşlar, dinleyin ve neşelenin... :)


Dostlarım, beynimizde psikozvari durumlar olduğundan ilaç alımlarından da dolayı, sadece sabah namazının farzı ve aşağıdaki tesbihatlarla yetindik, sünneti, şükür namazını ve uzun virdi yapamadık... Önce sağlık, hem Mevlana'da bir şiirinde bırak sünneti farzları kıl gibi bir şey söylemişti bizlere... :)

1) 33 kere Türkçe okunuşu:

“Subhânallâhi ve’l-hâmdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhu ekber ve lâ hâvle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.”

Anlamı:

“Allah eksik sıfatlardan münezzehtir. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür. Allah’tan başkasında güç ve kudret yoktur.”


2) 33 kere Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala seyyidine muhammed Anlamı:Ey Allah'ım! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e evladu iyaline ashabına salatu selam eyle. (Rahmet et,selametlik ver.)

3) 100 kere Allah (kısa vird-i mevlevi yerine geçer)

4) 34 kere benim kendi tesbihim: Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resulullah.

Şimdi dostlarım bir güzel kahve yapalım ve bir ders seçip çalışalım hayırlısıyla, bu beyin bize her zaman lazım, fazla yakmaya gelmez... Hiç yakmadan soğutmalı, serinletmeli... :)) Bunun için de bir güzel soğuk su içelim önce büyük bir bardakla... :)

Suyu doldurduk ve az sütlü kahveyi de yaptık, iki de şeker kattık... Keyfimiz mis... :) Rab'be çok şükür... Biraz sonra ders faslına başlayacağız inşallah, sadece birazcık dinlenelim, beynimizin yangını soğusun önce... :)

Evet dostlar, felsefenin de 5. dersini izledik... Platon'un idealist, Aristo'nun realist olduğunu öğrendik... Hocamız bol bol Aristoteles üzerinde durdu... Onun fikirlerinden bahsetti... Onun çalışmalarından varlığa nasıl bir bilimsel ve akılcı bir yaklaşımla yaklaştığından bahsetti... :) Ben de eserlerini merak etmedim değil... Nice büyük düşünürü etkilemiş belki de felsefenin babası diyebileceğimiz isim... :) Sokrates de babadır ama, keza Platon da öyle... :) Zaten hepsi birbirinin öğrencisiymiş sırayla Sokrates, Platon ve Aristoteles diye... :)  

Öğlen gene farzlara eğildik ve yukarıdaki tesbihatı sadece 3) ve 4) nolu maddeler yer değiştirerek tespih ettik... :) Mutluyuz şükürler olsun, 2 poğaça daha yedik... :)

1000 besmeleyi ikindiye ya da akşama bırakacağız gibi nasipse... :)

Şimdi yeni bir ders seçelim ve çalışmaya devam edelim... :)

Arkadaşlar bir de gene çeyreğin yarısına yakın ufak bir parça ilacı içtik kafa biraz manikleşince.... Bu 3. çeyreğin yarısıydı... 6 çeyrek yarısı yani toplamda 3 çeyrek 150 mg bize yetecek inşallah yetmezse son 25 mg'ı da çok arada ekliyoruz... :)

Şimdi kendimize bir kupa daha kahve yapalım ve bu mutlulukla ağız tadıyla içelim... Keyifliyiz dostlar ve balkondayız... Çok şükür Mevla'ya... :) Bir de dediğimiz gibi seçeceğimiz derse karar verelim... :)

Ben tam 30 tane felsefe kitabı okudum dostlar, hepsi de aynı yayınlardan çıkan küçük kitaplar... Muhteşemlerdi... Sokrates'i de Platon'u da okumuştum... :)


Platon'un Sokrates'in Savunması'na da başlamıştım ve devam da etmeliyim... :) Bir de bunun Aristoteles versiyonu da varmış (üstteki kitapların) onu henüz okumamıştım... Alayım onu da inşallah...

İkinci bilgisayar organizasyonu ve mimarisi dersinin yarısına yakınında durduk arkadaşlar çünkü epey karışıktı... Bu dersten 15 almıştık ve sadece ilk haftayı izlemiştik vizelerde.... Şimdi biraz içerik okuması yapalım... :) İçerik okumak da sıkıcıydı... Bu dersin hem kalan videosunu hem de içerik okumasını geceye bırakalım... :) Şimdi 3. bir yeni ders seçelim ve rahat rahat dinleyelim... Bizi germesin, rahat çalışalım... :) Felsefeden 6. dersi izleyelim, hem çok hoşumuza gidiyor... :)

Arkadaşlar, 6. ve 7 dersleri de izledik felsefeden ve 4 derse baktık toplam  bugün... 3'ü felsefeydi... :) Şimdi sırada felsefe okumaları yapmak var içerikten geldiğimiz yere kadar, gece de ikinci dersi tamamlamak üstteki yarım kalan ve o derste geldiğimiz yere kadar içerik okuması yapmak olsun... :)

İbadetler ve aynı tespihi de başardık Allah'ın izniyle... :)

Saat de şu anda 20.00'yi geçiyor ve biz 5. çeyreğin yarısı ilacı da aldık... :)

Şimdi bir çay yapalım şöyle fincanda ve gene keyfe keyif katalım Allah'ın izniyle... :) Az sonra nasipse akşam ezanı okunur ve çağrıya kulak veririz inşallah... :)

Evet dostlarım, şimdi de çayımızı içip balkonda felsefe okumaları yapıyorduk içeriği... Hocamız çok iyi... Diyor ki bu felsefe de neyin nesi? :)))) 6. çeyrek ilacımızı da demin aldık ve bugünkü 150 mg'a tamamladık... :)

Dostlarım, ibadet ve uzun tesbihat faslını tamamladık çok şükür... :) Besmeleyi de unutmadık elbette... :) Şimdi dostlarım saat 23.16 olmuş ve biraz da Mevlana Hüdavendigar'ın yani manevi babamızın Divan-ı Kebir'ine bakalım... :) Son ciltteyiz, VII-2'deyiz ve ikinci turdayız. Bu cildi bitirirsek hepsini 2 tur bitirmiş olacağız bu şiirlerin ve nasipse üçüncü tura geçeceğiz... O kadar güzel yazmış ki mübarek 10 defa okusam bıkmam 8 kitabı da... :) Ancak o kadar da okuyamam muhtemelen ömür yetmez çünkü daha okunacak bir çok kitap var... :) Ancak 3 tur hem Mesnevi'yi hem Divan-ı Kebir'i tamamlarsam süper olur... :) Mesnevi'de de ikinci turdayım, Kuran-ı Kerim'de de... :)
Mevlana'nın eserlerini 3 defa, Kuran-ı Kerim'i ise 7 defa okuma hedefim var, tabii meali, Arapça'dan anlamam... :) Zaten önemli olan da manadır... :) Belki de bu divandan sonra hemen Mevlana'nın şiirlerine dalmayacağım da dostu Şems'in sözlerinden oluşan Makalat'ı, Mevlana'nın Fihi Ma Fih'i, Sadi Şirazi'nin Bostan ve Gülistan'ı, Hazreti Süleyman'ın Meselleri'ni okuyacağım inşallah... Süleyman Peygamber'in Meselleri çok güzel en az 5 defa tamamlamalıyım sadece meseller bölümünü ömrüm varsa... :) Bir de Mevlana'nın rubaileri vardı onu da bir defa okumuştum, zaten küçük bir kitaptı, onu da inşallah 2 kez daha okurum... :)


Dostlarım bugün sadece bir işi biraz eksik yaptık o da ikinci ders yani Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi dersini yarım bıraktık, içeriği de... Onlara da ömrümüz varsa yarın bakmak istiyoruz, 4 dersin haricen, felsefe içeriğinde de daha ilk ünitedeyiz... :) ne güzel Mevla'mız var ve bizi şen kılıyor... O'na dua ediyoruz ve içimizdeki sevgisini ve ilmimizi arttırıyor... Ne kadar mükemmel ve mübarek bir Mevla'mız var... :) Kullarına hidayeti, ilmi, sevgiyi ve hikmeti öğretsin tüm uygun olanlara inşallah... :)
40'tan 47'ye kadar geldik dostlar bu VII-2'de... :)

Yatmadan önce bir de şunu söylemeliyim dostlarım, Mevla'mız kullarından nimetlerini de esirgemesin inşallah... Nimetler de çok önemli... :) Saat de 00.05'e geliyor ve yatıyoruz artık... Hayırlı geceler... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....