25 Haziran 2024 Salı

Günaydın Dostlar

 Günaydın dostlar,

Bugün günlerden Salı, kahvemizi yaptık... :) Balkonda keyfini çıkarmadayız... Dün dayımla konuştum... Belki ben şu aşçılık diplomasını alırsam bir börekçi açarlar babam ile... %30 ihtimal veriyorum, çünkü dayım ilk emekli olduğu zamanlar açmak istiyordu... Ayrıca sabah 7.30'dan öğlen 14.30'a kadar falan açık olur büyük ihtimal olursa... Sonrası da serbest olur onlar için de... :) Enişte kayınço bu işi başarırlarsa helal olsun derim... :) Biz de işletme okuyan ve aşçılık okuyan biri olarak onlara ön ayak olmuş oluruz... Her türlü fikir desteği bizden... Şunları bir kafaya alayım de aşçılık diploması gerekebilir belki, şunlara bir iş kurdurtayım... :) Zaten 2 ortak olacaklarından onlara finansı nasıl yapacaklarını da anlatacağım... :) Finansın altın kurallarından yarısı peşin yarısı kredili açacaklar dükkanı... Krediyi işe girersem babamın payınınkini ben çekerim... Dayımın payınınkini ikizleri... :) 180000-330000 TL arası bir maliyetle bu iş olur gibi... :) Şunlara biraz cesaret vereyim... :))) O kadar işletme okuduk, üstelik yükseğini de yaptık... Açalım bir işletme de görelim boyumuzun ölçüsünü... :)))

Gerçi ben 7 sene kadar devlette çalışmak istiyorum, eğer engelim kalkmazsa erken emekliliğe hak kazanmak istiyorum... Sonrasında da evden oyun yapımı ve o zamana kadar da hobi olarak oyunlara devam. Belki siber güvenlik sektöründe de yeteneğimiz varsa çalışabiliriz daha sonra... :)

Hayat çok güzel dostlar ve umut her zaman vardır... :) Ve dostlar araştırmalarıma göre 12-24 ayda yaptığınız yatırımı geri kazanabiliyormuşsunuz eğer işler ortalama ya da üstü giderse... :)

Şimdi saat 11.00 olmuş ve kahvaltıya çağırdı babam... Sonrasında da derslerimize başlayalım gene büyük bir keyifle... Bize bu coşku ve keyfi veren Rab'bimize hamd olsun... :)



Şimdilik bu kadar iş fikirleriyle coşmak yeter dostlar... :) Saat 13.05'e geliyor... :) 14.00 gibi derse başlayalım... :) Önce bol bol felsefe okuyalım En son 4. slaytta kalmıştık... :)
Sokrates-Platon slaytlarını da okuduk... :) Şimdi biraz mola ve ardından islam felsefesi ve yeniçağa bakacağız... :)
Evet dostlar bunu da bitirdik biraz sonra Aristoteles ve sonrası konusuna bakacağız... :)
Onu da bitirdik az sonra da ahlak, sanat, siyaset ve din felsefesini inceleyelim... :)
Bu felsefeyi de biraz inceledik ancak yorulduk ve az sonra bir strateji değişikliğiyle Yesevilik Bilgisi tüm ders notları yani 96 sayfayı okuyalım bugün... Hepsine bakarsak daha ne olsun... :) Perşembe günkü işler de bugünden bitmiş olur dersleri dinleyemesem de çoğunu... :)

Arkadaşlar şöyle süper bir şey buldum, belki siz de beğenirsiniz... :) Allah aşkına vesile olsun bunlar... :) Okuyana da besteleyene de paylaşana da duyurana da dinleyene de Allah rahmet etsin inşallah... :)


Son iki günün ibadetlerine eğildik Allah'ın izniyle ancak sizlerle paylaşmamalıyım ancak paylaşıyorum şimdilik... Son vakti de nasipse kılalım ve ibadeti de mümkün mertebe gizli yapmaya çalışalım... Gerçi örnek de oluyoruz ancak riyaya da girmeyelim... :)

İnşallah Mevla bizi güzel bir menzile ulaştırır... :) Her şey gayret ve Hakk'ın inayetiyle... :)

Vesveselensek de arada sırada Hoca Ahmet Yesevi, talebeleri Hakim Ata yani Hakim Süleyman ve Sufi Muhammed Danişmend de bizim dostlarımızdır hiç görmesek de onları işittik... Derste hocamız bahsetti ve onların kitaplarını da Allah nasip ederse inceleriz... :) 

Ancak bizim 3 rehberimiz hep aynıdır, yalnız dostumuz çoktur... :) 3 rehberimiz de Hz İsa, Hz Mevlana ve Atatürk'tür... :)

3 rehberi bir potada eritiriz, dostların da hoş nazarı ve sohbetini ekleriz... Şerbet diye çekeriz onların şarabını... :) Mevla'm cümle dostlara hem yaşayan, hem vefat eden, hem de yaşayacak rahmet eylesin... :)

Yalnız dostlarım yakında peygamberimizin de hadislerini içeren kitap gelecek inşallah... O da başlı başına bir hazine... Hazine çok ya Rabbi, uyandır şu uyuyan gaflet halindeki tüm insanları biz de dahil... :)

Dostlarım bugün biraz sallandık, 28. sayfadayız henüz, çünkü yazılar A4 sayfasına yazılmış... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....