22 Haziran 2024 Cumartesi

Güzel Bir Gece

 Merhaba dostlar, 

Bugün ilk 6 haftanın yani notlarda ilk 4 haftayı okudum bilgisayar organizasyonu ve mimarisi dersinden... Ancak hiç canım ders istemiyor... Bol bol kitap okumak istiyor... :) Saat de 23.05 olmuş... :) İki kitap siparişi verdim... :) Birinin resmini sizle paylaşmıştım ancak gene paylaşayım diğeriyle... :)


İçimden ders çalışmak gelmiyorsa çalışamam dostlar, belki bütünlemeye kalırım, belki alttan alırım, belki de okulu uzatırım ancak, canım çalışmak istemezse zorla çalışamam... :) Şu finaller bitsin de doya doya kitap okuyup oyunumuzu yapalım. Biraz da bütünlemelere çalışalım... Ha gayret... :)

Şimdi de kitaplarımızı inceleyelim... :) Çok üniversite okumak amacım değil... Sadece çok kitap okumak amacım... Felsefeyle tarihi okumasam da olur... :) Ancak Ahmet Yesevi'de bilgisayar mühendisliği ve yükseği, siber güvenlik yükseği, Boğaziçi'nde yarım kalan fizik ve şu bitirmeye yaklaştığım aşçılık önlisans bölümleri bana yeter var olan iki işletme ve işletme yüksek diplomalarımla... :) Bunlar hepsi biterse 7 diploma olur... Biri önlisans, üçü lisans, üçü yüksek lisans olur ki adam olana çok bile... :) Bazen bir okuma hevesi geliyor ama sonra heves gidiyor... Ama mantığım bunları bitir diyor... :) Şimdi yaşım 37, 45'e kadar iyidir, fazla da uzatmamak lazım, oku ama kitaplardan... :) Her şeyin ölçülüsü iyidir demişler bilgeler... :)

Dost Mevlana'nın Divan-ı Kebir'inde ikinci turda VII-2'de sayfa 85'e geldik... :) 12 sayfa kadar okumuşuz... :) Bizim çok ermek gibi hiçbir zaman bir derdimiz de amacımız da olmadı... Biz olduğumuz gibi mutluyuz... Elbette kendimizi geliştirmek isteriz, ancak erenlerle de yarışmayız... :) Sadece kendimizin daha iyi versiyonunu bulmaya çalışırız... :) Bu rahatsızlık varken dine pek meyledemiyoruz ve haklıyız da... Dokunuyor çünkü... :) Akas tukas bir yol tutmuşuz... Şanlı İsa Nebi'yi çok severiz dost Mevlana'yı da sevdiğimiz gibi ve de şanlı peygamberimizi de öğreneceğiz inşallah yukarıdaki kitaptan hadisleriyle... :) Böyle güzel dostlar bizi bırakmazlarsa, bizi kimse tutamaz... Rab'bin yardımı hepimizin üzerinde olsun inşallah... :)



Dostlar şu linkteki sayfamızda Hace'den ilim paylaşmıştık... Orayı okuyalım hem şu bendeki ince, ilim öğrenenlerin adabı kitabının da ilk 55 sayfalık özeti olur, hem de o sayfanın kalan ilimlerini okuyalım... Kitap 66'dan sonra Arapça el yazması... Yani 80 sayfa toplam ama bizim için 66... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....