9 Haziran 2024 Pazar

Güzel Bir Pazar Günü

 Merhaba dostlar,

Dün 3 adet felsefe dersi çalıştık... Kankayla ve daha sonra da ablası ve yeğeniyle görüştük... :) Yani beynimiz biraz manik de olsa az samimi olduğumuz insanlarla sohbet ettik... :) Bu iyi bir şey... :)

Bugün de en azından 5 ders kadar çalışmalıyız ki programa uyabilelim... :) Bugünle beraber 5 gün 5er ders çalışırsak prorgamı yakalıyoruz... :) Eh ideal gibi biraz gayret... :)


Arkadaşlar, felsefeden iki ders daha izledik, gene muhteşem dersler olmuş... :) Son ders haftaya kalmış... Dostlarım Mevlana Hüdavendigar fazla felsefeye girme demiş ancak ben çok seviyorum... Kaygılanmanın bir manası yok, çünkü Rab benimle, hikmet benimle, dostlar benimle olduktan sonra kimse bize bir zarar veremez imanı anlamda, onun için kaygılanmanın manası yok... :) Muhtemel uzaylılar da, muhtemel paralel evrenler de, vs. vs.'de... :) Onun sözünü gene tutarız, felsefe profesörü olmayız, doçenti ya da doktoru da olmayız çok büyük ihtimal... Ancak lisans boyutunda, bu düşünürler ne demiş, ahlak nasıl olur? İyi nasıl olur? Doğru nasıl olur? Değer nasıl olur? Anlam nasıl olur? Çok değerli filozoflar gelmiş geçmiş, benim inancıma göre onlarda eğer zerre iman varsa ve iyilik ağır basıyorsa ne görüş belirtirlerse belirtsinler, inşallah onlarla cennette tanışacağız... Benim inandığım Tanrı merhametlilerin en merhametlisidir ve bu kutsal kitaplarda da bildirilmiş... :) O yüzden keyfini çıkarın hayatın... :) Hele hikmete de ulaşabilirseniz coşarsınız biraz da yanarsınız menzile göre, ancak Şanlı Süleyman Nebi'nin de dediği gibi aklınızı, anlayışınızı sağlıklı tutmaya bakın, hastalanmışsanız da çareyi önce Allah'tan dileyin sonra da bilimsel tıptan... :)


Dostlar, 2 tane Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersini biraz atlamalarla, 1 tane de Yesevilik Bilgisi dersini takip ettik toplam bugün 5 oldu, Felsefe'den son ders kaldı, VTYS'den 5. derse kadar geldik ve Yesevilik Bilgisi dersinden de  ilk 3 haftayı final çalışmalarında gerçekleştirdik... :)

Şimdi biraz Hz Süleyman (as)'ın mesellerine bakabiliriz... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....