30 Haziran 2024 Pazar

30 Haziran 2024

 Herkese merhaba,

Dostlarım  bu sabah da 7.10 gibi uyandık ve dünden kalan kahvemizi içiyoruz soğuk soğuk... :) Bugün neler yapacağımıza bakalım... :) İçimizden henüz hiç ibadet yapmak gelmedi... :) Baş ağrımız da var çünkü...

Arkadaşlar her gün 2 saat kadar C++ kursuna çalışsam biraz da yavaş ilerleme zamanı olsa 46 saatlik kurs zaten %45'e gelmişiz ancak biraz tekrar yapmalıyız geçtiğimiz yerleri hızlı ilerlemeyle de olsa, bütünlemelere kadar çok rahat C++ sertifikasını alırız... Öyleyse ne duruyoruz... Madem içimizden buna çalışmak geldi, biz de çalışalım, çünkü ne demişler damlaya damlaya göl olur... 2 saat ne az ne çok... :) Bir anda 46 saat olmaz olamaz... :) Sabırla ve azimle EL AZİM... :) Şimdi saat 8.00'de başlıyoruz ve 10.00'a kadar inşallah, bir de ağrı kesici alalım... :) Bu da sonuçta bilime girer... :) 

Ve dünkü yaptığım programı güncelliyorum... :)


Dostlar şimdi sıcak bir kahve yaptık, deminki kahve soğuktu ve dünden kalmaydı... :) Ağrı kesicimizi de aldık ve şimdi güzel bir şarkı açalım... :)


C++'tan 2 kitabımızın sonlarına yaklaşmıştık, onları tamamlayalım, kursu da bitirelim, bir de C kursunu bitirelim ardından da... Sonra C/C++ developer işlerine bakalım... Çok tatmin edici maaşlar var, benim biraz C# geçmişim de var oyunlardan dolayı... :) Belki oyunlarımızı kodlarız, belki işe gireriz nasip... Allah sağlık versin öncelikle... :)

Dostlarım, Introduction'ı bitirdik. Installition and Setup'ı atladık çünkü zaten program kuruluydu. Curriculum Overview'i ve Getting Started bölümlerini yani ilk 4 bölümü tamamladık... :) Meydan okumayı geçtik ve testi de çözdük... :)
İlk basit programımız ve testin açık hali aşağıda... :) Bundan sonra her kodu yazarak çalışacağız. Sadece okuma ya da dinleme değil... Direkt kodlayacağız... :))
Bir de güzel tarafı Türkçe altyazı gelmiş kursa, muhteşem olmuş... :)



Bu sefer virdi kısa tuttuk... Başımız ağrıyordu... :) Biz hep bir program oluşturuyoruz ancak hep içimizden geldiği gibi yaşıyoruz... Canımız hiç ders çalışmak istemiyor ve kod çalışmak istiyor gene C++, biz de ona devam edelim 2 saatin üzerine tekrar kursa... :) Ancak öncesinde yarım saat mola... 12.00'de başlayalım... :)


Arkadaşlar 11.40 gibi başladık ve yaklaşık 35 dakikada bir bölümü daha tamamladık... :) Bazı ekstra bilgileri hızlı geçtik... :) Kodlama alıştırmalarına baktık ve testi çözdük... :) Aşağıdaki sorular vardı... :))


Dostlar, biraz Yesevilik Bilgisi notlarını okuduk ve az ibadet ettik... :) İlacımızı da aldık... Şimdi bir nescafe dolduralım bardağımıza... :) Sayfa 75' kadar okuduk 48'den. Halbuki biz daha çok ilerlemişiz önceden ama sağlık olsun, tekrar oldu... :) Önce bir neşeli müzik açalım... :)


Evet dostlar şimdi biraz tarih okumaları yapalım... :) 

Evet eski yunanda bilimi inceledik... :) Biraz dinlenmece ve ardından da helenistik dönemde bilim konusuna değinmece... :)


Bu çalışma da bitti... :) Şimdi biraz daha müzik ve ardından islam bilim tarihi konusu var... :) 64 slayt yavaş yavaş ilerleyeceğiz inşallah... :) 

Bundan vazgeçtik, sonraya bırakalım ve diferansiyel denklemler çalışalım... :) Önce notlarımızı okuyalım... Ardından 7. ders ve 8 dersi yazarak çalışalım bugün... :) Notlarıma baktım ve daha 6. dersi de tamamlamadığımı gördüm... Onu tamamlayıp bir de 7.'yi yazarak çalışsak bugünlük yeter gibi... Saat de 19.00'a geliyor... Önce tüm notlara göz atalım ancak önce bir farza eğilelim hayırlısıyla... :)

Arkadaşlar canımız şimdilik hiç ders çalışmak istemiyor... 20.30'a kadar laylay yapalım... :) Saat şu an 19.48... :)

Dostlarım bugün canımız daha da ders çalışmak istemedi, en iyisi ilim okuyalım biraz... :)

Riyazü's Salihin'de sayfa 64'e geldik dostlar... Allah'ın Tevbe kapısı kıyamete çok yakın bir ana kadar açık dostlar... Günahlarımıza tevbe etmeden ölmeyelim... Öğreniyoruz güzel ilimleri... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....