3 Haziran 2024 Pazartesi

Güzel Bir Pazartesi

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Üstümüz çıplak, altımızda bir şort balkonda oturuyoruz... :) Hava müthiş sıcak... :) Ve durduğumuz yerde terliyoruz... En iyisi bir soğuk su çıkaralım... :)

Dostlarım, başkalarının deli, manyak ya da başka türlü sözleri sizi etkilemesin... :) Kendinizi en iyi gene siz bilirsiniz... Örneğin ben akıllı olduğu sanılan pek çok kişiden daha akıllıyımdır... :) Toplumun %2.5'lik zeka dilimindeyim... 130+ IQ herkeste olmaz... :) Üstün zeka belirtir... :) Bizden zekileri de var elbette... Üstelik bizim biraz rahatsızlığımız da var, ancak aklımız başımızda çok şükür... O deli, manyak ya da ezik diyenler bizi bağlamaz... Bütün o alçaltıcı sözleri kendilerine iade ediyorum... Tepe tepe kullansınlar... :)

Söz söyleyen ya moral verici bir söz söylesin ya da bedava konuşmasın... Zarar üretiyor çünkü... :) Söz her ağıza yakışmaz... :) Hikmet her babayiğitte olmaz... :)

Selametle... :)


Arkadaşlar, bugün 3 Haziran ve iğnemizi de olduk... Bir şeyler yiyip derse oturmalıyız... Bu akşam da en azından 3 tane dersi izlemeliyiz ki dersleri yakalayabilelim... :) 8 dersin sınavına girelim ve bir de büte bırakalım dedik... 8 * 14(hafta) = 112 ders eder... Final sınavına yönelik çalışmalar ise: 1 ders veri tabanı yönetim sistemleri, 0 ders algoritmalar, 3 ders biçimsel diller ve otomatlar, 1 ders diferansiyel denklemler, 2 ders felsefe, 1 ders Yesevilik Bilgisi, 1 ders bilgisayar organizasyonu ve mimarisi ve 1 ders de bilim tarihi çalıştık 30 Mayıs'tan bu yana... :) Toplam 10 ders ediyor... 112-10 = 102 ders 
102 / 25 (gün dersek yaklaşık) = 4 ders gibi bir şey eder... :) Yani her Allah'ın günü 4 ders izlemeliyiz... İdeal, bir gün 5, bir günse 3 yapmıştık, bir gün 2, bir gün de 0 yapmıştık... :)

Web Programlama dersini de bütünlemeye bırakalım diyoruz, Pazar günkü sınavı 30'undaki... :)

Öyleyse önce bir akşam yemeği, ardından vira bismillah... :)

Dostlarım ikinci bilimi tarihi dersini de izledik az önce... :) Büyücülerden, babil sayılarından, Stonehenge, Nabta Playa ve Göbeklitepe'den bahsetmiş hocamız bu derste, trepanasyon yönteminden de bahsetmiş... :) Keyifli bir ders olmuş. önceden de bakmıştık zaten... :)

Şimdi yeni bir ders seçelim... :) Saat de 19.25 olmuş... :)

Arkadaşlar diferansiyel denklemlerin ikinci dersini de izledik ve bir 20-25 dakika kadar uğraşıp ödev sorusunu yapabildik ancak puanlamaya etki etmiyor hoca çalışma sorusu olarak vermiş... Önceden çözemediğim bir soruydu biraz daha uğraşınca çözdüm... :) İkinci dersi de izledik şimdi sıra üçüncü derste... :) Saat de 21. 15'e gelecek az sonra inşallah... :)

Muhteşem bir felsefe dersini daha geride bıraktık... İdealizm, materyalizm, ahlak felsefesi, varlık felsefesi, doğuştan bilgi var mı yok mu gibi süper tartışmalara değinmiş Aydın Hocamız... Severek dinledik... :) 3. dersi de tamamladık... :) Sokrates'in Savunması'nı okumamızı önermiş hocamız ve ben ilk kısmını okumuştum ve gerçekten harikaydı... :) Tamamlayalım Allah'ı izniyle inşallah... :)
 
Yesevilik Bilgisi dersinin de ikincisi tekrar izledik ve dördüncü dersi de tamamladık bu akşam ve saat de 00.09 olmuş... :) 
 
Hocamız bu derste Ahmet Yesevi'nin hayatına ve eserlerine değinmiş... 2 sadık müridinden bahsetmiş... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....