23 Haziran 2024 Pazar

Süper Bir Pazar

 Merhaba dostlarım, 

Bu sabah ezandan sonra ibadet ve Vird-i Mevlevi'yi yapıp yattık 5.00 gibi ve 11.20'de de uyandık... 66 sayfalık ilim öğrenenlerin adabı kitabını okuduk Hace Nasirüddin Tusi'den ikinci tur olarak... Allah rahmet eylesin eski alimlerdenmiş... :) Öğle namazının da farzına eğilip 33-33-34'lük kendi tesbihimizi de yaptık... :) Çok mutluyuz dostlar. Saat de 2.00'ye gelmiş, belki 4.00 gibi kankamız Gürsu'yla buluşuruz havanın harareti geçerse... :)

Şimdi saat 14.10... 14.20'den 16.00'ya kadar gene bilgisayar mühendisliği ilimleriyle uğraşalım... :)


Dostlarım canımız hiç bu saatte bilgisayar bilimlerini öğrenmek istemedi... Bu ilmi geceye bırakalım... 11 gibi başlayıp herkes uyurken 5 saat boyunca 11 haftanın notlarının hepsini okumaya gayret edelim... :) Bu sıcakta ders ilmi fazla geliyor... Gece kafa yoran ilimler, gündüz uhrevi ilimler peşinde olalım genellikle... :)

Dostlarım hangi ilmi çalışacağımı buldum... Önce Fihi Ma Fih'teki 54. sayfaya kadar yani üçüncü fasıla kadar gelip de altını çizdiğimiz ilimlerin hepsini okuyalım dost Mevlana Celaleddin-i Rumi'den... Sonra da akşam nasipse 3-4-5-6. fasılları okuyalım hayırlısıyla... :) İbadetleri de atlamayalım ve gece de bilgisayar mühendisliği ilimlerine dönelim... :) Yani sayfa 66'ya kadar gelmeliyiz akşam... :)

54'e kadar altını çizdiğimiz yerleri okuduk... :) Diğer fasıllara dediğimiz gibi akşam geçeriz.. :) Saat de 16.15'i geçiyor... :) Şimdi felsefe serisinden öğütlerle ve bilgelikle dolu bir kitap daha okuyalım... :) Daha önce 2 kez okuyup altını çizmediğimiz Montaigne'den hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır dediği kitabı okuyalım... 87 sayfa, ve bu sefer altlarını çizelim ki bir dahaki okumada sadece altı çizili yerleri incelesek kafi gelecektir... Çünkü oralar bizim için en değerli bilgiler olacaktır... :) Keyifliyiz dostlar... :)

Dostlar ikindi okundu ve namaza durduk sadece farza... :) Bizim yaşam felsefemiz "mutlu olmak ve Hakk'a yaklaşmak" olarak özetlenebilir... :) Hakk'a yaklaşmanın da yolları çeşit çeşittir... :) Şimdi çok mutluyuz... Allah cümle iman ehlinin hayırlı dualarını kabul etsin... :) 33-33- ve 34'lük tespihimizi de yaptık... :)

Elimizde Namaz Bir Tevhid Eylemi isimli bir kitap da var ancak o kitapta sayfa 44'teydik... Bu kitabı da yarın sabah ömrümüz olursa okuyalım en baştan başlayarak gene 44'e kadar... Biraz ağır ilimlerin olduğu bir kitap, fazlası bize fazla gelir... Ayetler de var o bakımdan... :) Bitirdiğimiz zaman iki kere bitirmiş oluruz, çifter okursak... :)

Şimdi Montaigne'e devam... Sayfa 29'daydık... :) Bu kitabı da bitirelim bugün hayırlısıyla... :)



Montaigne'de sayfa 43'e kadar geldik ve biraz sıkıldık, devamını akşam ya da yarın yapalım bu kitabın... :) Şimdi değiş tonton yapıyoruz... :)))

Şimdi ise dostlarım bizim Boğaziçi'ndeki fizikçilerden biri olan İbrahim Hoca'nın 50+1 Soruda Görelilik Kuramları kitabına göz  atacağız... İlk 38 sayfadaki altını çizdiğimiz yerleri okuyup 39'dan sayfa 104 yani Özel Görelilikte Hızlar Nasıl Oluşur? isimli yere kadar altını çizerek anlayarak okumak olsun hedefimiz... Kafamız yorulursa gene Montaigene' a döneriz... :) Öyleyse önce bir şarkı ardından bismillah vira... :)


İbrahim Hoca'nın kitabında 48'e kadar geldik ve altlarını da çizdik dostlarım... Daha önce de buralara bakmıştık... :) Şimdi biraz mola... :)


Arkadaşlar, akşam ezanından önce uykuya daldık biraz ve yaklaşık ezanla beraber 45-50 dakika kadar kestirmişizdir... :) Sonra da akşam namazını kılıp, 33-33-34 bizim tespihlerimizi çekip, ardından da 1000 besmeleyi okuduk Allah'ın izniyle... :) Şimdi saat 22.30'a geliyor ve şimdi biraz şiir okuyalım Divan-ı Kebir'den de daha sonra da yatsının gene farzını kılıp 100'lük tespihimizi tamamlayalım... 11.00 ya da az daha sonra başlayacağız inşallah derse... :) Belki gece yatsı ibadetini yaparız... Şimdi beynimiz çok tespih çekmekten biraz bunaldı... :)

Dostlarım sizleri sevmekteyim... Hangi devirden olursanız olun, şen ve sağlıcakla kalın... :) Ve sizi mutlu etmeyen şeyleri zorla yapmayın... :)

Dostlarım 11 gibi başladık ve yaklaşık 35 dakikada biraz da oyalanarak dördüncü dersinin son slaytlarına kadar geldik... Bu gece bu 11 dersi bitirmeliyiz... Zaman kalırsa da biçimsel diller ve otomatlarda geldiğimiz 8. derse kadar çalışmalıyız ilk 7 haftayı... :) Ve 8. haftadaki sorulara bir daha da göz atabiliriz daha sonra... :) Çok mutluyuz dostlar Rab'be bin şükür... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....