6 Haziran 2024 Perşembe

Güzel Bir Gün Başlıyor :)

 Arkadaşlar herkese iyi sabahlar,

Bugün de ezandan hemen önce uyandık... :) İlaçlarımızı aldık... :) Birazdan nasipse kahvemizi yapıp, abdestimizi alıp, gene farz ibadete eğileceğiz... :) Kuşlar ötüşmeye başlamış bile... :) Az sonra dost Hüdavendigar'ı okumaya başlayabiliriz ibadetten sonra... 3-5 şiir okusak dahi bize moral olur onun güzel sözleri... :)

Şöyle bir şarkı çıkarmış Kenan Doğulu, ilk defa dinleyeceğim belki de şimdi gördüm... Hep beraber dinleyelim... :)


Divan'da sayfa 58'e geldik dostlar VII-2'de (bu ikinci turumuz...) :)

Fazla delilik şarabı bize yaramaz ey Mevlana, bize akıl şarabı lazım... Dost Atatürk'ün ilim ve fen şarabı... :) Akıl şarabından içersek Süleyman Nebi'nin de dediği gibi fehmi arttırmada ve daha rahat kavramadayız... Delilik şarabı ekstra cesaretten öte çok bir şey katmaz bize... :)


Dostlarım akıl şarabı dedik de, gönlümüz bu sabah hiç ders çalışmak istemiyor... Eee ne demişler zorla güzellik olmaz... Vardır bunda da bir hikmet... Hemen zamanda yolculuk kitaplarımızı çıkartalım... 3 tane var elimizde bilimsel kitap demiştik... Akıllı akıllı, deliliğe mahal vermeden okuyalım... :) Az uyuduğumuzdan 10-11 gibi uykumuz gelirse biraz daha uyuruz, şimdi de biraz uykumuz var zaten... Kahve açmada bizi... :) Saat 5.50... Bilimden ve fizikten akalım dostlar... Yüksek akıl gerektirir elbette... :) Ve sağlıklı akıl... :) Ortadaki ve sağdaki kitaptan epey alıntılarımız vardı dostlar zamanda yolculuk tag'inde... :) Biraz da soldaki kitaba geçelim... Bugün uykumuz gelene kadar konumuz bu kitaplar olsun... :) Dersler sonraya kalsın... :)


Dostlarım biraz yazdık yeni posta, sabah sabah yemek yemeyince başımız dönüyor, hemen kuşburnunun yanına tuzlu ve süper lezzetli bir bisküvi ekledik... :)

Hem diş ağrım hem de baş ağrım için bir Parol aldım dostlar... :) Biraz açlığımızı bastırdık neyse ki... :)

Dostlarım bir de şu var ki bugüne kadar ibadetleri pek çok zaman iyi kötü yaptık... Birazdan fazla da olsa yaptık... Bundan sonra inşallah farzları pek kaçırmadan, vaktinde ve Hakk'ı tesbih edip ilim, bilim ve çalışmanın peşinde koşarak, cömert bir şekilde yaşarız inşallah... Allah'tan yaşımız 37, Allah bilir belki bir bu kadar belki biraz daha az ya da fazla zamanımız olabilir... Hakk'ın menzillerinde mesafe katetmeye bakalım... :)

Dostlar, şimdi biraz zamanda yolculuk postuna da biraz da olsa yazdık ya bir bölüm okuduk... Oradan hemen devam edesimiz gelmedi... Birazcık içimizi ısıtmak için şanlı Süleyman Nebi'nin mesellerine bakalım kaldığımız yerlerden... :) Çok mutluyuz Rab'be şükürler olsun... :) Biz öyle bir iş yapmalıyız ki hiç sıkılmamalı ve bol boş vakit olmalı ya da kalmalı bize... :) Ve olabildiğince özgür olmalıyız... :)

17. babı okuduk arkadaşlar ve bir bablık ilim şimdilik bizi ısıttı... :) Her vakitte bir bab okusak yeter de artar bile, o da 5 sefer oluncaya kadar, belki sonra da bakarız... :)
Size bir sözünü söyleyeyim mübareğin:
-17.bab'tan- 
22) Mutlu kalp ilaç gibi faydalıdır. Fakat kırılmış ruh (insanın) kemiğini kurutur. :)


Arkadaşlar şu da daha önce de paylaştığım gibi benim kanalım:
Buraya baktıkça mutlu olmadayım, güzel işler başarmışım diye, daha çok az para kazanabildim ve henüz hesabıma da yatırmadım kazancı oyunlarımdan... Size açıkça söyleyeyim sadece 14$ kazanmışım onun da sadece 10.5 $'ı bana yatacak inşallah... :) Çok komik bir rakam da olsa güzel, o da dostlardan... :)

Oyunları geliştirdikçe, oyunlara eklemeler yaptıkça buraya ekleyeceğim inşallah... Şimdi final dönemindeyiz, yoksa ben gene oyunlarımı yapardım... :) Şimdi oyun işine bir girersem tüm günümü alır, çıkamam... O bakımdan biraz beklemede bir 24-25 gün daha... :)

Dostlarım saat 8.00 olmuş ve bizim iyice uykumuz gelmiş... 3-4 saat de olsa uyumakta fayda var gibi... :)

Ancak oyunları bitirip de Google Play ve Apple Store da koyarsak zamanla o vakit kazançlar da çok artabilir... Zamanla ve sabırla... :)

Bir 35-40 dakika kadar dinlendim sadece dostlarım, uyuyamadım ve saat de 8.45'i geçiyor şu anda... :) Belki öğleden sonra uyuruz... :)

Dostlar güzel bir kahvaltı yaptık sandviç... :) Saat de 9.55 olmuş... :)

Arkadaşlar bugün biraz dinlendim öğleden sonra ve ikindi sonrası da kalmışımdır... :) Henüz hiç çalışamasam da çok mutluyum... :) Biraz derslere tekrar gayret etmeli, biraz da namazlara eğilmeliyim... :)

Arkadaşlar bu gece 4 dersi + dünkü yarım dersi izlemeden uyumak yok... Saat kaç olursa olsun oturulacak ve ders çalışılacak... Şimdi de balkonda güzel az sütlü kahve içiyoruz... :)

Dostlarım önce bir buçuk ders izledik... Birini birazcık hızlı geçtik daha önce de izlediğimizden... :)

Ardından öğleyi önden alıp ikindiyi yetiştirdik, ardından biraz yemek yedik, ardından akşamın farzına eğildik... :) Ardından da yemeği tamamladık... :) Şimdi sırada çay faslı var... :)

Çayımızı da doldurduk, Parol ağrı kesicimizi de aldık diş ve baş için... :)

Bugün 3 tane daha Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi  dersi izlemeliyiz... :) Zaten sınavlara çalışmaya başlamadan biraz önce de yaklaşık 7 hafta kadar gelmiş olmalıydık... :)

Şu Yunus Emre'nin sözleri ne kadar güzel bir daha paylaşalım ve tekrar tekrar dinleyelim... :)


Dostlar bir fikir değişikliğiyle Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi dersinden 3 tane izlemekten vazgeçtik... Onun yerine önce bir bilim tarihi, ardından veri tabanı yönetim sistemleri ardından da felsefe dinleyelim... :) 22.00'de başlayalım ve 01.00 olmadan da bitirelim inşallah... :)

Dostlar bilim tarihi ve veri tabanı yönetim sistemlerini izledik ve çok uykumuz geldi, birazcık da hızlı geçtik hatta ikinci dersi... :) Felsefe de yarına kalsın... Yarın toplam 5 ders izlemeliyiz... :)

Şimdi saat 23.35'e gelirken uyuyalım yavaştan... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....