30 Haziran 2024 Pazar

30 Haziran 2024

 Herkese merhaba,

Dostlarım  bu sabah da 7.10 gibi uyandık ve dünden kalan kahvemizi içiyoruz soğuk soğuk... :) Bugün neler yapacağımıza bakalım... :) İçimizden henüz hiç ibadet yapmak gelmedi... :) Baş ağrımız da var çünkü...

Arkadaşlar her gün 2 saat kadar C++ kursuna çalışsam biraz da yavaş ilerleme zamanı olsa 46 saatlik kurs zaten %45'e gelmişiz ancak biraz tekrar yapmalıyız geçtiğimiz yerleri hızlı ilerlemeyle de olsa, bütünlemelere kadar çok rahat C++ sertifikasını alırız... Öyleyse ne duruyoruz... Madem içimizden buna çalışmak geldi, biz de çalışalım, çünkü ne demişler damlaya damlaya göl olur... 2 saat ne az ne çok... :) Bir anda 46 saat olmaz olamaz... :) Sabırla ve azimle EL AZİM... :) Şimdi saat 8.00'de başlıyoruz ve 10.00'a kadar inşallah, bir de ağrı kesici alalım... :) Bu da sonuçta bilime girer... :) 

Ve dünkü yaptığım programı güncelliyorum... :)


Dostlar şimdi sıcak bir kahve yaptık, deminki kahve soğuktu ve dünden kalmaydı... :) Ağrı kesicimizi de aldık ve şimdi güzel bir şarkı açalım... :)


C++'tan 2 kitabımızın sonlarına yaklaşmıştık, onları tamamlayalım, kursu da bitirelim, bir de C kursunu bitirelim ardından da... Sonra C/C++ developer işlerine bakalım... Çok tatmin edici maaşlar var, benim biraz C# geçmişim de var oyunlardan dolayı... :) Belki oyunlarımızı kodlarız, belki işe gireriz nasip... Allah sağlık versin öncelikle... :)

Dostlarım, Introduction'ı bitirdik. Installition and Setup'ı atladık çünkü zaten program kuruluydu. Curriculum Overview'i ve Getting Started bölümlerini yani ilk 4 bölümü tamamladık... :) Meydan okumayı geçtik ve testi de çözdük... :)
İlk basit programımız ve testin açık hali aşağıda... :) Bundan sonra her kodu yazarak çalışacağız. Sadece okuma ya da dinleme değil... Direkt kodlayacağız... :))
Bir de güzel tarafı Türkçe altyazı gelmiş kursa, muhteşem olmuş... :)



Bu sefer virdi kısa tuttuk... Başımız ağrıyordu... :) Biz hep bir program oluşturuyoruz ancak hep içimizden geldiği gibi yaşıyoruz... Canımız hiç ders çalışmak istemiyor ve kod çalışmak istiyor gene C++, biz de ona devam edelim 2 saatin üzerine tekrar kursa... :) Ancak öncesinde yarım saat mola... 12.00'de başlayalım... :)


Arkadaşlar 11.40 gibi başladık ve yaklaşık 35 dakikada bir bölümü daha tamamladık... :) Bazı ekstra bilgileri hızlı geçtik... :) Kodlama alıştırmalarına baktık ve testi çözdük... :) Aşağıdaki sorular vardı... :))


Dostlar, biraz Yesevilik Bilgisi notlarını okuduk ve az ibadet ettik... :) İlacımızı da aldık... Şimdi bir nescafe dolduralım bardağımıza... :) Sayfa 75' kadar okuduk 48'den. Halbuki biz daha çok ilerlemişiz önceden ama sağlık olsun, tekrar oldu... :) Önce bir neşeli müzik açalım... :)


Evet dostlar şimdi biraz tarih okumaları yapalım... :) 

Evet eski yunanda bilimi inceledik... :) Biraz dinlenmece ve ardından da helenistik dönemde bilim konusuna değinmece... :)


Bu çalışma da bitti... :) Şimdi biraz daha müzik ve ardından islam bilim tarihi konusu var... :) 64 slayt yavaş yavaş ilerleyeceğiz inşallah... :) 

Bundan vazgeçtik, sonraya bırakalım ve diferansiyel denklemler çalışalım... :) Önce notlarımızı okuyalım... Ardından 7. ders ve 8 dersi yazarak çalışalım bugün... :) Notlarıma baktım ve daha 6. dersi de tamamlamadığımı gördüm... Onu tamamlayıp bir de 7.'yi yazarak çalışsak bugünlük yeter gibi... Saat de 19.00'a geliyor... Önce tüm notlara göz atalım ancak önce bir farza eğilelim hayırlısıyla... :)

Arkadaşlar canımız şimdilik hiç ders çalışmak istemiyor... 20.30'a kadar laylay yapalım... :) Saat şu an 19.48... :)

Dostlarım bugün canımız daha da ders çalışmak istemedi, en iyisi ilim okuyalım biraz... :)

Riyazü's Salihin'de sayfa 64'e geldik dostlar... Allah'ın Tevbe kapısı kıyamete çok yakın bir ana kadar açık dostlar... Günahlarımıza tevbe etmeden ölmeyelim... Öğreniyoruz güzel ilimleri... :)

29 Haziran 2024 Cumartesi

Dostlar Merhaba

 Dostlar herkese merhaba,

Bu sabah yaklaşık 6.30'a kadar ilim tahsis ettik ve uyuyup saat 13.30'da kalktık... Yani programı biraz aksattık... :) Programımıza %100 uymak zorunda da değiliz elbette, esneklik her zaman gerekiyor... Program var diye dertlenirsek olmaz... :) Kahvaltımızı yaptık ve saat de 13.55'e geliyor ve hemen bir kahve yapalım kendimize... :) Bu sabah en son mesellerde 20. baba kadar gelmiştik... :) Baş ağrımız için ağrı kesici alalım ve biraz ardından okumaya devam edelim... :)


İbadet ve tespih faslını tamamlayınca içimize gene bir huzur geldi ve mutluluk ve Rab'bin hikmetiyle... :) O güzeller sultanı Mevla'ya şükürler olsun... :)

Dostlar bugün nasipse kankamız Gürsu ile buluşacağız... :) Ona çay ısmarlayayım... :))

Dostlar bugün kankamız bize çay ısmarladı... Keyifli bir sohbet yaptık... :) Maçlara biraz baktık ve şimdi saat 21.15 olmuş... :)

Dostlar saat 00.45'e geliyor ve balkonda kahve içiyoruz. Çerez de koymuştuk ve bitirdik... :) 1.00'de programımıza dönelim tekrar ve ilim/bilim tahsisine devam edelim... Şimdi yavaş yavaş odaya taşınalım... Camı açalım ve kitaplarımızı okuyalım... :) Cumartesi günleri genelde kankayla buluşma ve tatil günümüz... :) Belki hafta içi bir veya iki gün de serbest yaparız dışarı çıkmalı... :) Minimum 4 gün programa uymalıyız... :) Dün ilime o kadar çok daldık ki saat 6.30 oldu en son... :) 20 babdan devam edelim mesellere... :) Her ay bir kez bu meselleri bitirmeli, çok güzel hayat öğütleri Süleyman Nebi'den... :)

Odada kocaman bir örümcek gördük ve yavru örümcek, biz de odayı terk ettik... :) Babam yakalamaya çalışırken kaçtı büyüğü, küçüğü de telef oldu...

Ve bu program bize uygun olmadı, uykum geliyor hep bu saatte biraz daha farklı bir program yapalım... :)

28 Haziran 2024 Cuma

Herkese Selamlar

 Arkadaşlar herkese merhaba,

Bugün 28 Haziran Cuma... :) Normalde yarın finallere gitmeliydim ancak adam akıllı çalışamadığımızdan İzmit'ten İstanbul'a sınavlara gitmekten caydık... :) Biz de bütün sınavları bütünlemelere bırakıyoruz... :) Akademik takvimde 27-28 Temmuz olarak gözüküyor... Biz de bu Cuma günü önce  biraz bilim ve ilim okuyalım, yeni kitaplarımızı karıştıralım, ardından akşam üstü gibi de balkonda ders çalışmaya devam edelim... :) Kahvemiz yanımızda ve keyifliyiz... :) Sadece biraz baş ağrımız var ancak kafaya takmıyoruz, biraz da diş ağrısı... :) Ağrı kesici aldık ancak tarihi geçmiş... :)

Ancak dostlar başımız ağrırken hiç canımız okuma yapmak da istemedi... Ne yapsak acaba? Kendimizi zorlasak mı? Aslında birazcık keyifsiz gibiymişiz... İçimizde biraz sıkıntı var... :)

Abdest alıp, sabah ve öğleyi kılalım... Ardından da açalım ilim kitabımızı okuyalım, tesbihat da yapıp... En güzeli... :)


Evet dostlar, hava o kadar sıcak ki balkonda üstümüz çıplak oturuyoruz... Peygamber ilmi böyle okunmaz... Biz en iyisi dost Mevlana'yı okuyalım... O bizim yakın dostumuzdur... :) O da kutludur elbette ancak ona saygısızlık sayılmaz... :) Bir duş aldık ancak gene terliyoruz... :)

Birazcık da neşeli şarkı dinleyelim, fazla sıkıntı yaramaz... :)


Dostlar, dost Mevlana bir gececik uyumasan falan demiş şiirlerinde, o bakımdan geceleri oturacağız... İlim tahsis edeceğiz... Gerekirse tekrar kahve, çay içeceğiz uykumuz açılsın diye... İnşallah diyelim... :) Yaşımız 37,5'e yaklaşıyor, belki bir bu kadar daha zamanımız varsa çok daha iyi olmak için gayret göstereceğiz... Uykuya yenilmeyeceğiz... Dostlar dediği gibi uykuya gözlerimize azar azar vereceğiz... Günde 6,5 saat uyku adam olana çok bile... :) Gayet yeterli... Hemen programımızı hazırlayalım ve 1 ay boyunca uyalım... :) 

Bu gece başlayalım... :) 00.00'da başlarız... :) 1 ay yoğun çalışmaca sonra program değişecek... :) Uykuya yatış 5.00 gibi, uyanış ise 11.30 gibi olsun... :)


Şimdi ezana cevap verelim... Ardından üstümüzü giyip peygamber ilmine bakalım... :)

Dostlarım, henüz önsözlerdeyiz... 31. sayfadayız ve 42. sayfaya kadar önsöz... :)) 43'te başlıyor... :) Tam 1200 sayfalık dev eser... Bir kısmı Arapça, ancak tercümesi de var gibi... Arapça bilmediğimizden oraları atlayacağız... :) Öğrenir miyiz Allah bilir... Zor... :)

Dostlarım Yesevilik Bilgisi isimli derse çalıştık 12'den 01'e kadar... :) Biraz da Riyazü's Salihin isimli kitapta okumalara başladık ve sayfa 54'e kadar geldik... Şimdi biraz Bayezıd-i Bistami'nin ilmine bakalım... :) En son ikinci bölüm, yani Hocaları ve Talebeleri bölümünde kalmıştık  Arifler Sultanı Bayezid-i Bistami Hayatı ve Menkıbeleri [Düstürü'l Cumhur] isimli kitapta ikinci okumamızda.. Altlarını çizdiğimiz yerleri de sizlerle paylaşıyorduk... :) Bayezid'in ilminden biraz devam edelim... :)
83'ten 89'a geldik... Bazı yerlerin de altını çizdik... :) Onları sizle de paylaşacağım sonra nasipse... :)
Şimdi mübarek aleyhisselam Hazreti Süleyman'ın Meselleri'ne bakalım, belki bize hoş nazar eder de gelirlerimiz artar ve huylarımız iyileşir inşalllah... :) Önce bir yüzümüzü yıkayıp kendimize bir kahve yapalım... :)

27 Haziran 2024 Perşembe

Ne Güzel Bir Gün

 Merhaba dostlar, 

Kafamda acayip bir baş ağrısı var bu sabah... Baş ağrısı diş ağrısıyla karışıyor... :) İlaç da bulamıyorum... En iyisi bir kahve yaptım... 8.50 gibi kalktım ve şu an 9.20'yi geçiyor... :)

Gene de çok mutluyum dostlar, bu bakımdan çok sıkı çalışamayacağım, içimden de gelmiyor... :) Yani öyle yazdığımız gibi 14-15 saat kadar çalışmak hayal gibi... :) Ama gene de 5-6 saat ile özet geçeceğiz sanki... :)

Saat 10.00 gelmiş arkadaşlar ve Yesevilik Bilgisi notlarını birazcık hızlıca takip ediyoruz... :))

Ne güzel Mevla'mız var... :)) Bize hep mutluluk veren Mevla'ya çok şükürler olsun... :))

Dostlar size mübarek Ahmet Yesevi'den bir dörtlük...


İşte gerçek dervişlik böyledir dostlar... Bu kadar kuvvetliyseniz yolunuz açık olsun... :))


Şu da akabinde geliyor... :) Bize söylüyor... :) 



Allah razı olsun, bizi uyardı mübarek... :) 

Allah bizi yarım, çeyrek değil tam müslüman eylesin inşallah... 

Namazını adam gibi kılan, orucunu adam gibi tutan, zekatını adam gibi veren, hac/umresine adam gibi giden, adam gibi kelime-i şehadet getirenlerden eylesin inşallah Mevla'm... Gerçek müslüman böyle olur... :)

Dostlar şükürler olsun ki ibadetlere devam edebildik... Allah ibadet hoşnutluğu ve devamlılığı versin... :)) 

Bir Başkadır Benim Memleketim

 Merhaba dostlar,

Peygamberim Hz Muhammed (sav), manevi sevgilim Hz İsa(as), manevi babam Hz Mevlana(ks) ve manevi önderim de Atatürk'tür... :) Siz de kendinize güzel bir peygamber, güzel bir manevi sevgili, güzel bir manevi baba ve güzel bir manevi önder seçin... :) Onların ayak izlerini takip edin, doğru yola ulaşırsınız... :))

26 Haziran 2024 Çarşamba

Yeni Bir Güne Merhaba

 Dostlarım herkese merhaba,

Güzel bir geceye ve güne başladık... :) Tarih 26 Haziran'ı gösteriyor... :) Yesevilik Bilgisi notumuz 65'ti... Bu vize dönemimde bütün notlarım sallandı, hem moral bozukluğundan hem de çok ders olmasından... :)

Neyse ki finaller %70 etkileyecek ve inşallah kurtarabildiğimiz kadarını kurtaracağız... Çözmeden salladıklarımız dahi 3 sınav kadar vardı ve onların notları da 15-20-20 idi... :) Finalde olmasa bile en azından bütünleme de tüm dersleri kurtarmak hedefimiz bu dersler de dahil... 

Ancak dostlarım ben size başka bir şey anlatmak istiyorum... :) Bizim bu dönem Yesevilik Bilgisi isminde de bir dersimiz vardı ve Ahmet Yesevi Hazretleri ve talebeleri ve kitapları, türbesi, hayatı, tasavvuf bilgileri gibi şeyler öğretildi... Gerçi ben pek çok derse giremesem de onları da daha sonra izleyeceğim inşallah yazın... :) 9 ders olduğundan hepsine yetişmekte zorlandık hiç derslere de pek giremediğimizden... :)

Bizim hocamızın da çok güzel kitapları var gibi... Daha okumadım ama hedefim bir ay içerisinde hocamızın 3 kitaplık serisini almak... İşte resimlerini paylaşıyorum... :) 




Allah hocamızdan razı olsun ve kendisini güzel bir menzile ulaştırsın inşallah hayırlısıyla... :)

Vallahi bana bu okul çok iyi geldi... :) Hem uzaktan derslere gitme derdi yok... Hem vizeler online, 2 adet okulda vize yok, finaller okulda üstelik bütünleme hakkımız da var... Üstelik bilgisayar mühendisliği... Dersler eğer ek ders yapılmazsa 14 haftada işleniyor ve bir ders 45-50 dakika kadar sürüyor... :) Üstelik hocaların notları ve ayrıca içerikler de gayet tatmin edici... :)

İlk yıl 3.25 yani 2.50'nin üzerinde ortalama getirdiğimden (3'er tane de ders sayıyorlar 2'şer dönem ilk yıl eğer daha önce üniversite okumuşsanız) ikinci yıl hem üçüncü dönem hem dördüncü dönem ve de gene ortalamam 2.50'nin üzerinde -ancak 2.69 da kaldı bu sefer- olduğundan gene üstten dersler alabildim... Üçüncü dönem 6 yerine 8 aldım ve hepsini verdim... Yalnız ben yükseltmeye girebilirim sanıyordum... Çünkü Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yükseltmelere girebiliyordunuz, ancak burada koşullu da geçerseniz yani DC+ ya da DD+, geçmiş sayılıyorsunuz eğer ortalamanız fena değilse ancak her dönem 2'nin üzerinde kalmalısınız dönemlik ortalama ve sanırım ben de geçen dönem 2.13 dönem ortalaması getirmişim... :) Dersin finaline girmezseniz geçici olarak kalıyorsunuz ancak ortalama hesaplanmasına dahil edilmiyor ki bu hayat kurtarır, geçenler de ziyan olmuyorlar.. :)

Eğer sizlerde bu okulda okumak isterseniz büyük ihtimalle ilk 300000'e girmeniz yeterli ve zaten genelde yaşı büyük kimseler bu okulda okuyor... Herkes daha önce bir yerlerde okumuş oluyor genellikle... :) Ücretler de oldukça makul ve bana %40 engelli indirimi de vardı... Siz eğer daha sağlıklıysanız belki biraz daha ödeme yapabilirsiniz ancak fiyatlar gene de epey uygun... Üniversite Türk-Kazak Ortak üniversitesi ve dersler de Türkçe işleniyor... Üniversitenin aslı Kazakistan'da... :) Ancak belki az da olsa yaşı epey genç olanlar da vardır... :)

Yani demem o ki ey gençler... Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsunuz ancak puanınız mı yetmiyor ancak gene de ilk 300000'de misiniz? Yazın bu Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesi'ni ve online okulun keyfini çıkarın...

Boğaziçi'nde de okudum ancak diplomayı alamadım çünkü hem hastalandım hem okul çok zorluyor... :) Fizik bölümünü kazanmıştım... :) Boğaziçi'ne nasipse afla döneceğiz ancak sınavlardan ve lablardan lablara... :)

Zamanda yolculuk mevzusu derin mevzu... Bu ilimleri ve bilimleri araştıracağız... :) Üstelik hazırlık ve 1. sınıfı da bitirmiştik ve 2. sınıftan da bazı dersleri vermiştik... :) Yalnız afla dönersek o zor hazırlık geçme sınavını tekrar geçmemiz istenecek... Biz de ya BUEPT (Boğaziçi University English Proficiency Test) ile ya da işe girdikten sonra dolarları bayılıp TOEFL ile o sınav engelini aşacağız inşallah... :) Allah büyük.... Aklımız günden güne iyileşiyor ve güçleniyor... :) Hastalık bu tedavi ile süper kontrol altında... :) Sadece çok sıkılmamalıyız ve işleri zorlama yapmamalıyız yani hayattan keyif almasını bilmeliyiz güzel dostlarım... Tamam bu dünyada kötü olaylar da var ancak gene de dünya güzel bir yer... Burayı bitirmeden ve buranın keyfini çıkarmadan öbür tarafa geçiş yok dostlar... :))

Yani sabır, gayret ve tevekkül... :)

Enseyi karartmayalım çünkü Rab merhametlilerin en merhametlisidir, dilerse tüm günahları ayette de belirtildiği gibi bağışlayabilir... Ancak siz gene de günah işlememeye çalışıp O'nun dediklerini uygulamaya bakın derim... :))

------------------------------------------------------------------------------------------
Dostlarım bugün kitaplarım geldi ve biraz inceledim içindekileri... Mükemmel kitaplar; Riyazü's Salihin ve KOZMOS Evrenin ve Yaşamın Sırları... Bugün kitaplarımı incelmek geliyor içimden... Hiç ders çalışmak gelmiyor... :) Öğrencilik 1. vazifemiz ancak kitaplarda da güzel bilgiler var... :)

Biz de şöyle bir plan yapacağız dostlar, final öncesi çok yoğun son iki  gün elden geldiğince... :)

Perşembe (Yarın):
6.00 -> Alarm ile kalkış, ibadet, vird, tespih, son borçları ödemece ibadette :)
7.00 ve sonrası hababam çalışmaca... :) Yesevilik Bilgisi notları tamamlanacak, felsefe notları tamamlanacak, bilgisayar organizasyonu ve mimarisi notları tamamlanacak ve son olarak da biçimsel diller ve otomatlar dersi bitirmeye büyük bir gayret edilecek... Biterse süper...
İbadete gayret de gerekir... :) Bu dersler birinci oturum dersleri... :)

7.00-10.30 Yesevilik Bilgisi
11.00-12.30 Felsefe
13.00-17.00 Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi
18.00-24.00 Biçimsel Diller ve Otomatlar

Cuma (Ertesi gün):
6.00 -> Alarm ile kalkış, ibadet, vird, tespih
7.00 ve sonrası önce dünden kalma varsa o tamamlanacak, ardından tarih tamamlanacak, ardından veri tabanı yönetim sistemleri, ardından da diferansiyel denklemler (bu dersten bütünleme olabilir çünkü son güne yetişmeyecek kadar önemli) çalışabildiğimiz kadar çalışılacak... :) Bu dersler de üçüncü oturum dersleri... :)

7.00-8.00 Biçimsel Diller ve Otomatlar
8.30- 12.30 Tarih
13.00-17.00 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
18.00-01.30 Diferansiyel Denklemler

Cumartesi-> 6.00'da kalk hemen farza eğil ve çıkın İstanbul'a doğru... 9.30'da finaller başlıyor... :) 130 dakika 4 dersten sınav ilk oturum, ardından biraz mola ve 15.30'da üçüncü oturum 100 dakika o da 3 dersten... :) İkinci oturum ve ertesi günkü oturumlar bütünlemelere nasipse... :))

Son iki gün bu kadar yoğun çalışabilirsen inanıyorum ki hepsini verirsin... :) Bakalım performansa bağlı... :) Ne kadar performans o kadar not... :)

25 Haziran 2024 Salı

Günaydın Dostlar

 Günaydın dostlar,

Bugün günlerden Salı, kahvemizi yaptık... :) Balkonda keyfini çıkarmadayız... Dün dayımla konuştum... Belki ben şu aşçılık diplomasını alırsam bir börekçi açarlar babam ile... %30 ihtimal veriyorum, çünkü dayım ilk emekli olduğu zamanlar açmak istiyordu... Ayrıca sabah 7.30'dan öğlen 14.30'a kadar falan açık olur büyük ihtimal olursa... Sonrası da serbest olur onlar için de... :) Enişte kayınço bu işi başarırlarsa helal olsun derim... :) Biz de işletme okuyan ve aşçılık okuyan biri olarak onlara ön ayak olmuş oluruz... Her türlü fikir desteği bizden... Şunları bir kafaya alayım de aşçılık diploması gerekebilir belki, şunlara bir iş kurdurtayım... :) Zaten 2 ortak olacaklarından onlara finansı nasıl yapacaklarını da anlatacağım... :) Finansın altın kurallarından yarısı peşin yarısı kredili açacaklar dükkanı... Krediyi işe girersem babamın payınınkini ben çekerim... Dayımın payınınkini ikizleri... :) 180000-330000 TL arası bir maliyetle bu iş olur gibi... :) Şunlara biraz cesaret vereyim... :))) O kadar işletme okuduk, üstelik yükseğini de yaptık... Açalım bir işletme de görelim boyumuzun ölçüsünü... :)))

Gerçi ben 7 sene kadar devlette çalışmak istiyorum, eğer engelim kalkmazsa erken emekliliğe hak kazanmak istiyorum... Sonrasında da evden oyun yapımı ve o zamana kadar da hobi olarak oyunlara devam. Belki siber güvenlik sektöründe de yeteneğimiz varsa çalışabiliriz daha sonra... :)

Hayat çok güzel dostlar ve umut her zaman vardır... :) Ve dostlar araştırmalarıma göre 12-24 ayda yaptığınız yatırımı geri kazanabiliyormuşsunuz eğer işler ortalama ya da üstü giderse... :)

Şimdi saat 11.00 olmuş ve kahvaltıya çağırdı babam... Sonrasında da derslerimize başlayalım gene büyük bir keyifle... Bize bu coşku ve keyfi veren Rab'bimize hamd olsun... :)



Şimdilik bu kadar iş fikirleriyle coşmak yeter dostlar... :) Saat 13.05'e geliyor... :) 14.00 gibi derse başlayalım... :) Önce bol bol felsefe okuyalım En son 4. slaytta kalmıştık... :)
Sokrates-Platon slaytlarını da okuduk... :) Şimdi biraz mola ve ardından islam felsefesi ve yeniçağa bakacağız... :)
Evet dostlar bunu da bitirdik biraz sonra Aristoteles ve sonrası konusuna bakacağız... :)
Onu da bitirdik az sonra da ahlak, sanat, siyaset ve din felsefesini inceleyelim... :)
Bu felsefeyi de biraz inceledik ancak yorulduk ve az sonra bir strateji değişikliğiyle Yesevilik Bilgisi tüm ders notları yani 96 sayfayı okuyalım bugün... Hepsine bakarsak daha ne olsun... :) Perşembe günkü işler de bugünden bitmiş olur dersleri dinleyemesem de çoğunu... :)

Arkadaşlar şöyle süper bir şey buldum, belki siz de beğenirsiniz... :) Allah aşkına vesile olsun bunlar... :) Okuyana da besteleyene de paylaşana da duyurana da dinleyene de Allah rahmet etsin inşallah... :)


Son iki günün ibadetlerine eğildik Allah'ın izniyle ancak sizlerle paylaşmamalıyım ancak paylaşıyorum şimdilik... Son vakti de nasipse kılalım ve ibadeti de mümkün mertebe gizli yapmaya çalışalım... Gerçi örnek de oluyoruz ancak riyaya da girmeyelim... :)

İnşallah Mevla bizi güzel bir menzile ulaştırır... :) Her şey gayret ve Hakk'ın inayetiyle... :)

Vesveselensek de arada sırada Hoca Ahmet Yesevi, talebeleri Hakim Ata yani Hakim Süleyman ve Sufi Muhammed Danişmend de bizim dostlarımızdır hiç görmesek de onları işittik... Derste hocamız bahsetti ve onların kitaplarını da Allah nasip ederse inceleriz... :) 

Ancak bizim 3 rehberimiz hep aynıdır, yalnız dostumuz çoktur... :) 3 rehberimiz de Hz İsa, Hz Mevlana ve Atatürk'tür... :)

3 rehberi bir potada eritiriz, dostların da hoş nazarı ve sohbetini ekleriz... Şerbet diye çekeriz onların şarabını... :) Mevla'm cümle dostlara hem yaşayan, hem vefat eden, hem de yaşayacak rahmet eylesin... :)

Yalnız dostlarım yakında peygamberimizin de hadislerini içeren kitap gelecek inşallah... O da başlı başına bir hazine... Hazine çok ya Rabbi, uyandır şu uyuyan gaflet halindeki tüm insanları biz de dahil... :)

Dostlarım bugün biraz sallandık, 28. sayfadayız henüz, çünkü yazılar A4 sayfasına yazılmış... :)

24 Haziran 2024 Pazartesi

Yeni Bir Haftaya Merhaba

 Merhaba dostlar,

Bugün Pazartesi, yeni bir hafta, yeni bir başlangıç... :) Saat şimdi 17.15, pek de zamanlı program yapamıyorum ancak bugün önce biçimsel diller ve otomatların ilk 7 haftasını okuyalım tekrar iyicene otursun diye, sonra 8. haftada sınav sorularını çözüyordu... Onu Cuma'ya bırakalım... Hem sınava tekrar olur... 9 ve 10. haftayı da izleyelim ve notlarını da tekrar edelim. Yani ilk 10 hafta cepte olsun... Sonra biraz felsefe atalım arkaya zamanımız kalırsa... Bütün dersleri izlemiştik felsefede ancak notları da gözden geçirelim büyük bir zevkle... Eğer felsefe notlarının da %50'sini okuyabilirsek mükemmel iş başarmış oluruz... Yarın da hemen sabahtan derse erken başlayıp, 11-12-13-14 biçimsel diller ve otomatlar bitirelim ve notların üzerinden geçelim ve bu ders işi büyük oranda bitsin...Ardından felsefenin kalanını okuyalım ve ardından da akşam vakti 8.00 gibi bilgisayar mimarisi ve organizasyonuna başlayalım ve 11 haftalık notların hepsini sabırla ve yılmadan artık hatmedelim... :) Zaten ilk 4 haftaya bakmıştık... :) Böylece iki günde biçimsel diller ve otomatlar, felsefe ve bilgisayar organizasyonu ve mimarisini tamamlamış oluruz inşallah... :) Çarşamba günü de Veri Tabanı Yönetim Sistemleri'nin ilk 6 haftalık notlarını okuyalım hızlıca sabahtan ve hemen sql kurup öğleye öğleden sonraya kadar kodlara çalışalım çünkü hazır kod dosyası paylaşmış hoca sql'de çalışan... :) İkindiden sonra da tarih notlarını bitirelim, son 3 dersi seyredemedik ancak notların hepsini bitirelim o akşam... Böylece çarşamba gecesine kadar 5 dersi tamamlayalım... Perşembe sabahı ise Yesevilik notlarını okuyalım ilk 6 hafta kadar, sonra büyük bir sabırla 7-8-9-10-11-12-13-14 haftaları geceye kadar dinleyelim... :) Bir de matematikteki ilk 6 haftanın hocanın notlarını tekrar edelim... Bir de 7. haftayı dinleyelim ve yazalım. Cuma günü ise komple matematik çalışalım 8-9-10-11-12-13-14  gücümüz yettiği kadar matematiği kolaylayalım... Cumartesi de sınavlar var zaten, bir de biçimsel diller ve otomatların sınav sorularına bakalım zaman kalırsa... :)

Saat 18.00 gibi okumaya başlayalım inşallah... :) Kuşburnumuz yanımızda ve keyifliyiz çok şükür... :)

Bugünkü işimiz kolay gibi, kısa okumalar yapacağız ilk 7 hafta için biçimsel diller ve otomatlarda, ardından biraz mola verip 9. ve 10. haftaları izleyeceğiz... :) Sonra da felsefe notlarını okumaya geçeceğiz müfredatın yarısı kadarını... :) Evet saat 17.40, biraz mola 20 dakika kadar... :) Ardından bismillah vira... :)


Dostlar 17.45 gibi derslere başladık ve arada yemek molası da verdik. İlk 5 haftayı çalıştık... İlk 3'ü okuyarak, 4 bir kısmı okuyarak bir kısmı dinleyerek, 5 hem okuyarak hem dinleyerek... :) Saat de 20.00'ye yaklaşıyor... :) Biraz kafayı dinlendirelim de sonra 6'yı tekrar anlamaya çalışalım 7 ile... :) Ardından da 9 ve 10. haftanın izlenmesi var gibi... :) Felsefeye de gece geçebiliriz daha rahat olur hem çok kafa yormaz... :)

Dostlarım otomatalar bizim beynimizi yordu epey, ilacımızı da aldık, kahvemiz de var, bu 5. derste otomatlara bir virgül  koyalım ve felsefenin yarısını kolaylayalım... :) 20.30'da felsefeye başlayalım ve yaklaşık yarı dönemi okuyalım... :) 23.00'e kadar felsefeye baksak bize yeter... :) 23.30'da da otomatlara dönelim inşallah... :)

Arkadaşlar felsefeye giriş, ortaçağ felsefesine giriş ve Aristoteles slaytlarını bitirdik 3 konu, bugün 7 taneye gelmeliydik ancak çok yordu bizi felsefe okumaları da... :) Saat 22.00'ye geliyor... Şimdi tekrar üstteki otomatlar konusuna dönelim 6 ve 7'ye bakalım... :) Ancak bir 22.30'a kadar mola olsun... :) Bugün biraz geç kalktık, geç yatabiliriz saat 2-3-4-5 gibi... Dolayısıyla çalışalım... :) Bugünkü namazları yatsıdan sonra 17 ya da 20 rekat kılmaya gayret edelim... 1000 besmeleye de gayret edelim... Sabah vaktine kadar oturursak sabah ibadeti ve virdi de yapalım... Uykumuz gelirse yatalım... :)

Dostlar, çok yorulmuşuz saat 22.30'a yaklaşıyor ancak hiç çalışasımız yok... En iyisi biraz maçlara bakalım, belki de bugünlük yeter... :)

23 Haziran 2024 Pazar

Süper Bir Pazar

 Merhaba dostlarım, 

Bu sabah ezandan sonra ibadet ve Vird-i Mevlevi'yi yapıp yattık 5.00 gibi ve 11.20'de de uyandık... 66 sayfalık ilim öğrenenlerin adabı kitabını okuduk Hace Nasirüddin Tusi'den ikinci tur olarak... Allah rahmet eylesin eski alimlerdenmiş... :) Öğle namazının da farzına eğilip 33-33-34'lük kendi tesbihimizi de yaptık... :) Çok mutluyuz dostlar. Saat de 2.00'ye gelmiş, belki 4.00 gibi kankamız Gürsu'yla buluşuruz havanın harareti geçerse... :)

Şimdi saat 14.10... 14.20'den 16.00'ya kadar gene bilgisayar mühendisliği ilimleriyle uğraşalım... :)


Dostlarım canımız hiç bu saatte bilgisayar bilimlerini öğrenmek istemedi... Bu ilmi geceye bırakalım... 11 gibi başlayıp herkes uyurken 5 saat boyunca 11 haftanın notlarının hepsini okumaya gayret edelim... :) Bu sıcakta ders ilmi fazla geliyor... Gece kafa yoran ilimler, gündüz uhrevi ilimler peşinde olalım genellikle... :)

Dostlarım hangi ilmi çalışacağımı buldum... Önce Fihi Ma Fih'teki 54. sayfaya kadar yani üçüncü fasıla kadar gelip de altını çizdiğimiz ilimlerin hepsini okuyalım dost Mevlana Celaleddin-i Rumi'den... Sonra da akşam nasipse 3-4-5-6. fasılları okuyalım hayırlısıyla... :) İbadetleri de atlamayalım ve gece de bilgisayar mühendisliği ilimlerine dönelim... :) Yani sayfa 66'ya kadar gelmeliyiz akşam... :)

54'e kadar altını çizdiğimiz yerleri okuduk... :) Diğer fasıllara dediğimiz gibi akşam geçeriz.. :) Saat de 16.15'i geçiyor... :) Şimdi felsefe serisinden öğütlerle ve bilgelikle dolu bir kitap daha okuyalım... :) Daha önce 2 kez okuyup altını çizmediğimiz Montaigne'den hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır dediği kitabı okuyalım... 87 sayfa, ve bu sefer altlarını çizelim ki bir dahaki okumada sadece altı çizili yerleri incelesek kafi gelecektir... Çünkü oralar bizim için en değerli bilgiler olacaktır... :) Keyifliyiz dostlar... :)

Dostlar ikindi okundu ve namaza durduk sadece farza... :) Bizim yaşam felsefemiz "mutlu olmak ve Hakk'a yaklaşmak" olarak özetlenebilir... :) Hakk'a yaklaşmanın da yolları çeşit çeşittir... :) Şimdi çok mutluyuz... Allah cümle iman ehlinin hayırlı dualarını kabul etsin... :) 33-33- ve 34'lük tespihimizi de yaptık... :)

Elimizde Namaz Bir Tevhid Eylemi isimli bir kitap da var ancak o kitapta sayfa 44'teydik... Bu kitabı da yarın sabah ömrümüz olursa okuyalım en baştan başlayarak gene 44'e kadar... Biraz ağır ilimlerin olduğu bir kitap, fazlası bize fazla gelir... Ayetler de var o bakımdan... :) Bitirdiğimiz zaman iki kere bitirmiş oluruz, çifter okursak... :)

Şimdi Montaigne'e devam... Sayfa 29'daydık... :) Bu kitabı da bitirelim bugün hayırlısıyla... :)



Montaigne'de sayfa 43'e kadar geldik ve biraz sıkıldık, devamını akşam ya da yarın yapalım bu kitabın... :) Şimdi değiş tonton yapıyoruz... :)))

Şimdi ise dostlarım bizim Boğaziçi'ndeki fizikçilerden biri olan İbrahim Hoca'nın 50+1 Soruda Görelilik Kuramları kitabına göz  atacağız... İlk 38 sayfadaki altını çizdiğimiz yerleri okuyup 39'dan sayfa 104 yani Özel Görelilikte Hızlar Nasıl Oluşur? isimli yere kadar altını çizerek anlayarak okumak olsun hedefimiz... Kafamız yorulursa gene Montaigene' a döneriz... :) Öyleyse önce bir şarkı ardından bismillah vira... :)


İbrahim Hoca'nın kitabında 48'e kadar geldik ve altlarını da çizdik dostlarım... Daha önce de buralara bakmıştık... :) Şimdi biraz mola... :)


Arkadaşlar, akşam ezanından önce uykuya daldık biraz ve yaklaşık ezanla beraber 45-50 dakika kadar kestirmişizdir... :) Sonra da akşam namazını kılıp, 33-33-34 bizim tespihlerimizi çekip, ardından da 1000 besmeleyi okuduk Allah'ın izniyle... :) Şimdi saat 22.30'a geliyor ve şimdi biraz şiir okuyalım Divan-ı Kebir'den de daha sonra da yatsının gene farzını kılıp 100'lük tespihimizi tamamlayalım... 11.00 ya da az daha sonra başlayacağız inşallah derse... :) Belki gece yatsı ibadetini yaparız... Şimdi beynimiz çok tespih çekmekten biraz bunaldı... :)

Dostlarım sizleri sevmekteyim... Hangi devirden olursanız olun, şen ve sağlıcakla kalın... :) Ve sizi mutlu etmeyen şeyleri zorla yapmayın... :)

Dostlarım 11 gibi başladık ve yaklaşık 35 dakikada biraz da oyalanarak dördüncü dersinin son slaytlarına kadar geldik... Bu gece bu 11 dersi bitirmeliyiz... Zaman kalırsa da biçimsel diller ve otomatlarda geldiğimiz 8. derse kadar çalışmalıyız ilk 7 haftayı... :) Ve 8. haftadaki sorulara bir daha da göz atabiliriz daha sonra... :) Çok mutluyuz dostlar Rab'be bin şükür... :)

22 Haziran 2024 Cumartesi

Güzel Bir Gece

 Merhaba dostlar, 

Bugün ilk 6 haftanın yani notlarda ilk 4 haftayı okudum bilgisayar organizasyonu ve mimarisi dersinden... Ancak hiç canım ders istemiyor... Bol bol kitap okumak istiyor... :) Saat de 23.05 olmuş... :) İki kitap siparişi verdim... :) Birinin resmini sizle paylaşmıştım ancak gene paylaşayım diğeriyle... :)


İçimden ders çalışmak gelmiyorsa çalışamam dostlar, belki bütünlemeye kalırım, belki alttan alırım, belki de okulu uzatırım ancak, canım çalışmak istemezse zorla çalışamam... :) Şu finaller bitsin de doya doya kitap okuyup oyunumuzu yapalım. Biraz da bütünlemelere çalışalım... Ha gayret... :)

Şimdi de kitaplarımızı inceleyelim... :) Çok üniversite okumak amacım değil... Sadece çok kitap okumak amacım... Felsefeyle tarihi okumasam da olur... :) Ancak Ahmet Yesevi'de bilgisayar mühendisliği ve yükseği, siber güvenlik yükseği, Boğaziçi'nde yarım kalan fizik ve şu bitirmeye yaklaştığım aşçılık önlisans bölümleri bana yeter var olan iki işletme ve işletme yüksek diplomalarımla... :) Bunlar hepsi biterse 7 diploma olur... Biri önlisans, üçü lisans, üçü yüksek lisans olur ki adam olana çok bile... :) Bazen bir okuma hevesi geliyor ama sonra heves gidiyor... Ama mantığım bunları bitir diyor... :) Şimdi yaşım 37, 45'e kadar iyidir, fazla da uzatmamak lazım, oku ama kitaplardan... :) Her şeyin ölçülüsü iyidir demişler bilgeler... :)

Dost Mevlana'nın Divan-ı Kebir'inde ikinci turda VII-2'de sayfa 85'e geldik... :) 12 sayfa kadar okumuşuz... :) Bizim çok ermek gibi hiçbir zaman bir derdimiz de amacımız da olmadı... Biz olduğumuz gibi mutluyuz... Elbette kendimizi geliştirmek isteriz, ancak erenlerle de yarışmayız... :) Sadece kendimizin daha iyi versiyonunu bulmaya çalışırız... :) Bu rahatsızlık varken dine pek meyledemiyoruz ve haklıyız da... Dokunuyor çünkü... :) Akas tukas bir yol tutmuşuz... Şanlı İsa Nebi'yi çok severiz dost Mevlana'yı da sevdiğimiz gibi ve de şanlı peygamberimizi de öğreneceğiz inşallah yukarıdaki kitaptan hadisleriyle... :) Böyle güzel dostlar bizi bırakmazlarsa, bizi kimse tutamaz... Rab'bin yardımı hepimizin üzerinde olsun inşallah... :)



Dostlar şu linkteki sayfamızda Hace'den ilim paylaşmıştık... Orayı okuyalım hem şu bendeki ince, ilim öğrenenlerin adabı kitabının da ilk 55 sayfalık özeti olur, hem de o sayfanın kalan ilimlerini okuyalım... Kitap 66'dan sonra Arapça el yazması... Yani 80 sayfa toplam ama bizim için 66... :)

21 Haziran 2024 Cuma

Güzel Bir Cuma Sabahına Günaydın

 Arkadaşlar herkese günaydın,

Bu sabah da 7.30 gibi uyandık... :) Hemen nescafemizi yaptık... :) Dün en son ders notlarında sayfa 34'e kadar geldik. Zaten 37. sayfaya başlamışız notlarda... Yani yazdıklarımızın sonuna yaklaşmışız... :) Anlayamadığımız yerler 3,5 sayfa kadar... Eğer videolara tekrar dönersek o yarım sayfayı da anlayabiliriz gibi sanki... :) Yani bir tek 3 sayfa kadar anlamakta zorlandığımız kısım var gibi... :) O da 4. ders dediğimiz gibi... Çünkü oralarda hoca direkt sonuçları yazmış gibi... Ara işlemleri hep atlamış... :)

Dostlarım belki dost Hüdavendigar'ı okuyup, ötelediğimiz namazlarımızla 1000 besmelemize geri dönelim... Bazen yoğunluktan ya da psikozvari durumlardan dolayı öteliyorduk... :) Sadece farzlar ile 1000 besmele bizi ileri taşır... :) Rab'be bin şükür... :) Kendi tesbihatımızı da yapabiliriz elbette... :)

Dostlarım diferansiyel denklemlerde 6. derste kaldık kalmasına ama, matematikten sıkıldık biraz, en iyisi konuyu değiştirmek... Şimdi biçimsel diller ve otomatlar dersine bakalım... :) Bugün ilk 8 dersi bitirelim, zaten dördüncü dersteydik. İlk 3 dersin hocanın paylaştığı ders notlarını okuyalım birazdan ve dördüncü derste de geldiğimiz yere kadar okuyalım, sonra dördüncü dersi bitirip, 5-6-7-8 'i de bugün bitirmeye bakalım... :)

Dostlarım, ilk haftayı okuduk ve süper anladık... :) Şimdi saat 8.22 olmuş... :)


Evet arkadaşlar ikinci dersi de çalıştık ve saat de 8.45'e geliyor... :)


Evet arkadaşlar dördüncü dersimizdeki geldiğimiz yere kadar okuduk... :) Bugün dediğimiz gibi 4-5-6-7-8'i tamamlamalıyız... :)


-Bugünkü Devam Eden Mini Program-

13.00-13.40 4. dersi bitir (14.00'e doğru bitti)

15.10-15.50 5.dersi bitir(dik)

18.00-19.00 6. dersi bitir(dik)

20.10-21.00 7. dersi bitir(dik)

21.10-21.40 İlk 25 dakikasını izledik 8. ders yani vize soruları dersi...

Son 10 dakikası kaldı yaklaşık soruların, onu da notları okuduktan sonra yarın bakalım... :)


Evet dostlarım, evi süpürmeye yardım ettim. Balkonu, mutfağı, salonu, antreyi ve odamı süpürdüm annemin dediği yerleri... Rab'be bin şükür... Çok da terledim... :) 5. dersi de çalışayım sonra duş alırım... :)

Dostlarım yaklaşık 8 haftayı izledik... :) Şimdi balkonda oturuyoruz, ancak hava çok sıcak... :) Daha duş da alamadık ancak saat de 23.10'u geçiyor... :)

Yarın bilgisayar organizasyonu ve mimarisini kolaylayalım... :)

20 Haziran 2024 Perşembe

Süper Bir Sabah ve Güzel Bir Akşamüstü

 Dostlar herkese günaydın,

Bu sabah 5.19 gibi uyandık... :) Kahvemizi yaptık... :) 25mg solian ile 50 mg lustralımızı aldık sabah sabah... :) Daha gün içerisinde 150 mg daha almalıyız soliandan... :)

Sütlü nescafenin keyfini çıkarmadayız... Kuşlar ötüşüyorlar cıvıl cıvıl... :) Saat de 5.45 olmuş... :) 6.00'ya kadar dinlenelim ve 6'da diferansiyel denklemden başlayalım inşallah... :) Şimdi biraz müzik molası... :)


Evet dostlar, 2. diferansiyel denklemler dersini de yazarak çalıştık ve süper anladık, zaten ilk 3 derste hiçbir problem yoktu... :) 4. derste işler biraz karışıyor gibiydi... Biraz yavaş geçeceğiz 4. dersi... :) Şimdi birazcık mola ve 3. derse geçelim... :)

Evet arkadaşlar, 3. dersi de bitirdik... Hemen hemen her şeyi anladık, bazı logaritmik geçişleri integrallerde biraz çalışmalıyız... :) Yani %98'in üzerinde anlamışızdır... :)

Şimdi 4. derse geçmeliyiz... :) 


Dostlar canımız hiç 4. derse geçmek istemedi... Sabah sabah 2 ders yetti... :) Şimdi bizimkilerin kalkmasını bekleyeyim ve kahvaltı faslından sonra derse devam edelim... :) Dinlenmeliyiz biraz... :)


Arkadaşlar ikinci uykudan 13.00'den önce uyandık ve bir şeyler yedik. Nescafemiz yanımızda gene... :)

Saat de 14.00 'e yaklaşıyor... Biraz daha dinlenelim, güzel bir şarkı açalım ve keyfini çıkaralım... :) Sonra da 4. diferansiyel denklemler dersine geçelim... Bizimkiler sanırım Ormanya tarafına gidecekler ancak hava çok sıcak, ben hiç gitmeyeyim, hem çalışmam gereken 4 adet daha ders var bugün... Onları yetiştireyim... :)


4. derste epey zorlandık arkadaşlar, anlayamadığımız yerler var gibi epey... :) Hoca bazen de direk çözümü vermiş... :) Zaman bulabilirsek detaylı incelemeliyiz bu dersi... :) Zaman kısıtı var, şimdi 5. derse geçelim... :) Saat de 4.30'u geçiyor... :) Çay da yaptık... :)

Arkadaşlar 5. dersi de bitirdik, 6. derse de başladık... Bernoulli, Riccati ve Yerine Koyma Metoduna değinecek hocamız bu derste... İzlediğim kısımda Bernoulli'den çözdük biraz... :) Saat de 18.55'e geliyor... :) Bu dersi de bitirip hepsini iyi kavramalıyız, 7'ye geçmeyelim... :) Önce ilk 6 konuyu oturtalım... :) Yarım yamalak bilgidense tam ya da tama yakın bilgi daha iyidir biten derslerde... :)

İlk 19 sayfalık yazdığımız defter notlarını okuduk... 4. derse kadar geldim ve %100 başarı oldu diyebilirim... :) Bundan sonra işler biraz zorlaşıyor... :) Saat de 21.36 olmuş... :)

19 Haziran 2024 Çarşamba

Güzel Bir Akşam

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Şimdilik bize 175 mg Solian iyi gidiyor, başımızı biraz sersem yapmıyor da değil, ancak idare ediyoruz... Bundan sonraki adım 150 mg olur.. Hedefim yeni dönem başlarken üniversite dönemi, Eylül sonu gibi 150 mg'a düşmek olsun... :) Beyin dinlendikçe, stressiz çalıştıkça ve stresten uzak durdukça iyileşiyor... :) 

Arkadaşlar bugün piknik yaptık... :) Ancak mangallı piknik değil, poğaça, kek, kurabiye, çay, kahve, vs.'li piknik yaptık... Hava süperdi, gölgelik süperdi, park süperdi... Ağaç altı süperdi, deniz manzarası süperdi, rüzgar süperdi... :)

Dostlarım, bayram boyunca evimiz bereketliydi... :) Amcam, dayım, kardeşim, yeğenim, enişte, annem, babam ve ben, başka gelip gidenler hariç hep beraberdik... Bu kadrodan sadece amcam hariç olmak üzere hepimiz ve dayımın ikizleriyle arkadaşları olmak üzere hepimiz 3 araba toplam 13 kişi tatile gideceğiz nasipse... :) Eylül 16-20 Antalya, Alanya tarafına Allah nasip ederse... :)

Dostlarım, bayramda çalışmalar durdu, çok gelen giden oldu... :) Bereket de olmuştur elbette ancak derslerimiz kaldı... :) Biz de ne yapacağımıza karar verdik. :)

Algoritmalarla, web programlamaya girmeyeceğiz, çok büyük ihtimal...Cumartesi 1. ve 3. oturumdaki derslerin ise hepsine çalışıp girmeliyiz... :) Ve bu gireceğimiz 7 dersin en az 5'ini kurtarmalıyız... :) 2+?(1,2) sonraya kalabilir... :)

Yeni ve uyulması gereken program şöyle:

20-21 Haziran Diferansiyel Denklemler yazarak çalış.

22-23 Haziran Yesevilik Bilgisi, Felsefe, Bilim Tarihi çalış, tekrar et.

24-25 Haziran Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi ile Veri Tabanı Yönetim Sistemleri çalış.

26-27 Haziran Biçimsel Diller ve Otomatlar çalış

28 Haziran hepsini tekrar et, açıkları kapat... :)

29 Haziran gir ve başar bu 7 ders 7'de 7 olsun inşallah... :)

İlacı alınca çalışamıyoruz, beynimizi uyuşturuyor... :) 25'er almalıyız bundan sonra sanırım çünkü 50 mg çok uyuşturuyor... :)


18 Haziran 2024 Salı

Güzel Bir Bayram Sabahı

 Merhaba dostlar,

Herkese günaydın. Dün hiç çalışamadık... :) Bu sabah da 7.00'den evvel uyandık... :) Programı iptal ediyoruz... Programlara uymakta zorluk çekiyoruz... :) Bizim eniştenin dediği gibi kervanı yolda düzeceğiz... :))) 


Arkadaşlar sabah sabah lustral 50 mg, solian da 50 mg içince beynimiz çok sersemledi... Şu Solian'ı 25'er almalı... :) Yavaş yavaş iyileşiyoruz... :)

17 Haziran 2024 Pazartesi

Harika Bir Bayram Günü :)

 Merhabalar,

Dostlarım, hem amcam hem kankam Basri, görüntülü bir şey kaydetme dediler iş görüşmesi için... :) Onlar dolandırıcı olabilir dediler ve biz de gene vazgeçtik... :) Sadece canlı görüşme olursa katıl dediler... :)

Dostlarım İstanbul'dan akrabalarımız ve dostlar geldiler ve insanlarla sohbet ettik az da olsa... Hepsi de çok iyi insanlar Allah için... :) Mutlu olduk... :)

Dün bayramın 1. günüydü ve hiç ders çalışamadan akşam gelen dostlarla balkonda lafladık... Bu iş başvurularından da bahsettik ancak bana herkes bugün diyor ki sen hobini paraya dönüştür yani oyunlarını geliştir ve yayınla diyorlar... Bana da çok mantıklı geldi... O bakımdan karar vermek zorundayız...Yoksa rüzgar bizi hep savurur... Okul varken ki var ve daha da olacak gibi sadece oyun yapımı ve devlette işe başvurmalıyız EKPSS ile, en güzel yol... Zaten paranın da çokluğu değil bereketliliği ve yeterliliğidir bizim için ön planda olan... :) Ben ne yapayım ayda 8333$'ı, senede 100000$'ı... :) O kadar Rab bana kazandırsa dahi ben o parayı dostlarla ve yoksullarla paylaşmadıkça, bana yarardan çok zararı olur... :) Rab bir gün bizi zenginleştirirse de, hem dostlarla hem de yoksullarla paylaştırsın inşallah... :) Her şey O'nun emrindedir... O'nun izni olmadan bir yaprak bile kıpırdayamaz... :) Bu dediğime yürekten inanın... :)

Şimdi bir nescafe yapalım dostlar... Saat de 15.35 olmuş.. :) Önce nescafemizi içip biraz rahatlayalım, ardından da diferansiyel denklemleri yazarak çalışalım hiç üşenmeden... :) Ha gayret... :)


16 Haziran 2024 Pazar

Herkese Hayırlı Bayramlar

 Merhaba dostlar,

Bugün bayram herkese hayırlı bayramlar... :)

Bu sabah da 7'ye doğru uyandık... :) Rüyamda eski patronu görmüştüm... Hayırdır inşallah... :) Şu finallere 29'unda girelim de sonra 7 hafta boyunca oyun projelerimle ilgilenelim... 1+? büt/bütler hariç... :)

Hemen bir Coraspin aldık diş ağrımız için dostlar, belki de bir dişin çekilmesi lazım, kök dişi... :)

Hem baş ağrılarımı hem de diş ağrılarımı epey kesti bu ilaç şükürler olsun... :)

Eğer 3 oyunu da beta sürümleriyle de olacak kadar 7 haftada piyasaya sürebilirsek Google Play'den reklamlı halleriyle, işimiz iş... :) Sonrasında belki, babamızın üzerine bir oyun şirketi dahi kurabiliriz belki... :) Yani 1 yılda 3 oyun piyasaya sürmüş olacağız inşallah... :) Böyle gider de okulların işlerin eğitimin yanında senede 3 tane kadar da oyun yapabilirsek daha ne olsun... :) Elbette bu oyunlar basit mobil oyunlar olacaklar... :)



İlk oyuna leaderboard kod ayarlaması ve reklam, ikinci oyuna da basit bir menü (zaten ikinci oyunda da Game Over ya da Succeded yazıları da çıkıyor müzik bitince videodan haricen) ve reklam ekleyebilirsek ve son oyuna ekstra bölüm, menü ve reklam,  7 haftada işlem tamam olacak Temmuz'dan sonra başlayıp Ağustos'un 3. haftasına kadar... İşte bu büyük mesela var... :) Bakalım amatörce yapılan bu işlerden ne kadar kazanabiliyoruz göreceğiz... :) Game Analytics dostumuz olacak elbette... :) Eğer bu işler daha kısa sürede biterse ya da 7 haftada bittiği kadarından sonra büyük ihtimal bir Angry Birds'e benzer yeni bir oyuna daha geçeceğiz Godot Oyun motorundan, sonra bir Snowboard oyunu olabilir... :) Ve son olarak bir oyun daha seçeceğiz kendimize ve belki de senede 3'ü de geçecek ancak ortalama her sene 3 oyun piyasaya sürmeliyiz... :)


Dostlarım şu oyunlarımı yapmak için sabırsızlanıyorum ama biraz sabretmeliyim 13-14 gün kadar... Sonra başlayalım. Şimdi diferansiyel denklemlerden akmaya devam büyük bir iştahla ikinci dersi yazarak çalışalım... :) 

Dostlar vazgeçtik ders çalışmaktan sabah sabah... Biraz dinlenelim... :) Güzel bir şarkı açalım... :)


Dostlarım ben gene önümüzdeki dönem ekstradan siber güvenlik yüksek lisansı ya da felsefe lisansına başlamak istemiyorum çünkü çok yoğun olur öyle... :) Üzerimize fazla yük almayalım... Eğer 4. sınıfa geçersek bilgisayar mühendisliğinde siber güvenlikten caymazsak belki o zaman yükseğe başlarız... Bakalım işe girebilecek miyiz devlette? EKPSS ile atanabilecek miyiz? Ya nasip... :)


Dostlarım, iki adet işe başvurdum... Biri Luxoft'ta biri Think-Cell'de. Berlin'de Think-Cell'deki ve 97k-140k $ /year demişler... Benim için epey yüksek rakamlar... Hz İsa fakirliği överdi... :) Bu zengin işi... Biz de çok yoksul kaldık... Belki pusula ters döner... :) Biri C++ with Python, diğeri de C++ işleri... :)
Birazcık da gönül Hz Süleyman'a yanaşmak ister aslında... :) Allah hem gönlümüzü hem kesemizi sevindirsin inşallah... :) Umarım Rab bu kulunu unutmaz, Rab paraya değer vermese de insanlar veriyorlar maalesef... :)

15 Haziran 2024 Cumartesi

Müthiş Bir Cumartesi :)

 Güzel dostlara merhaba,

Bu sabah 9.30 gibi uyandık. Dostlar bugün Cumartesi, yani Sebt Günü... :) Bugün çalışmayalım, sadece tasavvuf ilimleri öğrenmek, belki biraz bilim kitapları okumak, dua etmek, tespih çekmek ve dostları görmekle geçirelim... :) Daha yeni farkına varıyoruz Sebt Günü'nün... :) Rızık için endişelenmeyelim, ders çalışmayalım, yorucu işler yapmayalım ve bol bol dinlenelim dostlar... :) Gerçi müslümanlar istediğini yapabilir ama ben gene de bu kurala uyacağım mümkün mertebe... :)

Çok mutluyuz... Rab'be bin şükür... :) Ancak sınavlarınız varsa elbette girecekseniz... :) Yani kısaca zorunluluk yoksa kesinlikle bugün dinlenerek geçirilmeli... :) Şöyle bir parka gidin gölgelik bir mekana... :) Huzuru bulun, çocukları seyredin... Ne kadar endişesiz ve mutlular... Siz de onlardan ders alın... :) Onlar gibi mutlu olun... :)


Dostlarım Hz İsa peygamberin hadis kitabında okumuştum. Cuma akşamı güneş batımından Cumartesi akşamı güneş batımına kadar dinlenmek gerekliymiş, işlerle uğraşmamalı istirahat etmeli ya da dua etmeliymiş... :)
Ders Programı:

15 Haziran 2024 Cumartesi Akşamı: Diferansiyel denklemler ilk 3 hafta yazarak çalış, zaten iyi biliyorsun... :) (Hayır sadece ilk haftayı yazarak çalıştık ve saat de 23.45'e yaklaşıyor, gerisi yarın erkenden olsun... :)) 

16 Haziran 2024 Pazar: Diferansiyel denklemler ilk 4-5-6 haftaya yazarak çalış bayram çünkü fazla yorma kendini... :)

17 Haziran 2024 Pazartesi: Diferansiyel denklerde 11. haftaya kadar gel ve tekrar et

18 Haziran 2024 Salı: Diferansiyel denklemler son 3 haftaya çalış ve Yesevilik Bilgisi'nden 10. derse kadar gel.

19 Haziran 2024 Çarşamba: Yesevilik Bilgisini bitir ve Biçimsel Diller ve Otomatlarda 6. ders sonuna kadar tamamla ve notları oku.

20 Haziran 2024 Perşembe: Biçimsel Diller ve Otomatlardan 11. ders sonuna kadar gel ve 7-8-9-10-11 haftaları oku.

21 Haziran 2024 Cuma: Biçimsel Diller ve Otomatlardan 12-13-14 bitir, oku ve algoritmalardan ilk 2-3 hafta dinle ve ilk 3 hafta oku

23 Haziran 2024 Pazar: Algoritmalar 4-5-6-7-8 dinle ve oku

24 Haziran 2024 Pazartesi: Algoritmalar 9-10-11-12-13-14 dinle ve oku

25 Haziran 2024 Salı: Veri Tabanı Yönetim Sistemleri hızlıca tekrar et ve Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi ilk 6 hafta tekrar et

26 Haziran 2024 Çarşamba: Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi hepsini ve  tekrar et

27 Haziran 2024 Perşembe: Son 3 ders tarihe bak, tarih notlarını oku komple kaldığın yerden sona kadar.

28 Haziran 2024 Cuma: Felsefeyi komple gözden geçir ve genel tekrar yap... :)

29 Haziran 2024 Cumartesi: Bu 8 adet derse gir ve verebildiğin kadarını ver Allah'ın izniyle İstanbul'da... :)

Not: Zor dersleri yazarak çalış, örneğin diferansiyel denklemler gibi... :)

Bu programı biraz revize ettik dostlar... :)


14 Haziran 2024 Cuma

Güzel ve Sıcak Bir Gün

 Güzel okuyuculara selamlar,

Dostlarım, bugün beni kankam Gürsu aradı. Onunla buluşacaktık ancak hava çok sıcak olduğundan iptal ettik, belki akşama yakınlarda buluşuruz, belki yarın... :)

Bugün hiç ders çalışmayalım ve ilim çalışalım... :) Ders sıkıyor bazen... Tamam öğrenciyiz ama ilim öğrenmeyince de çok yavan geliyor... :)

Dünya ilmi değil, Hz İsa ya da Hz Süleyman'ın ilimlerinden nasiplenelim hayırlısıyla... :) Belki alimlere ve ariflere de bakarız... Bol bol ilim peşinde koşmak istiyor canım bugün... :)


Hz İsa'nın söylediği sözlerden biri hariç diğerlerini onaylarım bu kitaptaki... İlk 63 hadisin hepsini okudum ve sadece birini onaylamadım... O söz de 55 numaralı olan. Haça gerilen İsa değil bir sahte müridiydi çünkü... O sözü Hz İsa söylemiş olamaz... :) Zira ben ne annemden ne babamdan ne de kardeşimden nefret ederim... Hz İsa'nın müridi olmak için de nefret etmem gerekmez elbette... O söz muhakkak gerçek Hz İsa'nın değil..! Hatta Kuran-ı Kerim annene ve babana öf bile deme der, bırak nefret etmeyi... O yüzden 55 numarada hata var... Zaten biz sezeriz hangileri gerçek, hangisi yalan... Cenab-ı Mevla bize o hissiyatı vermiştir... :) 105'te de hata var... 101'de ise 55'in çok daha doğru hali var gibi, ancak nefret kelimesini ne manada kullandığına bağlı...

Dostlar nefret duygusunu pek bilmeyiz biz... Kazık da yesek affederiz... Ama kötü günahlar da var aslında biliriz ancak Rab gene de kimseden nefret ettirmesin bizi... O güzeller sultanı alemlerin Rab'bine hamd olsun... :)

Baştan sona ilmi okudum ve çok güzeldi, bir iki yanlış anlaşılma ya da hata hariç... :) Mükemmeller... :)
Atlayarak okuduk, 21. sayfadan itibaren sırayla okumaya devam edelim belki sonra, bir an önce hadislere daldık çünkü, daha yorumlar ve başka bilgiler de var... :)
34. sayfaya kadar geldik dostlar... :)

Mesellerde de 14. baba geldik Hz Süleyman Aleyhisselam'dan... :)

Büyük dost Mevlana Hüdavendigar'ın Divan-ı Kebir VII-2'sinde yani sonuncusunda üstelik ikinci turda sayfa 72'ye geldik... :)

Cumartesi gününü de hem dinlenme, hem ibadet hem de ilimle geçirelim ve kankayı görmekle nasipse... Uzun zamandır hem ibadetten hem de tesbihattan uzak kaldık... :) Şimdi saat 00.46 olmuş ve uyuyalım... :)

13 Haziran 2024 Perşembe

Güzel Dostlara Selamlar

 Merhaba dostlarım,

13 Haziran'a girdik ve saat de 00.35 olmuş ancak 12 Haziran'da yani bu akşam 5 tane bilim tarihi dersi izledik... 5-6-7-8-9. haftaları tamamladık...

Ve dostlarım Ahmed Yüksel Özemre'nin Hazret-i İsa'nın 114 Hadisi isimli kitabı elime ulaştı çok şükür... :) Önsözleri okuduk ve İncil'lerin Tarihine Giriş yani birimci bölüm sayfa 21'deyiz... :) 295 sayfa kitap... İnşallah tekrar tekrar okuyacağız... :) Böyle kitaplarda öğütler, hadisler kitabın yarısından sonra başlar genelde... 

O bakımdan biz şimdi Hazret-i Süleyman'ın Meselleri kitabına göz atalım en son 10. babta kalmıştık tekrarda... :) 20. baba kadar altını çizmişiz güzel dostlarım... :) 31 babtan oluştuğunu da söylemiştik... 20. baba kadar gelmeye çalışalım... :)

Dostlar bugün, henüz meselleri okuyamadık ancak 2 adet bilim tarihi dersi çalıştık... :) 11 haftayı tamamladık... :) Osmanlılara kadar geldik... Osmanlılara geçmeyelim ve çalıştığımız ilk 11 haftanın toplam 7 slaytını tekrar edelim... :)


Bilim tarihi nedir ve uygarlıklar arası etkileşim, eski Mısır'da bilim ve eski Mezopotamya'da bilim konularının slaytlarını okuduk... :) Henüz ilk 3 slaytı tekrar ettik... :) Bugünlük bu kadar yeter gibi... :)

11 Haziran 2024 Salı

O'ndan Başka Hiçbir Şeyin Kendi Başına Varlığı Yok

 Merhaba dostlarım,

Geçmişte bir şiir okudum, sonra o şiiri yazdım yani gerçekledim. Şiiri babam saklıyor... :) Allah nasip eder de dev okul (Boğaziçi) bu hastalıkla biterse yayınlayacağım yani tekrar gerçekleyeceğim... Allah nasip eder ve zamanda yolculuk yapar da geçmişe gönderirsem halka tamamlanacak yani hepten gerçekleşecek...

Eğer geçmişte o şiiri okumasaydım, kılıcı kaldırmayacaktım... Allah'ın hikmetiyle kendi kendime rehberlik ettim... Şimdi de yavaş yavaş okula dönmeye ve bitirip yayınlama aşamasına geçmeliyiz akıl sağlığımızı koruyup ve iyileştirerek... :)

Bana hep birileri rehber oluyor... Yani hem görünür hem görünmez dostlarım var, düşmanlarım da olabileceği gibi... :)

İşte bu büyük mesele var ama bende heyecan yok ancak zaman zaman oluyor bu meseleyi çok düşününce... :)

Yani seni sana sensiz gösterirler sırrı ikinci kez bu sefer tam inanarak gerçekleşecek... :) Allah buna kadirdir!, benim kadir olup olmamamın pek önemi yok... :) Zaten O'ndan başka hiçbir şeyin kendi başına varlığı yok... :)

Allah'ım önce aklımızı yükselt, sonra cesaretimizi... En çok bunlara ihtiyaç olacak... :)


4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...