28 Eylül 2024 Cumartesi

Mutlu Cumartesileriniz Olsun :)

 Merhaba dostlarım,

Tarih 28 Eylül 2024 Cumartesi, saat 01.00'i geçmekte.. :) Bu saatlerde yüksek akıl gerektiren kitaplar pek okunmuyor elbette... :) Yalçın Özkan'ın C++ İle Programlama (Nesneye Yönelik Programlama) kitabında sanırım 222'ye kadar bir kez ve 108'e kadar da iki kez gelmişim... Kitap tam 278 sayfa... Hedefim kısa zamanda bu kitabı da bitirip bitirdiğim kütüphane tarafına eklemek olabilir... :) Yalnız az sonra uyuruz ve 4-5 saat sonra da uyanırız dostlarım Allah ömür verirse... :) 222'den sonrasını 2 kez okumalıyım 2 kez bitirmek için, ilk 108 sayfa çerez gibi kolaydı... :) Sonlara doğru elbette biraz zorlaşıyor dostlarım... :) Şimdi yavaştan uyuyalım da ezan vaktinde kalkıp 1000 besmele ve başımız dönmezse sabah namazı ve ardından da C++ kitabını bitirelim dostlarım... Şimdi az daha uyku... :) Saati 5.45'e kuralım zaten akşam uyuduk inşallah ezanla kalkarız... :)


Dostlarım, uyku tutmadı ve 15-20 dakika gözleri dinlendirip kalkıp börek yedik kolayla ve çay doldurduk sallama... :) Şimdiki hedefimiz 108'den 222'ye kadar hızlıca gelmek, uykumuz gelirse yatmak, gelmezse 274'e kadar gelip bitirmek yarın da 222-274 arasını tekrarlamak ve 2 tur olması en azından... :) Öyleyse başlayalım, uykular biraz şaşacak ancak olsun... Haydi vira bismillah... :)

140'a kadar geldik dostlar, biraz mola... Yorulmuşuz... :) Bir 10 dakikada 2 şarkı dinleyelim... :)



Saat 3.15 olmuş dostlar... Artık uyuyalım uykumuz gelmiş, şu çayı bitirip de... 142'den sonrası saat 8'den sonra inşallah... :)

Dostlarım biraz dinlendik ve ilaçları aldık ve uyumadan da kalktık... :) Saat 4.55'e yaklaşmakta... :) Madem eski bir fizikçi sayılırız(Boğaziçi Fizik 2. sınıftan ayrılmıştım :)), o halde fizikten de anlamamız lazım belirli ölçüde de olsa... Bu inşallah en azından bir lisans boyutunda olur... Ancak bunun için öncesinde düzenli çalışmamız gerekmekte... Bize verilen zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz  ve 2 senede olabilir, elimizdeki 2 Physics Textbooklarını (Aslında 3 seri de 3. serinin 3. kitabı eksik) mercek altına almalıyız... 2 Calculus, 1 Lineer Algebra ve 1 de Schaum'un Diferansiyel Denklemler kitaplarını da incelemeliyiz... Öğrendiğimiz bilgileri unuttuktan sonra sadece diploma almak için kürek çekiyorsak boşa kürek çekiyoruz demektir... Yani dostlarım, minimum haftada 1er buçuk gün fizik ve matematik ve 3 gün kadar da bilgisayar bilimleri çalışmalıyız... :) Ne demiştik bize keskin akıl lazım... Ahmak beyin değil... Bu noktada mübarek Mevlana'ya çok da katılmamakta ve deliliği desteklememekteyim... Atatürk'ün bilimsel çizgisinden ilerlemeyi daha ala bulurum elbette... :)
 
Yani dostlarım kabaca bir hesap yaparsak, her 2 haftada bir, 2 fizik textbook'undan da birer chapter ilerlemeli, her 4 haftada bir de 2 calculus textbookundan birer chapter ilerlemeliyim ortalama olarak dostlarım... Eğer bunu başarabilirsem zekam ve aklım keskinleşecektir şüphesiz... Hem fizik bölümüne başlamadan önce de bir ön hazırlık olmuş olur... :) Hem kütüphanemizin bitirilmiş kitapları arasına da o kalın textbookları da eklemeliyiz dostlar... Buna gücümüz Allah'ın yardımıyla yetsin inşallah... Soruları çözmeyiz elbette neredeyse hiç belki de ancak bütün örnekleri taramak ve olabildiğince kavramak bizim aklımızı keskinleştirecektir inşallah... :) Baskı yok sadece kuvvetli bir öğrenme isteği... :)

Yani dostlarım en geç 40 yaşına kadar bu kalın textbookların hakkını verirsem süper olur... 2 seneden biraz daha fazla zaman var sadece... :)

Başka kalın bilgisayar kitaplarım da var elbette, hepsi bir düzenle yavaş yavaş ilerlemeli... :) Başka bilgisayar kitaplarım için süre yok... Ancak 4-5 seneyi aşmazlarsa güzel olur... :)

Çok uykum geldi dostlarım ve saat 5.30'a geliyor... :) Biz ancak yatacağız... :)

Gene uyku tutmadı dostlar ve saat de 6.20'ye yaklaşmakta... :) 45 yaşına kadar şu öğrencilik faslını tamamlasak güzel olur dostlar... İşletme bilimi (BBA ve MBA'iz var şimdilik) kitaplarını incelemek, bilgisayar bilimi kitaplarını incelemek, fizik bilimi ve dolayısıyla matematik bilimi kitaplarını incelemek, siber güvenlik bilimi kitaplarını incelemek ve biraz da aşçılık bilimini öğrensek, yanında da edebiyat, felsefe, şiir ve tasavvuf bizde dünyanın birikimi olmuş olur... Daha da okul okuma, her şeyde ölçülü ol demişler... Bırak felsefeyle, tarih gibi seni çok da ilgilendirmeyen bilimleri okumayı... :) Her şeye zıplarsan uzmanlıkların ve bilgilerin zayıflar... :) 

-Kariyer Planı-

-Eğitim-
Yani dostlarım;
-Boğaziçi Fizik 2. sınıftan ayrılma ve bitirilmeyi beklemekte... (En geç 45 yaş yani 2032'ye kadar bitmeli, en azından denenmeli) ( 6 senenin 2 si hazırlığı geçmekle, 4 sene fakültenin de çoğu 1. sınıfı temizlemek ve 2. sınıftan da 3 ders vermekle geçti çünkü hastalandık... Harbi zor okul, sallanarak geçilmez, en zeki adamlar dahi eleniyor...)
-Kocaeli İşletme 2016 mezunu 2.10 ortalama :)
-Kocaeli İşletme Yüksek 2023 mezunu 3.30 ortalama :)
-Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf devam etmekte... Şimdiki ortalamam 2.74 (Potansiyel 2026) 4 ders üstten verdik 4 ders alttan var :)
-Anadolu Üniversitesi Aşçılık 1 sene uzadı son 6 ders (Potansiyel 2025) 1.41 ortalama çünkü 6 ders alttan

Bunlara ek olarak bir de
-Ahmet Yesevi Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksek Lisans (Bunlar da en geç 2032'ye kadar başlanıp bitebilir)
-Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans eklenebilir... (Bunlar da en geç 2032'ye kadar başlanıp bitebilir)

Bırak doktorayla uğraşmayı... O çok zahmetli ve zor iş... Sen rahatsızsın... Fazla stres yaramaz sana... Onda sunumlar vs.'ler var... Salla gitsin yanına bile yanaşma... :)

-İş-
-2017-2020 Gönüllü Ortaokul Matematik Öğretmenliği (2 yeğenime(kuzenime) 2,5 sene kadar matematik anlattım...)
-2020-2021 Muhasebe Stajı bir sene kadar... 8 ayı aktif 4 ayı kol kırığından dolayı raporlu. Muhasebe bürosunda o staj tamamlanmadan bırakıldı çünkü aşırı yoğundu ve bize göre değildi o iş... :)
-2023-2024 Gene Ortaokul Öğrencilerine Ekonomik Ücretlerle Matematik Özel Dersi (1,5 sene kadar)
-2023-2024 Mobil Oyun Yapımı (3 oyun projesi var ancak bir gayretle tamamlayıp Google Play'de yayınlamalıyım.)

Bunlara ek olarak;
-Ekpss ile memuriyete atanabilir
-Uzaktan C++ geliştiricisi işi ayarlayabilir
-Oyun şirketimizi kurup oyun işinde ilerleyebiliriz

Bu saydıklarımdan umarım hayırlı olanları olur... Ekpss ile memuriyete atanırsak yaklaşık 2 sene sonra da oyunları da ilerletip oyun şirketini kurmaya çalışırız... Ekpss işi yatarsa da uzaktan C++ geliştiricisi işiyle gene oyun işi olabilir ve acayip özgür oluruz ve çok da bereketli ve güzel de olabilir... :) Yalnız sertifikaları biriktirmeliyiz... :) Bir de uykular epey düzensiz... :)

Yani dostlarım 45 yaş öğrenciliği tamamlamak için güzel bir yaştır... Daha da uzatmamalıyız ancak kitaplardan elbette okuyabiliriz bol bol... Belki de iyileşip bir yuva kurarız dostlarım kısmet de çıkarsa... :)

Bunlardan başka bir kariyer de isteme lütfen... Her işi ölçülü yap ve tadında bırak... :) Yoksa kabak tadı verir... :)

45'e kadar eğitimlerini tamamlar, işlerini sağlamlaştırır ve iyileşip de yuvanı da kurarsan büyük bir iş başardın demektir... Gerisi sağlık, çalışma ve yuvanın sorumluluğu olur artık eşinle beraberce... :) Evlenmezsen de güzel olabilir çünkü az sorumluluk olur ancak öyle yaşlılığında biraz yalnız kalırsın ve sıkılabilirsin... :)

Rab en mutlu ve hayırlı yazıları yazsın inşallah... :) Yükümüzü fazla ağır yapmasın... :) Bu kadar yükü ancak taşıyoruz... Hastalık, yoksulluk, öğrencilik vs... :)

Rab önce sağlık versin. Afiyet ve bereket de versin... Başarı da verirse fena olmaz. Bir de bol özgürlük versin :) Her halimize şükürler olsun... :) Allah'a hamd olsun... :) 

Bir hesaplama yaptım ve dostlarım 37 yıl 8 ay 16 gündür yaşamaktayım... :) 13774 gündür yani... :)

Dostlarım gece 4'te 25'er mg ilaçlarımdan aldım ve 8'de de 25 mg Solian'dan aldım... Yani 150 mg kullanmalıyız her 4 saatte bir ortalama 25 mg şeklinde... Biraz daha iyileşirsek 4 saat 48 dakika ya da düz hesap 50 dakikada bir alırız ve 125'e düşmüş oluruz... :) Sonra 6 saatte bir, sonra 8 saatte bir, sonra 12 saatte bir ve iyicene iyileşirsek de 24 saatte bir 25 mg yetecektir inşallah bize ancak o günlere var daha epey gibi... :)

Arkadaşlar, sabah saat 8.00-8.30 yatmışımdır tahminen ve 13.30 gibi uyanıp 14.00'de doğru da kalkmışımdır dostlarım... :) Kahvaltımı da yaptım... Hemen bir sallama çay yapalım kendimize... Normalde bugün berbere gidecektik ancak çok yorgunuz o bakımdan bugün büyük ihtimal gidemeyeceğiz... Pazartesiye kalsın berber işi... :) 1-2 yaşından beri gittiğim eski berberim İsa Abi... :) Ortalama her 3 ayda bir giderim... :) Sadece deprem döneminden sonra birkaç yıl koptuk o kadar... :) Allah berberim İsa Abi'ye güzel yazılar ve mutluluklar yazsın... :)

Çayı yapıp okumalara başlayalım dostlar... :) 1000 besmeleyi de unutmayalım ve sabah namazının kazasıyla şükür namazını da ancak acelemiz yok... :)

Başımız ağrımış bir Parol Plus alalım dostlar... İsa Abi'yle de konuştuk, biraz keyifsiz ve rahatsız olduğumuzu da söyledik ve nasipse pazartesi geleceğimizi de söyledik, bizi bekleyecekti çünkü bugün... :) Bu iş de tamam... Şimdi epey dinlenelim dostlar hemen şak diye kitaba sarılmayalım çünkü başımız ağrıyor... :)


Dostlarım 1000 besmeleyi tespih ettik gene önce 500 sağ el, sonra 500 sol elle... :) Aynı bu tespihler gibi dünya ve ahiret çalışmalarımız da dengelensin inşallah... :) Bu kadar çalışkan olalım tespihlerimiz gibi... :) Bir de dostlarım başımızda ağrı vardı baş ağrısı, daha ilk 100 tespih bitmeden baş ağrımız dinmeye başladı ve 1000 tane tamamlanınca iyice dindi ve artık bizi rahatsız da etmiyor... :) İşte bu da inanarak Hakk'ı anmanın gücü olsa gerek... :) O bize çok yakın dostlar ve besmele baş ağrısına süper gelir ancak sizin başınız ağrıyorsa elbette ilaçtan da şifa bekleyebilirsiniz fakat şifayı o ilaçtan insana da veren Cenabı Mevla'dır... :) Bu besmeleyi tonton Nazım Dede'den öğrendik... Allah rahmet eylesin... Rab bu 1000 besmeleyi bir ömür boyu bize bıraktırmasın inşallah... :) Faydası çok dostlar... :)

Dostlarım belki 3-4 gündür banyo yapmamışızdır herhalde çünkü saçlarımız aşırı kirlenmiş... Çok çabuk yağlanıyor benim saçlarım... :) Biraz dinlendikten sonra bir de üşenmeden banyo yapalım ve daha da rahatlayalım... Ardından da abdest alıp sabah namazının kazasına durabiliriz... :) Mutluyuz, Rabbe binlerce defa şükürler olsun... :)

Bizi mutlu kılan Rabbe binlerce defa şükürler olsun... Şanı ne yüce olan yüceler yücesi Mevla'dır O. O'nun gibi dost olmaz... :) O'na hamdüsenalar olsun...

Ama iyi dostlarımız/nız olsun gene de bol miktarda... :)

Dostlar, saat 16.00 olmuş ve gene 25 mg ilacımızı aldık... Kahve de doldurmuştuk, az sonra banyomuzu da yapıp rahatlarız inşallah... :) Yeni düzen dostlarım, uyursak biraz zaman şaşabilir elbette ancak genel olarak şöyle: 0-4-8-12-16-20 saatlerinde alacağız inşallah... En azından bu okul dönemi bitene kadar bu dozlarla devam edelim... Ocak-Şubat gibi 4 saat 48 dakikalık düzeni de ayarlarız inşallah ömrümüz olursa... :) Bize şimdilik bu süre süper geliyor yani tam kararında... :) Birden 125'e düşmeyelim dostlar hem doktorlar da düşmek istemezler birden... :)

Dostlarım bugün gene biraz Meselleri okuyacağım ama bu sefer kararlıyım sonuna kadar geleceğim Allah izin verirse... :) 85. sayfadan başlıyor  279'a kadar ancak her iki sayfanın biri Arapça, o dili bilmediğimizden atlıyoruz, kalan yarısının yarısı eski Türkçe orayı da atlıyoruz... Yani kaba bir hesap yaparsak 279-85 = 194 -> 194 /4 = 48,5 sayfa kadar okumalıyız dostlarım... Mevla'nın verdiği güçle bunu başaralım ve sonra da ilk 9 bölümün özetini yani bazı mesellerini sizlerle paylaştığımız gibi belki 10-11-12'den de biraz alıntı yaparız dostlar buraya... :) Hem bu sefer bitirebilirsek gene kütüphanemizin bitmişleri arasına katacağız dostlar... :) Allah şanlı Süleyman Nebi'ye rahmet eylesin ve ömrü boyunca da onu şen kılmıştır inşallah... :)

Dostlarım tam 31 babtan oluşuyordu ve hepsini okudum ve altlarını da çizdim kalan yerlerin... Önceden 26. baba kadar gelmişim ve şimdi de en baştan tamamladım... :) Sonlara doğru başkalarının sözlerine de yer verilmiş... :)

10-11-12. babların bir özeti başka bir zamana kalsın dostlar sizlerle paylaşması... Çok merak eden kitaptan bir tane temin etsin... :) Bu kitabı da bitirdiğim kitaplar arasına katmanın zamanı gelmiş... Mevla bana bu kitabı en fazla 2 ayda bir düzenli tekrar ettirsin... Çok güzeldi... :) Sizlerle de tüm mesellerin belli başlılarını paylaşmaya niyetim var dostlarım... Zaman gösterecek... :) Saat 20.00'de ilacımızı aldık ve ezan da okundu... Akşam yemeğimizi de yedik az sonra banyomuzu yapıp ferahlayıp sabah namazının kazasıyla şükür namazına duralım... :) 157. biten kitabımı da listeme ekledim arkadaşlar ve biten kütüphanem arasına ekliyorum... :)

Dostlarım Hazreti Süleyman'ın Meselleri'nde 26.babtan sonrasını bir daha tekrar edeyim ki 2 kez bitirmiş olurum yalnız 2.'si sadece meseller olmak üzere... :) Heyet'te de 232'deydik ikinci turda. Onu da sonuna kadar bitirelim de 2. tur da tamamlanmış olur dostlarım... Çok şey öğreniyoruz Süleyman Peygamber'den... Miskin miskin uyumamamız ve çalışkan olmamız gerektiğini öğreniyoruz, ayrıca zahmet veren işlerin fayda verdiğini ve daha pek çok şey... :) Alimler gibi olmak gerektiğini öğreniyoruz... :) Zenginliğin fakirlikten üstün olduğunu da bize kendisi öğretiyor... :) Fakirlere yardım etmek gerektiğini elbette biliyoruz ancak okuyunca da bunu elbette daha iyi anlıyoruz... :)

Heyet'in ilk kitabını ikinci tur tamamladık dostlar... Bir üçüncü tur daha olur mu Mevla bilir... :) Ancak yazan çok güzel ve akıcı yazmış... :) Şimdi Heyet'in 2. kitabına geçelim, çünkü bu seri çok hızlı akıyor... :) Belki gece de C++'a geçeriz gene 142'de kalmıştık... Şanlı Süleyman Nebi'nin öğüdünü tutalım ve durmadan okuyalım öğrenelim ve gelir kazanmak için de sevdiğimiz bir işte çalışalım dostlar... :) Bir de kalan 5-6 babı mesellerdeki tekrar okuyalım o da 2. tur tamamlansın diyerekten. Bu bitirdiklerimizin sayısının tutulduğu listeyi de güncelleyelim... :)

Dostlarım canım Heyet-2'ye hemen geçmek istemedi, bu bakımdan biz şimdi yine Büyüyen Ay yayınlarından devam edelim... Kudema-yı Mevleviyye isimli kitaba... :) En son 86'da kalmışız ancak biz 84'ün sonundan devam edelim... :) Dost Mevlana'yı aynı bir baba gibi sevmekteyim... Ancak bazı fikirlerine yüzde yüz katılamamaktayım... Ancak en azından %98 oranında hayat felsefesine ve fikirlerine katılmaktayımdır... :) Ben de o mübareğe yaklaşmak isterim Hakk'tan... :) Aynı bir baba şefkati ve muhabbeti vardır kendisinde... Çok okuyan hem alim hem arif bir mübarekti... Biz kendisinden fazlasıyla razıyız... Mevla'm da razı olsun... :)


Bundan da vazgeçtim dostlarım bu kitap da dursun bir kenarda... Çünkü fazla din ya da tasavvuf beni boğuyor... :)

Heyet serisi de elbette çok güzel ancak biz biraz öğüt dinlemek istiyoruz dostlar, hem ne demişti şanlı Süleyman Nebi kişi öğüt dinleye dinleye arif olur... Dinlemenin karşılığı okumak bizde... :) Elimizde okunmayı bekleyen tam 5 felsefe kitabı var... Birine başlamıştık: Paracelsus... :) Gurdijeff, Carl Gustav Jung, Seneca ve Sigmund Freud'u da okumalıyız... Bunları da çerez gibi temizlemeliyiz dostlar... :) 

Bizim işimiz öğrencilik, önce öğrenmek... Ardından belki 1 sene zarfında iş bulmak... Sonrası Allah kerim... :) İşe yönelik sertifikalar ve kitapları da tamamlamalıyız elbette... Ancak canımız şimdilik C++ ile ilgilenmek ya da oyun yapmak hele bu saatte hiç istemiyor... :) Oyunlarda epey yavaşladım dostlar, farkındayım... Ancak biraz oyunlarımı izler ve düzenleme yapabilirsem tekrar bir istek gelecektir inşallah hayırlısıyla... :) Aslında oyunlarımı yayınlayabilsem ve ders verme ücretlerim kadar bile kazanabilsem bir istek gelecektir elbette... Mevla'm büyük bir iş yapma ve öğrenme kapasitesi de nasip etsin bana peyderpey sağlığı da iyileştirerek inşallah... :)

Normalde Paracelsus'un kitabında sayfa 28'de kalmışız... Oraya kadar altını çizdiğimiz yerleri tekrar ettik ve saat 24 olmasını bekliyoruz dostlar ilacımızı almak için... Biraz da uykumuz geldi ancak bizim fazla uykuya meyletmememiz gerekiyor... :) Gece 4'e kadar oturup sabah ilaçlarını da alıp yatalım en iyisi... :) Fazla uykum gelmeden uyuyamıyorum dostlarım... :) Şimdi güzel bir müzik açalım... :)


Bugün namaz kılıp kılmadığımızı hatırlamıyoruz dostlar... Az önce kıldık mı yoksa o dün müydü karıştı gerçekten... Saat 24'te ilacımızı alıp biraz tesir etmesini bekleyip abdest alıp namaza duralım dostlar ve 6. gün de tamam olsun hedefimizdeki... :) İşte şu psikoz bizi hasta ediyor ama Hakk'tan geldi bu hastalık ne yaparız... Yavaş da olsa iyileşiyoruz ya ona şükür... :) Banyoyu çoktan yaptık ve sanki namaza da durduk ancak unutmuşuz emin olamadık olsun bir daha duralım... :) Bir 15 dakika daha bekleyelim ilacı almak için... :) 4 saat biraz fazla gelmiş bir tık ancak idare eder gene de... :)

Burayı da online ajanda olarak kullanıyorum dostlar... Namazları da mümkün mertebe yazıyorum yoksa unutabiliyorum... :) Tamamdır dostlar 6. gün de OK... :) İşlem tamam... :)

Bugün çok konuşmuşuz yani yazmışız dostlar... Ne demiş büyükler; çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz... Buna dikkat edip, daha özet geçelim dostlarım... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....