15 Eylül 2024 Pazar

Günaydın Arkadaşlar

 Günaydın arkadaşlar,

Size aşağıya 3 tane satın aldığım C++ kursu bırakıyorum. Üsttekini dün gece satın aldım tam 115 saatlik çok detaylı bir kurs... :) 2. sinde ve 3.'sünde yarıya geldim, ancak 2. sini biraz tekrar etmeliyim çünkü epey zaman geçti... Bilgiler tazelensin... :) 3. 'sünün sertifikasını da eklemiştim... :) Bir de 3 adet de C++ kitaplarımı paylaşayım... :) Eğer başlangıç ya da orta seviye bir C++ işine girmek istiyorsanız, bu kurslar ve kitaplar tam size göre olacaktır... :) Bir de sayısal bir bölümde okuyorsanız, matematik, fizik, mühendislik vs. gibi, bu mükemmel dili tüm ayrıntılarıyla öğrenmek sizi öne çıkartacaktır... :)

https://www.udemy.com/course/the-modern-cpp-20-masterclass/?couponCode=KEEPLEARNING

https://www.udemy.com/course/beginning-c-plus-plus-programming/?couponCode=KEEPLEARNING

https://www.btkakademi.gov.tr/portal/course/c-ile-programlamaya-giris-20172

https://www.kodlab.com/programlama/8-c-9786054205738.html

https://www.kodlab.com/programlama/42-c-ile-projeler-9786059118705.html

https://kitapsec.com/Products/C-ile-Programlama-Dili-Nesneye-Yonelik-Programlama-Papatya-Bilim-258979.html


Dostlarım başka işlerimle beraber bunların hepsini bitirmek sanki yeni yılı bulacaktır gibi... :) Çünkü yalnız bunlarla ilgilenmiyorum, bir sürü ilgilendiğim kurs var daha, ancak odak noktam bunlar olacak gibi çünkü bu dile hakim olursanız mükemmel oyunlar da geliştirebilirsiniz Unreal Engine ile. Unity ile de geliştirmek isterseniz C#'a da oldukça yakın yani aynı aileden... :) İlgilendiğim firmanın Youtube videolarını incelediğimde epey ileri düzey bir C++ dili bilenlerle ilgilendiklerini gördüm... Yani öyle biraz biliyorum 2-3 basit oyun projesi yaptım ile sanki başarılamayacak bir iş gibiydi... :) Zaten önerdikleri maaştan da belli olmalıydı bu... İşte bu kursları ve kitapları bitirir ve 3 tane de proje sunarsanız adamlara, işi alabilme ihtimaliniz artacaktır fluent bir İngilizce ile, yalnız Almanca da bilmenizde fayda var çünkü o şirket Almanya'daydı ve Almanya'da da epey güzel fırsatlar var hem remote veya orada ofisten... :) Önerdikleri maaş da o şirket için asgari 100.000$'a yakın senelik... (97.000$-140.000$) Dostlarım çok da fazla maymun iştahlı olmadan ve dağılmadan bir hedefe ilerlemekte fayda var, elbette alternatif bir ya da iki hedefiniz de olsun... :) Hatta ve hatta dostlarım benim ikinci sınıf ikinci dönemden alttan derslerim de vardı... Tam 1 sene boyunca bütün dersleri verip, alttakileri kurtarıp, oyun projelerini yapıp önümüzdeki sene başvurmakta fayda var gibi... Çünkü son senemiz olan 4. sınıfa geçmiş olacağız ve epey de bilgi edinmiş olacağız dostlarım... Başka şeylerde de örneğin veritabanları sql vs. gibi de epey ilerlemekte fayda var... Veri yapıları ve algoritmalar kurslarını da tamamlamakta fayda var elbette... Mümkün olduğunca bu 1-2 senede CV'mizi dolduralım dostlarım... :) Yani dostlarım biz öğrenciliğin keyfini çıkarmadayız ancak projelerimizi de tamamlayıp yeni oyun projelerimize de geçelim inşallah... Belki daha düşük maaşla bir entry level C++ işi alabiliriz eğer gene de acele etmek istersek, ancak çok da aceleye gelmez bu işler... Belki devlette memuriyet işi olur, belki oyun şirketimizi 2 sene içinde kurarız... Hiç belli olmaz... Sadece büyük bir iştahla öğrenmeye ve çalışmaya devam dostlar... Aslında biz hiç Türkiye'den ayrılmak istemeyiz çünkü yarım kalan okullarımızı tamamlamak niyetindeyiz... Allah büyüktür, hem en bereketli, hem en güzel ve en huzurlu yazıları yazsın inşallah bize... O'na yaklaştırsın inşallah bizi... :) Sağlığımızı da çok daha iyi etsin inşallah... :)

Dostlarım yakın zamanda siber güvenlik yükseği yapmaktan da vazgeçiyorum, çünkü 100 işe birden bölünemem... O kötü niyetli hackerlar belalarını Hakk'tan bulsunlar... :) Okul bitmeye yakın C++ developer işlerine başvurmayı düşünüyorum dostlar yani 8. dönem biterken... Daha 2 sene var dostlar... 2 senede bir sürü dersi verebilir, sertifikaları toplayabilir ve oyun projelerimizde de ilerleyebiliriz... :) Ayrıca bilgisayar kitaplarımızı ve başka kitaplarımızı da tamamlayabiliriz... 1 Temmuz 2026'ya kadar 1 yıl 9 ay 16 gün varmış dostlarım... O tarihe kadar inşallah diplomamızı da almış oluruz... :) Epey iyi bir zaman hem iyileşmek hem öğrenmek hem de işlerin hakkını vermek için... :) Allah'ım bana doğru yolu göster... Yaşım 37,5'u da geçiyor... Beni çok daha fazla bekletme Allah'ım ve bu beklettiğin günlerin acısını çıkart... Şu anda 150-175 mg kullanıyorsam, o zamana kadarki hedefim yardımcı Solian ilacı 50-75 mg'a kadar düşmek olacaktır... :)

Belki siber güvenliğin yanı sıra Boğaziçi'ne dönmeyi de iptal ederim... :) Şiirler her şey demek değil... :) 100 işi birden başarmamız imkansız... :) Hem de böylesine hasta iken belki 3 misli imkansız... :)

Şöyle bir şey olsa hiç de fena olmaz... Okul bitene kadar belki EKPSS ile bir yere atanma ve okullara (Boğaziçi'ne, siber güvenliğe vs devam etmek) ya da okul bitince yüksek maaşlı bir C++ geliştirici işine başlama ve en az 1 sene kadar çalışıp 100.000 $ kadar kazanmak ve biriktirmek de olabilir... Aslında hayallerim arasında en az 1 sene kadar yüksek maaşlı bir işte çalışmak C++ geliştirici işi çok uygun örneğin... Boğaziçi'ne dönmek ve tamamlamak, oyun projelerinde gelişmek ve yeni projeler de üretip CV'yi doldurmak, oyun şirketi kurmak belki kendi adımıza belki babamızın adına ve belki elbette çok kazanamasak da C++ geliştirici işi kadar hep özgür ve mutlu olmak ancak gene de en az bir memur maaşı kadar kazanmak olarak özetlenebilir ve yaşam boyu da öğrenmek hem dünya ilmi hem ahiret ilmi... :) Namazlarda da en az 1 vakit yakın zamanda ve şimdilerde, en az 5 vakit de iyileştikçe daim devam etmek olarak özetlenebilir... :) Para önemli ancak her şey değil, çok kazanabileceğimiz gibi daha fazla özgür olmayı da seçebiliriz... :) Allah ömür verirse bakalım zaman ne gösterecek... :)

Dostlarım şöyle bir de hayalim var, 2026'nın Eylül'üne kadar bir yüksek maaşlı C++ işine girebilirsem 3 ayda 15000 dolar kadar biriktirip, 15000 dolar kadar da babamdan ekleyip arabayı (Seat Ateca 2017 FR sunrooflu) satıp babama güzel bir Renault 200 Hp'lik full hibrit bir Austral almak istiyorum dostlarım, fiyatlar çok değişmezse yaklaşık 30.000 dolar gerekir gibi... İnşallah 2026 biterken ya da 2027 başlarında bu hayalime ulaşabilirim... Dediğim gibi en az 1 yıl kadar o yüksek maaşlı işte çalışmalıyım dostlarım, biraz birikim yapmak için... :) Belki de 4. sınıfa geçtiğimde başvururum dostlarım o yüksek maaşlı işe ya da işlere, çünkü 3. sınıf derslerini temizler ve alttaki dersleri de başarıyla verirsem, hem çok geç kalmamış olurum hem de en zor derslerin üstesinden gelmiş olurum... :) Böylece daha erken babama Austral'ını almış olabilirim. O da güzel araç ancak bir Bmw ya da Mercedes kadar da lüks değil... 

BMW ya da Mercedes almaya ilerde gücüm yetse dahi almak istemem çünkü onlar lüks sınıfa girerler ve pek çok kimsenin de gözü kalabilir... Dünya'da açlıktan kırılan insanlar varken lüks içinde sefa sürmek bize yakışmaz... :) Fakirleri ve yoksulları da gözetmeliyiz dostlarım... Belki de Rabbim bana epey kazandıracak ancak kulum önce akrabalarına yardım et ve ardından da fakir ve yoksullara yardım et diyecek... Elbette demez ancak biz çok kazanırsak bu manayı anlarız... :) Yani ayda 8500-10000 dolar civarı kazanırsak en az 2000 dolar kadar 500'er dolar 4 yakın akrabama (kardeşim, 2 amcam ve dayım, onlar benim ailem ve canlarımlar, ayrıca 2 amcam ve dayım da emekli ve kardeşim de memur maaşı kadar dahi almıyordur şimdilik) ve her gördüğümüz yoksula da limit koymadan yardım etmeliyiz dostlarım... Açları doyurmalı, garipleri giydirmeli ve sevindirmeliyiz... Böylesi Hakk'ça olur ancak... :)

Dostlarım bir de epey kazanırsam, aşçılık diplomasını da alıp, bir esnaf lokantası açmak istiyorum dostlarım... Lokantanın başına babamı ve dayımı geçirtip (biri kasada durur diğeri yemekleri verir), bir de aşçı tutup, günde en az 10 yemek çıkartıp, fiyatları da halka çok uygun yapıp, emeklilerin, öğrencilerin ve garibanların rahat yiyebilmeleri için, hem bizimkiler çalışsın, manevi olarak ilerlesin (namazla niyazla pek işleri yok ancak ben babamı Kabe'ye de götürmek istiyorum) hem de yoksullar doysun diye...

İzmit'te bir kent lokantası açmışlar sanırım fiyatlar 40 TLimiş... Biz de en fazla 50TL diyeceğiz 3 kap yemeğe bugün açacak olsak, maksat halka hizmet olsun, dayım yan çizdi bu lokanta işine ancak babam olabilir dedi, ancak bu şu an hayal aşamasında... Bir aşçı ve bir de kasiyer ya da çırak lazım bu iş için... 3 kişiyle 10 çeşit yemek veren esnaf lokantası döner elbet... :) Eğer çalışamazsa babam devrederiz birine belki daha sonra... Ona soracağım haftada en az 5 gün çalışmaya var mısın diye? :))

Dostlarım tatile çıkmamıza son saatler yaklaşık 3 saat sonra yolculuk başlayacak inşallah... :)

Dostlarım bir kaba taslak hesap yaptım ve babam da diyor ki sen işe gir, güzel kazanmaya başla, ben kar ya da zarar olmadan bu lokanta işine girerim dedi... Günde 200 kişiye yemek verecek kadar kapasitemiz olsa bize yeter... :) Demin bunun hesabını yaptım biraz ve ne zarar ne karla bu iş dönebilir... Babama ve aileme bakma işi de yani gelir kazanma işi de bende olursa... O da hayırda yarışmaya başlar... Ne kadar güzel bir şey parayı düşünmeden günde 200 kişiye ekonomik yemek vermek... :) Sen işe gir ben ölünceye kadar bu işi yapabilirim dedi, o kadar olmasa bile Allah gene de uzun ömür versin ancak bir 10 sene dahi çalışsa 40 sene bize bakmak için, + 10 sene de hayrına çalışmış olur ve maneviyatta da canavar gibi olmuş olur inşallah... :) Arada da bize Kabe'ye ve peygamberin mekanına gitmek düşer Allah izin verirse... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....