4 Eylül 2024 Çarşamba

Güzel Bir Sabah

 Merhaba dostlarım,

Güzel ve aydınlık bir sabaha uyandık... Hemen kahvemizi dolduruyoruz... :) Henüz duşumuzu almadık. Saat 8'e doğru yaklaşmakta... :) Bugün de hız kesmeden derslere devam etmeliyiz... :) Eğer potansiyel zaman yolcusu isek, zaman yolcusuna yaraşır şekilde yaşamalıyız... :) Fazladan uykulara yenilmeden, vaktimizin her anını iyi değerlendirmeliyiz... :)

Dostlarım bir de bir şey dikkatimi çekti... Başımdan kaza geçirdiğimden beri ve kafama 8 tane klips attıklarından beri, baş ağrısı pek kalmadı kafamda, bir bakıma doğal hacamat gibi oldu. Yani ilacımı alsam bile ağrıyı neredeyse hiç hissetmiyorum... :)

Eee, demişlerdi, her hayırda bir şer, her şerde de bir hayır vardır diye... :) Hatta ayette de geçermiş bunun benzeri... :) En son 19. videoda kalmışız Angela'nın kodlamasında... :) Normalde de 21'e gelmiştik zaten, ancak biz bu işi akşama bırakalım, çünkü biraz yorucu bu iş... :)

Şimdilik siber güvenlik kursundan devam edelim... :)


Arkadaşlar geçen günkü komutlarla beraber biraz daha komut öğrendik, zaten biliyorduk ancak unutmuştuk bir kaçını... :)
-Linux Komutları-
pwd
ls
cd
cd ..
mkdir
touch
cp notes.txt test/notes.txt
mv
rm
rm --help
apt update
apt upgrade
apt install
apt search
apt-get
cat notes.txt
nano notes.txt
ifconfig
passwd

Bunlardan başka local ip, public ip ve dns kavramlarını da gördük... :) En son VPN kullanımına kadar geldik dostlarım... :) Yani 28. videoya kadar geldik... :)

Evet dostlar, bu sabahlık şimdilik bu kadar siber güvenlik yeter... :) Saat de 10.00 olmuş... :) 21. videodan 28.'ye gelmişiz... :)

Sayfa 125'te kalmıştık en son bir C++ kitabında Kodlab'tan... Oradan devam edelim... :)

Arkadaşlar saat 11.00' geliyor, kahvaltımızı yaptık ve duşumuzu da aldık... :) Mutluyuz Allah'a şükür... :)

Dostlarım hemen C++ Kodlab kitabını okumak gelmedi içimden... :) Şimdi biraz dinlenerek belki siber güvenliğe devam edelim... :)

Dostlar, evi süpürme işine yardım ettik... :) Arka oda, arka balkon, banyo, wc, koridor, antre, mutfak ve ön balkon olmak üzere... :) İçimize gene bir iş yapmanın saadeti yerleşti... :))

Dostlarım sıfırdan ileri seviye Python Programlamaya başladık... :) En son %14'te kalmışız, epey uzun bir kursmuş... :) Ondan akalım biraz hızlı hızlı... :) %17'ye kadar geldik ve durduk... :) 44 saatlik bir kursmuş... :)

Dostlarım, algoritma programlama ve veri yapılarına giriş kursunda da %5'e geldik henüz. Yeni başladık bu kursa, önceden kayıt olduğumuz bir kursmuş... :) 19 saatlik bir kursmuş arkadaşlar... :)

Bunlara BTK Akademi'den çalışmaktayım arkadaşlar... :) Siber güvenlik kursu ise Udemy'deydi... :)

Algoritma kursunda %7'ye geldik dostlarım... :) Bir de adaçayı doldurduk kendimize... Keyfimiz süper Allah'a şükürler olsun... :) 125. mg (25 mg) ilacımızı da saat 15.30 olmadan aldık... :) Biraz dinlenelim de ardından algoritmalarla devam edelim... :)


Canımız hiç algoritmalara devam etmek istemedi arkadaşlar... :)

Dostlarım şimdilik ne yapmam gerektiğini buldum. O kan ter ve pikseller isimli oyun kitabını okuyacağım biraz... :) Yok dostlarım, okunmuyor... Beynim yorulmuş... :)



Dostlarım, algoritmalarda %14'e geldim... :) Algoritmalar kısmı bitti, temel düzeydeydi... İleri seviyedeki kurs bu bitince inşallah. Şimdi 2. kısım olan Temel Programlama kısmındayım... :) Bir de 3. kısım var ki o da temel veri yapılarından oluşmakta... :)) Öğrenmek çok güzel dostlarım. 150. mg ilacımı da aldım... Hep 150 alırdım ancak, bugün 175 olacak gibi.. Dün de 200 olmuştu... Arada fazla uyanık kalırsak artıyor... :) En az 9 saat falan uyursak 150 de idare edebiliyor gibi... :)

Evet akşam yemeğimizi de yedik Allah'a şükürler olsun ve balkonda mevzi aldık gene... :)

%20'ye geldik dostlarım... :) Algoritma Programlama ve Veri Yapılarına Giriş isimli kursta... :) Akşam oldu ve hava karardı. Şimdi çay demlemekteyiz... :)

Beynimiz ilaca ihtiyaç duyuyordu ve yaklaşık 175. mg'ı da 20.45'e doğru aldık... :)

Evet dostlarım %25'e geldik ve kapattık dersi... :) Bugünlük bu kadar yeter... İnşallah önümüzdeki 3 günde de %25'er ilerleyip sertifikayı alıp da yayınlarım... Sınavı da olacak en son... :)

Dostlarım, yarın için ehliyet yenilemek için gerekli işlemleri ve annemizi hastaneye götürme işlemlerini halletmeliyiz... :) Özel hastaneden soracağız bize sürücü ehliyetini yenileyebilir ya da yenileyemez diye bilgilendirecekler... :) Biraz işlerimiz var yarın, Cumartesi de nasipse şu kafadaki klipsleri alacağız... :) 10 gün olacak Cumartesi nasipse kafamıza 8 klips attıkları... :)

Bir de dostlarım artık kafam iyi... Yani bir kanama gözükmüyor... Zaten yoktu ancak ben gene de bir müddet namazlara ara vermiştim... Yarın kalkar kalkmaz önce namaza duralım... Ardından da 1000 besmele ve tespihlerle güne devam edelim inşallah... :) Bugünlük bu kadar yeter saat 10.30'a yaklaşırken uyumayı deneyelim artık, sabah 7.30'u geçiyordu sanırım ki kalkmıştık... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....