10 Eylül 2024 Salı

Bu Aydınlık Gün Bizim İçin :)

 Günaydın dostlar,

Bu aydınlık gün bizim için... :) Mevla'ya hamd olsun... :))) Evet dostlarım, güzel bir kahve doldurduk. Öncesinde de kahvaltımızı yaptık birazcık... :) Bugün inşallah o kursa devam edecektik... :) Haydi az sonra başlayalım. Ancak biz gene de bir ağrı kesici ilacı da alalım... :) Hemen şak diye işe koyulmayalım dostlarım, önce bir şu ilaç tesir etsin, başımızdaki sıkıntı gitsin... :) 

Bu arada dün gece sayfa 307'ye kadar gelmişim Divan-ı Kebir VII-2'de... :)



Dostlarım şu 6. bölümü çok hızlı geçtik 1.75 ya da 2 hızıyla... Ve pek çok yer de anlaşılmadan ilerledi... Bu 30 videoluk 6. bölümde çok değerli bilgiler var. Kendimizi kandırmayalım anladık diye sertifikayı yayınlayacağız diye... İlk bölümler kolaydı... :) Bu 6. bölümü 1 hızıyla çok yavaş izlemeliyiz... Daha doğrusu kursun geri kalanında hızı yavaşlatmalıyız yoksa anlaşılmıyor... :) Anlatan işi biliyor... :) Biz de öğrenmek için yavaşlamalıyız... :) 6. bölüm nesneye yönelik programlamaydı dostlarım ve müthiş bilgiler vardı... Tam profesyonel developer ayarındaydı... :) Belki bugün sertifikayı yayınlayamayız ancak inşallah 1 haftada anlayarak ve hakkını vererek yayınlarız... :) Ve çok mutlu oluruz öğrendiğimiz için... :)

Allah izin verirse bu C ailesinin uzmanı olacağız dostlar C, C++ ve C# olmak üzere... Objective C'ye gerek yok gibi... :)) Şimdi kitabımızı biraz inceleyelim ve bugünkü işimiz bu 30 bölümü  1 hızıyla yani normal hızla izleyip tüm bilgileri anlamak olsun... :) Bu en temel bilgiler oturmadan profesyonel bir kodcu olunmaz... :) 3 saat 22 dakika 31 saniyeymiş arkadaşlar... :) Bu kadar zamandan biraz daha fazla sürer çünkü belki biraz geri alırız anlamazsak... :)

Dostlarım bir insanın 100 şeyin uzmanı olması çok zordur... :) 2-3 şey bilemedin 4-5 şey olabilir... Benim uzmanı olmak istediğim alanlar ise C, C++ ve C# ailesinin hemen hemen her inceliğine hakim olmak, bu dillerle oyun kodlamada uzmanlaşmak, Unreal Engine, Unity ya da Godot olabilir... :) Bir de daha sonra siber güvenlik alanında uzmanlaşmak arkadaşlar... BBA ve MBA'im de var yani işletmede de uzmanım hesapta ama işler tam da öyle değil... İşletmeyi tüm detaylarıyla bilmiyorum ve ilgimi de çekmiyor... Yüzeyselden hallice bilgilerim var işletmede... Yalnız eski işletme kitaplarımı boş zamanlarımda okursam uzmanı olurum, ancak şimdilik gerek yok... :) Belki de işletme okumak biraz yanlış tercihti benim için... Ancak memur olursak işe yarar... :) Geçmişte 1 yıl çalıştığım muhasebe işinde de işe yaradı az da olsa... :) Aslında bir de diplomaların hakkını vermek için onu da bilmek gerek... Bir de belki işletme topiğini de ekleyebiliriz... Çünkü şirket kurmak ve girişimcilikte de işe yarar... :) Yani özetleyecek olursak C ailesi, oyun yapımı ve oyun motorları, siber güvenlik, işletme ve belki de fizik alanı en fazla bu 5 alanın uzmanı olabilirim arkadaşlar gibi... :) Bir de yapay zeka falan da dersek işler çok uzar... :) Zaten hiçbirinin profesörü olmayacağım sadece uzmanı en fazla, belki yapay zeka da eklenir ömrümüz el verirse... :) Bir insan 100 işi birden başaramaz gibi dostlarım. Başarması için çok yüksek kapasite ve çalışkanlık gerekir.. :) Şimdiki uzmanlığa yakın ya da biraz bilgi sahibi olduğum alanlar, C ailesi, oyunlar ve işletme olarak özetlenebilir, ancak gene de uzman sayılmam... Elbette başka bilgilerim de var biraz biraz pek çok şeyden ancak uzman sayılmam... :) Bir de tasavvuf bilgilerinde de ilerliyorum ancak o da ilgimi çektiğinden dolayı maneviyat için.. :) Öncelikle C ailesinin, ardından oyunların uzmanı olmak isterim. Akabinde siber güvenlik gelir, akabinde fizik ve işletme tekrarları gelir ekonomisiyle vesaieresiyle... :) Her dem de birazcık tasavvuf olgunluğa ulaşmak ve olmak için... :) Bu kadar dostlarım... 100 alana ömür de kapasite de yetmez... :) Yani 5-6 alan saydık... :) 100 alan değil, 5-6 bile çok iddialı ancak olabilir biraz gayretle ve sağlıklı ömürle... :)

Az önce bir sipariş verdik dostlarım... :) Yemeğimiz gelsin de yiyelim diyorduk ki geldi dostlarım... Şimdi bir yemek molası ardından C++ kitabını incelemeye başlamaca... :)

İlk 5 videoyu yavaş yavaş yani sindire sindire izledik dostlarım. Zaten oralar kolaydı... 6.6'ya geldik... :) Yalnız bu kitap değil kurs... Kitapta da henüz 9. sayfadayız... :) İlacı biraz fazla almışız yanlışlıkla beynimiz sersemledi biraz... :) Açılmayı bekliyoruz... :) Asla çok kullanmamalıyız dostlarım... Eski dozlar epey kötü geliyor artık... :)

6.6, 6.7, 6.7.1, 6.8 ve 6.9 yani nesne ram ilişkisi, erişim belirteçleri, kurucu ve yıkıcı metotlar ve kalıtım konularını iyicene kavradık... :) 

Dostlarım, 6.10 Kalıtım Ram İlişkisi, 6.11 Kalıtım İle Kurucu Yıkıcı Metotlar, 6.13 Referans ve Pointer Örneği, 6.12 Nesne Referansı ve İşaretçisi konularını da iyice kavradık dostlar... Şimdilik hiçbir sıkıntı yok... :)

6.14'te kaldık dostlarım, 6.30'a ulaşamadık... :) Sağlık olsun yarın nasipse... :) Bugünlük yorulmuşuz... 23.00 olsun da saat 25 mg ilaç alalım belki o zaman devam edebiliriz... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....