13 Eylül 2024 Cuma

Herkese İyi Geceler ve İyi Sabahlar

 Dostlarım herkese iyi geceler,

Güzel bir Eylül gecesi Cuma gününe girdiğimiz ilk dakikalarda yazıyorum bu yazıları... Nasipse Pazar akşamı yola çıkıyoruz... :) 16 Eylül Pazartesi'den 20 Eylül Cuma'ya kadar Senza Garden Holiday Club'tayız inşallah... :) İşte size mekanın bir videosu... :)

Dostlarım dayımın çocukları ve arkadaşları iptal etmişler... :) Onlar çalışma dolayısıyla iptal etmek zorunda kalmışlar... Biz ise gene aynı çekirdek kadro, annem, babam, dayım, ben, kardeşim, enişte ve yeğenim gideceğiz nasipse... :)



İşte bu da son halimiz gece çekilmiş bir fotoğraf... :)

Dostlarım, herkese iyi sabahlar, saat 6.30 gibi uyandık ve saat de 7.00'ye geliyor... Hemen bir kahvemizi doldurduk... :)

Dostlarım en son, Heyet kitabında 118'de kalmıştık, ancak onu sonra okuyalım... Bizim iş yapmamız lazım, daha doğrusu iş bulmamız buna yönelik bir şeyler yapalım... :)

O C++ kitaplarıyla, 3 kitap oldular son projeler kitabıyla, 2 C++ kursunu tamamlamaya gayret edelim... Sonra da uzaktan çalışma bir iş ayarlamaya çalışalım, C++ geliştirici işi, belki dolarla maaş olan belki TL ile :) 3 oyun projemizi de tamamlamaya da gayret edelim mümkünse... :) Bunun haricinde Ekpss tercihlerini de yapacağız nasipse dönemi gelince... :) 

Saat de 7.15'e yaklaşmış dostlar, sakince çalışmaya gayret edelim... :)
Dostlar saat 7.45 olmuş, bu yarım saatte Kodlab'ın C++ kitaplarından birinde öncekisi, yani proje olmayanda sayfa 125 yani en son kaldığımız yere kadar hızlıca tekrar ettim... :) Nasipse 125'ten daha önce de en son kaldığımız yer olan 202'ye kadar gelmeliyiz ve kitap toplam 356 sayfa... :) Ancak hemen değil bu iş... :)



Dostlarım Ekip Kurma ve Yönetme sertifikası aldım... :) Bir de önceki aldığım C++ sertifikasını da yayınlayacağım Linkedin'de kursun yarısına geldim, kalanı da zamanla bitireceğim sizlerle de burada paylaşarak... :)


Ve yayınladım dostlar... :)

Oyunlarda ürün yönetimi ve girişimcilik kursunda da %13'e geldim dostlarım... :) En son waterfall modelini gördük. Şimdi biraz da C++ kursumuzda kaldığımız yerden devam edelim... :)

Biraz toparlamamız gerekirse dostlarım, oyun sektörüyle ilgileniyoruz ancak biraz amatör olarak, profesyonel sayılmayız... Belki biz bu sektördeki bilgilerimizi arttırırken C++ geliştiricisi alanlarında da bir görev bulabilirsek yapmak istiyoruz... Gelecekte kurmak istediğimiz oyun şirketimiz için de bir altyapı sağlamamız ve sermaye biriktirmemiz gerekir hem de... :) O bakımdan C++ kitapları ve kurslarını bitirmeye devam çok da dağılmadan... :)

Dostlar upcasting, downcasting, soldan-sağa, sağdan-sola casting işlemlerini kavradık... :) Casting neden kullanıldığına dair güzel bir upcasting örneği de aşağıda, konuyla ilgilenenler anlayacaktır... :)


En son kapsüllemeyi de gördük ve gizli this parametresi 6.20'ye kadar geldik... :)

Dostlarım bu işten biraz sıkılınca Hypercasual Temelleri isimli bir kursa başladık ve %35 ilerledik... Hyper-casual oyun türünü ve casual oyunlarla arasındaki farkları kodlamaya girmeden anlatan çok güzel bir kurs olmuş... :) İleride oyun şirketi kuracaksak bu bilgiler çok kıymetli gerçekten... :)

Biz kaldığımız oyunlarımızı ilerletip yayınlatmaya da devam etmeliyiz... :) Belki yenilerine de başlamalıyız... :) Şimdi biraz dinlenelim de dostlar tekrar bilgilenmeye devam ederiz... Bol bol da top charttaki oyunları denemeliyiz dostlar fikir sahibi olmak açısından... :)
Hypercasual Temelleri kursumuzda %73'e geldik... :) İnşallah bugün son bir gayretle 1 saat 33 dakika kadar takip edip biraz da hızlı, bitireceğiz inşallah... :) En azından 22'ye kadar dinlenelim yaklaşık yarım saat kadar... :)


Dostlarım tamamını bugün izledim ve testten de 85 alarak sertifikaya uzandım... :)


Dostlarım, babam diyor ki C++'ı öğrenmeye devam et ve geliştirici işlerine başvur, oyunlarını da hobi olarak yap diyor... Babam benim canımdır, şüphesiz ki muhakemesi benden daha kuvvetlidir... :) Belki dövizle maaş veren bir C++ işi bağlarsak, rahat ederiz... O bakımdan C++ kursunu da tamamlamaya gayret gerek bir de Udemy'deki detaylı C++ kursu bir de şu oyunları tamamlama işi var daha... Çalışmaya devam dostlarım... Görünüşte iş yapmasak da epey çalışıyoruz gördüğünüz gibi... :) Yakında da okul başlar... :) Hatta diğer okul da başlar hobi olarak okuduğumuz aşçılık... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....