1 Mayıs 2024 Çarşamba

Yaşasın 1 Mayıs! :)


Dostlarım herkese selamlar,

Herkesin 1 Mayıs Bayramı kutlu olsun... :) 

Bir müddet dersleri bırakalım da oyunumuza leaderboard yapma işine dönelim... Eğer leaderboard yapabilirsek Android aplikasyonunu da çıkartabiliriz... Öyleyse bu gece çalışmaya başlayalım... :) Saat şu anda 18.45... Kahvemizi içip haberlere bakıyoruz... :)


Ne de olsa bilgisayar mühendisliği finallerine yaklaşık 2 ay var daha, aşçılık finallerine ise 25 gün kadar yaklaşık ve aşçılık öylesine okuduğumuz bir bölüm... :) Aşçı olacağımızdan değil yani... Belki yemek yapmayı öğreniriz diye kayıt olduğumuz bir bölümdü... :)

Dostlarım hep şen olun... :) Hiçbir şey sizi fazla üzemesin ve hep Allah'a sığının... :) Dostu Allah olan O'ndan başka hiçbir şeyden korkmaz... :)

Güzel dostlarım, şimdi leaderboard işine başlamak da gelmedi içimizden... 1 Mayıs günü şorta geçtik ve bahar iyicene geldi bizim için... :) Gerçi kaloriferler hala yanıyor ancak biz şortu giymeye başladık tekrar... :) En iyisi mi bir kitap seçelim ve fincan çayımız eşliğinde okuyalım... :) 

Her şey vaktini bekler... :)

Arkadaşlar bu akşam ne yapacağımı buldum... Sayfa 200'e kadar gelmişim Kodlab'ın C++ kitabından birinde, oraya kadar hızlıca tekrar edeceğim ve 356 sayfalık kitabı kısa sürede tamamlayacağım inşallah... Hem C++ ile uyumlu oyun motorları da var... :)

Sayfa 45'e kadar tekrar ettim dostlar... Biraz müzik molası... :)


Sayfa 65'e kadar tekrar ettik ve dizilere kadar geldik ve her şeyi anladık... :)


Hakk'a ilimle ulaşılır arkadaşlar... :) Yat, kalk, ibadet etle değil... İbadet de gerekli ancak gönülden olmalı... :) 
"BİR GECEDE YA DA BİR GÜNDE 1 KİTAP" parolasıyla yola koyulmalıyız...
"KİTAP ÇOK KALINSA DAHİ BİTİRMESİ 1 HAFTAYI AŞMAMALI"
"BANA GÖRE 1 YILIN GÜNLERİNDEN KISA OLAN KİTAPLAR 1 GÜN YA DA MAKSİMUM 2 GÜNDE BİTİRİLMELİ"

Böyle level atlayacağız arkadaşlar... :) Sayfa 76'ya kadar geldik, saat de 21.45'e geliyor... :)

Evet dostlar sayfa 83'e yani Fonksiyonlar konusuna geldik... Buraya kadar olan yerde, strcpy(), strcat(), strcmp()'leri de anlatmış ancak yeterince açıklamamış... Bunları biraz hatırlıyoruz ancak tam manasıyla anlaşılmadı... Hemen araştırma yapmalıyız daha sonra bu konu hakkında ve buraya bir tik koymalıyız... :) Çok zor bir konu değil ancak kitapta yeterince iyi anlatılmamış... :)

Sayfa 97'ye Göstericiler yani pointer konusuna kadar geldik... :) Biraz dinlenmece... :)
Bir daha şu güzel şarkıyla klibi izleyelim... :) Saat de 22.20'yi geçiyor... :)


Beynimizde hastalıktan kaynaklanan bir sıkıntı oluştu, arada sırada böyle oluyor, mani ya da psikozvari bir şey... :) Böyle anlarda dinlenip oyun oynamak ya da müzik dinlemek gerek... Okusan da anlayamazsın çünkü... Beklemek de gerekir... Hep gaza bas olmaz bazen de fren... :)

Arkadaşlar sayfa 105'teki güzel bir bilgiyi sizlerle paylaşayım... Konuya merakı olanlar da aydınlansın... :)

Bilmeyenler için de yazayım ptr pointer demek yani işaretçi... :)

*ptr+i;     //ptr'nin gösterdiği yere i sayısını ekler... :)
*(ptr+i);  //ptr'nin gösterdiği yerden i kadar uzaktaki veriyi verir... :) Yani parantezin önemi büyüktür.. :)

9. konu olan Yapılar konusundaki Typedef İfadesi'ne kadar geldik.. :)  Henüz sayfa 117... :)

Yaz dostum şarkısı sizlerle... :)


Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğiyle alakalı 3 tane kitap siparişi verdim... Gerçi biri matematik ama dersler arasında o da... Gelince kargo sizlerle paylaşacağım inşallah... :) Derslere çalışamayınca ve notlar sallanınca finaller ya da bütünlemelere sıkı hazırlanmalı... :) Ve ben en iyi kitaplardan hazırlanırım... :)

Bu akşam 117'de kaldık en son, ancak saat de 01.00'i geçiyor, uyuyalım ve sabah da erken kalkalım... Herkese iyi geceler... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....