8 Mayıs 2024 Çarşamba

Güzel Bir Çarşamba Olsun

 Herkese selamlar,

Dün 21.30'da yatıp 02.50 gibi kalktık... :) Hemen bir kahve yaptık ve neler yapacağımıza bakalım... :)


Dostlar şu eski İstanbul videosuna bakın... İnsanlardaki huzura ve asalete bakın... :) Çok değil 70 sene öncesi yaklaşık... :)


Şu da en eskisiymiş (1898)


Dostlar kütüphanemizdeki kitapların bir çoğunu bitireceğiz inşallah Allah'ın izniyle.. İlimden ve bilimden yılmayacağız... Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda durmadan ilerleyeceğiz...

Şimdi saat 4.20'ye gelmiş ve Sadi Şirazi'nin Bostan'ında 148'e kadar gelmişiz normalde ancak altını çizmemişiz pek çok şeyin... Belki Allah nasip edecek de dost Sadi'nin nasihatlerini sizlerle de paylaşacağım bloğuma yazarak... :) Ne demiştik et tekrar-ı ahsen velev kane yüz seksen... :)
Doğrusu şöyleymiş:

"Et-tekrârü ahsen velev kâne yüz seksen."

(Tekrar etmek en güzeldir, 180 kere de olsa!)

Evet sabah ezanı okundu dostlar... Başımızda hala ağrı var namaza meyledemiyoruz ancak 1000 besmeleyi çekelim güneş doğmadan... :)
Evet dostlar 1000 besmeleyi de tamamladık Allah'ın izniyle... :) Çok mutluyuz, biraz bir şeyler atıştıralım... Güneş doğdu, kerahet vakti çıksın da namazımızı kılalım... Başlıyoruz namazlara tekrar... 11 Nisan 1 günlük ve bu sabahlık 8 Mayıs... Bakalım ne kadar gideriz Allah bilir... :) Borçları 11 Nisan'dan bu yana gelmeliyiz... :) Çok mutluyuz Rab'be şükürler olsun... :)

Evet dostlar, çayımızı yaptık ve gofretimiz de yanımızda... :)

Dostlar ibadet faslı da tamam Allah'ın izniyle... :) Şimdi gofretimizi yiyebiliriz... :)

Dostlar Sadi'den nasihat faslını da verdik epey, daha da vereceğiz sonra nasipse şimdi sırada dünya ilmi var... C# 10'da sayfa 64'te kalmıştık... O 1036 sayfalık kitabı bitirmenin gayretini yaşayalım...

Dostlar bu kitapta da sayfa 87 yani 3. bölüme kadar geldik bazı yerleri hızlı geçip çünkü ekstra bilgi vardı.

Evet dostlarım, sabah yatıp 13.00 gibi herhalde kalktık... :) Kargomuz da gelmiş.. :) Çalışmaya da başladık... Otomatlar Biçimsel Diller ve Turing Makineleri kitabında sayfa 21'e kadar geldik içindekilerle beraber... :) 340 sayfalık bu kitap ve güzel gerçekten... :) Diferansiyel denklemler Schaum Serisinden kitabım ve Algoritmalar kitaplarım da gelmiş tabii ki... :) İbadet faslını da tamamladık gene çok mutluyuz... :) Allah herkese sağlık, mutluluk ve huzur versin... En önemlisi bunlar, bunlar varsa gerisi çok da mühim değil.. :) Ancak gerisinden isteyenlere de versin, herkesin gerçekten eksiğini kapasın Mevla'mız... :) 

Güzel dostlarım bugün ikindi üstü dışarı çıktım... Çarşıya gidecektim, durakta 10 dakika bekleyip otobüs gelmeyince ben de arka taraftaki cafeye gittim... Süper bir manzaramız vardı ve bir bardak kendim için bir bardak da amcam için çay içtim... :) 
 
Daha sonra eve geldim ve akşam yemeğini yedik ve akşam olmadan da ikindi namazlarıyla 12 Nisan gününki kaza namazları eda ettim.. Tesbihat yaptık.. Mevla kabul etsin... :) Az sonra akşam okunacak nasipse, onu da abdestli iken kılalım zaten 3 farz 2 sünnet... :) Sonra da derslerimizi okumaya devam edelim... :)

İşte manzaramız, yanında çocuk parkı.. İnsanlar cıvıl cıvıl.. Şahane bir gün geçirdim... Rab'be şükürler olsun... :)


Dostlar keyifliyiz gene... Şimdi çaylı faslı var sırada... :)

Derslerimizi okuyamadık, bir şeylerle oyalandık... :) Yatsıyı da kılıp yavaştan uyuyalım... :)

Evet dostlar, mükemmel bir gün oldu gerçekten... Hem ilimle hem ibadetle hem de keyifle dolu bir gündü... Dilerim Mevla'm hemen hemen her günümü böyle eylesin... :) Geliri de unutmasın Mevla'mız inşallah... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....