31 Mayıs 2024 Cuma

Müthiş Bir Gün :)

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Dün 2 tane biçimsel diller ve otomatlar dersi seyretmiştim, bugün de üçüncüyü izledim... Bizim hoca müthiş anlatıyor... Hakan Hoca harika bir hoca gerçekten... :) 2 dersimize giriyor bu dönem... :) Gerçi benim notlarım vasattı ancak ben derslere girmiyordum pek.. :) Konu eksikleriyle de sınavlara giriyordum... :) Algoritmalar dersine de o giriyor... O daha zor bir derse benziyor... :) Şimdi biraz dinlenmece ve ardından 4. otomatlar dersine devam etmece inşallah... Hız kesmek yok... Yarın akşama kadar bu dersi bitirmeliyim... Çünkü bu dönem 9 ders var... :) Programa uymak zorundayız... :) Dersleri kurtaracağız dedik inşallah... :)


Dostlar çerezimiz ve çayımız yanımızda, birazcık ilaç sersemlik yaptı sadece, keyfe keyif katmadayız... :) Şükürler olsun... :)



Arkadaşlar dördüncü dersin yaklaşık 1/3'ünde kaldık... :) Sonra devam edelim, çünkü gerçekten başımız yorulmuş... Bilgisayar dersleri beyni yoruyor... :) Biz en iyisi programda bir sonraki 3 günlük olan Yesevilik Bilgisi dersini kolaylayalım...  :) Yavaş yavaş atlamalar yapmadan ilk 4 haftayı bitirelim... :) Zaten kafa yormayan bir ders... :)

52 dakikalık ilk dersi tamamladık hiç atlamadan... Mükemmeldi... :)

Fazla Yesevilik dersi bizi yorabilir, hep tasavvuf... :) Biraz da felsefeye geçelim, sadece ilk dersi izlemişiz... :) İlk dersi tekrarlayarak başlayalım... :) Ancak biraz dinlenmece... :)


Arkadaşlar felsefenin de ilk dersini izledik... Muhteşem bir dersti... Sokrates'e, mitoslara, Platon'a, çeşitli felsefe adamlarının isimlerine, antik Yunan'a ve kısaca düşünmeye değinmiş hocamız... :)

Biraz daha dinlenmece ve bir başka ders ile devam inşallah... Karar  vereceğiz... :)


Arkadaşlar bilim tarihinin de ilk haftasını izledik yaklaşık 47 dakika.. :) Bilim ve tarih kavramlarına değinmiş hocamız, müfredattan bahsetmiş ve faydalarından... :) Şimdi üstteki müzikle biraz dinlenmece sonra bugünkü 1 tam 1/3 biçimsel diller ve otomatlar, 1 tam Yesevilik Bilgisi, 1 tam felsefe ve 1 tam bilim tarihi derslerini dinledikten sonra sıradaki dersi seçeceğiz... :)

Bazen arkadaşlar çok miskin olurum, bazen de öğrenmeye karşı adeta öküz açlığı olur içimde... :) Bu akşam da hababam öğrenmek istiyorum... :) İnşallah bundan sonra da hem öğrenmeye hem de sevdiğimiz işlerde çalışmaya karşı Rab'bin vereceği sağlık ile gene bir öküz açlığı olacak inşallah... :)

Arkadaşlar birinci diferansiyel denklemler dersini de hiç atlamadan izledik... :) Saat de 00.00'ı geçmiş... Haziran'a girdik... :) Yani bu son gün 5 adet ders izledik... Hatta 1/3 de fazla... :) Şimdi miskin miskin uyumak yok, beyni yormayan bir ders ile devam bir yüzümüzü yıkayıp açılıp... :)

Arkadaşlar bir yemek yedik... Çok da uykumuz gelmiş ancak miskin miskin uyumak yok... :) Yüzümüzü yıkayalım... :) Felsefe dersi çok hoşumuza gitti ve sadece bir ders izlemişiz o dersten öncesinde de... Felsefeden biraz daha akalım Aydın Hocamızla beraber... :)

Babam uykun geldiyse uyu oğlum dedi... :) 5 ders de az değil dedi... Yarınki hedefim 6 ders+... Önce biçimsel diller ve otomatlar, ardından yesevilik bilgisi, ardından felsefe, ardından bilim tarihi ve son olarak da diferansiyel denklemler çalıştıktan sonra, uykuya dalalım... Son zamanlarda namazları da bıraktık uzun bir zamandır ve 1000 besmeleyi dahi... :) Bu işlere de gayret gerek.. Tam adam olmalıyız, tüm engellere rağmen. EL AZİM esması için... :) Herkese hayırlı geceler... :)

30 Mayıs 2024 Perşembe

Güzel Bir Gün

 Merhaba dostlar, 

Bugün bir siber güvenlik kümelenmesinden eğitim almak için formlar doldurdum... Daha cevap gelmedi, henüz gönderdim çünkü... :) Önümüzdeki dönem siber güvenlik okumaya karar vermiştim yüksek lisans olarak... :) SOC Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Analist Takımı eğitimini seçtim ve haber bekliyorum... :) Mavi takım oluyor sanırım SOC... :)

Rüyamda da rahmetli Kevin Mitnick'i gördüm... :) Allah rahmet eylesin... Bu dünyadaki imtihanını tamamlamış geçen sene... :)

Ben gene oyunlarımla da ilgileneceğim elbette, eğitimlerime de devam edeceğim... Bir de Rabbim hayırlısıyla çok azıcık olan gelirimi arttırırsa daha ne isterim..? :) Aslında isteyeceğim şeyler olabilir... Gönlümdekini istemek gibi... :)


Arkadaşlar sınava giriş belgelerimiz oluşmuş bile... :) Sınavlarımın biri hariç hepsi Cumartesi gününe koymuşlar, Pazar günkü sınavı ya bütünlemeye bırakırım ya da sabah bir kez daha gideriz İstanbul'a eğer otelde kalmazsak... :) Sizlerle fotoğrafsız ve üstteki bilgiler hariç paylaşayım... :)


FİNALLERE HAZIRLANMA PROGRAMI

30-31-1(Mayıs ve Haziran) ->  Biçimsel Diller ve Otomatlar, kitabını bitir 50. sayfadayız, 340 sayfaydı galiba... Aynı dersin ders videolarını bitir ve içeriğini bitir... :)

2-3-4 (Haziran) ->  Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi videoları bitir ve içeriği bitir... :)

5-6-7 (Haziran) -> Yesevilik Bilgisi, videoları da sabırla bitir, içeriği de notları da... :)

8-9-10 (Haziran) -> Felsefe videoları da bitir, içeriği de hocanın paylaştıkları varsa da... :)

11-12-13-14-15 (Haziran) -> Algoritmalar videoları da bitir, içeriği de kitabı da kolayla, çok kalın bu kitap o bakımdan 2 gün fazla verdik... :)

16-17-18 (Haziran) Veritabanı Yönetim Sistemleri videoları kodlayarak çalış ve bitir ve içeriği de bitir... :)

19-20-21-22-23 (Haziran) Diferansiyel Denklemler videoları bitir, içeriği bitir, Schaum'u kolayla, YouTube'taki hocayı kolayla :)

24-25 (Haziran) Bilim Tarihi hem videoları hem içeriği bitir... :)

26-27 (Haziran) Web Programlama hem videoları, hem HTML kursunu hem de içeriği bitir... :)

28 (Haziran) Tüm dersleri gözden geçir ve tekrar et sınav için... :)

29 (Haziran)  Allah'ın izniyle 8 adet sınava gir ve başar... :)
30 (Haziran) Allah'ın izniyle 1 adet sınava gir ve başar... :)




29 Mayıs 2024 Çarşamba

Çalışmalara Devam :)

 Arkadaşlar,

Dün epey leaderboard'la uğraştık... Başka bir leaderboard deniyoruz SilentWolf'tan haricen, Quiver isminde... :) Akşam da ders anlatacaktım onu dahi iptal etmek zorunda kaldık yorgunluktan... :)

Öğlenden akşama kadar bununla uğraştım ama gene de kodlarda arıza çıktı... LeaderboardUI hata veriyordu... :) Bugün inşallah bir daha uğraşacağız... Bu kod işi böyle, her zaman arızalar çıkar, bazen proje yatar... Ama çözerseniz arızayı sizden mutlusu olmaz... :) Olmazsa Godot forumlarından yardım almayı deneyeceğim... :)

Sizleri sevmedeyim dostlarım... Ne demişler zahmetsiz rahmet olmaz... :) Saat 13. 55'e yaklaşıyor... Bugün biraz daha geç başlarız muhtemelen biraz fazla dinlenmişiz bugün... :)


Dostlarım, bugün de öğrencim gelecek... O bakımdan kodlarla uğraşmayalım bugün... Sadece birazcık derse bakabiliriz... Güzel bir kahve yaptım... Balkonda içeceğiz... :) Rab'be şükürler olsun... :) Akşama doğru 3 saat kadar matematik anlatımı olacak... :) O bakımdan fazla yorulmayalım.... :)


Arkadaşlar veri tabanı yönetim sistemlerinin derslerine hızlıca baktım... 10-11-12-13-14 nolu haftalara... Bir tek 15 nolu hafta kalmış... :) Yalnız bu dersi iyi anlamak için hocanın yazdığı bütün kodları örnek veri tabanında uygulamak gerekir aynı kodlarla eğer veri tabanları iyi öğrenilmek isteniyorsa, yaklaşık 1 haftamızı alır bu dediğimizi yapmak... Veri tabanı uzmanı olmasak da uzmanı gibi bilmek için en az 1 hafta uygulamalı çalışma yapmalıyız... :)

Bunların haricinde içerikten de okuma yapmalıyız... :)

Bugün de öğrenci gelmeyecek herhalde... Saat 19.25'e geliyor, 1 saat önce mesaj çekerim demişti... Bir şey yok... Biz de kendi işimize bakalım... :)

Arkadaşlar öğrencim gelecekmiş yarım saate... Şimdi biraz dinlenelim ders öncesi... :)

Zorlu bir matematik dersini tamamladık... :) 2 saat kadar çalıştık... :)



28 Mayıs 2024 Salı

Güzel Bir Sabah ve İşte Bize Para Kazandıracak Gerçek Bir Hedef

 Arkadaşlar herkese günaydın,

Bu sabah 8.30 gibi uyandık, biraz uyumuşuz... Sonra kahvemizi yaptık ve saat de şu anda 9.20'ye geliyor... :)

Yesevilik Bilgisi sınavımız açıklanmış ve notumuz 65... :) Yeni notlar listemizi yayınlıyoruz... Bu dönem notlar epey sallanmış... Demek ki adam gibi çalışmak gerekiyormuş tüm derslere... Daha finallere 1 ay var, bütünlemelere de 2 ay... Çalışmaya başladık dün, bugün de hız kesmeden devam en yüksek nottan en düşük notlara doğru dedik... O stratejiyle devam inşallah... :)


Arkadaşlar 10. veri tabanı dersini de izledik. 11.'ye de başladık... :) Ancak canımız pek çalışmak istemiyor şu an kafamızdaki sıkıntıdan ötürü... :)

Dostlar kendi kendime bir hedef koydum: 3 tane oyunumu son tarih Ağustos'un 3. haftasının sonuna kadar çıkartacağım inşallah... Sınav da olsa, bütünleme de olsa aşçılık için yaz okulu da olsa bu böyle... İşte gerçek hedef... Sadece bir oyunuma leaderboard, bir oyunuma menü, bir oyunuma da ekstra bölümler ve menü oluşturmalıyım... :) Ardından da aplikasyon dosyalarını oluşturmalıyım... Bir de reklamları eklemeliyim... İşte bütün bu işler 2 buçuk aydan biraz fazla sürede bitecek Mevla'nın yardımıyla inşallah... :)

Evet dostlarım, balkondayız ve saat 12.50'ye gelmiş... Oyunumuzu yapmaya 13.30'da başlıyoruz... Babamıza söz verdik daha da sallamak yok... :)

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Güzel Bir Pazartesi

 Dostlar herkese günaydın,

Galatasaray dün şampiyon oldu... Fenerbahçe de ikinci, ancak onlar da çok iyi puan topladı... Umarım bu sene takımlarımız şampiyonlar liginde başarılı olurlar... İnşallah Fenerbahçe de elemeleri geçer ve iki takım da yüksek başarılar elde edip kasalarını doldururlar Allah'ın yardımıyla ve izniyle... :) Türkiye en yüksek başarılara layık... :) Bu sene mükemmel puanlar topladılar takımlarımız, biraz da takviye transfer yaparlarsa en yüksek başarılar biraz beceri ve şansla gelecektir inşallah... :)

Bu sabah 6.30 gibi uyandık, hemen çayımızı yapalım, çeyrek ilacımızı da yarıya bölüp alalım.. Bir günde üç çeyreği altı parça halinde alırsak başımız pek ağrımıyor ve uyku bastırmıyor... Biz de öyle yapalım... :)

Dün öğle ilacımızı alınca uyku bastırmış ve uyumuştuk... :) Zamanla epey iyileşiyoruz Cenab-ı Mevla'nın verdiği şifayla yavaş da olsa... :) Hem derslerimize çalışalım hem oyunlarımızla ilgilenelim ve uykuya yenilmeyelim... :)


Veri Tabanı Yönetim Sistemleri'nde ilk 5 haftayı izlemişiz... İlk 3 haftası kolay gibiydi... 4. ve 5 haftaları tekrar edip, 6 hafta iptal olmuş yerine 15. hafta gelmiş sanırım... :) Bugün tekrardan sonra da 7-8-9-10-11-12 ve nihayet akşam da 13 nolu canlı dersi izleyelim ve en azından bir derste hocayı yakalayalım... :) Ders saat 20.00'de, şimdi saat 7.22... :) Bu dersi ya AA ya BA getirelim inşallah... Mümkünse 100 ve AA olsun... :) Vize 70'ti... :)

Arkadaşlar 4. dersi tekrar ettik hızlıca, şimdi balkona geçtik ve sıra 5. derste.. Saat de 08.02 olmuş... :)
5. dersi de tamamladık hoca ders sonunda SQL Server kurulumunu anlatmış... :)
7. dersi de tamamladık... :) 6 yoktu yani telafiydi... :) 8. dersi de tamamladık arkadaşlar... :) Arkadaşlar 9. dersi de tamamladık ve saat 10.15'e yaklaşıyor... :)



Arkadaşlar, hesabımda biraz para vardı, cebimde de biraz nakit, hesabımdaki parayı ders anlatımından kazanmıştım çoğunu, Popeyes'ten 2 golden but, 1 kanat, 1 mega patates, 1 litre de kola sipariş verdim... Çok mutluyum, kuryenin bahşişini de hazırladım... :) Para bende az vardır ama hep vardır... Bittikçe Mevla'm ya ders aracılığıyla ya da oyun aracılığıyla (daha pek kazanamasak da az da olsa bir sitedeki hesapta var) ya da annemiz babamız aracılığıyla doldurur...Güzel bir gelir de nasip edecek inanıyoruz... :) Mevla güzeller sultanıdır... :) Şimdi yemeğimiz geldi, Mevla'm tüm yoksullara da nasip etsin, çok kazanırsam da en çok onlarla paylaşmak isterim... :)

Tesbihatımızı tamamladık ve biraz Şems-i Tebrizi'nin Makalat'ını okuduk eski yerleri tekrar ettik... :) O eski programa son zamanlarda yaptığımız tik atmayı bırakıyorum... :)

26 Mayıs 2024 Pazar

Keyifli Bir Gün

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Bu sabah aşçılık sınavına girdik ve döndük... :)

Sınavlar bitti, artık bilgisayar mühendisliği sınavlarına çalışmaya başlayabiliriz... :)

Hemen kahvemizi doldurduk... Babama da göçmen börekçisinde börek ısmarladım... :) Keyifliyiz... :)

Arkadaşlar YouTube kanalıma eklemeler yapmalıyım oyunları geliştirip... Şu an serbestiz, derslere daha sonra bakarız... Bugün biraz oyunla ilgilenelim, yalnız öncesinde de epey dinlenelim... Kahvemizi içelim, baş ağrımız geçince de oyunlarımızla ilgilenelim.. :)

Gene muhteşem bir gün... :))

Şurası oyun kanalım: 

https://www.youtube.com/channel/UCUDpQoPOjaKWKkVB00wTLpw


Arkadaşlar bir soğukça ayran yaptık, anacığım da mücver yapmış, ondan yedik biraz... :) Saat de 14.30'a geliyor... Uyku bastırmış öğlen ilacını alınca  çeyreği de yarıya bölerek iki parça halinde ancak biraz daha oyalanalım, Pazar'ın keyfini yaşayalım ve uykumuz açılınca da Godot Leaderboard'u oyunumuza eklemeye başlayalım... :) Şu güzel enerji dolu şarkı sizlerle... :)




25 Mayıs 2024 Cumartesi

Keyifli Cumartesiler

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Bu sabah 6.24'te uyandık... :)

Şimdi hemen bir kahve yapalım, ilaçları da daha almadık... Çünkü alınca baş ağrısı yapıyor... Şu anda kafamız fena değil gibi... :) 150 mg yardımcı ilaç içmişiz dün gene... :) En iyi doz şimdilik bu gibi... :) 200 gerçekten fazla gelmeye başladı, fena baş ağrıları yapıyor... Yavaş yavaş azaltıp 25 mg'a kadar düşeceğiz inşallah bu ilacı günde 600 mg'lardan... :)

Kahveyi yapalım ve aşçılık konuların açalım, bugün 14.00'te sınavlar var hemen özetleri okuyalım... :) Akşam 19.00'da da Yesevilik Bilgisi sınavı var... :)

Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak konusu ile Fast Food, Slow Food, Organik Tarım ve Organik Gıda konularına çalıştık... :) Henüz sadece 2 ünite... :)

Dostlar Vegan ve Ayurvedik Beslenme konusuna da çalıştık etti 3 ünite... :) Saat de 8.00 olmuş... :)

Yeşil Restoranlar ve Temalı Restoranlar konusunu da dinledik... 4. ünite yani... :) Coğrafi İşaretli Ürünler ve Fonksiyonel Ürünler konusunu da dinledik... :) Sokak Lezzetleri konusunu da dinledik, toplam 6 ünite oldu... :) Daha 2 ünite daha var ve 3 ders daha var bugünkü aşçılık sınavları için... :)

Nörogastronomi ve gastrofizik kavramlarını da dinledik... :) Gastronomide alternatif akımlar konusunu da dinledik ve biraz da okuduk... :)

Arkadaşlar, şimdilik bu kadar yeter, diğer dersler zaten en az 50'ydi... Onlarda atacağız... :)

Arkadaşlar imtihana girdik... Epey soruyu attık... :) 4 adet dersten sınav oldu... :) Akşam 19.00'da da Yesevilik Bilgisi sınavı var... :)

Şimdi güzel bir çay yaptık ve akşamki sınavı bekliyoruz... 19.00'da sınav olduğundan arkadaşla da buluşamadık... :)





Evet arkadaşlar sınavı tamamladık ve 65+ gelir gibi... :)

Arkadaşlar bu dönem bilgisayar mühendisliğinde 9 ders var... Hepsini kurtarmak için çok sıkı çalışmalıyım... Bir müddet daha oyun yapımlarıyla ilgilenmemeliyim belki de... Çünkü bir 15, iki 20 puan dahi vardı vizelerde moralsiz olmuşluğumuzdan ötürü... Öncelikle sadece bu gecelik biraz yarınki tek aşçılık sınavına bakmalı ve sonra da 9 derse süper asılmalıyız... :) Çünkü yaklaşık 35 gün kadar vardır finallere... :)

Şöyle bir strateji izleyeceğiz arkadaşlar, en yüksek olan notlara en çok çalışacağız onları epey iyi getirip ortalamayı yükseltmek için, düşükleri de sona bırakacağız ya da bütünlemelere... Ya nasip... :)

24 Mayıs 2024 Cuma

Hoşgeldin Cuma


 Arkadaşlar bir rüya gördüm... Rüyada bir arkadaş grubuyla Amerika'ya gitmişiz eski arkadaşlarla... Pasaport kontrolden geçmeden polislerden biri bize bir tiyo verir, rahat geçmek için kontrollerden ancak yalan içerir... Arkadaşlarla da yorulmamak için bu beyaz yalana uymaya karar veririz... Herkes bir yalan söyler... Bana kadar gelir, ben de beyaz bir yalan uydururum... Sonra bu yalan başka yalanları söylemeyi de gerektirir ve işler sarpa sarar... Halbuki hakikate varmak için ucunda yorulmak bile olsa her zaman dosdoğru olmayı gerektirir elif gibi, bilin istedim... Mevla bize rüyada dahi hayat dersi veriyor ve bizi bırakmıyor... :) Daha tam dosdoğru olamamışız, biraz daha doğrulmamız gerekiyor... Rüyada bile olsa... :)

Hak'tan dosdoğru ol emri var arkadaşlar, biz bunu bazen unutuyoruz..!


Arkadaşlar SGT*appnebulaco diye bir yere 1 $'lık burç aplikasyonu gibi bir şeye ödeme yapmıştım ve 33,78 hesaptan kesmişti... Aynı uygulamaya 6 gün sonra haberim olmadan 1316,22 TL kesmiş hesaptan, peşini bırakmayacağım, neyin nesiymiş bu kesinti diye... :) Öyle bir harcama yapmadım ben... :) Babam da uyansın onunla da konuşup bankayla iletişime geçeceğim... :)

Egzersizimizi yaptık ancak evde süt kalmamış... :)

Besmeleyi de çektik, bankayla da konuştuk... Yeni kart yollayacaklar, ancak o parayı geri almak zor gibi, yine de bir bankaya gitmemiz lazım... Bir de kurumla iletişim kurun dedin yani aplikasyonu yapan... :)

Bu dünyada çok haksızlıklar oluyor, ama Hakk'ın adaleti şaşmaz... O 3 kağıtçıların hepsi patlayacaklar... :)






3 tane yesevilik bilgisi dersine de çalıştık biraz hızlıca bazılarını... :) Yarın imtihan var.. :)

MASA DA MASAYMIŞ HA
ADAM YASAMA SEVİNCİ İÇİNDE
MASAYA ANAHTARLARINI KOYDU
BAKIR KASEYE ÇİÇEKLERİ KOYDU
SÜTÜNÜ YUMURTASINI KOYDU
PENCEREDEN GELEN IŞIĞI KOYDU
BİSİKLET SESİNİ ÇIKRIK SESİNİ
EKMEĞİN HAVANIN YUMUŞAKLIĞINI KOYDU
ADAM MASAYA
AKLINDA OLUP BİTENLERİ KOYDU
NE YAPMAK İSTİYORDU HAYATTA
İSTE ONU KOYDU
KİMİ SEVİYORDU KİMİ SEVMİYORDU
ADAM MASAYA ONLARI DA KOYDU
ÜÇ KERE ÜÇ DOKUZ EDERDİ
ADAM KOYDU MASAYA DOKUZU
PENCERE YANINDAYDI GÖKYÜZÜ YANINDA
UZANDI MASAYA SONSUZU KOYDU
BİR BİRA İÇMEK İSTİYORDU KAÇ GÜNDÜR
MASAYA BİRANIN DOKULUSUNU KOYDU
UYKUSUNU KOYDU UYANIKLIĞINI KOYDU
TOKLUĞUNU AÇLIĞINI KOYDU

MASA DA MASAYMIŞ HA
BANA MISIN DEMEDİ BU KADAR YÜKE
BİR İKİ SALLANDI DURDU
ADAM HA BABAM KOYUYORDU.




Bu Mesai Programına Sürekli Uy ve Her Zaman Başardıkça Yanına Tik Koy Maddelerin

 Öyle inanıyorum ki tikler arttıkça başarı da kendiliğinden gelecektir... 

Dostlarım biraz disiplin gerekiyor bize... Aslında biraz var ama yetmiyor... :) Çabuk kopmamak gerekiyor... :) Yeni programımı açıklıyorum, en azından hafta içi 5 gün bu programa uyulacak... Baş ağrısı da olsa, psikozvari durumlar da olsa uyulacak... 

1) Her sabah yarım saate yakın egzersiz yapılacak ve bir sabah ballı süt, bir sabah yumurtalı ballı süt içilecek... 

2) Egzersizin ardından 1000 besmele çekilecek ( yarım saat sürer maksimum) 

3) Sonra günde 1 buçuk saat ders çalışılacak... 

4) Ardından 3 saat oyun yapımıyla ilgilenilecek... (oyun kursları ve oyun kitabı okumaları da dahil)

5) Akşam da günde yarım saat İngilizce konuşma alıştırması yapılacak yapay zeka robotuyla

Bu programa uyabilirsek hem beden bakımından güçlenip dinç olacağız, hem manevi bakımdan daha iyi hissedeceğiz, hem okul derslerine çalışıp iyi bir öğrenci olmanın sorumluluğunu yerine getireceğiz, hem oyunları bitirip Google Play'e koyup zamanla gelir elde etmeye de başlayacağız, hem de İngilizce'yi geliştirip Boğaziçi Üniversitesi'ne tekrar dönmeye hak kazanacağız çıkabilecek muhtemel afla inşallah... :)

Toplamda 6 saatlik bir görev mesaisi... :) Bu engele göre yeterince adil... :) Çünkü sağlıklı insanların yarısı kadar performans gösterebiliyorum ortalama ben o da iyi hissedersem... :)

Nasıl ki işe giden insanların çoğu günde 8 saat mesai yapmaya mecburdur, bu da benim mesaim olsun... Mesainin ortasında molalar da olabilir elbette o da mesaiye dahildir... :)

Belki bu programa uyarsam başka işe de gerek bile kalmayabilir... EKPSS'yi kazanamaya da biliriz çünkü... Bu programa 1-1 buçuk ay dahi uysam en azından 3 tane oyunumu piyasaya sürerim... :) Birini sürdüm zaten bir platformda ancak orası etkisiz kaldı, çünkü 1$'dı halbuki biz reklamlı yapacağız... :) Leaderboard'u da ilk oyunumuza ekleyeceğiz, menüyü de ikinci oyunumuza ekleyeceğiz, yeni bölümleri de üçüncü oyunumuza ekleyeceğiz ve ona da menü yapacağız inşallah. Ardından da dördüncü oyuna geçeceğiz nasipse... 

Madem ki oyun yapmak istiyorsun oyun yap, ama yap.. Gün boyu serbestsin ancak 6 saatlik mesain gene var her türlü, 3 saati de oyun yapımı dediğimiz gibi, öğrencilik de devam ediyor ve edecek çünkü daha... :)

Final haftası uymayabilirsin o zaman da 3 saatlik oyun yapımını +3 saat derslere katarsın... :)

Haydi aslanım göreyim seni, aslanlar çalışkan olur, tembel olan aslan olamaz... :) Aslında lazy lions da var bizim hocanın müzik grubu Amerikalı... :) Yalnız oradan ayrılmış olabilir... :)

23 Mayıs 2024 Perşembe

Güzel Bir Sabah Kuşlar Cıvıl Cıvıl

 Merhaba güzel dostlarım,

Bugün 23 Mayıs 2024, saat 6.00 gibi uyandık... :) Şimdi bir güzel kuşburnu çayı yapalım... :)

Güzel dostlarım, sizleri sevmedeyim... :) Kuşburnumuzu doldurduk, çerezimizi de koyduk... Sabah sabah balkonda mevzi aldık dostlarım... :)

Bugün neler yapalım acaba?

Güzel bir gün planlayalım... :) Balkon biraz serin olmuş, üzerimize bir hırka alalım... :)

Şu Yesevilik Bilgisi dersine çalışmaya gayret etsek iyi olur. En son 4. haftaya başlayacaktık... :)

Başımızın ağrısı geçsin, yavaş yavaş ve biraz da atlamalarla 4. haftayı da tamamlayalım... :)



Dostlarım şu anda Yesevilik Bilgisi dersi ağır gelir sabah sabah... Tasavvuf yorar bizi... En iyisi bir kitap okumak: 70. sayfaya kadar göz attığımız Java kitabını tekrar açalım... Aslında 227'de miydik neydik? Oraya kadar gelmiştik... :) Saat de 7.00'ye geliyor... :)



Güzel dostlarım, biraz çalışabildik sonradan neyse ki ve sayfa 107'ye kadar hızlıca geldik... Daha EKPSS açıklanmamış... :)

Hemen kendimize bir kahve daha yapalım... :) Şöyle sütlü, keyifle balkonda içelim... Hava çok güzel... :)

Dostlarım benim hedefim devlette en  az 7 sene çalışmak ve emekliliğe hak kazanmak.. Belki 60 yaş için, belki erken emeklilik için... Sonra da hababam okumak, oyun yapmak ve siber güvenlikle uğraşmak belki de... Bir de evden çalışmak mümkünse sonradan... :)

Yavaş yavaş iyileşiyorum, epey iyiyim zaten de... Biraz rahatsızım sadece... :) Şükürler olsun Mevla'ya... :)

Aşçılık sınavlarımız da çok yaklaşmış dostlar... Öylesine, belki yemek yapmayı öğreniriz diye okuduğumuz şu bölümü tamamlamak için bugün yarın ve ertesi gün aşçılığa biraz bakmalıyız... En azından özetlere ünitelerin sistemdeki... :)


Güzel dostlarım, bugün biraz uyumuşuz ve sonuçlar açıklanmış... Ben 80 puan civarı beklerken 78,05 gelmiş... Genel kültür 1 yanlış fazla gelmiş... :)  Sıralamam 3339... Nasipse önce İzmit'i, çünkü evim burada, sonra İstanbul'u, sonra Ankara'yı, sonra Bursa'yı ve son olarak da Urfa'yı yazacağım... Her şeyin hayırlısı olsun... :)

21 Mayıs 2024 Salı

Hoşgeldin Salı



Arkadaşlar 25 Mayıs'ta Yesevilik Bilgisi dersinden telafi sınavımız var... :) 12 hafta işlenmiş ve henüz 12. hafta sisteme yüklenmemiş... :) Bu derse şu günlerde sıkı hazırlanıp en azından bir tane yüksek not alalım, finaller için de bir moral olur... Hedef: 85+  :)



Yesevilik Bilgisi dersinden ilk 3 haftayı tekrar ettik biraz hızlıca... :) Şimdi biraz müzik, sonra 3 hafta daha... :)








19 Mayıs 2024 Pazar

Keyifli Pazarlar

 Günaydın dostlar,

Herkese keyifli Pazarlar dilerim... :) Bu sabah 6.00 olmadan uyandık... Şimdi saat 6.21... :) Ne yapacağımıza karar verelim... :)

Uzun zamandır yapalım diyoruz ancak yapmak nasip olmadı bir türlü şu leaderboard'u... :) Onun haricinde bugün 19 Mayıs, herkesin bayramını kutlarım... :)

İçimizden pek bir şey yapmak gelmiyor... En iyisi çayımızı içip biraz dinlenelim... :) Sonra da derslerimize çalışalım... :) Şu İbrahim Tatlıses şarkısını dinleyelim sabah sabah iyi gelir... :)


En son Divan-ı Kebir'de sayfa 688'e gelmişiz VII-1'de... 703 sayfa ve son sayfaya kadar şiirlerden oluşuyor bu cilt... :)
Arkadaşlar 1000 besmele ile namazlara gene gayret edelim... Yarım yamalak iş yapmayalım... Adam gibi iş yapalım... Mevla bize gene huzur verecektir... :) Bizi koşulsuz seven, ömrümüz boyunca bize çok yakın bir tek O var... :)

Bu sefer aşk bezirganı Nezih Uzel'den gelsin... :) Geldin gidiyorsun insanoğlu, neyin derdindesin?


Dostlarım 1000 besmele ardından da 100 adet kendi tespihimizi yaptık. Aslında bunu 100 taneden 5 vakit 500 tane yapmalıyız... Nefsin kötülüğünü kesmekte birebir... :) Belki , 200 taneden 5 vakit 1000 de olabilir... :) Bu bize 2 defada net bir şekilde bildirilen tespih... Size ne bildirildiyse onu yapın... :) Bildirilmediyse de elbette yapabilirsiniz... :)

Allah-u Ekber Allah-u Ekber La İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah...

Bir 100 tane daha yaptık... :) İçimizdeki o kötü canavarlar ancak böyle susar... :) Hikmete de ulaşma yollarından biridir ayrıca... :)




Arkadaşlar, bu akşam Fenerbahçelileri kutlarız bir Galatasaraylı olarak... Ferdi müthiş oynadı... Çağlar kornerden gol atar dedik gol attı... :) Galatasaraylılar da pek üzülmesin haftaya olan maç bundan da önemli çünkü... :)


18 Mayıs 2024 Cumartesi

Güzel Bir Cumartesi Olsun

 Dostlarım merhaba,

Bugün günlerden Cumartesi... Saat sabahın 5.05'ine geliyor... :)  Abdestimizi alalım, önce sabah namazını kılalım ardından da 1000 besmele çekelim... Biraz dinlenelim ve uyuyalım... 11 gibi de kalkalım inşallah... :) Haydi vira bismillah... :)


Arkadaşlar şimdi sırada çay var, sabah oldu, güneş doğdu... :) Saat 6'ya 3 var... :) Biraz oyalanalım ve çayımızı içelim sonra da uyuyalım ve alarmı da 11'e kuralım... :) Fazla uyku yaramaz... :) Hem benim çok uyuduğum zamanlar da oluyor... :)




17 Mayıs 2024 Cuma

Bir Cuma Gecesi

 Dostlarım, saat 23.15'e yaklaşırken yazıyorum bu satırları,

Bugün günlerden Cuma, kız kardeşim, damat ve Öykü'cük gene bize geldiler... Yarın, kardeşimle damadı tekrar Gürsu ile buluşturacağım, kankam ablasıyla gelecek muhtemelen... Hep beraber kankalar oturacağız Allah nasip ederse... :) Ablasıyla da tanıştıracak Gürsu bizimkileri... :)

Şu hayat dostlarla güzel dostlar, yabani eşşekler gibi olmamalı.. İnsanlara karışmalı... :) Mevlana da öyle demiş, insanlara karıl demiş... :)

Küçükken  benim çoook arkadaşım vardı... İnsanlar büyüdükçe hayat onları yalnızlaştırabiliyor... :) Gene çok olacak inşallah... :)

16 Mayıs 2024 Perşembe

Dostlarımız Var Çok Şükür :)

 Merhaba dostlar,

Günlerden 16 Mayıs Perşembe, saat 00.52... :) Biraz dost Mevlana'yı okuduk... Divan-ı Kebir VII-1'de sayfa 615'e gelişimiz bu ikinci tur... :) Mevlana'yı okudukça mest olmadayız... :) Bize çok iyi gelmede dost Mevlana... :) İyi adamlar saymakla bitmez, ancak O'nun gibi bir dost görülmemiş... :)



Dostlarım, buraya da not alıyorum... YKY'den çıkan Mustafa Kemal Atatürk Günümüz Türkçesiyle Nutuk'ta en son sayfa 52'de kalmışız 226 sayfalık... Diğer uzun versiyonda 639 sayfalık 182'deymişiz..
En son manda tartışmalarında kalmıştık... :) Bugün biraz Nutuk okuyalım... Kısa versiyonu tamamladıktan sonra da uzun versiyona geçelim... :) İlber Ortaylı'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabını okuduk ve Atatürk'ün de Geometri kitabını da okuduk... Bir de elimizde Atatürk Din ve Laiklik Üzerine diye bir kitap var... Onu da okumaya gayret edeceğiz... Daha kütüphanemiz geniş, hem bilim, hem roman, şiir, öykü, tasavvuf, bilgisayar kitapları alabildiğine var... :) Ne duruyoruz öyleyse... Şu kütüphaneyi bitirip adam olmaya gayret edelim, bir de güzel bir işe girip fazla yorulmadan çalışalım ekpss aracılığıyla inşallah... :)

Nice dostum vardır, iyiliğine iyi, kutluluğuna kutlu, ancak dediğim gibi benim 3 temel rehberim: Hz İsa, Mevlana ve Atatürk'tür.. Atatürk bize bilimi ve cumhuriyeti emanet etti... Onun anısına saygı göstermek için üniversiteleri okumaktan yılmıyoruz... Yani beyin bize her zaman lazım... :) Şimdilik 4. ve 5. üniversitelerdeyiz ve nasipse okuyacağız ve tamamlayacağız daha... :) Dost Mevlana zaten içimizden biri... :) Bize dostluğu ve Mevla'yı öğretiyor... İsa Nebi de ulaşabileceğimiz belki de en yüksek nokta Habibullah'la birlikte... :) Şanlı İsa Nebi, nefesi hayat bağışlayan, merhamet ve iffet denizi... :) Hepsinin de mekanı cennet olsun inşallah... Allah bizi, vefatımızdan sonra da dostlara dost eylesin... :) Yalnız İsa Nebi ölmemiş de olabilir... :)

----------------------------------------------------------------------------------------------
Dostlar 900 sayfalık Java kitabının ilk 70 sayfasına hızlıca göz attık... :) Normalde sayfa 227'ye gelmişiz... :)



Arkadaşlar, şu hackerlarla savaşmak için siber güvenlik okuyacağım önümüzdeki dönem inşallah... Aynı üniversitede hem lisans hem yüksek lisans yapmaya izin verirlerse önceden de mezun olduğumdan başlayacağız Allah'ın izniyle... :) Dünya'nın belki en yetenekli hackerı olmayacağız ama savaşacağız... :) İyisi de vardır kötüsü de... Ben beyaz şapkayı alayım, karası sizin olsun... :)

14 Mayıs 2024 Salı

Erken Kalktık Güzel Bir Gün Olacak İnşallah :)

 Merhaba dostlarım,

Yeni bir gün başladı... Saat 4.50'de yazıyorum bu satırları... Henüz ezan okundu... Banyomuzu yapalım ve namazlara da gayret edelim eğer iyi hissedersek... :)

Bugün de 4 maddeyi tamamlayalım... Dün en son madde kalmıştı, bugün mümkünse hem dün hem de bugün için çalışalım... :)

Önce duşumuzu alalım... Ardından sabah namazı ve 1000 besmele... Ardından egzersiz... Ardından 1 tane ders izleme 7. haftayı izleyelim Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi'nden,.. Son olarak da hem dün için hem de bugün için 1 saat oyun kitabı okuma 1 saat de kurslara bakma.... :)

Haydi vira bismillah... :)

Evet dostlar, duşumuzu da aldık, ibadet ve tesbihat da tamam, egzersiz de tamam... 2 kek de yenildi.. :) Yumurtalı ballı süt de içildi... Aslında bir sabah ballı süt, diğer sabah yumurtalı ballı süt içmeliyim... Çiğ yumurta her gün dokunabilir, gün aşırı daha iyi... :) Şimdi biraz müzik dinleyelim, ardından da 7. haftayı dinlemeye başlayalım... :) 


Dostlarım saat 6.41 olmuş... Şimdi yatıp 8.30 da kalkalım... Biraz az uyumuşuz çünkü... :) 
7.20'ye kadar dinlendik ve Göçmen Börekçisi'nden kahvaltı sipariş ettik... :)


Dostlarım bugün epey dinlenmişiz... Akşam da diferansiyel denklemlerin ilk 3 haftasını hızlıca gözden geçirdik... Bu da bir madde yerine geçsin... :) Yalnız iki gündür oyun veya kursa çalışamıyoruz... Yarın inşallah 3 saatimizi oyuna ayıralım... Leaderboard'u yapalım hayırlısıyla.... :)

Saat şu an 23.00 . Yani iki gündür 4 maddeden 3'ünü yapabiliyoruz... 4. yarın hallolacak inşallah borçlarla 3 günlük yani en az 3 saat... :)

Dostlarım, Seyyid Nesimi Divanı'nda sayfa 38'e geldik... Hz Mevlana gibi, Hz Şems gibi, Hz Yunus Emre gibi, Hz Nesimi gibi serden geçen yiğit Hakk aşıkları gerek... Yolun sonunun nereye çıkacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir demişler... :) Onların hepsini de seviyorum ayrım yapmadan... :) Hepsinin de mekanı arşı-ala olsun... :)

Dostlarım sayfa 47'ye geldik... Gitgide heyecanlı oluyor bu işler... :) Okuyacağız inşallah, sağlık, şifa, gayret ve Hakk'ın yardımıyla... :)

Şimdi içimizdeki putları kırmak için bir 100 yaptık bir 100 daha inşallah: "Allah-u ekber Allah-u ekber la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resulullah"... :)

Nasıl bitireceğiz Boğaziçi'ni, dev okul... :) Bitireceğiz inşallah, Allah büyüktür... :)


Umuyoruz ki önce af çıkacak, sonra İngilizce sınavını vereceğiz... Sonra da yavaş yavaş dersleri... HAYDİ BAŞARALIM!

Seyyid Nesimi Divanı'nda sayfa 106'da kaldık... :)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Dostlarım 10.30 olmadan kalktık ve kahvaltıyı yaptık... :) Şimdi saat 10.45'e geliyor... :) Bugün 15 Mayıs Çarşamba... :)

Diferansiyel Denklemler kitabında sayfa 8'e geldik... Yani bölüm 2... Modelleme ve Kalitatif (Nitel) Metotlara Giriş konusu... 1. bölümdeki ek problemleri atladık onları sınav zamanı incelemeliyiz biraz... :)

Şimdi çayımızı içelim... :)


Bölüm 3 - Birinci Mertebeden  Diferansiyel Denklemlerin Sınıflandırılması konusuna geldik. Sayfa 15... Ek problemleri gene atladık... :)

1000 besmelemizi de tespih ettik, bir madde tamam bugünlük... :) Saat de 14.40'ı geçiyor... :)

Bize hastalığı veren Rab'bimize şükürler olsun... :) O ne güzel Rab, ne güzel dosttur... :) Nefsimizi terbiye etmemize yardım etsin inşallah Mevla'mız... :)

Bugün çok hastaydık... Baş ağrıları ve psikozvari durumlar vardı epey ve hala var... Biraz ikindi vakti gibi uyuduk... Sabah ders çalıştık ve sadece 1000 besmeleyi yani 1 maddeyi yapabildik... Bunda kendimizi hasta hissetmemizin de payı büyük... O yüzden bugün serbestiz... Ne zaman çok başımız ağırırsa ve psikozvari durumlar oluşursa o zaman serbestiz... :) İlla "must" diye bir şey yok... :)



4 ders kadar Emily ile speaking exercises yaptık... :) Praktika'daki sanal İngilizce öğretmenim... :) Aslında bu işe de günde yarım saat kadar ayırmalı... Büyük fayda verir... :)

Arkadaşlar Otomatlar, Biçimsel Diller ve Turing Makineleri'nde sayfa 50'ye geldim 32'den... :) 

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Neşeli ve Keyifli Bir Gün Olsun & 4 Maddelik Must'larımız Biraz Disiplinle

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Bize bildirildiği şekliyle yani "La İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah" şekliyle en azından 100 defa tesbih ettik... :) Namazı kılmadık çünkü beynimizde sıkıntı var... Böyleyken de içimizden pek namaz kılmak gelmiyor... :) Beyindeki psikozvari durumlar bizi ibadetten geri bıraktırıyor... Hüküm yalnızca Allah'ın... :) Yalnız bu gece 55 ayet kadar okuduk söylediğimiz gibi Tevbe 14-69 arasını... :) Bu Kuran-ı Kerim'imizi ikinci okuyuşumuz, henüz 9. suredeyiz... :)

Sizleri sevmedeyim dostlarım... :) Dost dostu sever...

Ne demişler hiçbir günah Allah'ın yüce merhametinden büyük değildir ama siz gene de günah işlememeye bakın... :)

Ne güzel bestelemiş Mozart, dinleyin neşelenin... :) Hem Muhammed hem İsa nebiler çok neşeli insanlarmış... Siz de neşeli olun... :)


Arkadaşlar bize biraz disiplin de gerek... :) Şöyle ağır olmayan ve gözümüzde büyümeyen bir program yapacağız ve buna hep uyacağız inşallah... :)

1) Her gün en az 1 adet okul dersi izlenecek (45-50 dakika, sınavlar için yoğun çalışma gerekirse bazen 5-6 saate kadar çıkabilir :))

2) Her gün üşenmeden bugünkü gibi 30 sağ 30 sol 30 sağ üst çapraz, 30 sol üst çapraz ağırlık çalışılacak... :) Bir iki günde çok fark etmez ancak her gün çalışırsak fark bariz oluşur... :) Bir de 30 mekik çekersek süper olur... Onu daha bugün çekmedik... Göbeği eritmek için birebir... :)

3) Her gün 1000 besmele çekilecek...

4)Bir gün kurslar izlenecek(tüm kurslardan), bir gün de oyun yapımıyla ilgilenecek... (en az 1 saat) Oyun kursu da olur, oyun kitabı da olur, oyun yapımı da olur... Kurslar da Btk Akademi'deki ya da Udemy'deki...

Bugün 2. maddeyi yaptık 30 mekik hariç, şimdi 1000 besmele zamanı haydi vira bismillah... :) Bu bizim Must'ımız olmalı biraz disiplinle... Çok yoğun değil bizi sıkmasın diye... :) 4 madde sadece... :)

Evet dostlarım, 3. maddeyi de tamamladık şükürler olsun... :) Akşam yemeğimizi de yedik... :) Şimdi sıra 1. maddede... :) Ama önce biraz mola... :)


Arkadaşlar, 1. maddeyi de tamamladık... :) Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi dersinin 6. haftasını da izledik... :) Hoca ilk 6 haftada ilk 4 haftanın slaytlarını anlatmış... Biz de az sonra inşallah hepsini nihayet okumaya başlayacağız... :) 

4. maddemiz ise geceleyin nasipse... :)
Dostlarım slaytları okumaya başladık ve şimdi de size biraz 4 mevsim dinleteyim Vivaldi'den... Ne güzel bestelemiş... :) Tam bir keyif ve şölen... :)


Dostlarım, ilk 3 haftada anlatılan konuları yani ilk iki hafta slaytlarını okudum... Kaldı 2 hafta daha slaytları... :) Ancak çok yorulduk ve biraz da uykumuz geldi, ancak yatsak uyuyamayız, dolayısıyla biraz dinlenip slaytları atlayıp şimdilik 4. maddeye geçelim... :) Hemen oyun kitabımızı alıp kaldığımız yerden okumaya devam edelim...  130. sayfada kalmışız, normalde 207'ye kadar geldiğimiz yerde... :)

Dostlarım bugün çok yorulmuşuz, ekstra ders de çalıştık... :) Uykumuz geliyor, en iyisi bu son işi yarın sabaha bırakalım, çünkü bugün programı geç yaptık... Her Allah'ın günü bu programa yani 4 maddeye uyalım... Ekstralar ekstradır... :) Şimdi 30 mekiği de çekelim ve uyuyalım... :)

12 Mayıs 2024 Pazar

İyi Pazarlar


 Arkadaşlar bir IQ testi yaptım ve en yüksek %2,5'lik dilime girmişim.. Zamanın önemli olduğunu bilseydim belki % 0,5'lik dilimi de zorlardım... Aslında bu testler neye göre ölçeceğini önceden söylemiyor. Siz de sallanarak çözünce puan kaybediyorsunuz... Her neyse gene de üstün zekalılar arasındaymışım...(Hatta onlardan da bir tık yukarıda...)  :) Bu testi yaptığım yerde söylenen şöyle: Aslında skalada 120-129 üstün, 130-140 Yetenekli veya çok gelişmiş sayılıyor ve ben de yetenekli veya çok gelişmiş bandında çıktım... :) 141 veya daha fazlası ise çok yetenekli veya çok gelişmiş sayılıyormuş...

Ancak şu tabloya göre iseyse üstün kategorisi elbette... :)
  •  0-24 puan aralığı zihinsel engelli
  • 25-44 puan aralığı öğretilebilir zihin engelini
  • 45-75 puan aralığı eğitilebilir zihinsel engeli
  • 76-89 puan aralığı donuk zeka-sınır zeka
  • 90-110 puan aralığı normal zekayı
  • 111-129 puan aralığı parlak zekayı
  • 130-160 puan aralığı üstün zekayı
  • 160 ve üstü puan ise dahiliği gösterir.

Muhtemelen soruların hepsini doğru yaptım, ancak biraz sallanmamdan ötürü puanlar kaybettim... Her neyse çok önemli bir şey değil... Yalnız benim rahatsızlığım beni zorluyor... Yani hastalığım... :) Allah'tan daha beteri olmadı... :) Ama gene de biraz hastalandım ve ömür boyu benimle olacak gibi rahatsızlığım, yalnız yavaş da olsa iyileşiyorum... 
Bir de uykularım epey düzensiz... :) Bu da rahatsızlığımın sürmesine neden oluyor... :)

Şu Ekpss'yi kazanıp devlete atanayım de işe başlayıp uykuları da düzene alayım en iyisi... :) Başka türlü olmayacak, önceden çalışırken bir düzenim vardı... :) Sabah 9 akşam 6 mesai vardı... :) 

Memur mesaisi ise 9-17 olacak muhtemelen... :)
Dostlarım, 1000 besmelemizi de çektik pazartesine girdikten sonra... Dostlarım bir de henüz Kuran-ı Kerim'in mealini Elmalılı'dan sadece 1 kez okuyup ikinci tura geçmiştik... Kaldığımız yerden devam edelim bu kadar uzun ara vermeden... Kuran'ı 1 defa okumakla fazla eremeyiz... En azından 7 defa okumalıyız hayattayken çünkü 7 derece galiba anlamı varmış... Gerçi biz hepsini anlayamayız muhtemelen ama olsun... :)

Evet dostlarım Tevbe suresi 14'ten 69'a kadar geldik ikinci turda... Canım Rab'bim, ne güzel Mevla'mız var... Bizi Kuran okutmakta bu kadar bekletmesin inşallah... :) Allah'tan elbette hem korkarız, hem çok severiz... :) Yani şimdilik 55 ayet kadar nasip oldu... :) Rab'bim bana peyderpey okutuyor... :) Pazartesi 3.20'den sonra yazıyorum gece yarısı bu satırları... :)

Şanlı Muhammed (sav), İsa (as), Musa (as), İbrahim (as) ve Nuh (as) nebiler... Aslında tüm nebiler şanlıdır... Yalnız saydıklarım Ulu'l Azm'dır... :)

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Süper Bir Cumartesi Olsun İnşallah

 Merhaba dostlar,

Cumartesi saat 02.36'da yazıyorum bu satırları... Bu saatte algoritmalar hiç akmaz en son sayfa 70'te kalmıştık... :) Tasavvuf da ağır gelir 1000 besmele üstüne... :) En iyisi Salah Birsel'in Boğaziçi Şıngır Mıngır'ından akmak... :) En son sayfa 217 yani Gaddar Aliço'da kalmışız... Buradan devam edelim, sallama çayımızı yapıp... :)


Gaddar Aliço öyküsü güzel bir öyküydü dostlarım... Padişahı dahi iki kez yenmiş güreşte... 

Dostlarım 7.30'da uyandık ve sallama çayımızı da yaptık... Keyifliyiz gene şükürler olsun... 

Rüyada önümden Muharrem Başkan geçiyordu... :) Bir de pek gitmediğimiz büyük bir bakkala giriyorduk... :)

Otomatlar Biçimsel Diller ve Turing Makineleri kitabında sayfa 28'e geldik... Bu kitabın 340 sayfa olduğunu önce de söylemiştik... :) 32'ye geldik ve durduk... :)

Dolapta süt buldum ve kahve yapmaktan da vazgeçtim... Hep sütlü kahve yapardım... :) Bu sabah bir kupa süt doldurdum ve keyfini çıkartıyorum... :)

Schaum serisinden diferansiyel denklemler kitabına da giriş yapacağız az sonra inşallah... :) Saat de 8.56 olmuş... :)

Schaum'dan sayfa 4'e geldik ve biraz da Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi ders slaytlarını okuyalım... Hoca ilk 5 haftada 4 haftalık slayt anlatmış... :) Hepsini okumalıyız... Bu dersimiz çok vasattı sadece bir hafta izlemişiz bu sınavda ve sınavlar alabora olmuş çoğu sıkıntılardan dolayı... :)

İnanıyorum ki inşallah hepsini kurtaracağız ya finalde ya bütünlemede... :) Olamadığımız dersin (Yesevilik Bilgisi) telafisi de 25 Mayıs tarihinde... :)

Dostlarım Popeyes'tan Golden Maxi Menü söyledik... Saat de 16.00'yı geçiyor... Bugün yapmamız gerekenler oyuna leaderboard yapmaya çalışmak, belki reklam da eklemek ve belki Android Aplikasyonu da çıkarmak olarak sıralanabilir... :) Sonra da 25$ vererek oyunu Google Play'e yüklemek reklamlı haliyle... :) Bu işlerle üşenmeden ilgilenmeli... :) Sonra da diğer oyunlar için yükleme yapacağız son hallerine getirip inşallah... :) Şimdilik 3 tane oyunumuz var... :) Biraz gayret... :)

Dostlarım hep dinlendik, baş ağrısı vardı... Sabahki çalışma haricinde pek bir şey yapamadık... :)
Dostlarım bugün de pas geçtik oyunla ilgili şeyleri sağlık problemlerinden dolayı... Ne zaman iyi olursak o zaman... :)

Bugün de 1000 besmelemizi çektik arkadaşlar... Namazlara da gayret gerek... Hastalık fırsat verirse... :)

10 Mayıs 2024 Cuma

Keyifli Cumalar... :)

 Merhaba dostlar,

Bugün günlerden 10 Mayıs 2024, geceden sabaha kadar Er Ryan'ı Kurtarmak filmini izledik... Bu ilk izleyişimizdi... :) Bütün karakterleri gördük... Ryan da iyi bir karakterdi bizim bazı şiirlerimize ismini veren kahraman... :) Yüzbaşı Miller da öyle... Ryan filmin sonunda Yüzbaşı Miller'ın mezarına selam verir... :) Önceden izlenmesi gereken bir film bu tarihe kalmış... Bunda da Cenab-ı Mevla'nın bir hikmeti vardır elbet... :) İzlemeyenler de bir an önce izlesinler... Çok güzel ve duygusal bir kahramanlık filmi... :)


Dostlarım saat de 21.50'ye gelmiş... :) Şimdi 22.00'de Algoritmalar kitabını okumaya başlayalım ve 31'den 64'e kadar gelelim... :) 1.2 Veri Soyutlama'ya kadar... :) Haydi yavaştan vira bismillah... 1000 besmeleyi de unutmamalı... :)

Sayfa 40'a kadar geldik ve Ekpss atama puanlarını araştırıyorduk... 80 puan civarı gelirse nereyi kazanabiliriz diye bir ön araştırma yaptık dostlar... Aslında ben 81.4 hesapladım ancak 80 de olabilir... :)
İnşallah atanacağız güzel bir yere inşallah... :)

Sayfa 54'ten 62'ye kadar olan alıştırmalar, yaratıcı problemler ve deneylerin çözümü yoktu... (Belki sitesinde vardır... :)) Oraları hızlı geçtik ve sayfa 64'e geldik... :) Buralar Java'ya hakim olununca rahat çözülür gibi... :)

Sayfa 64'ten 120'ye kadar 1.2 Veri Soyutlama konusu var haydi gelelim oraya kadar... En azından gayret edelim... :) 120'de de Çantalar, Kuyruklar ve Yığınlar konusu var... :) Bu gece buraya kadar gelirsek süper... :)

Henüz 68'deyiz dostlar... :)


Sayfa 70'te bırakıyoruz dostlar... Çok uykumuz geldi... :) Devamı nasipse yarın... :)

Bir 45-50 dakika kadar uzandık ve kalktık dostlar... Şimdi 1000 besmele zamanı... :)

Evet dostlar, besmeleleri de tespih ettik, bunlar Cuma içindi... Yeni gün için yeni sayfa açalım... :)

9 Mayıs 2024 Perşembe

Gelin Ey Aşıklar Gelin... :)

 Merhaba dostlar,

Bugün de epey dinlendik... 

Akşam yemeğimizi yedik.. Çok güzel yemekler yapmış anacığım... :) Ellerine ve kendisine sağlık versin inşallah Mevla... :)

1000 besmelemizi de tesbih ettik... :)

Bir duşumuzu alalım da yatsı vaktinde bugünkü namazları yakalayalım inşallah... :)

Oyunumuza leaderboard eklemeliyiz ancak hemen başlamaya üşeniyoruz... Aslında çok güzel bir eğitici YouTube videosu bulduk güncel... Sadece kodlara biraz ayarlama yapmak lazım... :) Bir de leaderboard'dan sonra Android Apk çıkarmalı... :) Bu işi sabah erken kalksaydık yapacaktık... :) Şimdi biraz algoritma çalışalım... :)

Şu video çok güzel yahu... :) Daha önce de paylaştım, başka versiyonunu da paylaştım ancak gene de bir daha paylaşıyorum... Allah Derviş Yunus'tan razı olsun ve insanlara ışık olsun... :)


Dostlar Algoritmalar kitabında sayfa 18'e geldik... Şimdi elma ve şeftali molası vereceğiz... :) Rab'be çok şükür, mutluyuz... :)
Sayfa 31'e geldik... :) Saat de 22.55'e gelmiş... :)

Dostlarım saat 00.01 olmuş... Banyomuzu yaptık, yemeğimizi yedik.. Şimdi çerez koymuş babamız kola ile çerez yiyoruz.. Başımız ağrımış ilaç da aldığımızdan algoritmaları anlayamayacak duruma gelmişiz şimdilik... Biraz dinlenelim açılırsak devam... :)

Şimdi biraz uyuyalım saat 00.35, 4.20'ye kurduk alarmı, hem bugünkü hem 13Nisan gününki hem de sabah namazına yetişelim inşallah... Şimdi biraz uyku... Herkese hayırlı geceler... :)

Dostlar 00.35'ten 1.35'e kadar uzandık ancak uykuya dalamadık ve tekrar kalktık... :)

8 Mayıs 2024 Çarşamba

Sadi Şirazi'nin Bostan'ından Nasihatler

 Arkadaşlar burada Allah dostu Sadi Şirazi'nin Bostan'ında altını çizdiğim nasihatleri paylaşacağım... Allah dost Sadi'den razı olsun ve kullarını onun gibi hikmet ehli eylesin isteklileri hayırlısıyla inşallah... :)

BOSTAN

En gerçek Allah adamı, düşkün görünen ferman sahibidir.

----------------------------------------------------------------

Padişah da Allah'ın Bir Kuludur

Ne lüzum var ki göklerin dokuz katlı kürsüsünü Kızıl Aslan'ın ayağı altına koyasın? Ona sen, "Ayağını izzetle göklerin üstüne bas" diye söyleme. "Yüzünü ihlasla toprağa sür" de.

Padişahım, gündüz padişahlık edersen, gece dilenciler gibi yana yakıla dua et. Başı yüce kimseler hizmetine bel bağlamışlar; öyleyken senin yüzün ibadet eşiğinde. Böyle, Allah'ın hakkını eda eden bir kul, kullar için ne güzel bir efendidir!

-------------------------------------------------------------------

Kaplana Binen Gönül Eri

Gönül erlerinden biri bir kaplana binmiş, elinde bir yılan, onu hızlı hızlı sürüp gidiyormuş. Adamın biri:

"Bana da bu gittiğin yolda kılavuz ol, ey Allah yolunun yolcusu! Ne yaptın da yırtıcı bir hayvan sana ram oldu? Ve saadet yüzüğünün kaşına senin ismin kazıldı?" demiş.

Gönül eri cevap vermiş:

"Kaplanın, yılanın, filin ve akbabanın bana zebun olmasında şaşılacak bir şey yok. Sen de Allah'ın emrinden dışarı çıkma ki senin emrinden de hiçbir şey dışarı çıkmasın."

Nasihat, ancak Sadi'nin sözlerinden hoşlanan kimsenin işine yarar. :)

----------------------------------------------------------------

Kisra'nın Hürmüz'e Verdiği Öğütler

Nuşiveran, can verirken Hürmüz'e şöyle demişti:

"Oğlum, kendi rahatınla meşgul olma dar yoksulların gönlünü gözet. Kendi rahatını düşünmekle kalırsan, senin ülkende kimse rahat etmez. Çoban uyumuş, kurt da sürüde: Bu hal, akıllı kimselerin beğeneceği şey değil."

"Muhtaç olan yoksulları koru; zira padişah, halkın sayesinde taç taşımaktadır. Zaten halk köke benzer, sultan ağaca... ve ağaç, kökünden kuvvet alır, evladım. Şu halde halkın kalbini yaralamamaya gayret et; yoksa kendi kökünü kazımış olursun."

"Doğru yol mu istiyorsun? İşte abidlerin yolu. Bu yol, ümitle korkudan ibarettir, insan, iyilik ümidi ve kötülük korkusu dolayısıyla aklın gereğini benimser. Bir padişahta bu iki şey olunca onun saltanat ülkesinde sığınacak yer bulabilirsin. Çünkü o hükümdar, Allah'ın lütfunu umarak, kendisine ümit bağlayanlara lütfeder ve saltanatına bir zarar geleceğinden korkarak, kimsenin zararını hoş görmez."

"Sen kibirli yiğitlerden değil kendisinde Allah korkusu olmayanlardan kork. Memleket halkının kalbini harap eden padişah, memleketinin bayındır halini ancak düşünde görür. Haraplıkla kötü şöhret zulümden gelir ve bu sözün gerçeğine ileri görüşlü kimseler varır."

"Halkı zulüm içinde öldürmek doğru değildir. Çünkü o, saltanatın sığınağı ve dayanağıdır. Köylüye kendin için riayet etmelisin: Gönlü hoş edilen bir işçi daha çok iş yapar. Nihayet kendisinden fazlasıyla iyilik gördüğün kimseye fenalık etmek insanlık değildir."

--------------------------------------------------------------------

Hüsrev'in Şirüye'ye Verdiği Öğütler

"Kılıç kullanan bir yiğit, bir kocakarının gönül dumanı kadar yıkım yapamaz. Bir dul kadının tutuşturduğu mumla bir şehrin yandığını çok görmüşsündür. Dünyada, saltanat sürerken insaflı davranan bir padişahtan daha gür nasipti kim vardır? Bu cihandan ayrılmak sırası ona geldiği zaman mezarına rahmet okurlar. Mademki insanların iyisi de kötüsü de geçip gidiyor, sonunda adam hayırla anılsın daha iyi."

"Halkın üstüne Allah'tan korkan kimseleri tayin et. Öylesi hem memleketi imar eder hem günahtan çekinir. Senin faydanı ahalinin incinmesinde arayan kişi, senin fenalığını düşünüyor ve halkın kanını içiyor demektir. Ahalinin Allah'a el kaldırıp beddua ettiği kimselere başkanlık vermek hatadır, iyileri besleyen kötülük görmez. Ama kötüyü besledin mi kendi canına düşmanlık edersin."

"Zalimi mal cezasıyla bırakma; onun kökünü dibinden kazımak gerekir. Zulmü seven zalime tahammül etme. Mademki semirmiştir, derisini yüzmek gerekir. Nitekim kurdun kafasını da halkın koyunlarını paraladıktan sonra değil önceden kesmek gerekir."

----------------------------------------------------------------------

Tüccar ve Hırsızlar

" Erkeklik hırsızlarda olduktan sonra memleketteki askerin kadın sürüsünden ne farkı kalır?"

Tüccarları ısırıp zehirleyen bir padişah, şehir halkına ve orduya karşı iyilik kapısını kapamış sayılır. Akıllı insanlar onun çıkardığı kötü adetlerin velvelesini duyduktan sonra oraya giderler mi? Eğer sence iyi şöhret makbulse, tüccarları, elçileri hoş tut. Büyükler, adlarının iyilikle anılması için yolcuları canla başla ağırlarlar. Garibin gönlünü inciten memleket, az vakit sonra harap olur. Şu halde gariplere aşina olmalısın, gezginleri sevmelisin. Çünkü gezginler, insana iyi şöhret sağlarlar.

Konuğa, yolcuya iyi davranmakla beraber zararlarından da çekinmelisin. Dost kılığında düşman olabilecekleri için yabancılardan çekinmek faydalıdır.

Buna karşılık emektarların değerlerini yücelt. Kendi beslediğinden asla vefasızlık gelmez. Sana hizmeti geçmiş biri ihtiyarlayınca yılların hakkını unutma. İhtiyarlık onun elini hizmetten alıkoyduysa, senin elin cömertliğe muktedirdir.

----------------------------------------------------------------------

Şapur'la Hüsrev

Padişahım, kafası fesatla dolu bir yabancıyı incitme de memleketten dışarı atmakla yetin. Ona gazaplanmasan da olur. Çünkü, zaten çirkin huyu arkasında bir düşmandır. Fakat bu müsfidin doğup büyüdüğü yer Fars memleketi olunca kendisini Sana'ya, Saklab'a yahut Rum'a yollama. Hatta ona Fars'ta bile kuşluk vaktine kadar aman verme. Başkalarının başına bela yollamak doğru değildir. Sonra gittiği yerlerde, "Bu biçim adamlar çıkaran o memleket yere batsın!" derler.

Eskiden beri anlaşmış olan ve kalemleri bir yürüyen iki kişiyi bir arada aynı yere göndermek doğru değildir. Ne bilirsin, belki uyuşurlar, el ele verirler; biri hırsız çıkar, öbürü gözcülük eder. Halbuki hırsızlar birbirlerinden korkup çekinirlerse, kervan, aralarından sağ salim geçer.

Birini mevkiinden çıkarırsan, bir müddet geçtikten sonra suçunu affet. Ümit besleyen kimsenin muradını vermek, mahpusun bağını çözmekten bin kat iyidir.

Yumuşaklık gösterdiğin takdirde düşman yiğitlenir. Hışımlanınca da herkese utanç verirsin. Sertlik de yumuşaklık da beraber olunca iyidir. Tıpkı kan alıcı gibi hem cerrahtır hem merhem sürer.

İyi nam bırakanlar müstesna, dünyaya gelip de ebedi kalan kimse yoktur. Ama köprü, mescit, han ve misafirhane koyup gidenler ölmemişlerdir. Hayırlı eserler bırakmadan giden kimseye, ölümünden sonra Fatiha okumak caiz değildir.

Mademki namın ebedi kalsın istiyorsun, o halde büyüklerin güzel adlarını gizleme, önceki padişahlar ne yaptılarsa sen de kendi devrinde öyle davran. Onlar da murada ermişler, naz içinde yaşamışlar, zevk sürmüşlerdi. Fakat sonunda her şeyi bırakıp gittiler. Kimi dünyadan iyi bir ad götürdü. Kiminden de -ebediyen- kötü gelenekler kaldı.

Birinin yaptığı gammazlığı kabul etme. Böyle bir söz söylenmişse aslını araştır. Suçlunun unutkanlıktan doğan bir kabahatini kabul et. Aman dilerse mutlaka ver. Şayet bir suçlu sana sığınmaya gelirse, ilk suçu yüzünden onu derhal öldürmen doğru olmaz. Kendisine söylendi de öğüt dinlemediyse bir de zindanla, zincirle kulağını bük. Öğütten, hapisten de anlamıyor mu, o artık murdar bir ağaçtır, kökünü kaz.

Bir kimsenin günahı üzerine hiddetlenirsen, onu cezalandırmadan önce iyice düşün taşın. Çünkü Bedahşan yakutunu kırmak kolaydır. Lakin kırılan bir şeyi sonradan eklemek imkansızdır.

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...