19 Ağustos 2024 Pazartesi

İyi Sabahlar :)

 Merhaba dostlar,

Bu sabah saat 5'e daha 10 dakikadan fazla varken uyandık... :) Her yer karanlık şu an... :) Önce bir sütlü kahvemizden hazırlayalım ve neler yapacağımıza bakalım... Bir de önce duşumuzu almalıyız... :)

Evet dostlarım duşumuzu aldık... :) Saat 5.38 olmuş... :) Kahvemizi de doldurduk ve keyifli bir gün başladı... :)

----------------------------------------------------------------------

Gönül ister ki Allah bu kaleme hep güzel şeyler yazdırsın,

Şeytanın ya da nefsin vesveselerine aldanmasın ve hep şen kalsın,

Geldik gidiyoruz dostlarım insanlarda neyin telaşı var anlamadık,

Doldurduk kahvemizi hava aydınlanırken bir sabah vakti, güne başladık... :)

----------------------------------------------------------------------

Tehlikeli Oyunlar kitabında Oğuz Atay'dan sayfa 190'da kalmışız dostlarım, bir sayfa geriden alalım ve okumaya devam edelim... :) Kitap 480 sayfa... :) Ancak önce biraz ağrılarımızın gitmesini bekleyelim... :)


Sabah sabah ne hikmetse bu şarkı aklıma geldi... :) Klibi de belki yeni izledim... :) Bir de Parol Plus aldık... :) Bir 30-35 dakika bekleyelim de ağrılar gitsin... :) Saat de 6.04 :)



Dostlarım dünkü postun başında yazdığım kitapları okuyamamıştım, bugün de Tehlikeli Oyunları okur muyum bilmiyorum... :) Ancak hiç içimden gelmiyor okumak... :) Biz aslında yaklaşık 3 aydır oyunlarla ilgilenmiyoruz doğru düzgün... :) Ya oyun kurslarına devam edelim tekrar ya da yeni konu, ya da oyun kitaplarımıza bakalım, tekrar ya da yeni konu olmak üzere... :)

Arkadaşlar tekrar etmeyi bazen bırakmalıyız, her zaman da tekrar işe yaramaz... Yaptığımız karmaşık kodların ya da projelerin tekrarını yapmak her seferinde çok uzun zaman alır... O projeyi bir yere kadar getirmişiz, ya da tamamlamışız belli ölçüde, her seferinde hepsini anlamaya uğraşırsak bu arabayı yeniden icat etmek gibi bir şey olur... O bakımdan bu gereksiz tekrar huyumuzu bırakıyoruz... :) Yaptğımız projeleri devam ettirmeye varız, ya da yeni projelere başlamaya da varız... Ancak gereksiz tekrara yokuz dostlarım bundan sonra... Çok zaman kaybettik şu her şeyi anlayayım davasına ve her seferinde de unutuyoruz... Her şeyi anlamamızın mümkünatı yok... :)

Şimdi bir düşünelim, bizim hayatımızda öncelikli olarak neler eksik?
1) Maddiyat
2) Sağlık durumu
3) Sevgili

Maddiyat için ne yapabiliriz? Ekpss tercihleri belki de Ocak'a kadar bekletecekler... :) Sağlık durumu da çok süper olmadığından başka işlere de başvurmuyoruz... :) E para ve sağlık da düzgün olmayınca sevgili de olmuyor doğal olarak... :) Sağlık yavaş yavaş iyileşiyor sabır gerek... Belki de ömrümüzün sonlarına doğru %95 iyileşeceğiz... :) Şimdilik %80-85 arasıdır... :) Maddiyat için de belki bazı projeler ya da ders anlatımlarıyla destekleyebiliriz belki biraz şimdilik... :) Ancak 8 saatlik mesaiyi gerçekten kaldırmaz bünye bu sağlıkla... :) Öğrenci bulursak ders anlatalım ya da oyunlarımızı piyasaya sürmeye gayret edelim... :) Ama bir türlü bir yerden başlayamıyoruz... O zaman bir proje seçelim ve onu düzeltelim ya da ilerletelim... :) Projede gene arıza mı çıktı? Ya bir müddet çözmeye uğraşalım ya da pek zaman kaybetmeden diğer oyun projesine geçelim... 3 oyun projemiz vardı, daha işleri var ancak gayretle biter ancak... :) Oyun kitabında 207'ye kadar uygulayarak ve bazı noktalarda da kendimiz arızaları çözerek gelmiştik... Bugün baş ağrılarımız iyicene geçince 207. sayfadan itibaren okuyup ve kodlayıp devam edelim... :) Brave Ninja 2D Adventure oyunumuzla alakalı... :) Evet şimdi kardeşim ya da damadı arayıp onlardan enerji alayım ve güne motivasyonlu devam edeyim... :) Ve her başladığım işi de nihayete erdireyim yani yarım yamalak bırakmayayım... Kitap 430 sayfa, biz daha 207'deyiz... :)

Geçen sene yaklaşık bu tarihlerde ilk oyun projemize başlamıştık... :) Şimdi bakıyorum da bir senede 13 tane ders vermişiz... Gayet güzel, ancak 3 oyun projemiz de henüz tamamlanmamış. Onlar da tamamlansa süper olurdu... Hep yarım yamalak kalmış... :) Aslında epey ilerlemişiz ama gene de tamamlamamışız tam manasıyla... :) Bu projeleri tamamlamadan yeni bir projeye geçmeyelim... :)

Arkadaşlar bu arada şu ülker çizi viç de mükemmel bir şeymiş... :) Kolayla süper gidiyor sabah sabah... :) Kahvaltı yerine bunu yiyorum saat 7.15'te... :)
------------------------------------------------------------------
Dostlarım sabah vaktinde yatıp öğlen 12.30 olmadan da kalktık... :) Kahvaltı ettik ve babam balkondaki sürekli sönen sensörlü lambadaki sensörü iptal etti... :) Önce bir buum diye patlama oldu... :) Sonra da biraz daha kurcaladı ve sensörü iptal edip kabloları sensörsüz bağladı... :) Adam elektronikçi bu işlerden anlar tamirat işleri tam ona göredir... :) Şimdi sürekli lamba sönmeden şıkır şıkır çalışıyor... :) Fabrikada tam 40 sene arızaları giderdi... :)

Oyun kodlama işi çok yüksek enerji gerektirir dostlar ve heyecan... Bizde şimdilik bunlar yok, bu işi öteleyelim de dünkü otomatlar kitabına çalışalım desem, onun için de çok enerjik ve sağlıklı bir beyin lazım... Biz daha soft bir konu seçelim... Kalbimizi dinleyelim, içimizden ne yapmak geliyorsa onu yapalım... Bugün biraz dinlenmek ve aldığımız 2 diploma ve eklerine bakıp kendimizle övünmek geliyor içimizden... Biz de böyle mutlu olalım... Belki sonra işletme kitaplarını da inceleyebiliriz... Hem biz bu işletme ve yükseğini laf olsun diye de tamamlamadık öyle değil mi?
Bu işletme kitaplarını bitirmek çok uzun zaman alır... Ancak yılmadan onları da hedefe koyacağız... Aldığımız diplomaların ve yaptığımız işlerin hakkını vermeliyiz... Biz gene bir program yapalım... :) Excel tarzı bir programda... :) Çok fazla çalışacağız inşallah ve tüm engelleri de aşacağız... :)

-Günlük Program-
-Günde 1,5 saat derslerine çalış bilgisayar mühendisliğindeki
-Günde 1 saat işletme bölümündeki kitapları oku
-Günde 1 saat kursa çalış ya da oyun yap
-Günde yarım saat ilim çalış.
-Günde yarım saat bilim çalış.
-Günde yarım saat ibadet ve tespih et.
-Aşçılığa da sınavdan 3 gün önce çalışmaya başla.

Bu 5 saate her gün uyarsan inan level atlarsın... :) Her Allah'ın günü öz disiplinle uy şu programa haftada 6 gün, Cumartesi Sebt Günü olsun... :)

Saat 15.35 şu an ve kankayla konuştuk... Bugünden başlıyoruz. 5 dakika sonra işletme kitabıyla başlayalım... Önce Kendi Kendine Mba ile başlayalım ve bu kitap bitmeden başka bir kitaba da geçmeyelim 1 saatlik periyotta... :)
Yaklaşık 40 dakikadır okuyorum ve içindekiler ve baştaki bilgiler harici sayfa 18'e geldim... :) Çok güzel gidiyor, ancak ilacımı da alınca biraz yoruldum... Şimdi biraz mola... :)


İşte aşağıda da game analytics kısa tanıtım videoları var. Bu oyun şirketi kurma işinde kararlıyız... Bizim hayalimiz bu... :) En sonunda kuracağız inşallah... Ama çok da geç kalmayalım.


Arkadaşlar bir şeyler yedik ve yaklaşık 1 saatte 28. sayfaya kadar geldik... :) Şimdilik bu kadar yeter... Konuyu değiştiriyoruz ve bilgisayar bilimlerine geçiyoruz... O da 1,5 saat olacaktı... :) Yalnız biraz mola... :)
Şu anda bizde otomatları anlayabilecek enerji yok. Bu işi 8'den sonraya bırakıyoruz... :) Şimdilik biraz daha işletme kitabı okuyasımız geldi... :) İyi gidiyordu, yorulana kadar devam, kaç saat çalışırsak belki diğerlerinden o kadar kısarız ve yarın da daha çok onlara bakarız... :)

34. sayfaya kadar geldik ve şimdilik daha fazla gitmedi Mba kitabı.. :)
En iyisi C++ kitapları da bilgisayar bilimleridir, otomatlar şimdilik akmazsa bugünlük C++ akar... :) Saat 18.10 gibi başlayalım, molasız olursa 19.40'a kadar okuyalım... :)
Yaklaşık 15-20 dakikada sayfa 108'den 125'e kadar geldik.. :)

Gene şiddetli bir baş ağrısı tuttu... :) Hay ben bu ağrıların... :) Hep önüme engel... :) Gene 25 mg ilaçtan aldık, belki de o yapıyor ağrıyı... :)

Dostlarım, bu hastalık ve ağrılar varken performansım en az %50 oranında azalıyor... :) Şimdi harç ücretini ödedik ve dersleri de seçtik. Seçebileceğimiz 6 dersin tamamını da seçtik, daha da seçmeyecektik ve sistem de seçtirmedi... :)

O bakımdan fazla programlara uyamıyoruz... :) Sağlık olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....