13 Ağustos 2024 Salı

Süper Bir Gün Olsun

 Günaydın dostlarım,

Bu sabah da ezanla saat 5'i biraz geçe uyandık... :) Gece de 12 gibi yatmıştık... Yani yaklaşık tam 5 saat... :) Kalan 2-3 saati ise 3-4 saat oturduktan sonra uyuyabiliriz belki... :) Hemen yaklaşık 25'er gram Solian ve Lustral'ımızdan aldık ve kafamız sersemledi biraz... :) Bir de yarım Parol Plus aldık dünkü yarımı... :) Daha namaza duramadık da böyle olunca... İyisi mi bir fincan çay koyduk bir şekerli ve saat de 5.30'u geçiyor... :) Daha her yer karanlık... :) Hava yeni aydınlanıyor... :)

Dostlarım eğer Ekpss ile atanırsak memur olabileceğiz... Sadece maaşımız çok yüksek olmayacak o dolarlı işler gibi ancak devlete hizmet edeceğiz ve mümkünse hafif bir iş olacak... :) Okullarımızı da okuyabileceğiz ve ülkemizdeyiz... :) Eğer o iş olmazsa uzaktan çalışma C++ developer işlerini araştıracağız... Belki çok daha iyi maaşlar olacak ancak full mesai de olacak ancak belki de uzaktan çalışma olacak gibi... :)

Biz C ve C++ kitap ve kurslarını bitirelim... Oyun kurslarını tamamlayalım.. Daha hiç başlamadıklarımız bile var... :) Hastalıktan fırsat buldukça performansımız da artacak inşallah... Keyif çok önemli dostlarım... Hiçbir zaman zorlama iş yapmamalı... Kişi hoşlandığı işlerde çalışmalı... Mesela ben en çok matematik anlatmaktan, yazmaktan, oyun yapmaktan ya da okumaktan hoşlanırım... :) Mümkünse bu tarz hobilerden para kazanmalıyım... Eğer böyle yapabilirsem çalışmak da sayılmaz belki çünkü eğlenmek olur o işler daha çok... :) Ve de dediğim gibi özgürlük de olmalı... :) Evden çalışmak belki de her gün işe gitmekten iyidir... :)

Güzel bir şarkı açalım... :) Biz de daha yeni dinleyeceğiz... :) James Blunt'tan seçtik.. :)


Dostlarım sabah 5.48 gibi abdest almaya gidip, abdesti alıp 6'ya kadar 2'şer rekat farz ile sünnet ve ardından da 2 rekat şükür namazına eğildik Güneş doğma vakti gelmeden... 6'dan yaklaşık 10 dakikada da tespihleri yaptık... Önce 100 tane estağfirullah el Azim, ardından 33 tane Sübhanallahi, Velhamdülillahi, ve La İlahe İllahü, Vallahü Ekber Ve La Havle Vela Kuvvvete İlla Billahil Alliyyil Azim çektik.. Ardından 33 tane Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Seyyidene Muhammed çektik, ardından da 34 tane Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallah ve Eşhedü Ennne Muhammeden Resulullah tespih ettik... Ardından da 100 Allah tespih ettik... Bunlar da 9 dakika kadar sürdü ve son 2 dakikada da son sözleri söyledik ve ibadet faslı tamamlandı... Uzun Vird-i Mevlevi'yi yapamıyorum sağlık sorunlarından ötürü... Namazlara da çok duramıyorum... Ortalamayı alırsak yaklaşık tahminimce günde 1 vakitlik namaza tekabül eder gibi... :) Sağlığımız iyi olur da şevk de gelirse namazlara adam akıllı durabileceğiz... Fazlası dokunuyor... :) Biz de ilim ve bilimle ilerlemeye çalışıyoruz, ayrıca hastalığa ve yoksulluğa da sabrederek... :) Bu kadarına da çok şükür.. Mevla cümle rahatsız kullarına Şafi isminin hürmetine şifa dağıtsın... :)



Saat şimdi 6.45'e geliyor yavaştan... :) Hemen bir fincan kahve yapalım, 2 şeker kaşığı kahve katalım ve bir tane de şeker ve biraz da süt... :) Değme keyfimize... Bize bu keyfi veren Mevla'ya hamd olsun... :) İlan verdik ders ilanı ve ücreti de ortalamaya uyup bu sefer 400TL dedik... :) 3 öğrenci bulabilsek ve online ders versek epey bereketli olur her biri haftada 4 saat ders alsa... :) Daha fazlası da bize fazla gelir çünkü hem okul var hem başka işler... :) Öğrencileri bulabilirsek bu sefer Tabletle ders anlatacağız inşallah... :) Daha tableti almadı babam... Bizde tabletler var ama biraz uyduruk... Şöyle kalemli güzel bir tablet gerek ders yapılabilen... :) Ders kitaplarımız online var elimizde 5-6-7-8 sınıflar ortaokul için matematik... :) En son geçen dönem saati 100 TL'ye veriyorduk ve o iş biraz da hayrına oluyordu dolayısıyla... :) Şimdi bir hamburger menü almaya kalsak 250TL'den aşağıya pek bir şey yok... :) O bakımdan 400TL ideal ne çok ne az... :) Babamla bana bir menü alamayacaksak o dersin kazancında da çok bereket olmaz... :)

Dostlarım biz oldukça özgür bir adamız ve içimizden neye çalışmak gelirse ona çalışıyoruz... Fazla aynı konuya odaklanmak bizi sıkıyor... Biraz maymun iştahlılık da var... Ancak genel olarak mutluluğun ve bilginin peşindeyiz... :)


Dostlar şu kitapları biraz inceleyelim sanırım 1. sınıf bilgisayar mühendisliğindeyken almıştık. Şimdi 3'e geçtik.. :) Siber güvenliği ancak okul bitince okuyabileceğiz ancak biz önden gene de bilgilenelim... Sonra da oyun kursumuza devam edelim... :) Allah'a şükürler olsun... :)

Dostlar sabahki yarım Parol Plus bizi kesmedi bir yarım daha aldık... Yarım fazla etkili olmuyor.. Hem baş hem de diş ağrıları için... :)

Şu Hacking Interface kitabında ilk 30 sayfada dünyaca ünlü hackerları tanıtıyordu ve oraları daha öncelerinde de okumuştuk.. Biz asıl  meseleye gelelim... :) Bilişim suçlarını da biraz inceleyelim ve kısım II olan Bir Saldırının Senaryosu kısmını mercek altına alalım... :) Normalde bu kitapta sayfa 120'de kalmışız, oraya kadar tekrar edelim... :)


Dostlarım sabah 5 gibi ilaçları almıştık... Şimdi ikinci 25 mg kadar (belki az daha fazla) ikinci Solian'ı alalım tam 4 saat sonra saat 9 gibi... :)

Fazla çalışamadık dostlarım sayfa 45'e kadar geldik... :) Biraz dinlenelim... :)

Dostlar biraz dinlendik ancak canımız hiç şu ilaçlardan sonra ders çalışmak dahi istemiyor... 45'te kaldık... :) Bizi biraz fazla yavaşlatıyor dostlar bu ilaçlar bir an önce azaltarak belki de bitirmek gerekiyor... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....