28 Ağustos 2024 Çarşamba

Güzel Bir Gün Olsun :)

Günaydın dostlar,

Ezanı duyduk ve biraz ardından 6'ya 10-15 kala gibi kalktık... :) Hemen bir kahve doldurduk... Dün de doldurmuştuk ancak çok azıcık içip uyumuştuk, sonra da dökmüştük kahveyi, yani dün içmedik sayılır... :)

Dostlarım daha önce de söylediğimiz gibi kervanı yolda düzeceğiz... :) Çünkü bizde bu rahatsızlık varken hiçbir programa uyamıyoruz... En esnek ve rahat da olsa program gene de uyamıyoruz... Biz o bakımdan Ekpss ile atanıp bir işe girmeli ve serbest olarak da oyun yapmalıyız. Beynimizde bu hastalık varken, fazla bir performans olmuyor... :) Bir 35 dakika daha geçsin de aldığımız küçük parçanın haricen bir 25 mg daha Solian'ımızdan alalım... :) 4-5 gün sonra da iğneyi olup rahatlayalım... :) Bugün doktorla konuşacağız görüntülü nasipse... :) İğneyi yazdıralım... :)


Şu Ginkgo Bilobayı günde 2 değil de 1 defa alıyoruz dostlarım... Şimdi de alacağız... Babam 1 al dedi, dün akşam almadım ben de... :)

Şu güzel kanun&gitar ikilisini açalım gene, belki ikincisini de akşama açarız... :)


Arkadaşlar ilk ilaçlarımı uyanınca, ikincisini 7.00'de, üçüncüsünü 10.45'te, dördüncüsünü 2.30'da, beşincisini 6.15'te ve altıncısını da 10.00'da almalıyım. 7'deki ilacımı aldım ve yavaş yavaş 3 dakikada etkisi hafiften gelmeye başladı ve maniyi veya psikozları alıyor... :) Hastalık zor ancak tedavi olunmazsa daha da zorlaşır... :)

Arkadaşlar madem biz programlara uyamıyoruz, içimizden ne gelirse ona çalışalım, hem full özgürlük olur, hem de gelişme... Sadece düzensiz ya da pek disiplini olmayan bir gelişme olur... :) Ne yapalım, bu durumda fazla disiplin bizde ters tepiyor... :)

Evet, oyunlarımızla da ilgilenmeli miyiz? Tabii ki, ancak sağlık veya istek ya da şevk de her zaman olmuyor... Bizim daha çok felsefe ilgimizi çekiyor... :)

Henüz 1000 besmeleyi, ibadetleri ve tespihleri de yapmadık... Ancak içimizden de gelmiyor pek çünkü beynimiz zorlanmış hastalıktan... Böyle zamanlarda ağırdan almalı... Olmuyorsa olmaz... Ne zaman iyi o zaman... :)

Arkadaşlar, bu sabah görünmez bir kaza yaşadım. Arı geldi balkona her zamanki gibi. Bu sefer epey üzerime geldi ondan kaçayım derken balkonun şofben dolabının köşesi başımı yardı. Kafa travması geçirdim... :) Sardılar, dikiş attılar, ambulans geldi, hastanede tomografiyi de çektik bu işlerle beraber ve Allah'tan sonuçlar temiz çıktı... :) 4 cm yazdılar ancak belki 5-6 cmlik açılma (kesik) oldu kafamda...


Şimdi de travma sonrası papatya çayı iyi gelir onu içiyorum... :) Babam balkondaki dolabı kaldırdı... Hep çarpıyoruz diye... En sonunda bu görünmez kazayı yaşadık... :) Gerçi o dolap güvenlik içinmiş ancak belki de böylesi daha güvenli... :)

Dostlarım, bu arı bizi çok sevdi ve gene geldi. Papatya çayının içine düştü ve sonra da çıkmış... Şimdi yok ortalarda... Az daha şu arı yüzünden öbür tarafa gidiyordum... :) Şimdi kahve içiyoruz dostlar birazcık... Kitaplarım gelmiş... Çok mutluyum Rab'be şükürler olsun... Ağrım biraz dinerse gene Hakk'ı tespih edeceğim, namaz kılamasam da... Zaten kafamda kan var biraz böyle namaz olmaz... :)

Dostlarım kitaplarım gelmiş, en üstteki 4 kitap. Bu seriden 6 tanesi kankam Gürsu'da... Bazılarını 3 defa okumuşumdur ve altını çizdiğim yerleri tekrar etmeyi de sayarsak 5-6'yı bulanları vardır içlerinden... Bu seriyi çok seviyorum dostlarım... Bilgelik dolu öğüt kitapları... Dediğim gibi ben öğütçüyüm dostlarım... Ayrıca ne demişti Süleyman Nebi, kişi öğüt dinleye dinleye arif olur demişti... :) Oraya belki epey yol olsa da biz de yoldayız çok şükür... :)


1000 besmeleyi saat 16.45'e gelmeden tespih ettik dostlar. Rab'be şükürler olsun... :) Bir de melisa çayı doldurduk... :)

Melisa çayı stresi ve kaygıyı azaltmak, uykuyu teşvik etmek, soğuk algınlığını iyileştirmek, iştahı artırmak, hazımsızlık ve onun neden olduğu ağrı ya da rahatsızlığı hafifletmeyi sağlar.

Cildi onarması, idrar söktürmesi ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı melisa çayının faydaları şunlardır:

  • Melisa çayı stres, kaygı ve duygu durum bozukluklarını azaltır
  • Hazımsızlık ve şişkinliğe iyi gelir
  • Uykuyu teşvik eder
  • Melisa çayı soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir
  • Bilişsel işlevi artırır, hafızayı güçlendirir
  • Uçuk için doğal ilaç görevi görür
  • Ciltteki akneleri temizler ve cildin yenilenmesine yardımcı olur
  • Adet sancısı ve kramplarını giderir
  • Saçlarda kepeklenme ve saç dökülmesini önlemeye yardım eder
  • Kan şekerinin düşürülmesini sağlar
  • İdrar söktürücü özelliği bulunur
  • Kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar
  • Karaciğer ve safra kesesi sorunlarını giderir
  • Migren ataklarında doğal bir kür olarak kullanılabilir
Tam da bize göreymiş bu durumda dostlarım bu çay... :)

Dostlarım, şu Jean-Jacques Rousseau acayip bir adammış... Söylediklerinde büyük haklılık payı var... Bilim ve sanatın insandaki erdemleri gerilettiğini savunmuş... Mülkiyetin doğmasıyla eşitliğin bozulduğundan ve bununla beraber ortaya çıkan iş bölümüyle de ahlaki eşitsizliğin başladığından bahsetmiş. O dönem için devrim niteliğinde görüşler... :) Ve bunları çok güzel argümanlarla desteklemiş. Acayip aydın bir adammış... :) Saygı duymak gerekir, katılsak da katılmasak da... :) 37. sayfaya kadar geldim dostlarım... :)

Farklı felsefe adamlarını okumak şüphesiz insanın ufkunu geliştirir... :) Şimdi Toplum Sözleşmesi başlıklı kısma geldim... :) Bende de vardı o kitap... :) Ancak henüz başlarındaydım... Büyük bir heyecan ve zevkle okumakta fayda varmış... :)

Eğer düzende bozukluklar varsa, ki var çok bariz, başkaldıran adamlara her zaman ihtiyaç var dostlarım... :)

Şöyle de bir görüş aklıma gelmiyor değil... Eskiden bu kadar teknoloji, bilim, sanat yoktu elbette ancak insanlar arasından nice peygamberler çıkıyordu... Bir tarihten sonra kalmamış, sadece evliyalarla yetinilmek zorunda kalınmış... :) Bu da Jean-Jacques'ın görüşlerini destekler nitelikle elbette... :)

İlk dünyaya gelen insan dahi peygamber olarak gelirken, sonradan güzellikler de olmuş elbette ancak çok bozulmalar da beraberinde gelmiş... :)

62'ye kadar geldim dostlarım, üstelik bazı altı çizili yerleri de tekrar okuyarak... :) Aydınlanma karşıtı bir aydınlanmacı olarak tanınmış... Öğrenilecek çok şey var... Belki de doğru bildiklerimizin epey düzenlenmeye ihtiyacı vardır ya da değişmeye... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....