20 Ağustos 2024 Salı

Günaydınlar Olsun

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Bu sabah 4.25 gibi yaklaşık kalktık... :) Gece de 11.30 civarı yatmışızdır. Hemen 25'er mg'lık ilaçlarımızdan aldık... :)

Alabildiğine özgür olalım çünkü programlara uyamıyoruz sağlık problemlerinden dolayı, üzülmenin manası yok... :) İçimizden geldiği gibi yaşayalım yeter... :)


Dostlarım, bir çay doldurduk ve sayfa 34'ten 43'e kadar geldik kendi kendine MBA isimli kitapta... :) Girizgahı tamamladık ve değer yaratımı konusuna geldik ve başımız ağrıdı ve yorulduk... :) Parol Plus'ın yarısını içelim gene bize iyi gelecektir hafif ağrı için... :)

Şu baş ağrısı doktoruna gitmemekle belki de hata yaptık... :) O sabah ağrımıyordu ve biz de gitmemiştik... :) Zaten ilaçlar birinci sebep... :)

Her neyse biz gene mutlu olmanın yollarını arayalım dostlarım... :)

Arkadaşlar içimden öyle bir felsefe bölümüne kayıt olmak geldi ki, dediler ki aşçılık bölümüne kayıtlı olduğunuzdan yeni bir bölüme kayıt olamazsınız... Ben de kayıt sileyim dedim, son ekrana kadar geldim. Telefondaki bir kodu da yazdım ancak son anda mailde gelen kodu yazmalıydım ve içimden bir ses iyi kötü bazı dersleri vermişsin, bir yıl daha öğren şu aşçılığı da diplomaya uzan dedi 1 yıl da olsa uzatarak... :) Yani son anda vazgeçtim ve şimdi de aşçılık çalışmaya karar verdim... :) Şu Osmanlı Mutfağı'nı okumaya devam edelim... İkinci dönem alacağız bu dersi nasipse... :)

Ayrıca benim Osmanlı Kültürü'ne büyük bir merakım var ve ayrıca çalışarak maaş aldığımda hep bizimkilere Osmanlı Baklavası alırdım Hoşgör'den tatlı yiyelim tatlı konuşalım babında... :)))
3 sayfa Osmanlı Mutfağı okudum ve sayfa 12'ye geldim... :) Osmanlı halkında paçacılar işkembeciler vesaire varmış, oralardaydım derste. 22 işkembeci varmış bir tarihte, 21 tane paçacı ve 26 tane de paça çorbası yapılan dükkan varmış 1726 İstanbul'unda... :) Ayrıca işkembe çorbası zerafet ü kabahat olarak bilinirmiş ve sarhoşların yiyeceğiymiş... :) Bunlar hep genel kültürdür... :) Aslında ben bu aşçılık kitaplarını her gün 10 sayfa dahi okusam, acayip bir bilgi birikimi olur ve çok zevkli konular aslında, sadece biraz ilgi ve sağlık gerek, biraz da zaman... :) Artık miskin miskin uyumak azaldı... :) 5 saatlik uykuyla kalkıyoruz, sonra belki 3 saate yakın tekrar uyuyoruz... :) Çok güzel ya şu aşçılık da iyi ki kayıt silmemişim... :)

Çok azıcık açılmış, Öykücüğün cipsinden kalmıştı, onu yedim sabah sabah... :) Yalnız biraz azdı, midemi tam kesmedi... :) Şimdi bir güzel kahve yapalım dostlar keyifliyiz, aşçılık okudukça karnımız acıkmada... :)

Dostlarım aşçılığın Osmanlı Mutfağı dersinde, Osmanlı Başkentinin İaşesi ve İstanbul Mutfak Kültürü isimli ilk ünitedeyiz henüz... Bugün sayfa 26'ya kadar gelelim inşallah 12'den... :) Yani ilk üniteyi uygulama soruları vs ile bitirelim, ikinci ünite de Saray Mutfağı... Mükemmel bir şey, yalnız o devirlerin kötü tarafı da padişah ne derse o olur. Ancak sağlam inanç vardı o dönemlerde de... Sultan 3. Murad'ın söylediği kaside gibi bir şey buna delildir... Hemen açalım... :)



İçimizden neye çalışmak geliyorsa ona çalışıyoruz dostlarım... Bugün Mevla'nın bağışladığı bir ilhamla Zamanda Yolculuk isimli topiğe dönüyoruz... :) İşte şuradan buyurun:

Şu 3 zamanda yolculuk kitabını biraz daha inceleyelim ve belki yazmaya devam edelim dostlarım... :) Ancak önce ikinci 25 mg'ı içme zamanı gelmiş. Aslında ilkiydi bu saatte ancak erken kalktık ve günde 150 mg alsak yeter bize... :) 125 de az olabiliyor... :)
7-10.45-2.30-6.15-10.00 saatleri bizim ilacı her 3 saat 45 dakikada bir alma saatlerimiz ilki de uyanınca... :)

İlacımızı aldık ve bugün de zamanda yolculuk topiğini okuyup daha da yazılar eklemek istiyoruz mümkünse... :) Ancak önce duşumuzu alalım ve sabah ibadetine duralım... :)

Duşumuzu aldık ancak başımız sersem olduğundan ibadeti biraz öteleyeceğiz mecburen... :) Şimdi zamanda yolculuk topiği de ağır gelir, böyle baş sersemken, en iyisi kendi kendine MBA kitabına devam edelim biz gene... :) O hafif kitap... :) Kahvemizi de içmeye devam edelim keyifle... Bize bu keyfi veren Mevla'ya bin şükür olsun... :)
Arkadaşlar kalan Parol Plus'ı da aldık ve kitapta da 56'ya kadar geldik... :)
Bir Piyasayı Değerlendirmenin 10 Yolu isimli kısımda bir puanlama vardı... Oyun işine girmek ve oyun şirketi kurmak üzerine puanlamamı oldukça objektif yapmaya çalıştım ve 73 puan aldı bu iş... :) 50'nin altındaysa başka bir fikre geçin diyordu. 50-75 arası bu fikir işinizi görür ancak büyük bir enerji ve kaynak yatırımı olmadan başarılı olamayacaksınız diyor ve enerji kısmına katılıyorum eğer büyük bir şirket olmazsa, yani bireysel olursa... :) 75 üzeri çıksaydı umut vadeden bir fikir olacaktı ve tam yol ileri diyordu... 73 de fena sayılmaz... :) Yalnız oyunları tamamlayıp, işi sürdürüp, şirketi kurmak için enerji ve çaba gerekir... :)

Biz de o çabaya başlıyoruz az sonra... :) Unity 3D İle Oyun Programlama kitabında sayfa 207'deydik... Oraya kadar 2 günde tekrar edelim... Zaten bir tekrarda 130'a gelmiştik işaretler de koymuşuz kitaba... Bir gayretle yeniden girişelim... :) Sonra da oyunları yapmaya, bitirmeye ve piyasaya sürmeye ve şirket kurmaya devam inşallah... Bu kadarki başarılarımız potansiyelimizin de fena olmadığını gösterir, sadece sağlık ve enerji problemlerimiz var biraz... :)

Şimdiye kadar oyunlarda küçük ya da büyük belki 15-20 arızayla karşılaşmışızdır ve hepsinin de üstesinden gelebildik.... Bu, bu işte yeteneğimizin olduğunu gösterir... :) Bazen de kodlarda değişikliğe gittik zaman zaman... :) Farklı çözüm yolları bulduk... :) Yalnız sıkılmamamız gerekiyor... Maymun iştahlılık gereğinden fazla olursa zarar üretir... :) Madem seviyoruz bu işi ancak zaman giriyor araya ve soğuyoruz biraz... Sevmeseydik 3 ayrı oyunu üretmeye başlamazdık elbette... :) Sağlık problemleri ya da araya zaman girmesi bizi bu işlerin dışına itti son 3 aydır, okulun sınavları da bu işin tuzu biberi oldu... :)

Şimdi güzel bir kahvaltı, saat 9.40'a geliyor, ardından oyun kitabımızı okumaya başlamak... :) Ara vermemeliyiz yoksa başa dönüyoruz 1 ay ara verirsek... :) En fazla 1 hafta ara vermeliyiz unutmamak için... :) İşlerin nihayetine ulaşmalıyız... :)

Dostlarım öğle üzeri yatıp, ikindi üzeri 4 gibi kalktık ve bir kahve doldurmuştuk ancak amcam günde 1 kupadan fazlası dokunur sana dedi ve biz de kahveyi azalttık, yani döktük. Onu yerine çay doldurduk. Doktor da kahveyi azalt demişti... :) İlacımızdan da 25 mg aldık ve nasipse kitaplarımızı okumaya devam edeceğiz... :) Şu an saat 16.35 ve Allah'a şükretmedeyiz... :)

30. sayfaya kadar hızlıca geldik dostlarım. Zaten 130'a kadar okuduğumuzdan hatırlıyoruz... :) Biraz hızlı geçtik, kodları inceledik Unity kitabındaki... :)

Demin bir Aprol Fort aldık dostlar diş ve baş ağrılarımız için... 

69. sayfaya kadarki kodları inceledik ve hızlıca geldik dostlar.. Buraları detaylı okuduğumuzdan ve oyunu da buralarını sorunsuz yaptığımızdan tekrar tekrar yavaş gitmeye gerek yok... :)

Dostlarım 82'ye kadar geldik ve yorulduk. İlacımızı aldık 25 mg'a yakın... :) Şu Turkish Lounge Music'i gene açalım... :)


Dostlar zamanda yolculuk topiğine bugün dönemedik ancak aklımızda, şu oyun işini biraz kolaylayalım, en çabuk fırsatta inceleyip yeni yazıları da güncelleyeceğiz inşallah... :)

Evet dostlarım, biraz dinleniyoruz, şu minnacık ilacı alınca kafa biraz sersem oluyor... :) Biraz daha açılalım da kendi kendine MBA kitabımıza geri dönelim kodlardan... :) Şimdilik canımız kitap okumak istemedi... Sersemliğimiz de geçsin biraz da oyun kursunu açalım, Basic Package Driver oyunumuzla alakalı... Belki o oyuna da yeni bölümler ekleriz belli mi olur..? :) Geçen gün biraz akmıştık... :)

Bu sersemlikle oyun kursuna da bakasımız gelmedi, en iyisi Hacking Interface kitabını incelemek tekrardan... Ne de olsa siber güvenlikle de ilgilenecektik ve kitaplar almıştık... :)

Dostlarım geçen gün ayran almıştım, ona biraz tuz kattım ve içiyorum. Sersemliğe iyi gelirmiş... :) Bir de kuruyemiş koyduk B12 vitamini ve diğer vitaminler için... Onlar da gerekirmiş... :)

Yarınki görevler:
1) Fihi Ma Fih'te sayfa 59'dan 75'e gel.
2) Sabah namazını kıl. Tespihatı yap.
3) Oyun kitabında sayfa 82'den sayfa 207'ye gel.
4) Kendi kendine MBA kitabında sayfa 56'dan 80'e gel. :)
5) Akşam namazını kıl. Tespihatı yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....