26 Ağustos 2024 Pazartesi

Haftada 21 Saatlik Bir Disiplin (1 Hafta Deneme)

 Dostlarım yeni bir program yapalım... :) Bu sefer belki uyabiliriz... Mümkün olduğunca esnek olsun... :)

İşte çalışmadığımız şu dönemde, okullar da olacakken güzel ve esnek bir program yapalım. :)

Bakalım Bu Programa Uyabilecek Miyiz? :)

1) Haftada 3 gün en az 2'şer saat oyun yapımıyla ilgilenilecek... Kitap okuması olur, kursu olur, kodlaması ve yapması olur... :) 3*2= 6 saat

2) Haftada 2 gün oyun haricinde bilgisayar kitapları okunacak. Siber güvenlik olabilir, yazılım dilleri olabilir, diğer bilgisayar kitapları olabilir... Bu da en az 2'şer saat. 2*2= 4 saat

3) Haftada 3 gün en az 1'er saat ilim öğrenilecek. 3*1= 3 saat

4)Haftada 2 gün en az 1'er saat zamanda yolculuk, fizik, matematik gibi bilim kitapları okunacak. 

2*1 = 2 saat

5) Haftada 5 gün yarımşar saat İngilizce çalışılacak. Kelimeler olabilir ya da İngilizce robotla sohbet olabilir.  5*0,5 = 2,5 saat

6) Her gün en az 1 vakit ibadet edilecek ve tespih edilecek... :) 7*0.5 = 3,5 saat

6+4+3+2+2,5+3,5 = 21 saatlik bir program...Aşırı yoğun sayılmaz, ne zaman dilersen o zaman uy... :)

İşte bize esnek 21 saatlik bir disiplin... :) Ders çalışmaları saymadık. Onları istediğimiz kadar yaparız... Derslere vaktinde girelim de gerisi kolay... :)

Pazartesiye girdik... Pazar'a kadar bunları yapmalı... :)


Bu sabah 6.40 olmadan uyandık... :) Saat de 7.00'ye geliyor... :) Kahvemizi doldurduk fincanda... :) İlaçlarımızı da aldık 25'er mg... :) Duşumuzu da alalım ve ibadet ile programa başlayalım... :) Her hafta 21 saati sayacağız inşallah... Bu haftadan başlayalım hele bir de... :)

Şimdi dostlarım duşumuzu aldık ancak kafamız biraz sıkıntılı bir 25 mg'a yakın daha alalım ilaçtan... Sabah böyle oluyordu araya çok zaman girince... Küçük bir parça bize yeter ve çayımızı dolduralım sallama çayımızı... :) Sonra kan ter ve pikseller isimli kitaba başlayalım oyunla alakalı ancak o kitabı saatlere katmayalım çünkü o kodlama kitabı değil... :)

Bir yarım Parol Plus aldık dostlar, sabah sersemliğine ve kafa sıkıntısına... :) Hemen başlayamayacağız gibi... Biz de kodlama kitabını açalım hem ondan çalışırsak saat yerine de sayılacak yani görev... :) Ancak 15 dakika sonra yani 8.00'de başlayalım... :)

Bugün saat 14.30 gibi hastanede baş ağrısı polikliniğinde randevumuz var... :)
Bir yarım saat daha dinlenelim, henüz çok sıkıntı var kafada, biraz da uyku... :)

Dostlarım yaklaşık 40 dakikada önce 2 rekat sabahın farzını, sonra sünnetini ve ardından da 2 rekat şükür namazını eda ettik. Ardından 1000 besmele-Bismillahirrahmanirrahim- her 100 de 1 eüzü, ardından 33 tane Sübhanallahi velhamdüllillahi velailaheillahü vallahüekber velahavlevelakuvveteillabillahilaliyyilazim çektik. Ardından 33 tane Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala seyyidine muhammed çektik. Ardından da kendi tesbihimiz 34 tane Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resulullah çektik. Ardından 100 tane estağrifullah el azim çektik, ardından da 100 tane Allah... :) Ne baş ağrısı kaldı ne bir şey... Sadece biraz sersemlik kaldı... :) O şiddetli baş ağrısı yok oldu gitti... Bir de araştırayım bakalım sersemliğe hangi tesbihi çekmeli... :) Belki bugün de randevuyu iptal ederiz... :) Biraz karnımız aç bizce o yüzden bu sersemlik... :) Yemek yersek bir şey kalmayacak inşallah... :)

Besmelenin faziletleri çokmuş arkadaşlar, isteyen arayıp baksın... Ben günde 1000 defa çekmeliyim buna alışıyorum... Uzun bir müddet bırakmıştık, ağrılar gene artmıştı... Şükür Mevla bize hatırlattı besmeleyi... :)

Şöyle denmiş 1000 besmele için günde... :) : Besmeleyi günde 1000 defa okuyanın hem dünyada, hem de ahirette Allah ihtiyaçlarını yerine getirir.

Sabah akşam 1000 olsa daha da başka ancak biz günde 1000'e alıştık. O da yeter Allah'ın izniyle... :)

Çok mutluyuz dostlar, yarım saatlik görev tamam, gerçi bizim 40 dakikayı buldu ama olsun... :) Kaldı 20,5 saat haftalık... :)



Arkadaşlar baş ağrısı gitti ancak baş dönmesi devam ediyor hafif hafif... O bakımdan biz bugün gene de doktora görünelim nöroloğa... :)
Dostlar sersemlik ve baş dönmesi lustralın yan etkileri sanırım. 25 mg bile içsek o dahi etkiliyor... Bizim şu lustralı doktor onayıyla kesmemiz lazım dostlar. Soracağım doktora... :) Böylece bir aylık iğne bir de 150 mg Solian'ımız kalacak inşallah... :) Gerçi antipsikotikler de sersemlik yaparmış... :)

Babamın isteğiyle gene iptal ettik Nörolojiyi... :) Bitkisel çaylardan tedavi etmeye çalışacağız şu sersemlik ve baş dönmesini... :)

Evi süpürme işi bende dostlarım, silme ve bulaşık da babamda... :) Salon ve babamın yatak odası hariç her yeri süpürdüm, babam da siliyor... :) Bundan sonra böyle, evde iş bölümü var. Anneciğim hasta haliyle bize yemekleri yapıyor, çamaşırları rayına koyuyor ve ütü yapıyor, yeter de fazla bile ona... Bende süpürme işi var, babamda da silme ve bulaşık... :) Bir de hastalığı yenebildiğimiz kadar yenip, okulları vermeliyiz... Bir de atanabilirsek çalışmalı ve haftalık hafif programımızı uygulayabilmeli... :)

Orhan Veli'nin de dediği gibi içinde bir iş yapmanın saadeti olmalı... :)


Şükürler olsun ki öğle ibadetini de yaptırdı bize Mevla... :) Gene 33-33-34 ve 100'lük tespihlerimizi de yaptık... :) Çok mutluyuz dostlar... :) Şimdi 2.30'da 25 mg ilacımızı alıp babam ile şöyle 2-2,5 saatliğine çarşıya geçeriz... :) Bitkisel çaylardan alırız... :) İş başvurularını da geçen akşam yapmıştık Cvyolla'dan. Yalnız engelimiz şimdilik yenisini çıkartmadığımızdan yok... :) Zaten geçici vermişlerdi... :)

Dostlar süper bir gün yaşadık... Kankamızla da görüştük. Çaylar içtik... Havadan sudan ve zamanda yolculuk üzerine de konuştuk biraz... :) Enteresan işler... :) Akıl ermez ya da akıl almaz... :) Aktardan baharatları ve çayları aldık... :)

Bu meseleleri enine boyuna araştırmak için Boğaziçi Fiziği bitirmeliyiz... İşte o zaman tam manasıyla fizikçi oluruz... Gerçi lisans düzeyinde olur ancak o da büyük başarı... :)

İbadeti ve tesbihatı da yetiştirebildik şükür Mevla'ya, sırada akşam ezanı var... :)
Evet dostlarım şimdi sırada bir çay seçip yapma işi var... :)

Adaçayını seçtik ve süzgeçte de süzdük dostlar demleyip... :) Şimdi adaçayının faydalarına bakalım... :)

Şu yazıyı bir yerden alıntıladım dostlar... Adaçayından haricen, papatya, melisa, kuşburnu, zencefil ve ginkgo biloba kapsül aldık... :)

Adaçayı şu yararları ile öne çıkar:

  • Adaçayı kronik hastalık riskini azaltır
  • Kötü kolesterolü düşürür
  • Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir
  • Menopoz semptomlarını hafifletir
  • Ada çayı idrar söktürücü etki gösterir
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır
  • Mide ve sindirim sistemini iyileştirir
  • Ağız ve diş sağlığına iyi gelir
  • Adaçayı bilişsel yetenekleri artırmaya yardım edebilir
  • Kanser hücrelerinin büyümesini ve oluşmasını baskılayan bileşiklere sahiptir
  • Uyku sorununa iyi gelir
  • İshali hafifletebilir
  • Kemik sağlığını destekleyebilir
Bugün dinlenme, sohbet ve ibadet günümüzmüş dostlar... Pek bir ders çalışamadık... Daha 0.5 saatteyiz... :) Sabah da erken kalktığımızdan uykumuz geliyor... Yatsıyı da yetiştirip yatalım en iyisi erkenden... Yarın da azimle mücadeleye devam inşallah... :)

Güçlü bir antioksidan etkileri ile serbest radikallerin zararlı etkileri ile savaşmaya yardımcı olan ginkgo biloba faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Ginkgo biloba iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir
  • Kan damarlarının genişlemesini teşvik edip, kan akışını arttırır
  • Kalp sağlığını iyileştirir
  • Demans’ın semptomlarını azaltır
  • Zihinsel performansı geliştirebilir
  • Ginkgo Biloba çayı kaygıyı azaltabilir
  • Depresyon tedavisinde etkilidir
  • Göz sağlığını ve görme yetisini arttırır
  • Baş ağrısı ve migreni tedavi edebilir
  • Astım ve KOAH semptomlarını iyileştirebilir
  • Adet öncesi semptomları azaltır
  • Cinsel işlev bozukluğunu tedavi eder

Ayrıca yaşa bağlı göz hastalıkları, alzheimer, hipotiroid, anksiyete, astım, bronşit, depresyon, glokom, hareket bozuklukları, yüksek kan basıncı, erektil problemler, insülin direnci, multipli skleroz, Reynaud's sendrom, libido düşüklüğü ve kulak çınlaması gibi problemlerin engellemesi üzerine literatür çalışmaları vardır.

Şimdi 21'den 23'e kadar oyun kitabımızı okuyalım, ardından da molalarla 11.30 gibi namaza durup yatalım inşallah 12 gibi de... :) Dostlarım bir 36 dakika kadar çalıştık ve bir 15 dakika mola verelim... :)

Yaklaşık 55 dakika kadar yani yaklaşık 1 saat kadar kitap okuduk oyun kodlama... 82'den 111'e geldik ve uykumuz da geldi... Bugünkü ibadet yükü de en az yarım saatti. Gerçi bugün inşallah 5 vakit olacak 1 saati aşmıştır ya da aşacaktır tespihlerle ancak biz onu gene yarım sayalım ve 1,5 saatlik görev tamam şimdilik... Bugünkü 5 dakikayı da sonraya ekleriz... :) Yarın ilk işim şu kitabı okumaya devam etmek inşallah 3 saat 5 dakika kadar... Zaten yakında 207'ye rahat geliriz ve yeni konuya da yarın başlarız inşallah kaldığımız yerden... :) Bunlar yaptıklarımızın bir özeti gibiydi... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....