30 Ağustos 2024 Cuma

Güzel Bir Gece Hava Aydınlanıyor :)

 Merhabalar,

 Bu gece saat 3.30 olmadan uyanmışızdır. Hemen nescafemizi doldurduk bir kupa ve gene iş ilanlarına bakacağız dünkü gece gibi çünkü Ekpss'den sadece 78,05 puan aldım ve az kişi alırlarsa gene atanamayacağım... :)

O bakımdan remote bir part-time iş ayarlamalıyım. Yalnız telefonuma gelen iş ilanlarına hiç bakmıyorum bile. Linklerine de tıklamıyorum. Bana güvenilmez geliyorlar... :)


Dostlarım şu Kendi Kendine MBA kitabını daha önce okumuştum, hatta belli yere kadar da altlarını çizmiştim ve son tekrarda da 80'e gelmiştik... Oradan itibaren okumaya devam edelim... :)

81'e geldim ve azıcık okuyup durdum... Şimdilik bu kitabı değil de Unity kitabını okumalıyım... 111'de kalmıştık ve 207'ye kadar da kodlamıştık... :) Kaldığımız yerden devam edelim... :)

125'e kadar extra informationları atlayarak geldik... :) 137 oldu dostlar saat 4.55'e gelirken... :)

Arkadaşlar Unity'deki oyunumuza menü yapmalıyız. Şurada güzel bir anlatım buldum... Bugün bu işi yapmalıyım... :) Kitabı da 207'ye kadar tekrar edip... :)


Dostlarım bugün kardeşime yani Bursa'ya gitme işi de var... :) Saat 6'ya yaklaşıyor... Bir adaçayı içelim ve yatalım tekrar... Kalkıp kahvaltı yapıp Bursa yolunu tutalım bizimkilerle... :)

Bugün bu yalın menü ve 207'ye gelme işini halletsek yeter. Kitabın sonraki kısımlarında yeni oyuna geçiyordu, biraz daha farklı... :) Onu da yaparız ancak hemen değil... :) Diğer oyunlarımızdaki işleri de hallettikten sonra belki... :)

2-3 bölüm daha yapmalıyız sonra ancak bugünlük bir de can barı yani enerji barı ve enerji yani kalp gibi bir şey düşen enerjiyi yükseltmek için yapalım.. :)


Daha sonra bariyerler de eklemeliyiz... :)


Aslında oyun yapmak çok zevkli... Yani mükemmel bir şey... Youtube  ve Google gibi kaynaklarımız da mevcut... Senede yaklaşık 2-3 oyun çıkarmalıyız. Yalnız bir kamu kurumunda çalışıp da senede 2-3 oyun çıkartabilirsek şahane olur işte o zaman... :)

Mevla nasip edecek inşallah bize de... :)

Bugünlük 207'ye kadar okuyup bu 3 işi yapsak yeter de artar bile... Daha Bursa'ya gideceğiz... Orada çalışacağız nasipse... :)

Saat 16.18 ve Bursa'ya geleli 1,5 saatten belki fazla olmuştur... :)

Dostlarım tüm vatandaşların zafer bayramını kutlarız... :)


Dostlarım Bursa'daki çalışma iptal oldu. Henüz şu son günlerde iğneyi vurulmadan çok da fazla rahat değiliz... :) İçimizden de hiç çalışmak gelmedi... :)

29 Ağustos 2024 Perşembe

Güzel Bir Akşam

 Selamlar dostlarım,

Bugün de epey dinlendik... Zaten kafamız sargılıydı... İkindi gibi kalktık... :) Babamızla ginkgo biloba aldık birer tane, ardından da melisa çaylarımızı içtik... Ardından da akşam yemeği faslı... Ardından da Allah'ın izniyle 1000 besmele... :) Ardından da normal çayları demliyoruz... :)

Şimdi dostlarım bu keyifle, okumalarımızı yapalım, ancak bu kafadaki sargı bizi biraz sıkıyor, ben de kenarlarından gevşetiyorum... :)) Rab'be şükürler olsun... Bir de bizi devlette memur işine sokarsa ve işimizi de seversek, Rab'be daha da aşık oluruz inşallah... :)

Kanun ve gitarın 2. faslıyla bugün devam edelim dostlarım:

28 Ağustos 2024 Çarşamba

Güzel Bir Gün Olsun :)

Günaydın dostlar,

Ezanı duyduk ve biraz ardından 6'ya 10-15 kala gibi kalktık... :) Hemen bir kahve doldurduk... Dün de doldurmuştuk ancak çok azıcık içip uyumuştuk, sonra da dökmüştük kahveyi, yani dün içmedik sayılır... :)

Dostlarım daha önce de söylediğimiz gibi kervanı yolda düzeceğiz... :) Çünkü bizde bu rahatsızlık varken hiçbir programa uyamıyoruz... En esnek ve rahat da olsa program gene de uyamıyoruz... Biz o bakımdan Ekpss ile atanıp bir işe girmeli ve serbest olarak da oyun yapmalıyız. Beynimizde bu hastalık varken, fazla bir performans olmuyor... :) Bir 35 dakika daha geçsin de aldığımız küçük parçanın haricen bir 25 mg daha Solian'ımızdan alalım... :) 4-5 gün sonra da iğneyi olup rahatlayalım... :) Bugün doktorla konuşacağız görüntülü nasipse... :) İğneyi yazdıralım... :)


Şu Ginkgo Bilobayı günde 2 değil de 1 defa alıyoruz dostlarım... Şimdi de alacağız... Babam 1 al dedi, dün akşam almadım ben de... :)

Şu güzel kanun&gitar ikilisini açalım gene, belki ikincisini de akşama açarız... :)


Arkadaşlar ilk ilaçlarımı uyanınca, ikincisini 7.00'de, üçüncüsünü 10.45'te, dördüncüsünü 2.30'da, beşincisini 6.15'te ve altıncısını da 10.00'da almalıyım. 7'deki ilacımı aldım ve yavaş yavaş 3 dakikada etkisi hafiften gelmeye başladı ve maniyi veya psikozları alıyor... :) Hastalık zor ancak tedavi olunmazsa daha da zorlaşır... :)

Arkadaşlar madem biz programlara uyamıyoruz, içimizden ne gelirse ona çalışalım, hem full özgürlük olur, hem de gelişme... Sadece düzensiz ya da pek disiplini olmayan bir gelişme olur... :) Ne yapalım, bu durumda fazla disiplin bizde ters tepiyor... :)

Evet, oyunlarımızla da ilgilenmeli miyiz? Tabii ki, ancak sağlık veya istek ya da şevk de her zaman olmuyor... Bizim daha çok felsefe ilgimizi çekiyor... :)

Henüz 1000 besmeleyi, ibadetleri ve tespihleri de yapmadık... Ancak içimizden de gelmiyor pek çünkü beynimiz zorlanmış hastalıktan... Böyle zamanlarda ağırdan almalı... Olmuyorsa olmaz... Ne zaman iyi o zaman... :)

Arkadaşlar, bu sabah görünmez bir kaza yaşadım. Arı geldi balkona her zamanki gibi. Bu sefer epey üzerime geldi ondan kaçayım derken balkonun şofben dolabının köşesi başımı yardı. Kafa travması geçirdim... :) Sardılar, dikiş attılar, ambulans geldi, hastanede tomografiyi de çektik bu işlerle beraber ve Allah'tan sonuçlar temiz çıktı... :) 4 cm yazdılar ancak belki 5-6 cmlik açılma (kesik) oldu kafamda...


Şimdi de travma sonrası papatya çayı iyi gelir onu içiyorum... :) Babam balkondaki dolabı kaldırdı... Hep çarpıyoruz diye... En sonunda bu görünmez kazayı yaşadık... :) Gerçi o dolap güvenlik içinmiş ancak belki de böylesi daha güvenli... :)

Dostlarım, bu arı bizi çok sevdi ve gene geldi. Papatya çayının içine düştü ve sonra da çıkmış... Şimdi yok ortalarda... Az daha şu arı yüzünden öbür tarafa gidiyordum... :) Şimdi kahve içiyoruz dostlar birazcık... Kitaplarım gelmiş... Çok mutluyum Rab'be şükürler olsun... Ağrım biraz dinerse gene Hakk'ı tespih edeceğim, namaz kılamasam da... Zaten kafamda kan var biraz böyle namaz olmaz... :)

Dostlarım kitaplarım gelmiş, en üstteki 4 kitap. Bu seriden 6 tanesi kankam Gürsu'da... Bazılarını 3 defa okumuşumdur ve altını çizdiğim yerleri tekrar etmeyi de sayarsak 5-6'yı bulanları vardır içlerinden... Bu seriyi çok seviyorum dostlarım... Bilgelik dolu öğüt kitapları... Dediğim gibi ben öğütçüyüm dostlarım... Ayrıca ne demişti Süleyman Nebi, kişi öğüt dinleye dinleye arif olur demişti... :) Oraya belki epey yol olsa da biz de yoldayız çok şükür... :)


1000 besmeleyi saat 16.45'e gelmeden tespih ettik dostlar. Rab'be şükürler olsun... :) Bir de melisa çayı doldurduk... :)

Melisa çayı stresi ve kaygıyı azaltmak, uykuyu teşvik etmek, soğuk algınlığını iyileştirmek, iştahı artırmak, hazımsızlık ve onun neden olduğu ağrı ya da rahatsızlığı hafifletmeyi sağlar.

Cildi onarması, idrar söktürmesi ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı melisa çayının faydaları şunlardır:

  • Melisa çayı stres, kaygı ve duygu durum bozukluklarını azaltır
  • Hazımsızlık ve şişkinliğe iyi gelir
  • Uykuyu teşvik eder
  • Melisa çayı soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir
  • Bilişsel işlevi artırır, hafızayı güçlendirir
  • Uçuk için doğal ilaç görevi görür
  • Ciltteki akneleri temizler ve cildin yenilenmesine yardımcı olur
  • Adet sancısı ve kramplarını giderir
  • Saçlarda kepeklenme ve saç dökülmesini önlemeye yardım eder
  • Kan şekerinin düşürülmesini sağlar
  • İdrar söktürücü özelliği bulunur
  • Kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar
  • Karaciğer ve safra kesesi sorunlarını giderir
  • Migren ataklarında doğal bir kür olarak kullanılabilir
Tam da bize göreymiş bu durumda dostlarım bu çay... :)

Dostlarım, şu Jean-Jacques Rousseau acayip bir adammış... Söylediklerinde büyük haklılık payı var... Bilim ve sanatın insandaki erdemleri gerilettiğini savunmuş... Mülkiyetin doğmasıyla eşitliğin bozulduğundan ve bununla beraber ortaya çıkan iş bölümüyle de ahlaki eşitsizliğin başladığından bahsetmiş. O dönem için devrim niteliğinde görüşler... :) Ve bunları çok güzel argümanlarla desteklemiş. Acayip aydın bir adammış... :) Saygı duymak gerekir, katılsak da katılmasak da... :) 37. sayfaya kadar geldim dostlarım... :)

Farklı felsefe adamlarını okumak şüphesiz insanın ufkunu geliştirir... :) Şimdi Toplum Sözleşmesi başlıklı kısma geldim... :) Bende de vardı o kitap... :) Ancak henüz başlarındaydım... Büyük bir heyecan ve zevkle okumakta fayda varmış... :)

Eğer düzende bozukluklar varsa, ki var çok bariz, başkaldıran adamlara her zaman ihtiyaç var dostlarım... :)

Şöyle de bir görüş aklıma gelmiyor değil... Eskiden bu kadar teknoloji, bilim, sanat yoktu elbette ancak insanlar arasından nice peygamberler çıkıyordu... Bir tarihten sonra kalmamış, sadece evliyalarla yetinilmek zorunda kalınmış... :) Bu da Jean-Jacques'ın görüşlerini destekler nitelikle elbette... :)

İlk dünyaya gelen insan dahi peygamber olarak gelirken, sonradan güzellikler de olmuş elbette ancak çok bozulmalar da beraberinde gelmiş... :)

62'ye kadar geldim dostlarım, üstelik bazı altı çizili yerleri de tekrar okuyarak... :) Aydınlanma karşıtı bir aydınlanmacı olarak tanınmış... Öğrenilecek çok şey var... Belki de doğru bildiklerimizin epey düzenlenmeye ihtiyacı vardır ya da değişmeye... :)

27 Ağustos 2024 Salı

Günaydın Dostlar

 Günaydın dostlarım,

Bu sabah da 6 gibi uyandık... :) Soğuk çayımızı doldurduk ve bu güzel sabahın keyfini çıkarmadayız. İlaçlarımızı da aldık. Yalnız hemen de uyku veriyor... :) Halbuki 11'den 6'ya tam 7 saat kadar uykumu almış olmalıyım... :)

Daha Youtube'ta Zirveye Çıkma Rehberi'ni okuyamadık pek ama kanalımızın linkini verelim şuraya:

https://www.youtube.com/@TheS520ex

Oyunlarımızı geliştirip de dördüncü oyuna da yakında geçelim. Ne de olsa 2026'nın Ağustos'unda kuracağız nasipse oyun şirketini... Babamla öyle anlaşmıştık... :)

Şimdi ibadet ve tesbihat yükünü omuzlayalım. Dün yarım Parol Plus almıştık. Kalan yarısını da şimdi alıp Hakk'tan yardım isteyelim... :) O bizim ağrımızı alacaktır... :) Ancak bir 25 dakika kadar oyalanmaca... :)

Dostlarım ilk ilacımı kalktığımda, ikincisini ise 7'de içmeliydim... Ben de az önce 1000 tane besmele tespih ettikten sonra, en küçük parçayı aldım 25 mg'den de küçük olan... :) 7.15 gibi yani... :) Şimdi abdest alıp sabah ibadetleriyle kalan tespihleri yapalım... :)

Başkanlar 7.45 gibi ibadet faslını ve tespih faslını tamamladık ve şimdi 2-3 parça zencefili sıcak suyun içine attık ve zencefil çayı yaptık... :)

Bakın ne kadar çok faydası varmış... :)

Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Zencefil mide şişkinliğine ve hazımsızlığa iyi gelir, gaz sıkışması ve kabızlığı giderir, mide bulantısını ve mide ağrısını azaltır, kas ağrılarını hafifletir, vücudu enfeksiyon ve mikroplara karşı korur. Kan şekerini düzenlemeye de yardım eden zencefil, kalp hastalıkları riskini azaltır ve adet öncesi gerginlik semptomlarını hafifletir.

Zencefilin faydaları genel olarak şunlardır:

  • Zencefil soğuk algınlığı semptomlarını hafifletir
  • Zencefil, hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarına iyi gelir
  • Kas ağrılarını dindirir
  • Adet öncesi gerginlik sendromu ve regl ağrılarını hafifletir
  • Mide bulantısını yatıştırır
  • Kan şekerini düzenler
  • Öksürüğe ve boğaz ağrısına iyi gelir
  • Kötü kolesterolü düşürür
  • Antioksidan etkisiyle bağışıklığı güçlendirir
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır
  • Anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğuna iyi gelir
  • Mide ağrısını yatıştırır
  • Bağırsak hareketlerini iyileştirip, ishal ve kabızlığı giderir
  • Balgam söktürücüdür
  • Kilo vermeye yardımcıdır
  • Beyin fonksiyonlarını destekler
  • Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar

Zencefil Neye İyi Gelir?

Zencefil, taşıt tutması, hamilelik bulantıları, kolik bebek spazmları, mide ağrıları, ishal, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve kanser tedavisinin neden olduğu mide bulantısı dahil olmak üzere çeşitli sindirim ve mide sorunlarına iyi gelir. Kas ağrılarını dindirir, baş dönmesini hafifletir, öksürüğü ve boğaz ağrısını durdurur. Zencefil ayrıca kan şekerini düzenler ve beyin sağlığını korur.

---------------------------------------------------------------------------------------

Dostlarım, saat de 8'e gelmiş... Kafamızdaki şu sersemlik gitsin de öyle okumaya başlayalım. Acele etmiyoruz o bakımdan... :)

Bugün önce 1 saat kadar ilim öğrenelim. Biraz Mevlana'nın Divanı biraz Sadi Şirazi olabilir mesela... :)

Önce bir güzel Sezen Aksu şarkısı açalım... :)


8.20'ye kadar bekleyelim ve ardından ilim faslına geçelim... 9.20'ye kadar... :)

Çok güzel şiirler yazmış mübarek. Çok sevmedeyim... :) Daha önce de paylaştık bir zaman ancak bir daha... :)


Yaklaşık 20 dakika kadar Divan okuduk... :) Ve bizi sarhoş etmeye yetiyor... :) Sayfa 253'e geldik VII-2'de... :) Şu baş sıkıntısı için gene Ginkgo biloba alalım... :) Günde 2 sefer demişlerdi 8 hafta kadar... :)
Okuyamıyoruz çünkü biraz sıkıntımız var... :) 40 dakika kalanı belki de kahvaltıdan sonra... :)

Yaklaşık bir 15 dakika kadar daha okuduk ve 259'a kadar geldik... :)

Dostlar bugün epey dinlendik... Kuşburnu yaptık babamla... :) Görünen o ki bu uyku düzensizlikleri ve baş sıkıntılarıyla 21 saatlik programa bile uyamayacağız gibi... :) Bugün sadece sabah ibadet ve tespih yaptık ve 35 dakika kadar da ilim öğrendik toplam 1 saat 5 dakika sayalım... Dün de 1 buçuk saate yakın yapmıştık toplam 2 buçuk saat eder... :)

Babam o bitkisel hapı günde 1 kez al dedi, bende öyle yapıyorum... :) Bir tane de babama verdim akşam vakti... :)

26 Ağustos 2024 Pazartesi

Haftada 21 Saatlik Bir Disiplin (1 Hafta Deneme)

 Dostlarım yeni bir program yapalım... :) Bu sefer belki uyabiliriz... Mümkün olduğunca esnek olsun... :)

İşte çalışmadığımız şu dönemde, okullar da olacakken güzel ve esnek bir program yapalım. :)

Bakalım Bu Programa Uyabilecek Miyiz? :)

1) Haftada 3 gün en az 2'şer saat oyun yapımıyla ilgilenilecek... Kitap okuması olur, kursu olur, kodlaması ve yapması olur... :) 3*2= 6 saat

2) Haftada 2 gün oyun haricinde bilgisayar kitapları okunacak. Siber güvenlik olabilir, yazılım dilleri olabilir, diğer bilgisayar kitapları olabilir... Bu da en az 2'şer saat. 2*2= 4 saat

3) Haftada 3 gün en az 1'er saat ilim öğrenilecek. 3*1= 3 saat

4)Haftada 2 gün en az 1'er saat zamanda yolculuk, fizik, matematik gibi bilim kitapları okunacak. 

2*1 = 2 saat

5) Haftada 5 gün yarımşar saat İngilizce çalışılacak. Kelimeler olabilir ya da İngilizce robotla sohbet olabilir.  5*0,5 = 2,5 saat

6) Her gün en az 1 vakit ibadet edilecek ve tespih edilecek... :) 7*0.5 = 3,5 saat

6+4+3+2+2,5+3,5 = 21 saatlik bir program...Aşırı yoğun sayılmaz, ne zaman dilersen o zaman uy... :)

İşte bize esnek 21 saatlik bir disiplin... :) Ders çalışmaları saymadık. Onları istediğimiz kadar yaparız... Derslere vaktinde girelim de gerisi kolay... :)

Pazartesiye girdik... Pazar'a kadar bunları yapmalı... :)


Bu sabah 6.40 olmadan uyandık... :) Saat de 7.00'ye geliyor... :) Kahvemizi doldurduk fincanda... :) İlaçlarımızı da aldık 25'er mg... :) Duşumuzu da alalım ve ibadet ile programa başlayalım... :) Her hafta 21 saati sayacağız inşallah... Bu haftadan başlayalım hele bir de... :)

Şimdi dostlarım duşumuzu aldık ancak kafamız biraz sıkıntılı bir 25 mg'a yakın daha alalım ilaçtan... Sabah böyle oluyordu araya çok zaman girince... Küçük bir parça bize yeter ve çayımızı dolduralım sallama çayımızı... :) Sonra kan ter ve pikseller isimli kitaba başlayalım oyunla alakalı ancak o kitabı saatlere katmayalım çünkü o kodlama kitabı değil... :)

Bir yarım Parol Plus aldık dostlar, sabah sersemliğine ve kafa sıkıntısına... :) Hemen başlayamayacağız gibi... Biz de kodlama kitabını açalım hem ondan çalışırsak saat yerine de sayılacak yani görev... :) Ancak 15 dakika sonra yani 8.00'de başlayalım... :)

Bugün saat 14.30 gibi hastanede baş ağrısı polikliniğinde randevumuz var... :)
Bir yarım saat daha dinlenelim, henüz çok sıkıntı var kafada, biraz da uyku... :)

Dostlarım yaklaşık 40 dakikada önce 2 rekat sabahın farzını, sonra sünnetini ve ardından da 2 rekat şükür namazını eda ettik. Ardından 1000 besmele-Bismillahirrahmanirrahim- her 100 de 1 eüzü, ardından 33 tane Sübhanallahi velhamdüllillahi velailaheillahü vallahüekber velahavlevelakuvveteillabillahilaliyyilazim çektik. Ardından 33 tane Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala seyyidine muhammed çektik. Ardından da kendi tesbihimiz 34 tane Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resulullah çektik. Ardından 100 tane estağrifullah el azim çektik, ardından da 100 tane Allah... :) Ne baş ağrısı kaldı ne bir şey... Sadece biraz sersemlik kaldı... :) O şiddetli baş ağrısı yok oldu gitti... Bir de araştırayım bakalım sersemliğe hangi tesbihi çekmeli... :) Belki bugün de randevuyu iptal ederiz... :) Biraz karnımız aç bizce o yüzden bu sersemlik... :) Yemek yersek bir şey kalmayacak inşallah... :)

Besmelenin faziletleri çokmuş arkadaşlar, isteyen arayıp baksın... Ben günde 1000 defa çekmeliyim buna alışıyorum... Uzun bir müddet bırakmıştık, ağrılar gene artmıştı... Şükür Mevla bize hatırlattı besmeleyi... :)

Şöyle denmiş 1000 besmele için günde... :) : Besmeleyi günde 1000 defa okuyanın hem dünyada, hem de ahirette Allah ihtiyaçlarını yerine getirir.

Sabah akşam 1000 olsa daha da başka ancak biz günde 1000'e alıştık. O da yeter Allah'ın izniyle... :)

Çok mutluyuz dostlar, yarım saatlik görev tamam, gerçi bizim 40 dakikayı buldu ama olsun... :) Kaldı 20,5 saat haftalık... :)



Arkadaşlar baş ağrısı gitti ancak baş dönmesi devam ediyor hafif hafif... O bakımdan biz bugün gene de doktora görünelim nöroloğa... :)
Dostlar sersemlik ve baş dönmesi lustralın yan etkileri sanırım. 25 mg bile içsek o dahi etkiliyor... Bizim şu lustralı doktor onayıyla kesmemiz lazım dostlar. Soracağım doktora... :) Böylece bir aylık iğne bir de 150 mg Solian'ımız kalacak inşallah... :) Gerçi antipsikotikler de sersemlik yaparmış... :)

Babamın isteğiyle gene iptal ettik Nörolojiyi... :) Bitkisel çaylardan tedavi etmeye çalışacağız şu sersemlik ve baş dönmesini... :)

Evi süpürme işi bende dostlarım, silme ve bulaşık da babamda... :) Salon ve babamın yatak odası hariç her yeri süpürdüm, babam da siliyor... :) Bundan sonra böyle, evde iş bölümü var. Anneciğim hasta haliyle bize yemekleri yapıyor, çamaşırları rayına koyuyor ve ütü yapıyor, yeter de fazla bile ona... Bende süpürme işi var, babamda da silme ve bulaşık... :) Bir de hastalığı yenebildiğimiz kadar yenip, okulları vermeliyiz... Bir de atanabilirsek çalışmalı ve haftalık hafif programımızı uygulayabilmeli... :)

Orhan Veli'nin de dediği gibi içinde bir iş yapmanın saadeti olmalı... :)


Şükürler olsun ki öğle ibadetini de yaptırdı bize Mevla... :) Gene 33-33-34 ve 100'lük tespihlerimizi de yaptık... :) Çok mutluyuz dostlar... :) Şimdi 2.30'da 25 mg ilacımızı alıp babam ile şöyle 2-2,5 saatliğine çarşıya geçeriz... :) Bitkisel çaylardan alırız... :) İş başvurularını da geçen akşam yapmıştık Cvyolla'dan. Yalnız engelimiz şimdilik yenisini çıkartmadığımızdan yok... :) Zaten geçici vermişlerdi... :)

Dostlar süper bir gün yaşadık... Kankamızla da görüştük. Çaylar içtik... Havadan sudan ve zamanda yolculuk üzerine de konuştuk biraz... :) Enteresan işler... :) Akıl ermez ya da akıl almaz... :) Aktardan baharatları ve çayları aldık... :)

Bu meseleleri enine boyuna araştırmak için Boğaziçi Fiziği bitirmeliyiz... İşte o zaman tam manasıyla fizikçi oluruz... Gerçi lisans düzeyinde olur ancak o da büyük başarı... :)

İbadeti ve tesbihatı da yetiştirebildik şükür Mevla'ya, sırada akşam ezanı var... :)
Evet dostlarım şimdi sırada bir çay seçip yapma işi var... :)

Adaçayını seçtik ve süzgeçte de süzdük dostlar demleyip... :) Şimdi adaçayının faydalarına bakalım... :)

Şu yazıyı bir yerden alıntıladım dostlar... Adaçayından haricen, papatya, melisa, kuşburnu, zencefil ve ginkgo biloba kapsül aldık... :)

Adaçayı şu yararları ile öne çıkar:

  • Adaçayı kronik hastalık riskini azaltır
  • Kötü kolesterolü düşürür
  • Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir
  • Menopoz semptomlarını hafifletir
  • Ada çayı idrar söktürücü etki gösterir
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır
  • Mide ve sindirim sistemini iyileştirir
  • Ağız ve diş sağlığına iyi gelir
  • Adaçayı bilişsel yetenekleri artırmaya yardım edebilir
  • Kanser hücrelerinin büyümesini ve oluşmasını baskılayan bileşiklere sahiptir
  • Uyku sorununa iyi gelir
  • İshali hafifletebilir
  • Kemik sağlığını destekleyebilir
Bugün dinlenme, sohbet ve ibadet günümüzmüş dostlar... Pek bir ders çalışamadık... Daha 0.5 saatteyiz... :) Sabah da erken kalktığımızdan uykumuz geliyor... Yatsıyı da yetiştirip yatalım en iyisi erkenden... Yarın da azimle mücadeleye devam inşallah... :)

Güçlü bir antioksidan etkileri ile serbest radikallerin zararlı etkileri ile savaşmaya yardımcı olan ginkgo biloba faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Ginkgo biloba iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir
  • Kan damarlarının genişlemesini teşvik edip, kan akışını arttırır
  • Kalp sağlığını iyileştirir
  • Demans’ın semptomlarını azaltır
  • Zihinsel performansı geliştirebilir
  • Ginkgo Biloba çayı kaygıyı azaltabilir
  • Depresyon tedavisinde etkilidir
  • Göz sağlığını ve görme yetisini arttırır
  • Baş ağrısı ve migreni tedavi edebilir
  • Astım ve KOAH semptomlarını iyileştirebilir
  • Adet öncesi semptomları azaltır
  • Cinsel işlev bozukluğunu tedavi eder

Ayrıca yaşa bağlı göz hastalıkları, alzheimer, hipotiroid, anksiyete, astım, bronşit, depresyon, glokom, hareket bozuklukları, yüksek kan basıncı, erektil problemler, insülin direnci, multipli skleroz, Reynaud's sendrom, libido düşüklüğü ve kulak çınlaması gibi problemlerin engellemesi üzerine literatür çalışmaları vardır.

Şimdi 21'den 23'e kadar oyun kitabımızı okuyalım, ardından da molalarla 11.30 gibi namaza durup yatalım inşallah 12 gibi de... :) Dostlarım bir 36 dakika kadar çalıştık ve bir 15 dakika mola verelim... :)

Yaklaşık 55 dakika kadar yani yaklaşık 1 saat kadar kitap okuduk oyun kodlama... 82'den 111'e geldik ve uykumuz da geldi... Bugünkü ibadet yükü de en az yarım saatti. Gerçi bugün inşallah 5 vakit olacak 1 saati aşmıştır ya da aşacaktır tespihlerle ancak biz onu gene yarım sayalım ve 1,5 saatlik görev tamam şimdilik... Bugünkü 5 dakikayı da sonraya ekleriz... :) Yarın ilk işim şu kitabı okumaya devam etmek inşallah 3 saat 5 dakika kadar... Zaten yakında 207'ye rahat geliriz ve yeni konuya da yarın başlarız inşallah kaldığımız yerden... :) Bunlar yaptıklarımızın bir özeti gibiydi... :)

25 Ağustos 2024 Pazar

Şen Bir Gün

 Dostlarım herkese selamlar,

Umarım şensinizdir... :) Biz çok şeniz Allah'a şükürler olsun... :) Yaptığımız programlara sağlık sorunları vs. nedeniyle pek uyamasak da gene de oldukça şeniz... :)

Bugün ikindi üstü kalktık ve kahvaltı yaptık ve bir kupa kahve doldurduk... :) İlaçlarımızı da aldık... :)

O eski programların hiçbirine uymuyoruz madem, biz de bir C# kitabı aldık yakınımıza ve en son 3. bölüme kadar gelmişiz. 1036 sayfalık kitap ve biz 87'deyiz... :) Sayfaların üzerlerine tikleri koya koya ilerleyelim dostlar... :)

Saat 5.30'u geçiyor... :)


Dostlarım 11 Ekim'den 4 Kasım tarihine kadar okuduk eski postları 2023'teki... Yavaş yavaş... :)

24 Ağustos 2024 Cumartesi

Boğaziçi'ne Dönme Planları

 Arkadaşlar herkese iyi geceler,

Diyorlar ki öğrenci affı gelecek. Gelse dahi benim Boğaziçi'ne dönmem için İngilizce Yeterliliği vermem gerekecek... :) Şimdiden çalışmalara başladım az önce... Hedefim yaklaşık 15 günde sınava hazır olmak, hatta erken af gelirse 1-2 Eylül gibi Toefl'a girmek olur... 9 Eylül'de de sanırım Buept olur... :) Aftan yararlanmak için önümde maksimum 2 sınav var... Bir şekilde verip kaydımı yaptırmalıyım eğer okula devam etmek istiyorsak... :)

Dostlarım az önce 24 Ağustos'a girdik ve sıkı bir çalışmayla 15 günde hazırlığı tamamlayabilirim diye ümit ediyorum... Aslında belki Buept'ten sonra Toefl alırım, hem daha mantıklı... Daha çok çalışma zamanım olur... :)





Herkese günaydın dostlarım, bu sabah da 12.00 gibi uyandık ve kahvaltımızı ve duşumuzu yaptık... Şimdi öğlen ezanı okunuyor... Hemen abdest alıp sabahın farzını önden alıp namaza eğilelim Cenab-ı Mevla'nın izniyle... :)

Dostlarım şu ibadet faslından sonra balkonda kalan kahvemize devam etmedeyiz... :) Bol bol İngilizce çalışmalıyız... :) Şu kelime kartlarından çalışmadayız... :)

Dün ilk 175 kelimeye bakmıştık. Bugün 264'e geldik... Hedef 350. :) Türkçe karşılıkları ve İngilizce eş anlamlıları olan kelime kartları... :) Hedef 1500 kelimeyi toplam 3 defa okumak... :) Biraz da kitaplara bakmak Cesur Öztürk'ün... :)


Arkadaşlar yeni oyun üzerine kitabım geldi... :) Çok mutluyum... :) 14. sayfaya kadar geldik... :)

352. kelimeye de geldik akşam vakti... :) Belki sonra biraz daha devam ederiz... Saat 21.00 oldu... :)

Divan-ı Kebir VII-2'de sayfa 242'ye geldik... :) Çok güzel dost Mevlana'yı dinlemek... :) Bu ikinci turumuz. 8 cildin 8.sine ikinci gelişimiz... :)

23 Ağustos 2024 Cuma

Aydınlık Bir Sabah & Süleyman Nebi'den Öğütler Gene

 Günaydın dostlar,

Bu sabah da 5.15 gibi uyandık... :) İlaçlarımızı aldık ve kahvemizi içiyoruz... :) Kahvenin yanına bir dido kalmıştı dolapta onu açalım... :)

Mantığım kendi kendine MBA ile Unity oyun kitaplarını oku diyor. Kalbim ise bırak onları, felsefe kitaplarına bak diyor... Daha 1,5'dan fazla okunmamış felsefe kitabın var, onları oku diyor... :)

Ben gene kalbimi dinleyeceğim ve mantığa biraz aykırı olsa da felsefe kitaplarına bakacağım... :) Ancak önce baş ağrısını geçirmek için yarım Parol Plus alalım... :)

Dostlar şu sabah ilaçlarını alınca gelen baş ağrısı varken hiç kitaplar gitmiyor... :)

Nice bilgili aydınlar var ancak hikmeti, keşfi, kerameti, mucizeyi ve Tanrı'yı bilemeden giderler bu diyardan... :)

Bir de Tanrı'yla beraber olanlar vardır... :)

Tanrı herkese söz söylemez, onun aşkı her babayiğitte de olmaz... :)



Dostlarım, 1-2-3-4-5-6 bölümleri vermiştik Hz Süleyman Nebi'nin Mesellerinden... Bugün sırada 7-8-9 var inşallah... :) Tabi tamamı değil... :)

-Oğlum sözlerimi sakla ve emirlerimi yanında gizle.
-Eğitimimi koru ve onlarla yaşa ve eğitimimi göz bebeklerin gibi sakla.
-Hikmete de ki: "Sen benim kız kardeşimsin." ve anlayışı(fehmi) akrabamdır diye çağır.
-Bunları yapmanın sebebi, hikmetin ve anlayışın seni yabancı ile söyleşen zavallı kadından korumasıdır.
-Hazreti Süleyman sonsuz hikmeti meydana getirip bütün insanları kendi emirlerini dinlemeye davet eder.
-Çünkü çabuk kavramak -kutlu meşvere ve kuvvet onun içindedir- konu edilmiştir ve ondan çıkar
-İlmin en yüksek derecedeki sultanı orasıdır.
-Onu sevenlere büyük sevaplar vardır.
-Onun zatının ve saltanatının sonsuzluğu nasıl Ademoğullarına açıklandı ise bunun gibi açıklamaya çalışıp hepsine uyulmasına öğüt verir.
-Ey oğullar, anlayışı kıt olanlar ve ey deliler kalbiniz ile anlayıp dinleyin. Çünkü ağzımı açıp size kıymetli şeyler söyleyeceğim ve doğru yollar anlatacağım.
-Beynim gerçekleri söyler ve dudaklarım kötülükten nefret eder.
-Ağzımdaki bütün sözler doğrudur, onlarda eğrilik yoktur.
-Eğitimimi alın! (Başkasının) gümüşünü almayın. Marifeti saflaştırılmış altından daha çok sevin!
-Çünkü hikmet, incilerden ve diğer kıymetli taşlardan daha değerlidir.
-Ben hikmeti kalbiyle anlama makamında sakin bir şekilde oturuyorum ve zihinlerin marifetini bulurum.
-Allah korkusu kötülüğü sevmemektir. Ben gurur, kibirlenme ve günah barındıran yolu ve günah dolu ağzı sevmem.
-Fikir almak ve tedbirli olmak benim işimdir. Ben anlayışım (fehmim) ve güç benimledir.
-Ben, beni sevenleri sevdim. Beni arayanlar, beni bulur.
-Sonsuz rızık, mal, izzet ve adalet benimledir.
-Beni sevenlere zenginliği miras bırakmak ve hazinelerini doldurmak için (varım).
-Ben ezelden ve yer yaratılmadan önce saltanata tayin edildim.
-Bu engin denizler, suları bol yerler yokken ben var idim.
-Dinleyin, eğitimli ve arif olun!
-Arif kişiye nasihat verirsen o, daha arif olur. Sadık kişiye öğrettiğinde o, ilmini arttrır.
-İlmin ilk basamağı Allah'tan korkmaktır ve mukaddeslerin marifetini anlamaktır.
-Çünkü günlerin ve hayatının yılları benim vesilemle artacaktır.
-Arif bir kişiysen bu ariflik senin içindir ve alay edici bir kişi isen sadece sen (ceza) çekersin.
----------------------------------------------------------------------------------------
Dostlarım biraz da Seyyid'i okuyalım. Yani Seyyid Nesimi... :) En son 118 ve 119. sayfalarda kalmışız... Kendisi de büyüklerdendir... Hepsini çok seviyorum dostların... Mevla onlara olan muhabbetimi arttırsın... :)
132'ye kadar geldik dostlar, adamı sarhoş eder şu güzel Nesimi... :) Rabbim makamını güzelleştirsin... :)

Dostlarım bu akşam minik bir misafirimiz vardı, bir peygamber devesi... :) Ve onu anınca anında yanımıza geldi uçup gittikten sonra... Hayvanlarda müthiş bir sezgi gücü var bence... :) Sonra biz irkilip içeri girince birden yanımıza uçunca tekrar gitti... :) Allah, sağlık ve hayırlı ömür bağışlasın bu küçük dostuna... :) Bizim dostumuz oldu bu akşam... :)

22 Ağustos 2024 Perşembe

Güzel Bir Perşembe Akşamı :)

 Merhaba dostlarım,

Bugün itibariyle 37 yıl 7 ay 10 günlük olmuşuz... Mevla sağlık ve afiyetle yaşatsın inşallah... :) 

Şimdi hayattaki hedeflerimizden bahsedelim:

1) 2025'de aşçılıktan mezun olmak. :)

2)2026'da bilgisayar mühendisliğinden mezun olmak. :)

3) 2024'te, 2025'te ya da en geç 2026'da EKPSS ile devlete atanmak ve çalışmaya başlamak, ya nasip... :)

Bunlar yürürlükteki hedefler, henüz işlemekte olan... Bir de yürürlükte olmayan hedefler var... :)

1) Siber güvenlik öğrenmek mümkünse yüksek lisans... :)

2) Boğaziçi fiziğe devam etmek ve mümkünse mezun olmak... :)

3) İlacı tek iğneye (Mümkünse 50liğe, şu an 100'lük) ve 25 mg Solian'a kadar düşürmek günde (Şu an 150'lik). Lustralı (25 mg şu an) da kesmek... :) Sağlıkta mümkünse çok iyileşmek... :)

4) Oyun şirketi kurmak ve yılda ortalama 3 oyun geliştirmek... :)

5) İyileşirsek, işe girersek ve aklı başında bir kısmet bulursak evlenmek... :)

6) Kütüphanemizdeki kitapların büyük bir bölümünü hatmetmek... :)

Babamdan söz aldım 2026'nın 8. ayında oyun şirketini kuruyoruz... :) Sen şimdilik oyunları tamamla diyor ve yeni oyunlar yap... :) En sonunda babam bana tarih verdi ve söz dedi... :)

21 Ağustos 2024 Çarşamba

Güzel Bir Sabah

Merhaba dostlarım,
Bu sabah 4.05 gibi kalktık... :) Saat şu an 4.30. Gördüğümüz rüyayı araştırdık biraz. Rahmetli babaannemi gördüm rüyamda ve biraz konuştuk... :)

Bugünkü işleri yürürlüğe koymaya başlayalım... :) Önce kendi kendine MBA kitabı iyi gider.. Tasavvuf bu saatte boğar adamı, ilaç da içtik. Oyun kitabı için de şimdilik yeterli enerji yok... :) Dediğimiz gibi 56'dan 80'e kadar gelelim... :)


Dostlarım okumaya başladım ve ardından ibadet molası verdim. 2 farz, 2 sünnet ve 2 şükür namazını eda ettik ve tespihatı tamamladık. Mevla kabul etsin... :) Ardından okumaya devam ettik ve sayfa 80'e kadar gelebildik. :) Dün yazdığımız görevlerin ikisi tamam. Sabah namazı ve 80. sayfaya gelme işi. Şimdi 217'ye gelme işi var 82'den, Fihi Ma Fih'te de 59'dan 75'e gelme işi var ve bir de akşam namazı var. Çok namazlara eğilemiyoruz çünkü bizde psikoz yapıyor bu kadarı bile... Fazla tasavvuf ve din bize dokunmakta... :) Mevla af buyursun ve bu kadarıyla da bizi kendine aşık etsin... :)


Bu sabahki balkon sefası.. :)


Dostlarım hiç içimizden şu oyun kitabını okumak gelmiyor. 7'de 25 mg ilaç alacağız... :) Yaklaşık 10 dakika var... :)

Şu görevleri biraz erteleyeceğiz dostlarım öğleye doğru... Şimdilik çayımızı doldurduk ve içimizden daha iyi hissedersek zamanda yolculuk okumaları yapmak geliyor... :) Zamanda yolculuk postlarına göz atalım hafiften... :)

Gene baş ağrısı tuttu dostlar, Parol Plus'ın kalanını da alalım... :) Yok dostlar hiç okumadık, çünkü bu baş ağrısı hiçbir şey yaptırmıyor... :)

Biraz eski postlarımızı okuyalım dostlar... En son 2023 Eylül'ünün Sağlık Olsun postunda kalmıştık... Biraz okuyalım da iç sıkıntımız geçsin... :)

Dostlarım 7.35 gibi yattık ve 12.20 gibi de kalktık, biraz uykuyu fazla kaçırmışız, gece uykusundan sonra... :) Saat şimdi 12.35'e geliyor ve bir fincan çay doldurduk... :)

Evet dostlarım, kahvaltıda bir tabak menemen, 5 adet zeytin ve bir dilim de ekmek yedim... :) Şimdi çayımızı yudumlamadayız... :) İlacımızı da kalkınca aldık 25 mg'dan belki az daha fazla... :)

Dostlarım bu programlar bu ilaçlarla üzerimde baskı oluşturuyor ve S*ktir Et felsefesine göre keyfimizi azaltacak şeylerden uzak durmakta fayda var... Baskı mı oluşturuyor programı S*ktir Et gitsin... :) Aslında bizim pek de program yapmamamız gerek çünkü bu rahatsızlıkla uymakta çok zorlanıyoruz ve hemen hemen hiçbirine uyamıyoruz... :)

Dostlar bugün de kankamız Gürsu ile Yahyakaptan'da oturduk, çaylar içtik ve patates kızartması yedik. Ardından da 2 kolon çılgın sayısal loto oynadık ve numaraları 3er 3er söyledik gene ve Gürsu'yu bana başka bir kafede çay ısmarlaması karşılığında kupona ortak ettim... :) Kazanırsak milyonları bölüşüyoruz... :)) Keyifli bir gün oldu sayılır... :) Şimdi ilacın alarmı çalıyor ve 25 mg daha içmeliyim... :) 3 saat 45 dakika olmuş... :) 2.30'dan bu yana... :)

20 Ağustos 2024 Salı

Günaydınlar Olsun

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Bu sabah 4.25 gibi yaklaşık kalktık... :) Gece de 11.30 civarı yatmışızdır. Hemen 25'er mg'lık ilaçlarımızdan aldık... :)

Alabildiğine özgür olalım çünkü programlara uyamıyoruz sağlık problemlerinden dolayı, üzülmenin manası yok... :) İçimizden geldiği gibi yaşayalım yeter... :)


Dostlarım, bir çay doldurduk ve sayfa 34'ten 43'e kadar geldik kendi kendine MBA isimli kitapta... :) Girizgahı tamamladık ve değer yaratımı konusuna geldik ve başımız ağrıdı ve yorulduk... :) Parol Plus'ın yarısını içelim gene bize iyi gelecektir hafif ağrı için... :)

Şu baş ağrısı doktoruna gitmemekle belki de hata yaptık... :) O sabah ağrımıyordu ve biz de gitmemiştik... :) Zaten ilaçlar birinci sebep... :)

Her neyse biz gene mutlu olmanın yollarını arayalım dostlarım... :)

Arkadaşlar içimden öyle bir felsefe bölümüne kayıt olmak geldi ki, dediler ki aşçılık bölümüne kayıtlı olduğunuzdan yeni bir bölüme kayıt olamazsınız... Ben de kayıt sileyim dedim, son ekrana kadar geldim. Telefondaki bir kodu da yazdım ancak son anda mailde gelen kodu yazmalıydım ve içimden bir ses iyi kötü bazı dersleri vermişsin, bir yıl daha öğren şu aşçılığı da diplomaya uzan dedi 1 yıl da olsa uzatarak... :) Yani son anda vazgeçtim ve şimdi de aşçılık çalışmaya karar verdim... :) Şu Osmanlı Mutfağı'nı okumaya devam edelim... İkinci dönem alacağız bu dersi nasipse... :)

Ayrıca benim Osmanlı Kültürü'ne büyük bir merakım var ve ayrıca çalışarak maaş aldığımda hep bizimkilere Osmanlı Baklavası alırdım Hoşgör'den tatlı yiyelim tatlı konuşalım babında... :)))
3 sayfa Osmanlı Mutfağı okudum ve sayfa 12'ye geldim... :) Osmanlı halkında paçacılar işkembeciler vesaire varmış, oralardaydım derste. 22 işkembeci varmış bir tarihte, 21 tane paçacı ve 26 tane de paça çorbası yapılan dükkan varmış 1726 İstanbul'unda... :) Ayrıca işkembe çorbası zerafet ü kabahat olarak bilinirmiş ve sarhoşların yiyeceğiymiş... :) Bunlar hep genel kültürdür... :) Aslında ben bu aşçılık kitaplarını her gün 10 sayfa dahi okusam, acayip bir bilgi birikimi olur ve çok zevkli konular aslında, sadece biraz ilgi ve sağlık gerek, biraz da zaman... :) Artık miskin miskin uyumak azaldı... :) 5 saatlik uykuyla kalkıyoruz, sonra belki 3 saate yakın tekrar uyuyoruz... :) Çok güzel ya şu aşçılık da iyi ki kayıt silmemişim... :)

Çok azıcık açılmış, Öykücüğün cipsinden kalmıştı, onu yedim sabah sabah... :) Yalnız biraz azdı, midemi tam kesmedi... :) Şimdi bir güzel kahve yapalım dostlar keyifliyiz, aşçılık okudukça karnımız acıkmada... :)

Dostlarım aşçılığın Osmanlı Mutfağı dersinde, Osmanlı Başkentinin İaşesi ve İstanbul Mutfak Kültürü isimli ilk ünitedeyiz henüz... Bugün sayfa 26'ya kadar gelelim inşallah 12'den... :) Yani ilk üniteyi uygulama soruları vs ile bitirelim, ikinci ünite de Saray Mutfağı... Mükemmel bir şey, yalnız o devirlerin kötü tarafı da padişah ne derse o olur. Ancak sağlam inanç vardı o dönemlerde de... Sultan 3. Murad'ın söylediği kaside gibi bir şey buna delildir... Hemen açalım... :)



İçimizden neye çalışmak geliyorsa ona çalışıyoruz dostlarım... Bugün Mevla'nın bağışladığı bir ilhamla Zamanda Yolculuk isimli topiğe dönüyoruz... :) İşte şuradan buyurun:

Şu 3 zamanda yolculuk kitabını biraz daha inceleyelim ve belki yazmaya devam edelim dostlarım... :) Ancak önce ikinci 25 mg'ı içme zamanı gelmiş. Aslında ilkiydi bu saatte ancak erken kalktık ve günde 150 mg alsak yeter bize... :) 125 de az olabiliyor... :)
7-10.45-2.30-6.15-10.00 saatleri bizim ilacı her 3 saat 45 dakikada bir alma saatlerimiz ilki de uyanınca... :)

İlacımızı aldık ve bugün de zamanda yolculuk topiğini okuyup daha da yazılar eklemek istiyoruz mümkünse... :) Ancak önce duşumuzu alalım ve sabah ibadetine duralım... :)

Duşumuzu aldık ancak başımız sersem olduğundan ibadeti biraz öteleyeceğiz mecburen... :) Şimdi zamanda yolculuk topiği de ağır gelir, böyle baş sersemken, en iyisi kendi kendine MBA kitabına devam edelim biz gene... :) O hafif kitap... :) Kahvemizi de içmeye devam edelim keyifle... Bize bu keyfi veren Mevla'ya bin şükür olsun... :)
Arkadaşlar kalan Parol Plus'ı da aldık ve kitapta da 56'ya kadar geldik... :)
Bir Piyasayı Değerlendirmenin 10 Yolu isimli kısımda bir puanlama vardı... Oyun işine girmek ve oyun şirketi kurmak üzerine puanlamamı oldukça objektif yapmaya çalıştım ve 73 puan aldı bu iş... :) 50'nin altındaysa başka bir fikre geçin diyordu. 50-75 arası bu fikir işinizi görür ancak büyük bir enerji ve kaynak yatırımı olmadan başarılı olamayacaksınız diyor ve enerji kısmına katılıyorum eğer büyük bir şirket olmazsa, yani bireysel olursa... :) 75 üzeri çıksaydı umut vadeden bir fikir olacaktı ve tam yol ileri diyordu... 73 de fena sayılmaz... :) Yalnız oyunları tamamlayıp, işi sürdürüp, şirketi kurmak için enerji ve çaba gerekir... :)

Biz de o çabaya başlıyoruz az sonra... :) Unity 3D İle Oyun Programlama kitabında sayfa 207'deydik... Oraya kadar 2 günde tekrar edelim... Zaten bir tekrarda 130'a gelmiştik işaretler de koymuşuz kitaba... Bir gayretle yeniden girişelim... :) Sonra da oyunları yapmaya, bitirmeye ve piyasaya sürmeye ve şirket kurmaya devam inşallah... Bu kadarki başarılarımız potansiyelimizin de fena olmadığını gösterir, sadece sağlık ve enerji problemlerimiz var biraz... :)

Şimdiye kadar oyunlarda küçük ya da büyük belki 15-20 arızayla karşılaşmışızdır ve hepsinin de üstesinden gelebildik.... Bu, bu işte yeteneğimizin olduğunu gösterir... :) Bazen de kodlarda değişikliğe gittik zaman zaman... :) Farklı çözüm yolları bulduk... :) Yalnız sıkılmamamız gerekiyor... Maymun iştahlılık gereğinden fazla olursa zarar üretir... :) Madem seviyoruz bu işi ancak zaman giriyor araya ve soğuyoruz biraz... Sevmeseydik 3 ayrı oyunu üretmeye başlamazdık elbette... :) Sağlık problemleri ya da araya zaman girmesi bizi bu işlerin dışına itti son 3 aydır, okulun sınavları da bu işin tuzu biberi oldu... :)

Şimdi güzel bir kahvaltı, saat 9.40'a geliyor, ardından oyun kitabımızı okumaya başlamak... :) Ara vermemeliyiz yoksa başa dönüyoruz 1 ay ara verirsek... :) En fazla 1 hafta ara vermeliyiz unutmamak için... :) İşlerin nihayetine ulaşmalıyız... :)

Dostlarım öğle üzeri yatıp, ikindi üzeri 4 gibi kalktık ve bir kahve doldurmuştuk ancak amcam günde 1 kupadan fazlası dokunur sana dedi ve biz de kahveyi azalttık, yani döktük. Onu yerine çay doldurduk. Doktor da kahveyi azalt demişti... :) İlacımızdan da 25 mg aldık ve nasipse kitaplarımızı okumaya devam edeceğiz... :) Şu an saat 16.35 ve Allah'a şükretmedeyiz... :)

30. sayfaya kadar hızlıca geldik dostlarım. Zaten 130'a kadar okuduğumuzdan hatırlıyoruz... :) Biraz hızlı geçtik, kodları inceledik Unity kitabındaki... :)

Demin bir Aprol Fort aldık dostlar diş ve baş ağrılarımız için... 

69. sayfaya kadarki kodları inceledik ve hızlıca geldik dostlar.. Buraları detaylı okuduğumuzdan ve oyunu da buralarını sorunsuz yaptığımızdan tekrar tekrar yavaş gitmeye gerek yok... :)

Dostlarım 82'ye kadar geldik ve yorulduk. İlacımızı aldık 25 mg'a yakın... :) Şu Turkish Lounge Music'i gene açalım... :)


Dostlar zamanda yolculuk topiğine bugün dönemedik ancak aklımızda, şu oyun işini biraz kolaylayalım, en çabuk fırsatta inceleyip yeni yazıları da güncelleyeceğiz inşallah... :)

Evet dostlarım, biraz dinleniyoruz, şu minnacık ilacı alınca kafa biraz sersem oluyor... :) Biraz daha açılalım da kendi kendine MBA kitabımıza geri dönelim kodlardan... :) Şimdilik canımız kitap okumak istemedi... Sersemliğimiz de geçsin biraz da oyun kursunu açalım, Basic Package Driver oyunumuzla alakalı... Belki o oyuna da yeni bölümler ekleriz belli mi olur..? :) Geçen gün biraz akmıştık... :)

Bu sersemlikle oyun kursuna da bakasımız gelmedi, en iyisi Hacking Interface kitabını incelemek tekrardan... Ne de olsa siber güvenlikle de ilgilenecektik ve kitaplar almıştık... :)

Dostlarım geçen gün ayran almıştım, ona biraz tuz kattım ve içiyorum. Sersemliğe iyi gelirmiş... :) Bir de kuruyemiş koyduk B12 vitamini ve diğer vitaminler için... Onlar da gerekirmiş... :)

Yarınki görevler:
1) Fihi Ma Fih'te sayfa 59'dan 75'e gel.
2) Sabah namazını kıl. Tespihatı yap.
3) Oyun kitabında sayfa 82'den sayfa 207'ye gel.
4) Kendi kendine MBA kitabında sayfa 56'dan 80'e gel. :)
5) Akşam namazını kıl. Tespihatı yap.

19 Ağustos 2024 Pazartesi

İyi Sabahlar :)

 Merhaba dostlar,

Bu sabah saat 5'e daha 10 dakikadan fazla varken uyandık... :) Her yer karanlık şu an... :) Önce bir sütlü kahvemizden hazırlayalım ve neler yapacağımıza bakalım... Bir de önce duşumuzu almalıyız... :)

Evet dostlarım duşumuzu aldık... :) Saat 5.38 olmuş... :) Kahvemizi de doldurduk ve keyifli bir gün başladı... :)

----------------------------------------------------------------------

Gönül ister ki Allah bu kaleme hep güzel şeyler yazdırsın,

Şeytanın ya da nefsin vesveselerine aldanmasın ve hep şen kalsın,

Geldik gidiyoruz dostlarım insanlarda neyin telaşı var anlamadık,

Doldurduk kahvemizi hava aydınlanırken bir sabah vakti, güne başladık... :)

----------------------------------------------------------------------

Tehlikeli Oyunlar kitabında Oğuz Atay'dan sayfa 190'da kalmışız dostlarım, bir sayfa geriden alalım ve okumaya devam edelim... :) Kitap 480 sayfa... :) Ancak önce biraz ağrılarımızın gitmesini bekleyelim... :)


Sabah sabah ne hikmetse bu şarkı aklıma geldi... :) Klibi de belki yeni izledim... :) Bir de Parol Plus aldık... :) Bir 30-35 dakika bekleyelim de ağrılar gitsin... :) Saat de 6.04 :)



Dostlarım dünkü postun başında yazdığım kitapları okuyamamıştım, bugün de Tehlikeli Oyunları okur muyum bilmiyorum... :) Ancak hiç içimden gelmiyor okumak... :) Biz aslında yaklaşık 3 aydır oyunlarla ilgilenmiyoruz doğru düzgün... :) Ya oyun kurslarına devam edelim tekrar ya da yeni konu, ya da oyun kitaplarımıza bakalım, tekrar ya da yeni konu olmak üzere... :)

Arkadaşlar tekrar etmeyi bazen bırakmalıyız, her zaman da tekrar işe yaramaz... Yaptığımız karmaşık kodların ya da projelerin tekrarını yapmak her seferinde çok uzun zaman alır... O projeyi bir yere kadar getirmişiz, ya da tamamlamışız belli ölçüde, her seferinde hepsini anlamaya uğraşırsak bu arabayı yeniden icat etmek gibi bir şey olur... O bakımdan bu gereksiz tekrar huyumuzu bırakıyoruz... :) Yaptğımız projeleri devam ettirmeye varız, ya da yeni projelere başlamaya da varız... Ancak gereksiz tekrara yokuz dostlarım bundan sonra... Çok zaman kaybettik şu her şeyi anlayayım davasına ve her seferinde de unutuyoruz... Her şeyi anlamamızın mümkünatı yok... :)

Şimdi bir düşünelim, bizim hayatımızda öncelikli olarak neler eksik?
1) Maddiyat
2) Sağlık durumu
3) Sevgili

Maddiyat için ne yapabiliriz? Ekpss tercihleri belki de Ocak'a kadar bekletecekler... :) Sağlık durumu da çok süper olmadığından başka işlere de başvurmuyoruz... :) E para ve sağlık da düzgün olmayınca sevgili de olmuyor doğal olarak... :) Sağlık yavaş yavaş iyileşiyor sabır gerek... Belki de ömrümüzün sonlarına doğru %95 iyileşeceğiz... :) Şimdilik %80-85 arasıdır... :) Maddiyat için de belki bazı projeler ya da ders anlatımlarıyla destekleyebiliriz belki biraz şimdilik... :) Ancak 8 saatlik mesaiyi gerçekten kaldırmaz bünye bu sağlıkla... :) Öğrenci bulursak ders anlatalım ya da oyunlarımızı piyasaya sürmeye gayret edelim... :) Ama bir türlü bir yerden başlayamıyoruz... O zaman bir proje seçelim ve onu düzeltelim ya da ilerletelim... :) Projede gene arıza mı çıktı? Ya bir müddet çözmeye uğraşalım ya da pek zaman kaybetmeden diğer oyun projesine geçelim... 3 oyun projemiz vardı, daha işleri var ancak gayretle biter ancak... :) Oyun kitabında 207'ye kadar uygulayarak ve bazı noktalarda da kendimiz arızaları çözerek gelmiştik... Bugün baş ağrılarımız iyicene geçince 207. sayfadan itibaren okuyup ve kodlayıp devam edelim... :) Brave Ninja 2D Adventure oyunumuzla alakalı... :) Evet şimdi kardeşim ya da damadı arayıp onlardan enerji alayım ve güne motivasyonlu devam edeyim... :) Ve her başladığım işi de nihayete erdireyim yani yarım yamalak bırakmayayım... Kitap 430 sayfa, biz daha 207'deyiz... :)

Geçen sene yaklaşık bu tarihlerde ilk oyun projemize başlamıştık... :) Şimdi bakıyorum da bir senede 13 tane ders vermişiz... Gayet güzel, ancak 3 oyun projemiz de henüz tamamlanmamış. Onlar da tamamlansa süper olurdu... Hep yarım yamalak kalmış... :) Aslında epey ilerlemişiz ama gene de tamamlamamışız tam manasıyla... :) Bu projeleri tamamlamadan yeni bir projeye geçmeyelim... :)

Arkadaşlar bu arada şu ülker çizi viç de mükemmel bir şeymiş... :) Kolayla süper gidiyor sabah sabah... :) Kahvaltı yerine bunu yiyorum saat 7.15'te... :)
------------------------------------------------------------------
Dostlarım sabah vaktinde yatıp öğlen 12.30 olmadan da kalktık... :) Kahvaltı ettik ve babam balkondaki sürekli sönen sensörlü lambadaki sensörü iptal etti... :) Önce bir buum diye patlama oldu... :) Sonra da biraz daha kurcaladı ve sensörü iptal edip kabloları sensörsüz bağladı... :) Adam elektronikçi bu işlerden anlar tamirat işleri tam ona göredir... :) Şimdi sürekli lamba sönmeden şıkır şıkır çalışıyor... :) Fabrikada tam 40 sene arızaları giderdi... :)

Oyun kodlama işi çok yüksek enerji gerektirir dostlar ve heyecan... Bizde şimdilik bunlar yok, bu işi öteleyelim de dünkü otomatlar kitabına çalışalım desem, onun için de çok enerjik ve sağlıklı bir beyin lazım... Biz daha soft bir konu seçelim... Kalbimizi dinleyelim, içimizden ne yapmak geliyorsa onu yapalım... Bugün biraz dinlenmek ve aldığımız 2 diploma ve eklerine bakıp kendimizle övünmek geliyor içimizden... Biz de böyle mutlu olalım... Belki sonra işletme kitaplarını da inceleyebiliriz... Hem biz bu işletme ve yükseğini laf olsun diye de tamamlamadık öyle değil mi?
Bu işletme kitaplarını bitirmek çok uzun zaman alır... Ancak yılmadan onları da hedefe koyacağız... Aldığımız diplomaların ve yaptığımız işlerin hakkını vermeliyiz... Biz gene bir program yapalım... :) Excel tarzı bir programda... :) Çok fazla çalışacağız inşallah ve tüm engelleri de aşacağız... :)

-Günlük Program-
-Günde 1,5 saat derslerine çalış bilgisayar mühendisliğindeki
-Günde 1 saat işletme bölümündeki kitapları oku
-Günde 1 saat kursa çalış ya da oyun yap
-Günde yarım saat ilim çalış.
-Günde yarım saat bilim çalış.
-Günde yarım saat ibadet ve tespih et.
-Aşçılığa da sınavdan 3 gün önce çalışmaya başla.

Bu 5 saate her gün uyarsan inan level atlarsın... :) Her Allah'ın günü öz disiplinle uy şu programa haftada 6 gün, Cumartesi Sebt Günü olsun... :)

Saat 15.35 şu an ve kankayla konuştuk... Bugünden başlıyoruz. 5 dakika sonra işletme kitabıyla başlayalım... Önce Kendi Kendine Mba ile başlayalım ve bu kitap bitmeden başka bir kitaba da geçmeyelim 1 saatlik periyotta... :)
Yaklaşık 40 dakikadır okuyorum ve içindekiler ve baştaki bilgiler harici sayfa 18'e geldim... :) Çok güzel gidiyor, ancak ilacımı da alınca biraz yoruldum... Şimdi biraz mola... :)


İşte aşağıda da game analytics kısa tanıtım videoları var. Bu oyun şirketi kurma işinde kararlıyız... Bizim hayalimiz bu... :) En sonunda kuracağız inşallah... Ama çok da geç kalmayalım.


Arkadaşlar bir şeyler yedik ve yaklaşık 1 saatte 28. sayfaya kadar geldik... :) Şimdilik bu kadar yeter... Konuyu değiştiriyoruz ve bilgisayar bilimlerine geçiyoruz... O da 1,5 saat olacaktı... :) Yalnız biraz mola... :)
Şu anda bizde otomatları anlayabilecek enerji yok. Bu işi 8'den sonraya bırakıyoruz... :) Şimdilik biraz daha işletme kitabı okuyasımız geldi... :) İyi gidiyordu, yorulana kadar devam, kaç saat çalışırsak belki diğerlerinden o kadar kısarız ve yarın da daha çok onlara bakarız... :)

34. sayfaya kadar geldik ve şimdilik daha fazla gitmedi Mba kitabı.. :)
En iyisi C++ kitapları da bilgisayar bilimleridir, otomatlar şimdilik akmazsa bugünlük C++ akar... :) Saat 18.10 gibi başlayalım, molasız olursa 19.40'a kadar okuyalım... :)
Yaklaşık 15-20 dakikada sayfa 108'den 125'e kadar geldik.. :)

Gene şiddetli bir baş ağrısı tuttu... :) Hay ben bu ağrıların... :) Hep önüme engel... :) Gene 25 mg ilaçtan aldık, belki de o yapıyor ağrıyı... :)

Dostlarım, bu hastalık ve ağrılar varken performansım en az %50 oranında azalıyor... :) Şimdi harç ücretini ödedik ve dersleri de seçtik. Seçebileceğimiz 6 dersin tamamını da seçtik, daha da seçmeyecektik ve sistem de seçtirmedi... :)

O bakımdan fazla programlara uyamıyoruz... :) Sağlık olsun... :)

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....