16 Mart 2024 Cumartesi

16 Mart Gününe Merhaba & Hafta İçi Çalışma Programı & İlk Oyunumdaki Arızayı Çözdüm

 Arkadaşlar merhaba herkese,

Dün sabah vakitlerinde uyuduk ve bugün 00.50 civarı uyanmışızdır... :) Evet uykularımız çok düzensiz... :)

İlacımızı aldık ancak bu sefer yarım doz yani çeyrek doz değil... :)

Namazlar da sanırım en son akşam namazını kılacaktık dünden önceki günkü... Oradan itibaren borçlar birikmiş... :)




Arkadaşlar EKPSS 'ye az zaman kaldı... Henüz 4 deneme çözdük ve azıcık çalışabildik şimdiye kadar... Konuları yetiştirebilmek ve sınavı kazanabilmek için bir program yaptık babamla... :
!Hayatımızı idame ettirebilmek için bu sınav önemli...(EKPSS);
* Günde 4 saat EKPSS çalışılacak, sınav gününe kadar... (2 sabah, 2 akşam olmak üzere)
* Günde 2 saat okul derslerine çalışılacak...
!Hafta sonu serbest... Oyun yapımı, kurslar ya da zamanda yolculuk gibi konularla ilgilenebiliriz... :)

Evet arkadaşlar şu an hafta sonu olduğundan serbest olarak başlıyoruz... :) İçimizden ne gelirse onu yapalım... :) 

Yani arkadaşlar sınava kadar 30 iş günü var... Toplam 30*4= 120 saat eder... Yani 120 saatlik bir çalışma ile bu işi bitiriyoruz inşallah EKPSS için... :)

Bu hafta sonu en son yaptığımız 2 denemenin cevaplarını okuyalım sadece bu yeter... 60, 60 120 soru eder sadece... :) Henüz 4 deneme yaptık geriye 16 denememiz daha var... Hepsini yetiştireceğiz inşallah... :)

Evet arkadaşlar bunların bir kısmını yazmadan banyomuzu da yaptık... Neşeliyiz... :) Sabah ezanını bekliyoruz namazları kılmak için... Yalnız orucu bıraktık ilaç gerektiğinden... Sadece ilk 2 gün tuttuk.. :)

Uçak oyunumuzda epey ilerledik... Uçağımız boşluk(space) tuşuna basınca havada kalıyor... Pervanesi dönüyor, yani küçük bir animasyonu var ve yere düşünce uçak duruyor... Ayrıca ekranın üstüne de çıkmıyor yani yukarıda bir bariyer var... Çok güzel gidiyor... :) Oyunu bugün bitirebilirsem buraya bir videosunu atarım... :) Biraz sabredin... :) Yalnız bu oyunun 2. oyundan biraz daha fazla işi var... :)

2. oyunun menüsü eksik... 1. oyunumuzda da en son bir arıza çıkmıştı.. Aslında en çok emek verdiğimiz oyunumuz ilk oyunumuz... Onunla da ayrıca ilgileneceğiz inşallah... :) Bu 3. oyun ise süper eğlenceli... Flappy bird'e biraz benziyor yani o mantıkla oynanan bir oyun... :) Yalnız grafikler daha güzel... :)

Saat 8.20'ye geliyor ve daha ibadetler duruyor... Uykumuz da geliyor ancak daha da uyku yok... En iyisi ilk oyunu yaparken kullandığımız kaynağı en başından itibaren inceleyelim... Belki bir hata göze çarpacak... :) Yavaş yavaş okuyalım acele etmeden, çünkü şu anda oyun yapamayacak kadar yorulduk... :) Kitaptan ilk 4 bölümü okumuştuk, bugün ilk ikisini okusak yeterli.. Sonra tekrar 3. oyunumuza döneriz... :)

Evet arkadaşlar ilk oyunumuzdaki arızaları ve kodları da epey doğrulttuk. Şuradan bakabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....