14 Mart 2024 Perşembe

Hoş Geldin 14 Mart

 Merhaba arkadaşlar,

14 Mart gününe girdik... Bugün web programlama çalışmaya başlamalıyız... Algoritmaların ve diğer derslerin içerik okumaları sonraya kalsın... Ardından bilgisayar organizasyonu ve mimarisi, ardından da felsefe çalışmalıyız... Yarın sisteme yeni dersler yüklenince de bilim tarihi ve diferansiyel denklemlerin 3. haftalarını çalışmalıyız... :)

Kahvemizi de yaptık nescafe... :) Keyfimiz yerinde çok şükür... :)

Biraz da praktikadan yapay zeka robotu ile ingilizce pratiği yapmalıyız speaking... :) (Yalnız şu anda gece, bu saatte insanlar uyur, speakingi sabaha bırakalım... :) )

Web programlama dersinin ilk 19 dakikasını izledik ve durduk... Bu ders için bir kaynak lazım... :) Eğer iyi öğrenmek istiyorsak... İçerik ya da hocanın anlatımı yeterli olmayabilir... İçeriğe de bakmadım ayrıca henüz... :)

İçerik gayet iyi gibi duruyor sanki epey detaylı... :) Neyse ki şimdilik kitaba gerek yok gibi... :)

Şöyle görünüyor içerik klasörler halinde... :


Bütün içeriklere ve slaytlara ve derslere gerekli önemi verebilirsek pek çok dersi BA ve üzeri (Yani 80+ getiririz gibi)

Öyleyse nereden başlamalı... :) O kadar çok ders var ki insan bunalıyor... Üst üste geliyor hepsi... :) Sağlık problemleri olmasa gene bir derece... :)

1. bölüm 1.14'e kadar gidiyor, öyleyse ilk bölümü okumaya başlayalım ve 2 tane de testi yapalım... :)

Haydi vira bismillah... :)

1.11.4'e kadar geldik ancak bu dersin içeriği biraz zayıf gibi.. :) Web programlama bilginiz 0 ise neredeyse, kitap seti şart oluyor... :)

İlk etapta şu seriyi alacağım sanki:

https://www.kodlab.com/indirimli-super-setler/544-web-programlama-seti-2016199700888.html

Aslında ben web developer olmayı düşünmesem de yine de epey bilmeliyim bilgisayar mühendisliği okuyorsam... :) Ayrıca belki web development işlerini de radarıma alabilirim belki(kursun %20'sini izledikten sonraki fikrim... :) )

Arkadaşlar hiç kitap almama gerek kalmadan BTK Akademi'den ücretsiz şu kurslara kaydoldum... Başka kurslarım da var... Kitaba şimdilik gerek yok gibi... :)



13.50.54 sürelik(saat, dakika, saniye) Html5 ile Web Geliştirme kursunun %12'sini tamamlamış bulunmaktayım... :) Yalnız yukarıdaki fotoğraf başlamadan önceki hali... :)

Evet arkadaşlar biraz daha çalıştık ve %20'yi tamamladık... :)

Arkadaşlar sabah ezanı okunuyor ve 12'sinin son 4 vakti, 13'ünün son 5 vakti ve 14'ünün sabah vaktiyle 10 vakit yani 34 + 2 sünnet 36 rekat namaz borcumuz birikti... Vira bismillah diyelim ve huzurda duralım tekrar... :) Ya Allah... :)

Bugün de oruçsuzuz ancak yarın tekrar 2 gün üst üste tutmayı deneyelim... Biraz dersler ve ilaçlar, biraz da oruç ile geçireceğiz gibi çünkü orucu özlüyoruz... :) Hem Ramazan Ayı'nda orucun güzelliği bambaşkadır... :) Bütün tutanlara Allah kolaylıklar versin ve oruçlarını da kabul etsin Mevla hayırlısıyla... :) 

Arkadaşlar ibadet borçlarını ödedik 11 Şubat'tan sonraki... Tesbihat da yaptık.. Çok mutluyuz... Şimdi biraz uyku bastırıyor saat sabah 6.55'e gelmeden... :)

1 saat kadar iş ilanlarını incelemek(part time vs...) ve sallanmakla geçti... Şimdi biraz müzik dinleyelim ve 8.30 gibi tekrar başlayalım... :)

Çalışmayı denedim de 8.15 gibi çok yorulmuşum, en iyisi biraz uyumak... :)

Arkadaşlar neredeyse hiç dinlenmeden öğrenmeye devam ettik...

Şu linkten yeni godot kursuna başladık ancak İngilizce ve altyazılar da İngilizce... :) Fiyat 99TL'ye düşmüşken alayım dedim yeni kullanıcı açıp... :)


Şurada da Türkçe ücretsiz Youtube kaynağı var... Buradan da ilk 2 videoyu izledim henüz...

Öğrenecek o kadar çok şey var ki uykulara yenilmemeli... :) Dün gece 21'den beri belki de uyanığım... 
Saat de 14.30... :)

Şu link de çok güzele benziyor: https://www.youtube.com/watch?v=nAh_Kx5Zh5Q İngilizce ancak Türkçe altyazı yapabilirsiniz... :)

Arkadaşlar bugün akşam 19.40 gibi uyuyup 23.40 gibi uyanıp, 00.00 gibi de kalktım... :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....