6 Mart 2024 Çarşamba

6 Mart Hoşgelmiş

 Merhaba dostlar,

6 Mart Çarşamba'ya girmiş bulunmaktayız... :) 5 Mart günü iğnemizi ancak olabildik ve ancak biraz rahatladık... :) Bilgisayar mühendisliğinde otomatalara giriş yaptık... :) Uykumuz gelmezse az sonra algoritmalar dersi ile devam edeceğiz... :) 


 
 
 Evet arkadaşlar algortitmalar dersine de giriş yaptık... 

Biçimsel diller ve otomatalar dersinde deterministik sonlu ve deterministik olmayan sonlu otomatalara giriş yaptık.. Yani DFA ve NFA... Bu dersin sonlarına doğru turing makinelerinden de bahsedecek hocamız inşallah... :)
 

Algoritmalar dersinde ise sıralama problemi, insertation sıralaması, çalışma zamanları, analiz çeşitleri (yani en iyi durum, average durum ve en kötü durum), asimptotik notasyon, araya yerleştirme analizi, birleştirme sıralaması yani merge sort konularına değinmiş hocamız... :)

Bu konuların içerik notlarına da bakmalıyız konuların iyicene oturması için... :)

Bu 2 ders için kitap önerileri de yapmış hocamız ancak sanırım ben kitap almayacağım... :)

Şimdi bir karar vermeliyiz, önce içeriği mi okuyalım yoksa başka bir derse mi geçelim... Toplam sanırım seyretmemiz gereken 7 adet ders vardı biz sadece 2'sini izledik.. Yarın akşamki ders saatlerine kadar 7 dersi de incelemeliyiz... :)

En iyisi bir kahve yapalım ve biraz içeriklere göz atalım... Sonra da web programlama dersine giriş yapacağız ve ardından da o dersin içeriğine bakmalıyız... :)

Ne güzel dünya ne güzel Mevla... :)

Dostlarım otomatalar dersinin içerik okumasını yaptık epey sanırım geldiğimiz yere kadar, algoritmalarda da giriş bölümünü okuduk, sırada sıralama algoritmaları bölümü var... Yalnız epey çalıştık, biraz kafamız yoruldu... :)

Şu şarkı ile dinlenelim... 
 

Evet dostlar, sabah 6 gibi yatıp 9.45 gibi kalktık ve öğlen de yarım saat kadar uzanmışızdır... :) Bugün normalde ders çalışmaya devam etmeliyiz, fakat canımız hiç ders çalışmak istemiyor... :) Çünkü biraz uykuluyuz... :) Saat da 12.40'a yaklaşıyor ve kahvemiz yanımızda... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....