31 Mart 2024 Pazar

Durum Bu :)

Ey aziz! Dünya serseri bir dost gibidir. Fani lezzetlerine aldanıp mağrur olma. İki cihan övüncü Efendimiz Muhammed Mustafa (sav) saadetle buyurur:

"Dünya ile münasebetim şu atlı yolcuya benzer. Çok sıcak bir günde, güneşin hararetiyle bir ağacın gölgesine oturmak için atından iner. Biraz gölgelendikten sonra atına binip hedefine doğru yol alır."

Hz İsa (as) şöyle buyurur:

"Dünya bir köprüdür. Bu köprüden geçin fakat asla onu imar etmeyin."

Hz Süleyman (as) için söylenir: Süleyman'ın mülkü Süleyman'a erişti. Bu mülk, şu yalancı dünyadır. Mülk burada, Süleyman nerede?"

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nefsim zenginliği ister, kalbim fakirliği, ruhumsa cömertliği... :) Halim ise neşelilik ve acı çekmek üzeredir... :)

Gene 1000 besmele tesbihatımızı yapalım... Dünde yaptık ama yazmamışız... :) En son sanırım 26 Mart'ta kalmıştık namaz borçlarında.. Belki de 26 ve 27'yı de bir ara kıldık ama unutmuş da olabiliriz... Belki de kılmadık... Her neyse kılmamış gibi kabul edip, önce 26 ve 27 Mart'ı gece de 28 ve 29 Mart borçlarını kılalım... Önce abdest almaya gerek olmadan tesbihat ile başlayalım... :)

Rab bize çok yakın, kulum yanındayım diyor sanki hikmetleriyle... :) Böyle güzel dostu maalesef her insan bulamıyor... :)

Şükürler olsun Rab'be tesbihatı tamamladık... :) İbadet faslı akşam yemeğinden sonraya kalacak gibi... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....