26 Mart 2024 Salı

26 Mart Günü Hoşgelmiş

 Arkadaşlar selamlar,

En son gece 10.30 gibi yatıp, 03.15 olmadan da kalktık... Dün öğrencim geldi ve iki buçuk saat kadar yaklaşık matematik çalıştık... 8. sınıf cebirsel ifadeleri çarpanlara ayırma konusu... :) Saat de 3.30'a gelirken ne yapmamız gerektiğine karar verelim... İlaçlarımızı aldık gece gece ve başımız sersem oluyor... Hemen derslerimize çalışmaya başlamadan önce güzel bir çay yapalım... :) Bugün öncelikle okul derslerimizi kolaylayalım çünkü 20 Nisan'da vizeler gelecek 1 hafta kadar yaklaşık... 28'inde de EKPSS var... Bugün bir daha uyusak da uyumasak da saat 10.00'a kadar okul dersleri... 10.00-11.00 kahvaltı.. 11.00 - 14.00 EKPSS zamanı... 14.00 -17.00 oyun yapımı (opsiyonel...) 18.00-21.00 öğrenciyle yaklaşık iki buçuk saat kadar ders.. (matematik)

Arkadaşlar 4. haftadaki Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersini de tamamladık.. Gereksinim Analizi ve Varlık Bağıntı Diyagramı konusunu bitirdik... :) 5. hafta  en son gece işlenmiş... :) Şimdi arkadaşlar sıra Yesevilik Bilgisi dersinin dördüncüsünde... :) Saat de 05.10 olmuş... :)

Evet bu dersi de izledik ve beşinci ders de son gece işlenmiş olmalı ancak daha sisteme yüklenmemiştir... :) Saat de 06.05 olmuş..

20 Mart Çarşamba günkü öğle namazından bu yana tüm namazları kılmalıyız... Beynimizde sıkıntılar olduğundan pek namazlara meyledemesek de böyle topluca yapıyoruz... Bugün abdest alalım ve ibadet yükünü omuzlayalım... :) 26 Mart Salı gününe kadarki borçları ödemeliyiz... :)

Gene baş ağrılarımız ya da sıkıntılarımız olduğundan olmuyor... Ne zaman geçer o zaman... Gönülde huzur olmadıkça namazın da tesiri pek olmaz demişler... :)

Saat de 6.30'a geliyor ve canımız ders çalışmak istemiyor daha fazla, o bakımdan oyun yapımına başlayabiliriz programda değişikliğe gidip... :) Biraz dinlenmece ve ardından işe koyulalım... :)

Ya da vazgeçtik, önce diferansiyel denklemler dersinin de dördüncüsü izleyelim... Çünkü bazı derslerde daha ikinci haftalardayız... :) Birikmeden kolaylamak gerek...

Diferansiyel denklemler dersinin ilk 13 dakikasını izledik de işler gitgide zorlaşıyor ve hocamız biraz karışık anlatıyor... Bu ders için ek kaynak lazım.. Gene Boğaziçili hocadan dinleyelim biz diferansiyel denklemler dersini ve bir hoca daha olmalıydı... :) Eskişehir Teknik Üniversitesi hocasından da dinleyebiliriz gibi... :)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHZ5HbqJSY7YF1NqbTwACPOQ_vXnMqz9X

Üstteki linkteki ilk 2 dersi de izledik ve konu iyice anlaşıldı şimdilik... :) Saat de 8.15'i geçiyor... :)


Saat de 8.42 olmuş, yavaştan uyku bastırıyor... 2 saat kadar uyumak en iyisi saati 11.00'e kuralım en iyisi ve biraz dinlenelim... :) Arkadaşlar saat 9.30'a yaklaşıyor ve uyuyamadan kalkıyoruz... :)

Arkadaşlar saat 16.10 olmuş ve bugün çok önemli bir kursa katıldık oyun pazarlama ile ilgili... Çok önemli bilgiler öğreniyoruz... Kurs tamamen ücretsiz ve BTK Akademi'de... %49'unu bir solukta bitirdik... Bu akşam öğrencim ile dersim bulunmakta... Ardından hedefim bu kursu bitirebilmek... Bugün okulda dersin olmadığı gün ayrıca... Oyunları yapıyoruz ancak bunlardan nasıl para kazanabiliriz diye merak edenler oyun pazarlamayı bilmeli... :) Ayrıca oyun yapım işinde henüz yeni sayılmama rağmen bu iş bende bir tutkuya dönüşüyor yalnız gene de bu diğer işlerle ilgilenmeyeceğiz anlamına gelmez... Siber güvenlik de okunacak, bilgisayar mühendisliği ve olursa fizik de bitirilecek aşçılık ile beraber... İbadetlerde de Mevla'ya şükredilecek... Bu son yazdığımız da çok önemli elbette... :) Denge ile inşallah... :) Allah ömür verdiği müddetçe.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....