18 Mart 2024 Pazartesi

18 Mart'a Merhaba

 Dostlar selamlar,

Uykularımızı düzensiz gidiyordu ve dün yattıktan sonra bu sabah 6.40'ta kalktık... Bu sefer epey uyuduk ve uykumuzu aldık... :) Saat şimdi 7.10 ve bugün yapmamız gerekenler(daha doğrusu tüm hafta içi programı);

*2 saat sabah 2 saat akşam olmak üzere EKPSS çalışmak

*2 saat okul derslerine çalışmak

Hemen işleri halledelim de oyun yapmaya zaman kalsın... :)

Öyleyse vira bismillah... :) 7.20'de başlayacağız, 8.20'de 10 dakika mola ve 9.30'da bitireceğiz...(Sonraki edit:10.20'de bitirebildik...) EKPSS Tarih dinleyeceğiz... :)

Evet arkadaşlar ilk 1 saatlik çalışmayı tamamladık... Büyük Selçuklu Devleti'ne kadar geldik... :) Şimdi 15 dakika mola verelim... Çünkü epey dinledik üstelik 1.5 hızla... :) Bu kadar kısa mola bizi kesmez saat 8.40'ta başlayacaktık normalde ancak 9.00'da başlayalım çünkü epey dikkatli dinlemekten zihnimiz yorulmuş... :) 10'da da bitiririz gene 1.5 hızla... :) Saat şu anda 8.30'a geliyor... :)

Dostlarım henüz canımız hiç tarih dinlemek istemiyor... O bakımından burada duralım ve bir saat de test çözelim... :)

Evet dostlarım 2 test daha çözdük birinci test 10D 4Y, ikinci test 6D 8Y... Konuların yazılı olduğu kitaptan da çalıştık daha sonra.. :) Zor sorular var tarihte... Çok soru çözmeli ve yanlışları akılda tutmalı... :) Şimdilik sabahki 2 saat işi tamam... :) Sırada 2 saat okul dersleri var... :) Ancak o işi öğleden sonraya bırakalım ve biraz dinlenip oyunumuza devam edelim... :) 10.20 saat şu anda... :)

İçimizden kitap okumak geliyor arkadaşlar... Kütüphanemizin alayını hatmetmek istiyoruz... Adeta kitaplara ve öğrenmeye karşı içimizde öküz açlığı var... :)

Dostlarım, kütüphanemdeki Kuyucaklı Yusuf romanını seçtim ve 56'dan 74'e kadar okudum... Okumak ne güzel, öğrenmek ne güzel, sabretmek ne güzel... Rabbini sevmek ne güzel... :) Saat de 11.35'i geçiyor... :)

Kayıp Tanrılar Ülkesi romanında da 203'ten 221'e geldik... Saat de 12.15'i geçiyor... :)

Dostlarım saat 12.35'e gelmiş ve bir ıhlamur yaptık kendimize... :) 25 dakika kadar oyalanalım yani dinlenelim de 1.00 'de okul derslerine çalışmaya başlayalım... :) Biraz diferansiyel denklemler çalışalım... Önce hocanın slaytlarını okuyalım... :) Ardından da hocanın dersini dinleyelim... :) Okul hafife almaya gelmez... Son dönem ortalamamız düşmüştü çünkü... :)

Arkadaşlar 1. haftanın dersini tekrarladık ve 1. haftanın hocanın paylaştığı notları okuduk yaklaşık 50 dakikada... Şimdi biraz dinlenelim... :)

Arkadaşlar hocanın paylaştığı 2. hafta notlarını biraz inceledim de epey sertti... Bu ders bizi zorlayacak... Belki de kalacağız.. Kalmamak için çok sıkı hazırlanmalı bu derse... :) İyi altyapı ve ders kitabı okuması gerekebilir bu ders için... :) Yalnız bende bu dersin kitabı yok... :) Bir de okulun kendi içeriği var oraya göz atalım ve ikinci dersi izleyelim.. Saat de 14.40'a geliyor... :)

İkinci dersi de izledik ve bize kolay geldi.. :) Yalnız 3. dersin yaklaşık 1/3'ünü izledik ve durduk çünkü işler karışmaya başladı... :) İçerik okumalıyız bu ders için, epey iyi gibi içerikler... Yalnız hocanın paylaştığı notlarda da zaman zaman zorluklar bulunmakta.. :) Saat de 16.15'i geçiyor... :) 

Evet arkadaşlar 2 saat dedik okul çalışması yaklaşık 3 saat oldu... Fazlasıyla görevimizi yaptık... :) Daha akşama 2 saat daha tarih çalışmamız olmalı... :)

İkindi ezanı okunuyor... Dünkü namazlar ile bugünküleri kılmalı az sonra... Ayrıca aşağıdaki linkten de diferansiyel denklemler çalışmalı... Hoca güzel anlatıyor... 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLcNWqzWzYG2vjpRziWc7cs8S6TRtLVbJ7

Saat 16.45'e yaklaşıyor... Bir 15 dakika dinlenelim ardından ibadetleri yapalım vira bismillah deyip... :)

Şükürler olsun... :) Şimdi sırada biraz üstteki linke bakmak var... Sonra da oyun yapımına geçelim... Gece de 2 saat tarih çalışmalıyız... :)

Arkadaşlar 3. diferansiyel denklemler okul dersini de izledik ve bu sefer epey iyi anladık... Sadece biraz integral ve logaritma tekrarı yapmalıyız bu derste rahat etmek için...

Derslere girme adetimiz pek olmadığından böyle arkadan yetişiyoruz... :) Yani bugün belki de 4 - 4 buçuk saat kadar diferansiyel denklem çalışmışızdır... :) Şimdi saat 19.00'a geldi... :)

Bugün 6 buçuk belki de 7 saate yakın çalıştık... Değil tarih çalışmak ya da oyun yapmak, uyanık kalmaya mecalimiz kalmadı nerdeyse... Babam da bugünlük yeter dedi... Açığı hafta sonu kapatalım... Zaten bu hafta sonu da 1 saatlik deneme yapmıştık... :) Saat 20 ve 22'de dersler olmalı ancak kalsın onlar da... :) 

Yavaştan uyku vakti geliyor gibi... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....