31 Mart 2024 Pazar

Güzel Türkiye'm

 Sandıkların %60'tan fazlası açılıyor yerel seçimlerde,

Atanın partisi önde gidiyor, Türkiye kırmızıya boyanıyor çoğu yerde,

İktidar partisi emeklinin, yoksulun, engellinin veya garibanın hakkını gözetemiyor,

Halk balans ayarı veriyor doğru yerde,

Güzel yurdumun güzel insanları, biz hep beraber bir bütünüz...

Tüm farklı renklerimizle...

Şiiri seçim akşamı yazıyor Ryan 2024 senesinde...

Selamlar hepinize bir Pazar akşamı benden size... :)

Durum Bu :)

Ey aziz! Dünya serseri bir dost gibidir. Fani lezzetlerine aldanıp mağrur olma. İki cihan övüncü Efendimiz Muhammed Mustafa (sav) saadetle buyurur:

"Dünya ile münasebetim şu atlı yolcuya benzer. Çok sıcak bir günde, güneşin hararetiyle bir ağacın gölgesine oturmak için atından iner. Biraz gölgelendikten sonra atına binip hedefine doğru yol alır."

Hz İsa (as) şöyle buyurur:

"Dünya bir köprüdür. Bu köprüden geçin fakat asla onu imar etmeyin."

Hz Süleyman (as) için söylenir: Süleyman'ın mülkü Süleyman'a erişti. Bu mülk, şu yalancı dünyadır. Mülk burada, Süleyman nerede?"

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nefsim zenginliği ister, kalbim fakirliği, ruhumsa cömertliği... :) Halim ise neşelilik ve acı çekmek üzeredir... :)

Gene 1000 besmele tesbihatımızı yapalım... Dünde yaptık ama yazmamışız... :) En son sanırım 26 Mart'ta kalmıştık namaz borçlarında.. Belki de 26 ve 27'yı de bir ara kıldık ama unutmuş da olabiliriz... Belki de kılmadık... Her neyse kılmamış gibi kabul edip, önce 26 ve 27 Mart'ı gece de 28 ve 29 Mart borçlarını kılalım... Önce abdest almaya gerek olmadan tesbihat ile başlayalım... :)

Rab bize çok yakın, kulum yanındayım diyor sanki hikmetleriyle... :) Böyle güzel dostu maalesef her insan bulamıyor... :)

Şükürler olsun Rab'be tesbihatı tamamladık... :) İbadet faslı akşam yemeğinden sonraya kalacak gibi... :)

30 Mart 2024 Cumartesi

Ne Güzel Bir Cumartesi

 Arkadaşlar selamlar herkese,

Bugün saat 13.15'e gelirken uyandık... Biraz fazla uyumuşuz ancak hep eksik uyuyorduk, dengelenmiş... Gece de 11.00 civarlarında yatmışızdır... Belki biraz daha geç de olabilir tam hatırlayamıyorum... :) Henüz bir şey çalışmaya başlayamadık... Saat de 2.35'i geçiyor... Önce biraz oyun kitabımızı okuyalım, çünkü canımız hiç ders çalışmak istemiyor... Az sonra başlayalım ve bir saat kadar okuyalım... :) Ardından olacak olanlara bakarız... :)

 

Arkadaşlar sayfa 96'ya kadar geldik... :)


29 Mart 2024 Cuma

Vira Bismillah

 Merhaba,

Saat 4.30'a yaklaşırken uyandık... 10.30 gibi yatmışızdır... Gayet iyi... Yalnız insanın sağlığı bozukken ne ders çalışmak, ne oyun yapmak, ne kitap okumak, ne zamanda yolculuk mevzusunu araştırmak ne de potansiyel zaman yolcusu olmak istiyor... Sadece müzik dinleyip acısının dinmesini bekliyor... :)

En iyisi 1000 besmele ile güne başlamak Rab yolumuzu açacaktır ve bize sağlık ve mutluluk bağışlayacaktır... :) Öyleyse vira bismillah... :) Tüm sırlar ve keşifler Rab'den... :)


Evet arkadaşlar şükürler olsun Rab'be... Bugün saat 7.15 gibi sınavımızı bir daha yapalım ve Allah izin verirse verelim ve sertifikayı alalım... İnşallah Rab bu sefer geçirtir beni... :) 70 almalı en az... :)

Saat de 6.20 olmuş yaklaşık 1 saat kadar Unity kitabını okuyalım bakalım anlayarak sayfa 58'de kalmıştık... :)

Sayfa 74'e kadar geldik... :) Saat de 6.50'yi geçiyor... :)

Sertifikamızı da aldık şükürler olsun... :)


Arkadaşlar başkalarının fikirlerini elbette alın ancak bu hayatı siz yaşıyorsunuz... Sizin sevdiğiniz, hoşlandığınız şeyler ya da işler başkalarından farklı olabilir... O yüzden kimseden etkilenmeden son kararı siz verin... :) Yani tamamıyla özgür olun... Yoksa başkalarının dayattığı hayatı yaşayıp mutsuz olursunuz... :) Yani demem o ki hür oğlu/kızı hür olun... :)

Bugün oyunu tamamladık...


Arkadaşlar bugün kankamız Gürsu ile buluştuk... Oyun fikirlerinden bahsettik... :)

Arkadaşlar şimdi 24 ve 25 Mart gününki borçları kılalım Allah'ın izniyle bir gayretle, gece de 26 ve 27'yi kılalım... :) Öyleyse vira bismillah... :)

Şükürler olsun Mevla'ya 2 günlük borcu daha kıldık... Allah kabul etsin inşallah... :) 

Unity 3D ile Oyun Programlama kitabına sayfa 78'den itibaren devam etmeliyiz... :) İlk oyunumuzu ilerletmeli ve ekstra bölümler eklemeliyiz... :) Hele önce sayfa 207'ye kadar yavaş yavaş gelelim de... :)

Arkadaşlar ilacı 150'ye düşürünce baş ağrısı hiç kalmadı neredeyse... :) Şükür Mevla'ya sadece hafif hipomani olabilir belki... :) Böylesi çok daha iyi... :)

Sayfa 87'ye geldik ve biraz mola... :) Kodları incelemesi biraz yorucu... :)

Biraz oyunumuza son rötuşları yaptık ancak yukarıdaki oyuna yani oyun 3'e... :) Bir de 6. çeyreğin yarısı kadarını içtik yani 3. çeyreğin kalanı... :) Böylesi çok daha iyi... :) 25'er mg şeklinde alıyorum artık baş ağrısı vermesin diye... :) Bir zamanlar 200 200 200 günde 3 tane alırdık toplam 600 mg... Epey bir iyileşme olmuş Allah'ın yardımıyla... :) Şimdi 150' mg'a karar kıldık...

28 Mart 2024 Perşembe

Bu Aydınlık Gün Bizim İçin

 Merhaba dostlar,

 28 Mart günü, saat 4.30'a geliyor... Gece 2.45 gibi kabusla uyandık... Hemen bir banyomuzu yaptık... :) Akşam da 10.30 gibi yatmıştık.... :) 

Ne güzel Mevla'mız var be... Kendisine inananları cennetinde bekliyor Rab sonsuz nimetleriyle... :) Bugün biraz Divan okuyarak güne başlayalım... Mevlana'nın divanını... :) Sonra da Rab nasip ederse önce 24 ve 25 Mart borçlarını, sonra da 26,27  ve nihayet bugünkü 28'ine gelelim... 

Cenab-ı Mevla cümlemize yardım etsin... :)

Divan-ı Kebir VII-1'de ikinci turda sayfa 337'ye gelmişiz... Mest etmede mübarek Mevlana bizi... Onu öz babam gibi sevmedeyim... :)

Neşeli olmayı dayımızdan öğrenmişiz... Çapkınlıklar da yapsa, günah da işlese hep neşelidir... Allah affetsin dayımı ve sevdiklerimi... :) Ancak bizdeki neşe mestlik boyutunda... :)

Sabah ikinci uykuya yattık ve 13.30'dan önce de uyandık... :)  

Saat de 14.00'e geliyor... :)

Elime Notre Dame'ın Kamburu kitabı geçti... Tam 508 sayfa bendeki versiyon... Biraz kitap okuyalım... Kütüphanemdeki okunmayan kitaplardan dolayı bir okuma isteği gözüme çarptı çünkü... :)

Evet 21. sayfaya kadar geldik... :) Ağrı kesici aldık ancak henüz baş ağrımız geçmedi... :)

Arkadaşlar 100 defa Bismillahirrahmanirrahim yani besmele-i şerifi tespih ettik.. Her gün 100 defa söylemek gerekirmiş... Dert kalmazmış ve maddi manevi zenginlik ihsan olunurmuş... Baş ağrımı da büyük ölçüde yok etti.. :)

Hedefim 1000 yapmak bir günde...  Beynimde bazı yerlerde değişme oldu bariz... :)

Ağrılarım epey dindi arkadaşlar tam 1000 defaya tamamladık Allah'ın izniyle... :)

Arkadaşlar şu ilaçlar beynimiz uyuşturmaya devam ediyor... Baş ağrıları ve verim düşüklüğü, iş yapamamazlık da cabası... Bugün bir karar alıyorum ve kararımdan dönmeyeceğim... 200 mg'lık ilacımı 150 mg'a çekiyorum ve çatlasam da patlasam da 200'e çekmeyeceğim... İllallah dedik bu hastalıklardan 15 senedir... :)

Saat olarak da 8.00, 15.00 ve 22.00'te alınacak 50'şer mg... Başka da yok! Alarmı kurduk! :)

Bir 6 ay kadar da en azından böyle devam edelim... :) Sonra 10 saatte bire çıkartırız sonra da 12 saate bire yani 100 mg'a düşeriz inşallah... :) 100 mg'a düşmeye en az 1,5 - 2 sene var gibi sanki bu iyileşme hızıyla... :)


Bütün gün boyunca baş ağrısı çektim... Allah nazarlardan korusun... :)

27 Mart 2024 Çarşamba

Merhaba 27 Mart

 Herkese selamlar,

Akşam 10.00 gibi yatıp gece 02.45 gibi de kalkmış bulunmaktayız... Daha  sonra belki tekrar kestirebiliriz... Şimdi çay mı yoksa kahve mi içeceğimize karar verelim.. Önce bir sallama çay ile güne başlayalım... :) Bugün o oyun pazarlama kursunu %49'dan %100'e getirelim... :) Diferansiyel denklemler dersinin dördüncüsü ile bilim tarihi dersinin üçüncüsü ve dördüncüsünü seyredelim... Akşam bu derslerin yenilerine girelim saat 19.00 ve 22.00'de (5.lere...) :) Bir de EKPSS yaklaşıyor 2 saat kadar tarih çalışalım... Geri kalan zamanlar serbest, ister oyun kodlarız ister dinleniriz... :) Bir de ibadet yükünden de kaçmayalım yoksa birikmeye devam ediyor... Hasta da olsak gayret edelim 1 günlük dahi namaza dursak Mevla bize hoş nazar eder... :) Bu arada dün de tam 2 buçuk saat kadar matematik anlattık... :)

Kursu tamamladım arkadaşlar... :) Yarın sertifikayı ekleriz inşallah... Şimdi yapmamız gereken bilim tarihi çalışmak... :)


Bilim tarihinin 3. dersini de izledik ve saat 7.45'e geliyor... :) Şimdi ne yapalım? Bir 15 dakika dinlenelim ve karar verelim ne yapacağımıza...

Unity 3D ile Oyun Programlama kitabımızda en son okumamızda sayfa 58'e gelmiştik... Normalde kodlamalarda bu kitapta sayfa 207'ye gelmiştik... Bugün hedeflerimiz arasında bu kitabı da kolaylamak olsun, anlayarak ve öğrenerek, ezberin karşıtı olarak... Neyi neden yapıyoruz daha iyi kavramak için okumalıyız... :)

Bir de Unity 3D Kendi Oyununu Kendin Yap kitabında da sayfa 84'te kalmışız ancak biz bu kitapta sayfa 69'a tekrar dönüp oradan başlayalım okumaya çünkü Unity 3D Temel Bilgiler oradan başlıyor... Bugün bu iki kitabı da okuyalım... :)

Şu enerjik biraz eski şarkı neşemizi yerine getirecektir... :) Yaşı biraz büyük olanlar hatırlayacaktır... :)


Canımız şimdilik kitap okumak ya da ders çalışmak istemiyor, en iyisi oyun kodlayalım... :) Saat 8.20'ye geliyor... 8.45'de başlayalım... Geceden beri epey yorulmuşuz... :) Biraz da dinlenmek gerekir... :)


20 ve 21 Mart gününki namaz borçlarını ödedik.. Mevla kabul etsin... Tarih 27 Mart olmuş... Akşam da 22 ve 23 Mart'ı ödeyelim, yatsıda da 24 ve 25 Mart'ı ve gece de 26 ve 27 Mart borçlarını bitirip tamamlayalım inşallah... :)

Arkadaşlar 4. bilim tarihi dersini de henüz izlemediğimizden 5. derse girmek istemedi canımız.... :) Bugün 3. dersi sabah izlemiştik... :) Bir de sabah oyun pazarlama kursunu bitirmiştik, sadece sertifikayı alması kaldı... :)

Mevla'ya şükürler olsun ki 22 Mart ve 23 Mart'ı da ödedik borçları... :)

Bir de bugün 101 dakika kadar yaptığımız oyunun hızlı versiyonunun videolarını izledik kursta aynı oyun hem yavaş hem hızlı versiyonu vardı ve biz normal versiyonda yani yavaşta Game Over bölümüne gelmiştik önceden, bugün de yaptığımız işlerin benzerlerini tekrar izledik ki bilgiler pekişsin Godot Oyun Motoru ile yapılan oyunda... :)

Arkadaşlar gündüz 3 saat kadar kestirmiştik az uyuduğumuzdan dolayı... Şimdi matematik çalışmalıyız, 4. dersine... Yalnız ilacı çeyreğin yarısı bile alsak beynimizi uyuşturuyor... :) Demek ki artık epey yavaş yavaş iyileşme var gibi... :)


Matematik çalışmaktan vazgeçtik... Çünkü başımız yorulmuş... :) En iyisi biraz akışına bırakmak... :)

26 Mart 2024 Salı

26 Mart Günü Hoşgelmiş

 Arkadaşlar selamlar,

En son gece 10.30 gibi yatıp, 03.15 olmadan da kalktık... Dün öğrencim geldi ve iki buçuk saat kadar yaklaşık matematik çalıştık... 8. sınıf cebirsel ifadeleri çarpanlara ayırma konusu... :) Saat de 3.30'a gelirken ne yapmamız gerektiğine karar verelim... İlaçlarımızı aldık gece gece ve başımız sersem oluyor... Hemen derslerimize çalışmaya başlamadan önce güzel bir çay yapalım... :) Bugün öncelikle okul derslerimizi kolaylayalım çünkü 20 Nisan'da vizeler gelecek 1 hafta kadar yaklaşık... 28'inde de EKPSS var... Bugün bir daha uyusak da uyumasak da saat 10.00'a kadar okul dersleri... 10.00-11.00 kahvaltı.. 11.00 - 14.00 EKPSS zamanı... 14.00 -17.00 oyun yapımı (opsiyonel...) 18.00-21.00 öğrenciyle yaklaşık iki buçuk saat kadar ders.. (matematik)

Arkadaşlar 4. haftadaki Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersini de tamamladık.. Gereksinim Analizi ve Varlık Bağıntı Diyagramı konusunu bitirdik... :) 5. hafta  en son gece işlenmiş... :) Şimdi arkadaşlar sıra Yesevilik Bilgisi dersinin dördüncüsünde... :) Saat de 05.10 olmuş... :)

Evet bu dersi de izledik ve beşinci ders de son gece işlenmiş olmalı ancak daha sisteme yüklenmemiştir... :) Saat de 06.05 olmuş..

20 Mart Çarşamba günkü öğle namazından bu yana tüm namazları kılmalıyız... Beynimizde sıkıntılar olduğundan pek namazlara meyledemesek de böyle topluca yapıyoruz... Bugün abdest alalım ve ibadet yükünü omuzlayalım... :) 26 Mart Salı gününe kadarki borçları ödemeliyiz... :)

Gene baş ağrılarımız ya da sıkıntılarımız olduğundan olmuyor... Ne zaman geçer o zaman... Gönülde huzur olmadıkça namazın da tesiri pek olmaz demişler... :)

Saat de 6.30'a geliyor ve canımız ders çalışmak istemiyor daha fazla, o bakımdan oyun yapımına başlayabiliriz programda değişikliğe gidip... :) Biraz dinlenmece ve ardından işe koyulalım... :)

Ya da vazgeçtik, önce diferansiyel denklemler dersinin de dördüncüsü izleyelim... Çünkü bazı derslerde daha ikinci haftalardayız... :) Birikmeden kolaylamak gerek...

Diferansiyel denklemler dersinin ilk 13 dakikasını izledik de işler gitgide zorlaşıyor ve hocamız biraz karışık anlatıyor... Bu ders için ek kaynak lazım.. Gene Boğaziçili hocadan dinleyelim biz diferansiyel denklemler dersini ve bir hoca daha olmalıydı... :) Eskişehir Teknik Üniversitesi hocasından da dinleyebiliriz gibi... :)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHZ5HbqJSY7YF1NqbTwACPOQ_vXnMqz9X

Üstteki linkteki ilk 2 dersi de izledik ve konu iyice anlaşıldı şimdilik... :) Saat de 8.15'i geçiyor... :)


Saat de 8.42 olmuş, yavaştan uyku bastırıyor... 2 saat kadar uyumak en iyisi saati 11.00'e kuralım en iyisi ve biraz dinlenelim... :) Arkadaşlar saat 9.30'a yaklaşıyor ve uyuyamadan kalkıyoruz... :)

Arkadaşlar saat 16.10 olmuş ve bugün çok önemli bir kursa katıldık oyun pazarlama ile ilgili... Çok önemli bilgiler öğreniyoruz... Kurs tamamen ücretsiz ve BTK Akademi'de... %49'unu bir solukta bitirdik... Bu akşam öğrencim ile dersim bulunmakta... Ardından hedefim bu kursu bitirebilmek... Bugün okulda dersin olmadığı gün ayrıca... Oyunları yapıyoruz ancak bunlardan nasıl para kazanabiliriz diye merak edenler oyun pazarlamayı bilmeli... :) Ayrıca oyun yapım işinde henüz yeni sayılmama rağmen bu iş bende bir tutkuya dönüşüyor yalnız gene de bu diğer işlerle ilgilenmeyeceğiz anlamına gelmez... Siber güvenlik de okunacak, bilgisayar mühendisliği ve olursa fizik de bitirilecek aşçılık ile beraber... İbadetlerde de Mevla'ya şükredilecek... Bu son yazdığımız da çok önemli elbette... :) Denge ile inşallah... :) Allah ömür verdiği müddetçe.. :)

24 Mart 2024 Pazar

Merhaba 24 Mart

 Herkese merhaba, 

24 Mart günü 4.20'yi az geçe uyandık... Hemen kahvemizi yapalım... :) Bugün saat 15.00'te aşçılık sınavımız var 4 dersten... Onlara çalışmaya başlamalıyız . Saat de 4.45 olmuş... :) 

Saat 5.15'e geliyor ve hiç çalışasımız yok çünkü ilaçlar baş ağrısı yapıyor... :)



Saat 6.50'ye yaklaşıyor hala baş ağrımız dinmedi, en iyisi bir ağrı kesici almak mecburen... :) Aslında bu ağrı uykuyu tam alamamaktan kaynaklı olabilir muhtemelen... :)

20 Mart öğleninden bu yana ibadetlere devam etmeliyiz fazla birikmeden... Ağrı kesicimizi aldık önce baş ağrımızın geçmesini bekleyelim... Sonra aşçılık derslerini okumaya başlayalım... 

Biraz da enerjimizi ve neşemizi yerine getirecek The Black Waltz'ı Kalmah'tan dinleyelim... :)


Saat 8.20 oldu ve hala oyalanıyoruz, hafta sonunun keyfini çıkarıyoruz... :) Nerden girdiysek şu aşçılık okuluna, yemek yapmaktan da hiç anlamayız halbuki... :) Canımız hiç çalışmak istemiyor şu aşçılığa... :) Çünkü uykuyu tam alamadık ve başımızda sıkıntı var... Güzel bir şarkı açalım da neşelenelim... :)


Arkadaşlar bu sabah uyuduk ve 12'yi geçiyordu tekrar uyandık ve birazcık aşçılığa çalışıp sınavlara gittik 14.00'te evden çıkıp, 15.00'teki sınavlar için... Sınavlar eh işte derecesindeydi.. Epey attıklarımız da vardı çünkü... :) Dünkü daha iyi gibiydi çünkü... 

Şimdi yapmamız gereken sınav haftasına kadar (vizeler - bilgisayar mühendisliği) EKPSS'ye adam akıllı hazırlanmak.. Daha 7 gün Mart ayından 20 gün de Nisan ayından var sınav haftasına kadar sonra 28'inde de sınav var EKPSS... :)

Bu akşam inşallah çaylarımız eşliğinde başlıyoruz adam akıllı çalışmaya... Gönlümüz hala oyun yapmak istese de oyun kaçmıyor... Gönlünü dinle ama her istediğini verme demişler... :) Önce şu sınavı garantiye almak var... :) İbadetler de yakalanacak inşallah bu gece... :)

Anadolu (Türkiye) Selçuklu Devleti'ne kadar geldik çalışmalarda... :) Balkonda montla oturup dinleniyoruz çay eşliğinde... :) 

Şimdi de Anadolu Selçuklu Devleti Kültür ve Medeniyetine geldik ve durduk. İçeri girdik balkondan... :)

Saat 22.45' gelirken buraya yazıyorum... İbadetler yarına kalacak gibi çünkü epey uykumuz geldi... Yarın akşam öğrencim gelecek ve ders yapacağız nasipse... :)

23 Mart 2024 Cumartesi

Güzel Bir 23 Mart Günü

 Arkadaşlar selamlar,

Bugün aşçılık sınavına gittik.. Ünitelerden sadece bire ve ikincinin de yarısına çalışmamıza rağmen gayet iyi geçti.. Yani son iki buçuk üniteyi okumadan girdik... :) Yarın da diğer dört dersten imtihan var... :) Onlara da sıkı hazırlanmalıyız... :) Ancak pek içimizden hazırlanmak gelmiyor, daha çok başımız dönüyor... :) EKPSS'ye de şunun şurasında sadece 35 gün kadar kaldı... :) Ona ağırlık vermemiz gerekmekte... :)



22 Mart 2024 Cuma

Bahar Geldi Havalar Soğuk

Merhaba dostlar,

Saat 12.30'u geçiyordu ki kalktık bugün... :) Biraz uykuyu fazla kaçırmışız bu sefer... :) İlaçlarımızı içtik... Saat koymadan çalışalım, yoksa öyle üzerimizde baskı oluşuyor... Bugün de aşçılık çalışmalıyız, yarın imtihan var. Yarınki imtihan tek dersten, Pazar günkü ise dört dersten... :) İlaçlarımızı geç aldığımızdan topluca kafamız biraz sersem bugün... :) Olsun, moral bozmaya gerek yok... İyi oldukça buraya eklemeler yaparız inşallah... Şimdilik bu kadar... :)


Merhaba, bugün gene halkın arasına karıştık ve saçlarımız kirliydi... Halkın gene ezik yakıştırmalarını işittik... O kelimeyi kullananların alayı büzüklermiş ki o kelimeyi bir insana yakıştırıyorlar... :) Şimdi dağılabilirler... :)


Şu şarkıyı çok seviyorum... :)



21 Mart 2024 Perşembe

Bugün Çarşıya Gittik ve Sabahtan Ders Çalıştık & Son Resimlerimiz

Arkadaşlar herkese selamlar,

Bu sabah 7.00 olmadan uyandık.... Şükürler olsun ki uykularımız biraz düzene giriyor gibi... Nazar değmesin.. :)

Başlıkta da yazdığımız gibi biraz da derslerimize çalışmalıyız... Hafta sonu aşçılık sınavlarımız bulunmakta... Eğer diplomayı almak istiyorsak bugün 4 saat en az aşçılığa zaman ayırmalıyız... 2 saat bilgisayar mühendisliğine ve son olarak da 2 saat de EKPSS'ye hazırlanmalıyız... :) Öğrencilik böyle olur... :) Yani birazcık oyun yapımına ara vermemiz şart... :) İnsanlar diyor ki şu EKPSS'yi kazanabilir ve atanırsak işimiz çok rahat olacakmış... İnşallah diyelim ve aşağıdaki hoş müziği dinleyelim... :)


Arkadaşlar yaklaşık 40 dakika kadar aşçılık derslerinden çalıştık... :) Şimdi 20 dakika dinlenmece... :) Dersin ismi Turizmde Girişimcilik ve İnovasyon... Yaklaşık 30 dakikaya yakın daha okuduk... :) Eder yaklaşık 70 dakika... :) Şimdi yapmamız gereken 240- 70 = 170 dakika kadar daha aşçılık çalışmak... Hiç derslere girmeyen ve aşçılık derslerine çalışmayan biri için gayet güzel... :) 2. üniteye geldik toplam 4 ünite bir ders ve toplam 5 ders var.... Yani henüz sınavın 1/20'sine çalıştık... :) Allah'tan sınavların çoğu Pazar ve ben Cumartesi günkü sınavdan başladım çalışmaya... :) Bu aşçılık okulunu hobi olarak okuyorum... :) Belki biraz yemek yapmayı öğrenirim ve yaşlılığımda aç kalmam diye girmiştim... :)

Arada buraya yazıyorum ve dinleniyorum, yazmak benim için bir rahatlama yöntemi... Herkese de tavsiye ederim... :) 9.30'dan 10.00'a kadar dinlenmece... :) Okurken insan yoruluyor, biraz da rahatsızlıktan kaynaklı çabuk yorulmak... :)

Arkadaşlar 15 dakika önce başladık çalışmaya ve 45 dakika kadar çalıştık... Saat de 10.30 oldu... :) Yani 170 - 45 = 125 dakika kadar daha aşçılık çalışmalıyız.. :)

Arkadaşlar çok ders çalışmak biraz sıkıcı olabiliyor... Bu hedefler şöyle dursun, belki biraz oyunumuza bakabiliriz... :)

En iyisi biraz EKPSS dinlemek 2 saat kadar bari o iş aradan çıksın... :)

Yaklaşık 40 dakika kadar Tarih dinledik... :) 

Tarih dinleme işini yaklaşık 60 dakikaya tamamladık... :)


Bugünlük şimdilik bu kadar çalışma yeter, biraz da dışarı çıkalım.. :) Epeydir çıkmadık... :)

Evet dostlar çarşıya gittik, bir şeyler yedik, kitapları aldık ve çay içtik geldik... :)

Şunlar da son fotoğraflarımız:


Arkadaşlar bu rahatsızlık bizi hedeflerimizden uzak tutuyor.  8 saat hedef koyuyoruz sadece 3 saat çalışıyoruz... Geçen gün epey çalıştık ancak her zaman bir olmuyor...


Amacımız hiçbir zaman çok ermek olmadı... Neysek oyuz, hastaysak hasta, öğrenciysek öğrenci, mutluysak mutlu... :) 

İbadetleri akas tukas topluca yaparız, 
Edebi zayıf olan insanlardan kaçarız..
Miskinlikle aheste bir şekilde yaşarız...
Vakti zamanı geldi mi bu diyardan göçeriz... :)

11 Ekim 2023'e kadar okuduk bloğumuzu en geçmişten itibaren... :) Fena yazmamışız, içimizi dökmüşüz... :) Daha fazla okuyamadık, yorulduk... :)

20 Mart 2024 Çarşamba

20 Mart'a Merhaba & Oyunu Geliştirmeye Devam

 Merhaba arkadaşlar,

Gece 22.00 gibi yatıp 3.00'ü biraz geçe kalktık... :) Bu aydınlık gün bizim için... :) Oyunumuza devam edelim gene... Üretime geçelim... :) 

Arkadaşlar oyunumuzun son hali şöyle, artık lazerlerin yerleri değişiyor. Biraz arızalar çıktı o bakımdan fazla yol alamadık... :)


Arkadaşlar Rab'be şükürler olsun ki çok mutluyuz para kazandığımız bir işimiz olmamasına ve biraz da rahatsız olmamıza rağmen... :)

En son ibadetlerde 18 Mart'ta kalmışız.. O akşamdan itibaren bu yana gelmeliyiz... Öyleyse önce biraz dinlenmece, ardından vira bismillah deyip ibadete koşmaca.... :) Saat de 4.45'e geliyor ve aynı köpek gene uluyor... :)

Arkadaşlar ağrı kesici aldık başımızın ağrısının dinmesini bekliyoruz... :) Uykuyu az ya da fazla alınca da böyle olabiliyor... :)



Allah'a şükürler olsun ibadetleri yapınca daha mutlu olduk... Bir de hüzünlenince ekstra lustral aldık tek seferlik... Doktor bu ilacı hem takıntılar hem de neşeli olmam için vermişti sanırım... :) Yalnız baş ağrısı ve baş dönmesi yaptı... :)


Arkadaşlar saat 11 gibi yattık az uyuduğumuzdan 14.00 olmadan da kalktık... :)

Arkadaşlar oyunumuzda biraz daha ilerledik.. İşte son hali... :)



Menü de ekledik... :) Sıra geldi oyunu sonlandırmaya...(Game Over)


Arkadaşlar eski öğrencim aradı ve sınava 2 ay kala beni çalıştırır mısın dediler... Biz de son 2 ay haftada 5 saat kadar yardım edeceğiz... :) Hiç olmazsa birine faydam dokunacak ve harçlığım çıkacak... :) Rab'be şükürler olsun... :)

19 Mart 2024 Salı

19 Mart Gününe Merhaba & 3. Oyunumuzda Biraz İlerliyoruz

 Arkadaşlar selamlar,

Dün gece 20 olmadan yattık ve bu sabah 05.00 olmadan kalktık... En son akşam ve yatsı ibadetlerimiz kaldı... İbadetleri tam vaktinde yapamıyoruz çoğu zaman çünkü ya uykulu ya da kafamız sıkıntılı olabiliyor... Sokakta bir köpek hababam uluyor... Deprem mi olacak acaba? Onu mu haber vermeye çalışıyor bilmiyoruz... Allah korusun diyelim... :)

Bugün de tarih çalışmalıyız ancak sabahın bu vaktinde hiç içimizden gelmiyor... Görevlerin baskısını bir kenara bırakalım ve içimizden gelen sesi dinleyelim... Evet, içimizdeki ses oyunların ile ilgilen diyor... Onları geliştirmeye devam et ve babanın da adına olsa şahıs işletmesi kur diyor en basitinden... :) Çünkü bu işe tutkuyla bağlıyız... Başka işler biraz zorlama gidiyor, maddi kazanç elde etmek için bazı angaryalara katlanılmalı mantığıyla...

Eğer kafamız rahatsa yani sıkıntılı değilse, bu oyunları yapma işi bize büyük mutluluk veriyor... :) Yalnız EKPSS sınavına da yaklaşık 40 gün kalmış... :) Önemli bir fırsat, her başladığımız işte sıkıntılar var diye yarım bırakırsak pek yol alamayacağımız muhakkak...

Dolayısıyla şimdi biraz müzik ile rahatlayalım ve saat 10.30'a kadar 5 saatten fazla var serbest olalım ve oyunumuzla ilgilenelim... Oyun güzelleştikçe rahatlayacağız... Orhan Veli'nin dediği gibi içimizde bir iş yapmanın saadeti olacak... :)


Sabah sabah bir buçuk saati aşkınca oyunumuza çalıştık... Az sonra bir duş alalım.. :) Ardından da ibadet faslına geçelim... :) Saati 7.45'i geçiyor henüz... :)

Saat 8.30'u geçiyor arkadaşlar... Bir çay yaptık... İbadet faslına hemen geçemedik çünkü kafamızda sıkıntı var... :) Rahat olmadan olmuyor ibadet huzurunu bulamazsın... :)


Arkadaşlar oyunumuzda lazerler henüz aynı yerden doğuyor. (spawn) Bir de henüz collider eklemedik... Bir de uçak yükselirken burnu hafif yukarı kalkıyor... Lazerler de transparan oluyor... Henüz bu sabah bunları yaptık... İşte videosu:


 Evet arkadaşlar biraz oyalandık... Saat de 12.05'i geçiyor... 12.20'de tekrar oyun yapmaya devam kaldığımız yerden... Ben bu işi çok seviyorum ve böyle serbest çalışmayı... :) Matematik anlatmayı severdim bu işi daha da sevdim... :) Yalnız hoşuma gitmeyen işler de olmadı değil... :) Bu işe tutkuyla bağlandım doğrusu... :) Çok hoşuma gidiyor... Yalnız siber güvenlik de okumalıyız bir de Boğaziçi Fiziği tamamlamalıyız... Bir de şimdiki okulları... Gerisi serbest... :)

Ufak bir engelimiz var belki ancak Allah'a şükürler olsun... :) Bizi mutlu kılan Rab'be hamd olsun... :)

18 Mart 2024 Pazartesi

18 Mart'a Merhaba

 Dostlar selamlar,

Uykularımızı düzensiz gidiyordu ve dün yattıktan sonra bu sabah 6.40'ta kalktık... Bu sefer epey uyuduk ve uykumuzu aldık... :) Saat şimdi 7.10 ve bugün yapmamız gerekenler(daha doğrusu tüm hafta içi programı);

*2 saat sabah 2 saat akşam olmak üzere EKPSS çalışmak

*2 saat okul derslerine çalışmak

Hemen işleri halledelim de oyun yapmaya zaman kalsın... :)

Öyleyse vira bismillah... :) 7.20'de başlayacağız, 8.20'de 10 dakika mola ve 9.30'da bitireceğiz...(Sonraki edit:10.20'de bitirebildik...) EKPSS Tarih dinleyeceğiz... :)

Evet arkadaşlar ilk 1 saatlik çalışmayı tamamladık... Büyük Selçuklu Devleti'ne kadar geldik... :) Şimdi 15 dakika mola verelim... Çünkü epey dinledik üstelik 1.5 hızla... :) Bu kadar kısa mola bizi kesmez saat 8.40'ta başlayacaktık normalde ancak 9.00'da başlayalım çünkü epey dikkatli dinlemekten zihnimiz yorulmuş... :) 10'da da bitiririz gene 1.5 hızla... :) Saat şu anda 8.30'a geliyor... :)

Dostlarım henüz canımız hiç tarih dinlemek istemiyor... O bakımından burada duralım ve bir saat de test çözelim... :)

Evet dostlarım 2 test daha çözdük birinci test 10D 4Y, ikinci test 6D 8Y... Konuların yazılı olduğu kitaptan da çalıştık daha sonra.. :) Zor sorular var tarihte... Çok soru çözmeli ve yanlışları akılda tutmalı... :) Şimdilik sabahki 2 saat işi tamam... :) Sırada 2 saat okul dersleri var... :) Ancak o işi öğleden sonraya bırakalım ve biraz dinlenip oyunumuza devam edelim... :) 10.20 saat şu anda... :)

İçimizden kitap okumak geliyor arkadaşlar... Kütüphanemizin alayını hatmetmek istiyoruz... Adeta kitaplara ve öğrenmeye karşı içimizde öküz açlığı var... :)

Dostlarım, kütüphanemdeki Kuyucaklı Yusuf romanını seçtim ve 56'dan 74'e kadar okudum... Okumak ne güzel, öğrenmek ne güzel, sabretmek ne güzel... Rabbini sevmek ne güzel... :) Saat de 11.35'i geçiyor... :)

Kayıp Tanrılar Ülkesi romanında da 203'ten 221'e geldik... Saat de 12.15'i geçiyor... :)

Dostlarım saat 12.35'e gelmiş ve bir ıhlamur yaptık kendimize... :) 25 dakika kadar oyalanalım yani dinlenelim de 1.00 'de okul derslerine çalışmaya başlayalım... :) Biraz diferansiyel denklemler çalışalım... Önce hocanın slaytlarını okuyalım... :) Ardından da hocanın dersini dinleyelim... :) Okul hafife almaya gelmez... Son dönem ortalamamız düşmüştü çünkü... :)

Arkadaşlar 1. haftanın dersini tekrarladık ve 1. haftanın hocanın paylaştığı notları okuduk yaklaşık 50 dakikada... Şimdi biraz dinlenelim... :)

Arkadaşlar hocanın paylaştığı 2. hafta notlarını biraz inceledim de epey sertti... Bu ders bizi zorlayacak... Belki de kalacağız.. Kalmamak için çok sıkı hazırlanmalı bu derse... :) İyi altyapı ve ders kitabı okuması gerekebilir bu ders için... :) Yalnız bende bu dersin kitabı yok... :) Bir de okulun kendi içeriği var oraya göz atalım ve ikinci dersi izleyelim.. Saat de 14.40'a geliyor... :)

İkinci dersi de izledik ve bize kolay geldi.. :) Yalnız 3. dersin yaklaşık 1/3'ünü izledik ve durduk çünkü işler karışmaya başladı... :) İçerik okumalıyız bu ders için, epey iyi gibi içerikler... Yalnız hocanın paylaştığı notlarda da zaman zaman zorluklar bulunmakta.. :) Saat de 16.15'i geçiyor... :) 

Evet arkadaşlar 2 saat dedik okul çalışması yaklaşık 3 saat oldu... Fazlasıyla görevimizi yaptık... :) Daha akşama 2 saat daha tarih çalışmamız olmalı... :)

İkindi ezanı okunuyor... Dünkü namazlar ile bugünküleri kılmalı az sonra... Ayrıca aşağıdaki linkten de diferansiyel denklemler çalışmalı... Hoca güzel anlatıyor... 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLcNWqzWzYG2vjpRziWc7cs8S6TRtLVbJ7

Saat 16.45'e yaklaşıyor... Bir 15 dakika dinlenelim ardından ibadetleri yapalım vira bismillah deyip... :)

Şükürler olsun... :) Şimdi sırada biraz üstteki linke bakmak var... Sonra da oyun yapımına geçelim... Gece de 2 saat tarih çalışmalıyız... :)

Arkadaşlar 3. diferansiyel denklemler okul dersini de izledik ve bu sefer epey iyi anladık... Sadece biraz integral ve logaritma tekrarı yapmalıyız bu derste rahat etmek için...

Derslere girme adetimiz pek olmadığından böyle arkadan yetişiyoruz... :) Yani bugün belki de 4 - 4 buçuk saat kadar diferansiyel denklem çalışmışızdır... :) Şimdi saat 19.00'a geldi... :)

Bugün 6 buçuk belki de 7 saate yakın çalıştık... Değil tarih çalışmak ya da oyun yapmak, uyanık kalmaya mecalimiz kalmadı nerdeyse... Babam da bugünlük yeter dedi... Açığı hafta sonu kapatalım... Zaten bu hafta sonu da 1 saatlik deneme yapmıştık... :) Saat 20 ve 22'de dersler olmalı ancak kalsın onlar da... :) 

Yavaştan uyku vakti geliyor gibi... :)

17 Mart 2024 Pazar

17 Mart Günü Hoş Gelmiş

 Merhaba arkadaşlar,

Akşam 19 gibi yatıp gece 00.30 gibi kalkmışızdır... Şimdi hemen kahvemizi yapalım ve biraz dinlenelim ardından da belki tekrar oyuna başlarız... :)

İbadet borçları duruyor daha onlara gayret etmek gerek... :) Çok birikince fazlalaşıyor çünkü... :)

Bu kadar miskin olmamak lazım... :)


Evet arkadaşlar 14 Şubat akşamından bu yana ibadet borçlarını ödeme vakti... Öyleyse vira bismillah... :)

Şükürler olsun... :)

Çok neşeliyiz dostlar... :) Mevla'ya çok şükür... :)  Ne yapalım acaba bu gece..?

Bakacağız... :) 2 güne uçak oyunumuzu tamamlayalım inşallah... :)
 
Daha pek bir şey yapmadık ama gene de paylaşalım... :)


Şu da ilk oyundan... :)


Arkadaşlar bu sefer Allah'ın izniyle inşallah aşçılık sınavlarına gireceğiz... :) Daha çok çok az çalışmamıza rağmen aşçılığa hafta içi (perşembe ve cuma olabilir) 2 gün ve cumartesi günü çalışıp sadece bu 5 dersin sınavlarına gireceğiz bakalım nasipse... :)


Yazın da üçüncü dönem girmediğimiz dersleri verip aşçılık diplomasını alalım inşallah... Aslında aşçılığın A'sından pek anlamayız ama olsun... Sadece dolma, köfte, lahmacun ve Cassoulet (Fransız mutfağından) yaptık şimdiye kadar... :)))) Öğrenmek bedava çoğu zaman... :) 

Biraz kitap okuyalım dostlarım bu gece... Allah boş duranı sevmez demişler... :) Sever belki ama iş yaparsak daha da çok sever herhalde... :) Unity ile alakalı kitapta, 45. sayfaya kadar okuduk tekrar, oradan devam edelim... Kodların anlamlarını tam kavrayarak... :) Normalde 5. bölüm olan 207'ye geldik... :)

58. sayfaya kadar geldik ve bir şeyler yedik... :)

Şimdi sabah ezanı okunuyor... Saat 5.40... :) Uykumuz da geliyor... :)

Saat 7.00'ye yaklaşıyor... Uyumuz da var biraz ancak uykuya dalamıyoruz, oyun kodlayasımız yok hiç... Ders çalışasımız da yok... En iyisi şu rafta gözüme çarpan, Sultan Veled'in Aşkname kitabına göz atalım... :) Biraz da tasavvuf vakti olsun... :) İçimizi ısıtır, hava soğuk... :) Bir de arkaya fon müziği...


Arkadaşlar, 50 sayfa kadar Aşkname'yi en başından okuduk... :) Bu kitap şerh kitabıymış... :) Bugün 1 deneme çözelim EKPSS için... :) Ve bugünkü deneme ve önceki iki denemenin çözümlerine de bakalım... :) Yalnız biraz uykumuz var... :)

Denemeyi çözdük ve puanımız 82.6 civarı geldi... :) Bundan sonra konulara ağırlık vermeliyim... 2 dilbilgisi sorusu, 1 matematik sorusu kaçmış... 27D 3Y genel yetenek, 15D 14Y 1B genel kültür gelmiş... :) Bol bol tarih, coğrafya, vatandaşlık ve dilbilgisi çalışmalıyım son zamanlarda... :)

16 Mart 2024 Cumartesi

16 Mart Gününe Merhaba & Hafta İçi Çalışma Programı & İlk Oyunumdaki Arızayı Çözdüm

 Arkadaşlar merhaba herkese,

Dün sabah vakitlerinde uyuduk ve bugün 00.50 civarı uyanmışızdır... :) Evet uykularımız çok düzensiz... :)

İlacımızı aldık ancak bu sefer yarım doz yani çeyrek doz değil... :)

Namazlar da sanırım en son akşam namazını kılacaktık dünden önceki günkü... Oradan itibaren borçlar birikmiş... :)




Arkadaşlar EKPSS 'ye az zaman kaldı... Henüz 4 deneme çözdük ve azıcık çalışabildik şimdiye kadar... Konuları yetiştirebilmek ve sınavı kazanabilmek için bir program yaptık babamla... :
!Hayatımızı idame ettirebilmek için bu sınav önemli...(EKPSS);
* Günde 4 saat EKPSS çalışılacak, sınav gününe kadar... (2 sabah, 2 akşam olmak üzere)
* Günde 2 saat okul derslerine çalışılacak...
!Hafta sonu serbest... Oyun yapımı, kurslar ya da zamanda yolculuk gibi konularla ilgilenebiliriz... :)

Evet arkadaşlar şu an hafta sonu olduğundan serbest olarak başlıyoruz... :) İçimizden ne gelirse onu yapalım... :) 

Yani arkadaşlar sınava kadar 30 iş günü var... Toplam 30*4= 120 saat eder... Yani 120 saatlik bir çalışma ile bu işi bitiriyoruz inşallah EKPSS için... :)

Bu hafta sonu en son yaptığımız 2 denemenin cevaplarını okuyalım sadece bu yeter... 60, 60 120 soru eder sadece... :) Henüz 4 deneme yaptık geriye 16 denememiz daha var... Hepsini yetiştireceğiz inşallah... :)

Evet arkadaşlar bunların bir kısmını yazmadan banyomuzu da yaptık... Neşeliyiz... :) Sabah ezanını bekliyoruz namazları kılmak için... Yalnız orucu bıraktık ilaç gerektiğinden... Sadece ilk 2 gün tuttuk.. :)

Uçak oyunumuzda epey ilerledik... Uçağımız boşluk(space) tuşuna basınca havada kalıyor... Pervanesi dönüyor, yani küçük bir animasyonu var ve yere düşünce uçak duruyor... Ayrıca ekranın üstüne de çıkmıyor yani yukarıda bir bariyer var... Çok güzel gidiyor... :) Oyunu bugün bitirebilirsem buraya bir videosunu atarım... :) Biraz sabredin... :) Yalnız bu oyunun 2. oyundan biraz daha fazla işi var... :)

2. oyunun menüsü eksik... 1. oyunumuzda da en son bir arıza çıkmıştı.. Aslında en çok emek verdiğimiz oyunumuz ilk oyunumuz... Onunla da ayrıca ilgileneceğiz inşallah... :) Bu 3. oyun ise süper eğlenceli... Flappy bird'e biraz benziyor yani o mantıkla oynanan bir oyun... :) Yalnız grafikler daha güzel... :)

Saat 8.20'ye geliyor ve daha ibadetler duruyor... Uykumuz da geliyor ancak daha da uyku yok... En iyisi ilk oyunu yaparken kullandığımız kaynağı en başından itibaren inceleyelim... Belki bir hata göze çarpacak... :) Yavaş yavaş okuyalım acele etmeden, çünkü şu anda oyun yapamayacak kadar yorulduk... :) Kitaptan ilk 4 bölümü okumuştuk, bugün ilk ikisini okusak yeterli.. Sonra tekrar 3. oyunumuza döneriz... :)

Evet arkadaşlar ilk oyunumuzdaki arızaları ve kodları da epey doğrulttuk. Şuradan bakabilirsiniz:

15 Mart 2024 Cuma

3. Oyun Projeme Başladım (Anksiyete-depresyon-insomnia ilaca pek gerek olmayan çözüm varmış)

 Arkadaşlar merhabalar...

15 Mart'a girmiş bulunuyoruz... Saat de 00.10'u geçiyor biraz.. :) Çayımızı yaptık... :) İlacımızı aldık.. Uykumuz bir daha gelmezse biraz açılalım... :)

Bir müddet ders çalışmayalım çünkü beynimiz 22 buçuk saat uyanık kaldıktan sonra sadece 4 saat kadar uyudu ve tekrar uyandı... Dolayısıyla biraz rahatlayalım müzik ile... :)

Arkadaşlar Godot oyun motorunu keşfetmeye devam ediyoruz... :) Güzel bir arka plan oluşturduk ve sahneye ekledik.. :) Yalnız uykumuzu az aldığımızdan biraz uykumuz geliyor... :) Belki yatarız... :)

24. videoya kadar geldik... :)

Arkadaşlar galiba bende insomnia var... Geceleri pek uyuyamıyorum... :) Süt içtim belki uykusuzluğa iyi gelir diye... :) Saat de 4.10'a geliyor... :) Uykum varken dahi uyuyamıyorum... Ancak uykusuzluktan devrilecek gibi olunca uyuyabiliyorum... :) Uykumu tam alamayınca da verimli çalışamıyorum... :)

Arkadaşlar aşağıdaki adresteki cihaz anksiyete, depresyon ve insomniaya çözüm sunuyormuş... Üstelik ilaçlarınızın dozu da azalıyor ya da ilaca gerek kalmıyormuş... :)

Çok güzel yorumlar var... Biz de bu aletten alalım nasipse... :)

https://www.neurosante.eu/

Sabah saat 7'ye yaklaşıyor ancak biz gene uyuyamadık... Sadece akşam 4 saat kadar uyumuştuk...  Neyse ona da şükür... :)  Öncesinde de 22 buçuk saat kadar uyanıktık... Baş ağrımız geçsin de çalışmaya başlayalım... :) Çalışamıyoruz çünkü uykumuz var ancak uykuya dalamıyoruz... :)

14 Mart 2024 Perşembe

Hoş Geldin 14 Mart

 Merhaba arkadaşlar,

14 Mart gününe girdik... Bugün web programlama çalışmaya başlamalıyız... Algoritmaların ve diğer derslerin içerik okumaları sonraya kalsın... Ardından bilgisayar organizasyonu ve mimarisi, ardından da felsefe çalışmalıyız... Yarın sisteme yeni dersler yüklenince de bilim tarihi ve diferansiyel denklemlerin 3. haftalarını çalışmalıyız... :)

Kahvemizi de yaptık nescafe... :) Keyfimiz yerinde çok şükür... :)

Biraz da praktikadan yapay zeka robotu ile ingilizce pratiği yapmalıyız speaking... :) (Yalnız şu anda gece, bu saatte insanlar uyur, speakingi sabaha bırakalım... :) )

Web programlama dersinin ilk 19 dakikasını izledik ve durduk... Bu ders için bir kaynak lazım... :) Eğer iyi öğrenmek istiyorsak... İçerik ya da hocanın anlatımı yeterli olmayabilir... İçeriğe de bakmadım ayrıca henüz... :)

İçerik gayet iyi gibi duruyor sanki epey detaylı... :) Neyse ki şimdilik kitaba gerek yok gibi... :)

Şöyle görünüyor içerik klasörler halinde... :


Bütün içeriklere ve slaytlara ve derslere gerekli önemi verebilirsek pek çok dersi BA ve üzeri (Yani 80+ getiririz gibi)

Öyleyse nereden başlamalı... :) O kadar çok ders var ki insan bunalıyor... Üst üste geliyor hepsi... :) Sağlık problemleri olmasa gene bir derece... :)

1. bölüm 1.14'e kadar gidiyor, öyleyse ilk bölümü okumaya başlayalım ve 2 tane de testi yapalım... :)

Haydi vira bismillah... :)

1.11.4'e kadar geldik ancak bu dersin içeriği biraz zayıf gibi.. :) Web programlama bilginiz 0 ise neredeyse, kitap seti şart oluyor... :)

İlk etapta şu seriyi alacağım sanki:

https://www.kodlab.com/indirimli-super-setler/544-web-programlama-seti-2016199700888.html

Aslında ben web developer olmayı düşünmesem de yine de epey bilmeliyim bilgisayar mühendisliği okuyorsam... :) Ayrıca belki web development işlerini de radarıma alabilirim belki(kursun %20'sini izledikten sonraki fikrim... :) )

Arkadaşlar hiç kitap almama gerek kalmadan BTK Akademi'den ücretsiz şu kurslara kaydoldum... Başka kurslarım da var... Kitaba şimdilik gerek yok gibi... :)



13.50.54 sürelik(saat, dakika, saniye) Html5 ile Web Geliştirme kursunun %12'sini tamamlamış bulunmaktayım... :) Yalnız yukarıdaki fotoğraf başlamadan önceki hali... :)

Evet arkadaşlar biraz daha çalıştık ve %20'yi tamamladık... :)

Arkadaşlar sabah ezanı okunuyor ve 12'sinin son 4 vakti, 13'ünün son 5 vakti ve 14'ünün sabah vaktiyle 10 vakit yani 34 + 2 sünnet 36 rekat namaz borcumuz birikti... Vira bismillah diyelim ve huzurda duralım tekrar... :) Ya Allah... :)

Bugün de oruçsuzuz ancak yarın tekrar 2 gün üst üste tutmayı deneyelim... Biraz dersler ve ilaçlar, biraz da oruç ile geçireceğiz gibi çünkü orucu özlüyoruz... :) Hem Ramazan Ayı'nda orucun güzelliği bambaşkadır... :) Bütün tutanlara Allah kolaylıklar versin ve oruçlarını da kabul etsin Mevla hayırlısıyla... :) 

Arkadaşlar ibadet borçlarını ödedik 11 Şubat'tan sonraki... Tesbihat da yaptık.. Çok mutluyuz... Şimdi biraz uyku bastırıyor saat sabah 6.55'e gelmeden... :)

1 saat kadar iş ilanlarını incelemek(part time vs...) ve sallanmakla geçti... Şimdi biraz müzik dinleyelim ve 8.30 gibi tekrar başlayalım... :)

Çalışmayı denedim de 8.15 gibi çok yorulmuşum, en iyisi biraz uyumak... :)

Arkadaşlar neredeyse hiç dinlenmeden öğrenmeye devam ettik...

Şu linkten yeni godot kursuna başladık ancak İngilizce ve altyazılar da İngilizce... :) Fiyat 99TL'ye düşmüşken alayım dedim yeni kullanıcı açıp... :)


Şurada da Türkçe ücretsiz Youtube kaynağı var... Buradan da ilk 2 videoyu izledim henüz...

Öğrenecek o kadar çok şey var ki uykulara yenilmemeli... :) Dün gece 21'den beri belki de uyanığım... 
Saat de 14.30... :)

Şu link de çok güzele benziyor: https://www.youtube.com/watch?v=nAh_Kx5Zh5Q İngilizce ancak Türkçe altyazı yapabilirsiniz... :)

Arkadaşlar bugün akşam 19.40 gibi uyuyup 23.40 gibi uyanıp, 00.00 gibi de kalktım... :) 

13 Mart 2024 Çarşamba

13 Mart Günü Neşeli Geçsin İnşallah

 Arkadaşlar tarih günlerden 13 Mart 2024'ü gösterirken saat de 2.00'yi az geçerken yazıyorum bu satırları... En son akşam 9.20'den önce yattık, 01.50'den önce kalktık... Yani 4 buçuk saate yakın uyku bize yetti ilk etapta... :)

 Son günün son 4 vakti duruyor ibadetlerin daha... Ancak başım ilaçsız kaldığından, ibadet yükünü çekmekte zorlandı... :) Yani biz de sağlığımız daha iyi olduğu zamanlarda Mevla'ya yönelebiliyoruz... Ne yapalım her şey tam güzel olmuyor... Başımızda hastalık derdi var ve bunun haricinde de henüz bir gelirimizin olmaması derdi var kendi adıma... :)

Bugün Çarşamba gününe girmişiz, dün sanırım okulda ders yoktu... Boş gündü... :) Biz de önce kendimize bir çay yapalım ve sonrasına da bakalım...

Ekpss de çalıştık ancak sadece 1 saat kadar yaklaşık dün oruçluyken... :) Bu sınava da çalışmamız gerekiyor, eğer kazanabilmek istiyorsak...

Hayat çok güzel dostlarım... Dertler insanı Hakk'a yaklaştırır... Mevlana da dert insanı Hakk'a götüren Burak'tır demiş... :)

Bu dertleri çekebiliyoruz ki Mevla'm bize nasip etmiş... Herkese taşıyabileceği kadar yük verilir... Kimseye peygamberlerin yükü verilmez... :)

O Mevla ki her zaman bizimle... :)

Ancak önümüzdeki 2 gün de oruçsuz geçireceğim sanırım... Bazen oruçlu, bazen oruçsuz geçecek gibi çünkü ilaçsızlık bizi çok etkiliyor... Yaklaşık her 5 saatte bir ilacımı almalıyım... Onu da 4'e bölerek en azından alıyorum... Aksi halde başımı çok sersem yapabiliyor... :)

Her neyse Hakk'a şükürler olsun... :)

Siz de kendinize çok iyi bakın... ;)


Arkadaşlar veri tabanı yönetim sitemleri dersiyle yesevilik bilgisi derslerinin 3. derslerini de izledik... 

Yalnız nefsimiz bize hala bazen kötülüğü fısıldıyor... Hakkı tesbih edelim de onu biraz adam edelim... 

Akşam virdini de unuttuk çünkü... :)

2. diferansiyel denklemler dersini de izledik... Yalnız biraz içerik okumalıyız ancak uykumuz geliyor saat de sabahın 6.40'ına yaklaşıyor... 9'a kadar uyumayı deneyelim olmadı kalkarız... :)

Dostlarım 7.20'de kalktık, anladık ki hemen uykuya dalamayacağız... Biz de çalışalım biraz... :)

Biçimcel diller ve otomatlar, algoritmalar ve web programlama derslerinin ikincileriyle devam edelim... :)  Çok mutluyuz Rab'be şükürler olsun... :)

Bizim aslında evden serbest çalışmamız lazım ancak devlette de çok ağır olmayan bir iş neden olmasın... :)

Biçimsel diller ve otomatların da yarısını izledik ve şimdi biraz derslerden sıkıldık ve biraz oyun yapım işine girmek istiyoruz... :) Ancak bugün o yukarıdaki o 3 ders işini de halletmeliyiz... :)
------------------------------------------------------------------------------------------------

13 Mart günü neşeliden ziyade uykuda geçti benim için... O kalan dersler de kaldı, oyun yapım işi de... :) Olsun moral bozmaya gerek yok.. Gene de neşeliyiz... :)

Gece uykuya gerek kalmadı şimdi.. Saat 22.05'i geçiyor... Gece çalışalım millet uyurken... O üstteki dersleri veya oyunları ya da oyun kurslarını... :)

Biçimsel diller ve otomoatlar dersi ile algoritmalar derslerinin ikincilerini de izledik... :) Web programlama dersi kaldı ancak ondan önce, bu dönemki en zor dersimiz gibi gözüken algoritmalar dersinin içeriğini okumalıyız... :) Öyleyse önce kahve, sonra okumaya ve çalışmaya devam... :)

11 Mart 2024 Pazartesi

Ramazan Geldi Hoş Geldi

 Arkadaşlar selamlar,

İmsak vaktinin girmesine yaklaşık 10-12 dakika kala yazıyorum bu satırları... Bu son akşam bilim tarihi ve yesevilik bilgisi derslerini izledim... :) Yalnız uyku düzenim bozuk... Geceleri oturup gündüzleri uyuyorum son zamanlarda... :)


---------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar Ramazan'a epey uyuyarak başladık... Şimdi sahur vakti tekrar... :) Kahve içiyoruz... Biraz bir şeyler atıştıracağız oruç için... :)

Şu şarkıyı seviyorum, tüm uyuyan iyi kalpli insanlara gelsin... :) Rab ağır uykulardan uyandırsın cümlemizi inşallah... :)


Arkadaşlar, şimdi çay yaptık, onu içip banyomuzu yapalım ve en son çarşamba gününki namazları eda etmiştik.. Şimdi çayı içip banyomuzu yapıp, abdestimizi alıp, vira bismillah deyip, perşembe, cuma ve cumartesi günkü namazları da kılalım Allah'ın izniyle... :) Daha da epey uyumak yok bugün inşallah, yalnız ilaç bizi zorluyor daha doğrusu ilaçsızlık... Ya Allah... :)

Arkadaşlar çok mutluyuz çünkü Mevla'mız 11 Şubat'tan bu yana cümle borçlarımızı kıldırdı... Öncesi akas tukas... Dediğimiz gibi 11 Şubat'ı kılıçla kestik adeta... :) Yalnız Vird-i Mevlevi'yi de yapacak pek şevk kalmadı, çünkü epey namaz kıldık ramazanın da bereketiyle... Mevla kabul etsin, cümle ibadet eden kullarını... Biz de 33 tesbihat ile kısa virdi yaptık... Uzun vird nasipse akşama... :)

Şimdi biraz dinlenelim de derse başlayalım ardından... :)

Arkadaşlar hiç derse başlayasımız da gelmedi... Çünkü ilaç içemiyoruz... Uyku bastırsa da uyumak yok inşallah... :)

9 Mart 2024 Cumartesi

2. Oyunum Hazır Gibi (Sadece Menü Eksik ve Yaklaşık Yarım Günde Yapıldı)

 Arkadaşlar selamlar,

Yeni bir oyun projesine başladım... Biraz basit bir oyun olacak... Belki de ilk yayınlayacağım oyun olabilir... 1 saat oldu projeye başlayalı... Şimdi biraz dinlenme aşamasındayım... Yaklaşık 10 dakikadır dinleniyorumdur...

Öbür oyunuma da devam edeceğim inşallah... O da ayrı bir oyun projesiydi... :) Bu son başladığım oyunu maksimum 2 gün içinde bitirmeyi umuyorum... Çok zorlamayacak bir oyun projesi olacak gibi... :)

Toplam yarım saat dinleneyim, sonra bir saat daha çalışmaya devam inşallah gece gece... :)

İsmini Basic Package Driver yapmayı düşünüyorum eğer bu isim alınmamışsa... :)


Yaklaşık 2 saat kadar daha çalıştık arkadaşlar... Şimdi saat 3.40 gibi... :)

Arkadaşlar sabah 6.00 gibi yatıp, 11.40'a doğru da kalktık... :) Şimdi saat 12.20'ye geliyor... :) Kahvaltımızı yaptık... Kahvaltıda simit de vardı... :)

Oyunumuzu yaptık yarım günde ancak menüleri eksik... Onları da başka bir zaman yapacağız inşallah... Aşağıdan siz de izleyebilirsiniz... Siz de müzik bitmeden paketleri teslim edin (oyun çıkınca) :)
Vengaboys müziği telife takılıyor gibi o yüzden başka lisansı ücretsiz bir müzik koydum ve teslimat bitmeden müzik biterse "Game Over!" oluyor... :) Tüm paketler müzik devam ederken teslim edilirse "Succeded" yani başarılı yazıyor altta olduğu gibi... :) Bazı kodları kendim ekledim... :)



7 Mart 2024 Perşembe

7 Mart Günü Hayırlı Olsun :) & Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun (8 Mart)

Arkadaşlar selamlar, saat gece 2.20'ye geliyor... Bu gece web programlama, bilgisayar mimarisi ve organizasyonu ile felsefe derslerini izledik... İçerik ve slaytları da takip etmeliyiz... En son algoritmalar dersinin içeriğinde kalmıştık... Yeni bir derse geçmektense içerik ve slaytları okuyarak ilerlemekte fayda var... :)

Hemen bir çay yapalım kendimize ve ardından okumalara devam inşallah...

Şen kalın arkadaşlar... :)

Arkadaşlar okumayı denedik ancak bu saatte hiç akmadı dolayısıyla biz en iyisi gene dinleyelim diğer dersleri de... :) Dinleme de akmıyor, uykumuz gelmiş gibi en iyisi biraz uyumayı deneyelim ve uykuları düzene almaya çalışalım birazcık... :) En son 4 dersimiz kaldı izlenecek... :)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar sabah 5 buçuk gibi yatıp 9.35 gibi de kalktık... :) Derslerimize devam etmeliyiz... :)

Banyomuzu da yapalım ve ibadetlerimize gerekli gayreti de gösterelim inşallah... :) Son 3 günün ibadetiyle bugünküler olacak inşallah yapılacak daha... :)

Arkadaşlar Unity ile Eğitici Oyunlar kursunda %16'ya gelmişim... Bugünkü hedefim %50 yapmak olsun... :) Daha derslere de çalışacağız çünkü nasipse... :) 17 saat 49 dakika 49 saniyelik bir kursmuş... :)

Epey faydalı bu kurs da eğer oyun yapımıyla ilgilenmek isterseniz... :)

48. videoya kadar geldik arkadaşlar... %24'e kadar gelebildik henüz... % 50 çok iddialı olmuş... :) Saat de 15.00'i geçiyor... :)

Arkadaşlar 15.00'ten biraz sonra uyuyup akşama üzeri uyanmışız... :)

Şu güzel müziği biraz eskiler hatırlayacaktır... :)

Bir an önce oyunumu tamamlamak için sabırsızlanıyorum... Ah şu arızalar ve her zaman çalışamıyoruz... Hafta sonu belki oyunla ilgileniriz.. :)

Arkadaşlar güzel bir şeye başladım.. Baktım ki kendi oyun projemde arıza çıkıyor... Başka oyun projelerini incelemeye başladım... Yani oyun kursu... :) Harika bir kurs... İngilizce ancak Türkçe altyazılar da var elbette... :) Çok güzel öğretiyor...

İşte adresi: Complete C# Unity Game Developer 2D

Bir de benim 2 adet Unity kitabım var, birinin yarısına geldim ancak arada arızalar çıkıyor... Ama epey şey öğrenmişimdir... Belki bu kursları takip edersem arızaları da kolay çözerim... 

Bu kursta da bir çok 2D oyun projesi de var... Arada indirim oluyor Udemy'de... O zaman alabilirsiniz... :) Epey ucuzluyor kurslar zaman zaman... :)

Bunu bitirince 3D olanını da almıştım ona ve sonra da Godot oyun motoruna geçmek istiyorum... :)

Tabi yeni projeler de oluşturabilirim bu oyunlarla alakalı... Süper olur birkaç basit oyun portföyü oluşturmak... Ben bu işi çok sevdim... Oyun yapım işi... Sektörümü buldum diyebilirim... :)

Ancak bilgisayarın piri olmak için siber güvenliği de bilmeli... :) Rab ömür verirse inşallah hem oyunlar hem okullar hem de siber güvenlikle ilgilenilecek... :)

------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar 8 Mart gecesi saat 4.15'e gelirken buraya yazıyorum... Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun... :)

Unreal Engine 5.3.2 yüklüyorum... Bu acayip bir oyun motoru... Oyunların en iddialı seviyesi denilebilir... :) Bunla da alakalı bir kurs satın almıştım önceden ve şimdi bilgisayarıma kuruyor oyun motorunu... :)

Kursun adresi ise: https://www.udemy.com/course/unrealcourse/?couponCode=KEEPLEARNING

Bir de başlangıç seviyesi oyunları için godot kursu almayı düşünüyorum... :)

6 Mart 2024 Çarşamba

6 Mart Hoşgelmiş

 Merhaba dostlar,

6 Mart Çarşamba'ya girmiş bulunmaktayız... :) 5 Mart günü iğnemizi ancak olabildik ve ancak biraz rahatladık... :) Bilgisayar mühendisliğinde otomatalara giriş yaptık... :) Uykumuz gelmezse az sonra algoritmalar dersi ile devam edeceğiz... :) 


 
 
 Evet arkadaşlar algortitmalar dersine de giriş yaptık... 

Biçimsel diller ve otomatalar dersinde deterministik sonlu ve deterministik olmayan sonlu otomatalara giriş yaptık.. Yani DFA ve NFA... Bu dersin sonlarına doğru turing makinelerinden de bahsedecek hocamız inşallah... :)
 

Algoritmalar dersinde ise sıralama problemi, insertation sıralaması, çalışma zamanları, analiz çeşitleri (yani en iyi durum, average durum ve en kötü durum), asimptotik notasyon, araya yerleştirme analizi, birleştirme sıralaması yani merge sort konularına değinmiş hocamız... :)

Bu konuların içerik notlarına da bakmalıyız konuların iyicene oturması için... :)

Bu 2 ders için kitap önerileri de yapmış hocamız ancak sanırım ben kitap almayacağım... :)

Şimdi bir karar vermeliyiz, önce içeriği mi okuyalım yoksa başka bir derse mi geçelim... Toplam sanırım seyretmemiz gereken 7 adet ders vardı biz sadece 2'sini izledik.. Yarın akşamki ders saatlerine kadar 7 dersi de incelemeliyiz... :)

En iyisi bir kahve yapalım ve biraz içeriklere göz atalım... Sonra da web programlama dersine giriş yapacağız ve ardından da o dersin içeriğine bakmalıyız... :)

Ne güzel dünya ne güzel Mevla... :)

Dostlarım otomatalar dersinin içerik okumasını yaptık epey sanırım geldiğimiz yere kadar, algoritmalarda da giriş bölümünü okuduk, sırada sıralama algoritmaları bölümü var... Yalnız epey çalıştık, biraz kafamız yoruldu... :)

Şu şarkı ile dinlenelim... 
 

Evet dostlar, sabah 6 gibi yatıp 9.45 gibi kalktık ve öğlen de yarım saat kadar uzanmışızdır... :) Bugün normalde ders çalışmaya devam etmeliyiz, fakat canımız hiç ders çalışmak istemiyor... :) Çünkü biraz uykuluyuz... :) Saat da 12.40'a yaklaşıyor ve kahvemiz yanımızda... :)

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...