17 Nisan 2024 Çarşamba

En Güzel Günler Hepimizle Olsun :)

 Merhabalar dostlar,

Bugün bizim dinlenme günümüzmüş... Genelde hep erken kalkardık, bugün geç kalktık... :) Kahvaltımızı yaptık ve akşam yemeğimizi de yedik... :) Rab'be çok şükür... :) 

Saat şu anda 18.55 olmuş... :) Hemen kendimize bir kahve yapalım ve neler yapacağımıza bakalım... :) 

Evet dostlar, kahvemizi de yaptık... Şimdi balkonda mevzi aldık... :))) Ve şu güzel Nisan akşamının keyfini çıkarmadayız... :) Rab'be binlerce defa şükürler olsun... :))

Gene 1000 besmeleyi çekmeliyiz... :) Onun haricinde kendimizi yormadan biraz derslere bilgisayar mühendisliğindeki belki biraz da EKPSS'ye çalışabilirsek süper olur... :)


Dostlarım bu gece eski sayfalara tag'ler verme işlemine devam ettik biraz ve balkonda çay içiyoruz.. :)

Güzel dostlarım, bu akşam da 1000 besmeleyi tamamladık... Mutluyuz... :) Bugün sadece bloğumuzla, yaptığımız oyunu oynamakla, tesbihatla ve en önemlisi de belki dinlenmekle geçiyor... :) Keyfimiz yerinde... Şükürler olsun.. :)
Oyunumuza leaderboard eklemiştik, yalnız tam olarak istediğimiz gibi olmamıştı... Onu değiştirmeliyiz...  Yani her seferinde Game Over olunca "SUBMIT" ekranına atmamalıydı ve de biraz daha detaylı bir SUBMIT ekranı yapabiliriz.. Zaten hazır yapıp paylaşan birini de bulduk... :) O da basit ancak biraz daha iyi ve biz sadece kişi yeni bir High Score yapınca SUBMIT ekranına gelsin istiyoruz.. Yoksa oyun SUBMIT'lemeden başa dönsün... Çünkü her seferinde ekrana isim yazıp gönderme bölümü çıkarsa insanlar oyundan çabuk soğurlar... :) Bunu da ayarlamalıyız... Yapacağız inşallah inanıyorum... Biraz emek, biraz çaba ve biraz da beceriyle...

Aslında bir de New Game ekleyebiliriz... :) Belki de bu son yazdığım fikir çok daha iyi... Her seferinde oyun bitince o ekrana gelecek ama New Game deyince direk başlayacak oyuna ya da oyun açılış ekranına... :) Bunlar ayarlanabilir ve güzel şeyler... :) Aslında oyunun başındaki müzik çok güzel ve sadece space tuşuyla geçilebiliyor... Aplikasyonu çıkarsa da tek dokunuşla olacak inşallah... İnsanlar müziği dinlemek isteyebilirler... :) Bir de Exit tuşu koyabiliriz belki... :)
 
Yalnız bugün bunlarla hiç mi hiç uğraşmadık.. Son 2 gün epey uğraşmıştık.. :) Oyun sonunda Database'e verileri göndermeyi de başardık ancak dediğimiz gibi tam hoşumuza gitmedi ve bu aşamaları ayarlamalıyız... :) Yalnız bu aralar vizeler geliyor 9 dersten 3 gün sonra diferansiyel ile başlıyor... 28'ine kadar ve o gün de sınavlar var üstelik EKPSS'de... İnanıyorum ki 29 Nisan günü ömrümüz varsa kuş gibi rahatlayacağız... :) Yalnız bir çakışma var sınavlarda, belki o çakışan sınav sonraya kalacak okula dilekçe göndermemiz istendi... :)

29 Nisan'a kadar sınavları halletmeli, oyuna belki leaderboard da eklemeli ve aplikasyonu da çıkarmalıyız... Aslında bu son 2 dediğim sonraya da kalabilir ancak hep ders çalışmak insanı sıkıyor... :)

Daha sonra aşçılık sınavları gelecek finaller ve sonra da bilgisayar mühendisliği finaller ve bütünlemeler... :)) Ömrümüz varsa Rab bunları bize gösterecek... :) O güzel Mevla'ya çok şükür... :)

Bu sırada 2. oyunumuzu da piyasaya sürebilir, 3. oyunumuza da çalışabilir ya da 4. oyuna da geçebiliriz... Muhtemelen 4. oyun  Angry Birds benzeri bir oyun olacak...Ya da Unity'den bir snowboard oyunu olabilir. Daha tam karar vermedim ama Godot oyun motoru çok hoşuma gitti... O bakımdan belki onunla bir oyun yaparım... :)

Sevgiyle ve şen kalın arkadaşlar... Saat de 23. 30'a gelmiş sayılır... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....