2 Nisan 2024 Salı

Güzel Bir Sabah & Sonrası

 Merhaba dostlar,

Bu sabah 4.40 civarında uyandık ve bir çayın ardından duşumuzu aldık... Saat de şu anda 6.00'ya geliyor... :) 

Bugün neler yapacağımıza karar verelim... Ders mi çalışalım bilgisayar mühendisliği yoksa EKPSS mi? Ya da oyun yapımlarına mı devam edelim..? 

Önce bilgisayar mühendisliği derslerini kolaylayalım bence, çünkü 9 tane ders var bu dönem... :) 

Aşçılık notlarım da aşağıda... :) Neredeyse hiç çalışamadan girince böyle olmuş ama gene de idare eder gibi... :)


Rab'be şükürler olsun... Bugün namazları da yakalamaya gayret etmeliyiz... 28'inden bu yana gelmeliyiz... :)

Dostlar canımız hiç ders çalışmak istemiyor ve gene oyun yapmak istiyor... Oyun yapmak mükemmel bir şey... :) Matematik anlatmaktan bile daha eğlenceli bence... :) Oyun yapalım ama hangi oyunu yapalım..? Oyun kitabını mı okuyalım? Unity'den mi bir oyun yapalım yeni bir tane yoksa Godot'tan mı..? Canımız biraz kitap okumak da istediğinden önce şu oyun kitabını biraz okuyalım.. Hava biraz daha aydınlanınca belki yeni bir oyuna geçeriz... Saat de 6.25.. :)

Saat de 6.50 oldu ve biz oyun kitabında 102'ye geldik ve tam olarak henüz kavrayamadığımız bir kod çıktı karşımıza... :) Neyse zamanla onu da öğreniriz inşallah... Hemen hemen her şeyi anlayarak buraya kadar geldik... :)

Şimdi aklımızda bilgisayar mühendisliğine çalışılması gereken bir sürü ders varken oyuna meyledemiyoruz... :)

Biçimsel Diller ve Otomatlar dersi bilgisayar dersleri içinde diğerlerine nazaran daha bir kolay ders gibiydi... En iyisi onun son 3 dersine bakalım... :)

Dersin ilk 10 dakikasını anladık ve yorulduk...  Moore makinasıyla Mealy makinasına geldik... :) Daha kahvaltı yapmadığımızdan böyle oluyor.. :)

İlk 30 dakikayı tamamladık... Yeni bilgiler öğrenmek, kısaca öğrenmek çok güzel... :) Bu ders veri tabanı yönetim sistemlerinden daha zorlayıcı gibi ancak bundan da zoru var, o da algoritmalar dersi... :)

Saat de 7.45'e geliyor... Bugünkü hedefim veri tabanı yönetim sistemleri, biçimsel diller ve otomatlar ile algoritmalar derslerinde hocaları yakalamak hedefim.. Geriden takip ediyoruz derslere girmediğimizden çünkü... :) Bugün bol bol bilgisayar mühendisliği derslerine çalışalım... :)

İlk dersi tamamladık... Yani 3. otomata dersi... :)

Otomataların 4. dersinin de ilk 20 dakikasına çalıştık... :)

Burada biraz duralım ve 1000 besmelemizi çekelim... :) 9.05'i geçiyor saat de... :)

Evet arkadaşlar saat 9.45'i geçiyor ve tesbihat ve kahvaltıyı da yaptık... İlaç kullandığımızdan oruca ara vermek zorunda kaldık... :) Şimdi biraz dinlenelim... :)

Mevla oruç tutanların da oruçlarını kabul eylesin... :) Biraz yaptığımız oyunu oynayıp kafa dağıtalım... :) Sonra çalışmaya devam inşallah... :)

Evet arkadaşlar saat 10.10'a yaklaşıyor ve Unity Oyun kitabımızı biraz daha okuyalım... :) 117. sayfaya kadar geldik.. :) Biraz oyalandık... :) Saat de 11.00'e geliyor... :)


Biraz hareketli bir parça açalım... :)


Galaktik Federasyonla ilgili bir şeyler okudum... 
Onlar varsa, Rab ve peygamberler de var...
Mucizeler ya da hikmetler de var... 
Paralel evrenler var mı, belki onlar da var... :) 

Bizim yapmamız gereken bize verilen zamanı en iyi şekilde kullanmaktır... :)

Arkadaşlar biraz uyuduk ve dinlendik... :) Saat de 17.10 olmuş... :)

4. Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersini de izledik.. :)
5. aynı dersin de yarısını izledik.. :)

Dostlar şimdi biraz ıhlamur eşliğinde dinleniyoruz ve akşam ezanı girince inşallah 28 ve 29 Mart gününki namaz borçlarını kılalım... Mevla'm imanımızı daim etsin... :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....