11 Nisan 2024 Perşembe

Merhaba 11 Nisan

 Merhaba dostlar,

Ayın 11'ine girdik ve saat 1.30'a gelmekte... :) Bugün neler yapalım? Bizim damat diyor ki; sınava denemeler üzerinden çalış... Bana iki tane 10'arlık deneme kitapçığı aldı sağ olsun... Onlardan sanırım henüz 5 deneme yaptık... 15 denemeyi de bitirmeliyiz... Çünkü tarih çalışmaya konsantre olunmuyor şu kısa dönemde... İleride tarih okur muyum bölüm olarak Tanrı bilir... :) Şu saatte epey uyku da bastırıyor... En iyisi bir sallama çay yapalım, biraz müzik dinleyelim ve 2.00 gibi de uykuya dalalım... Yarın, yani bugün sabahtan da bir deneme yapıp, biraz EKPSS kolaylayıp ardından da okul derslerine çalışalım... :)


Arkadaşlar, bugün epey soru çözdük EKPSS için bir genel kültür denemesinde 20D 10Y'a ulaştık... Diğerleri daha düşüktü ancak olsun... Bunun üzerine de 25D 5Y kadar da genel yetenek yapsak ortalama 85+ yapıyor gibi... :) 27D 3Y yapmışlığımız da var genel yetenek için... :) Öğlen kalkıp bu saate kadar epey soru çözdük... :) Saat de 20.05'i geçiyor... :)  Okul derslerine çalışır mıyız? Belki... Ancak epey bir dinlenip rahatlamalıyız... 1000 besmele ve 3 günlük namazları da kılmalıyız... :)

Arkadaşlar 1000 besmeleyi de tesbih ettik... :) Saat de 21.35'i geçiyor... :) Şimdi biraz daha dinlenmek var sırada, belki biraz kitap karıştırmak... Saat 23.00'te de 3 günlük namaz borçları inşallah... :)

Elimizde bulunan 226 sayfalık Yapı Kredi Yayınları'ndan olan Nutuk'ta 34. sayfaya tekrar geldim ve saat de 23.00'e geldi... :) En son bağımsızlık için ortaya atılma kararı bölümünü okuduk ve tekrar Erzurum Kongresi hazırlıklarında kaldık... :) Bugün ayın 11'i, en geç ayın 17'sine kadar bu kitabı bitirmeliyiz... EKPSS için de çok faydalı olur ayrıca... :) Namazları kılalım ve tekrar okuyalım Mustafa Kemal Paşa'nın Nutuk'unu... :) 23.30'a kadar oyalanalım ve ibadet yükünü omuzlanalım tekrar... :) Arkadaşlar Nutuk'un bu biraz daha kısa versiyonu çok güzel ve akıcı... :) İbadet yükünü saat 01.00'e erteliyorum bu son günlük ve çay eşliğinde Nutuk'u okumaya devam etmek istiyorum... :)

Arkadaşlar, Sivas'a Varış bölümünü okuduk ve Sivas Kongresi Açılıyor isimli bölüme geldik... :) Muhteşem gidiyor... Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa! :) Sayfa 45'teyiz... :) Saat de 00.10'u geçiyor... :)


Dostlarım, en son Amerikan Mandası İçin Propagandalar isimli bölümde kaldık Nutuk'ta... Sayfa 52'deyiz... :) Biraz çayımızı içelim... :)

Bugün içimden namaz kılmak gelmedi... Uyku da bastırıyor biraz... En iyisi ömrümüz varsa yarın sabahtan 3 günlük, akşamdan da gene 3 günlük namazları kılalım hayırlısıyla... Zorla güzellik olmaz... Ayrıca Nutuk okumak da en büyük güzelliklerdendir... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....