30 Nisan 2024 Salı

Güzel Dostlara Günaydın & İyi Geceler

 Merhaba dostlar,

02.00 gibi yatıp ezandan hemen sonra 05.10 olmadan da kalktık... :) İlaçlarımızı aldık... Şimdi biraz tesir etmesini bekleyip az sonra 1 günlük namazı eda edeceğiz inşallah... İnanıyorum ki her ezan vaktinde 1 günlük kılabilirsek kısa sürede belli sürede 11 Şubat'tan sonraki borçları yakalayabileceğiz inşallah... Öyleyse önce müzik ardından ibadet... Sanırım 10 Nisan sabah namazından bu yana gelmeliyiz... Önce güzel bir müzik ardından ibadet faslı inşallah.. :) Ardından da kahve... :) Çay kalmamış olabilir çünkü sallama çay... :)


Dostlarım önce bir günlük borç kaza namazları, ardından da tesbihat yaptık... Tesbihatımızı ise şöyleydi:
1) 33 kere Türkçe okunuşu:

“Subhânallâhi ve’l-hâmdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhu ekber ve lâ hâvle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.”

Anlamı:

“Allah eksik sıfatlardan münezzehtir. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür. Allah’tan başkasında güç ve kudret yoktur.”


2) 33 kere Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala seyyidine muhammed Anlamı:Ey Allah'ım! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e evladu iyaline ashabına salatu selam eyle. (Rahmet et,selametlik ver.)

3) 34 kere benim kendi tesbihim: Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resulullah.

4) 1000 kere besmele -> Bismillahirrahmanirrahim

5)100 kere estağfirullah el azim

6) 100 kere la ilahe illallah ve 100.'de muhammedür resulullah

7) Ve en sevdiğim tesbihat 100 kere Allah (c.c)

Aslında vird-i mevlevi'yi yapsam onun sonunda 700 defa Allah tesbihi var ve adeta Allah aşkının oluşmasına vesile oluyor... O bakımdan Mevlevi'lere sempatisi olanlar Vird-i Mevlevi'yi de yapabilirler... :)

Saat de 6.50'ye geliyor... :) İbadet faslı tamam bu sabahlık, biraz uzun oldu normalde bu kadar uzun olmazdı... :) Ya da çoğu zaman hiç olmazdı... :)

Şimdi kahvemizi içelim ve mümkünse dini şeylerden uzak duralım, çünkü bu kadar ibadet faslının ardından din boğar adamı... (Her şeyin fazlası zarar) :)

Biraz dünyevi müzikler dinleyip ardından da dersimize başlayalım... :) Dün 1 tam 1/3 ders Yesevilik Bilgisi çalışmıştık... Şimdi bu derse çalışmayalım tasavvuf dersi olduğu için... :)

Bilgisayar organizasyonu ve mimarisinden 10 hafta işlenmiş ve biz sadece ilk haftayı izlemişiz ve 15 puan yani en vasat olan sınavımız bu girmediğimiz 0'ı saymazsak... :) Buradan başlayalım... :)


Algoritmalardan 45 almışız, finalden 80 alabilirsek 69,5'tan CB gelir...
Biçimsel Diller ve Otomatlardan 20 almışız, finalden 85 alırsak 65,5'ten CC gelir...
Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi 15, finalden 90 alırsak 67,5'tan CC gelir...
Veritabanı Yönetim Sistemleri 70, finalden  100 alırsak 91'den AA gelir...
Web Programlama 60, finalden 90 alırsak 81'den BA gelir...
Diferansiyel Denklemler 20, finalden 85 alırsak 65,5'tan CC gelir...
Yesevilik Bilgisi'ne henüz girmedik telafi sınavı yaparlarsa AA getirebiliriz inşallah... :)
Bilim Tarihi 55, finalden 90 alırsak 79,5'ten BA gelir... 
Felsefe 55, finalden 90 alırsak 79,5'ten BA gelir... 

Öyleyse başaralım... :)

Bugün yaklaşık 2,5 Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi dersi çalıştık... Onu 3'e tamamlayalım ve çalıştığımız yere kadar olan yerleri okuyalım... :)

Gene yatsı vaktinde şu tesbihleri tekrarladık:

1) 100 kere la ilahe illallah ve 100.'de muhammedür resulullah.
2) Ve en sevdiğim tesbihat 100 kere Allah (c.c).

Beynimizde sıkıntı olduğundan namazları pas geçtik... :)


27 yaşından bir yakışıklı fotoğraf :)
Şimdi 37 yaşındayız... :))



28 Nisan 2024 Pazar

Güzel Dostlara Merhaba

 Evet güzel dostlarım, bugün sabahtan EKPSS'ye girdik. Hesaplarımıza göre 81.4 +- 2.5 puan gelecek gibi. Bu kadar az çalışmaya bu puan gene iyi... İnşallah bir yere atanabiliriz de, biz de adam gibi bir işe başlayabiliriz... :)

Sabahtan 100 besmele çekmiştik... Öğlen çekip çekmediğimizi tam hatırlamıyoruz ancak akşam gene 1000 besmelemizi tesbih ettik Cenab-ı Mevla'nın izniyle... :) Akşam da algoritmalar sınavında gene attık boyuna... :) 

Bu vizeler tam bir fiyaskoydu... Çünkü neredeyse hiç hazırlanmadan girdik hemen hemen hepsine... :) Bir sürü izlemediğimiz ders vardı... :) Milletle tartışmaktan bunlara sıra gelmedi... :)

Güzel dostlarım, çakışma olan sınav içinse dilekçe yazdık okula... :) Onu sonra yapmaları gerekiyor inşallah bir aksilik olmazsa, çünkü danışman bize öyle söylemişti... :)

Dostlar namazlarda da sanırım yanlış hatırlamıyorsam 10 Nisan'ı kılmıştık... Gene de bir bloğa da bakayım... Şu an 28 Nisan akşamı saat de 22.45'i geçiyor... :)  Oradan bu yana borçları kılmaya başlamalıyız... Gerçi biz namazdan niyazdan kılamadık diye hiç korkmayız ama gene de Mevla'nın has kulları arasına katılmak için ibadet yükünü de severek omuzlanmak gerek... :) Biz genelde topluca kılarız namazları rahatsız olduğumuzdan ötürü... Mevla öyle de kabul eder... :)

Bir gönül yıktın ise o kıldığın namaz değil demiş büyükler... Bunu da böyle bilsin herkes... :) Gönülde huzur olmadıkça namaz tam olmaz da demişler... :) Önce huzur, sonra namaz bence... :)

Dostlarım bir de son zamanlarda canımız gene bira çekiyor... :) Dayımızdır bize ortalama 1-2 ayda bir bira ısmarlayan... :) Biraya tövbe etmiştik ancak tövbeyi de bozduk... :) Sizi neşelendirecek masum şeyleri affeder Mevla, kimseye bir zararınız dokunmadıkça... :) Mevla'yı despot bir Rab zannetmeyin... O merhametlilerin en merhametlisidir... :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------


Bugün de öğrencimize 2 saatten fazla matematik anlattık.. Lgs sınavı yaklaşıyor... Biraz sıkı çalışmalıyız matematiğini toparlamak için... :))

Güzel dostlarım notlarımız tam olarak şöyle, bu son vizelerde dibe vurduk, çalışamamaktan ve dertlenmekten ötürü... :)) Yesevilik Bilgisi'ne ise girmedik ama 0 yazıyor... İnanıyorum ki hepsine finallerde %70 etkiliyor ya da bütünlemelerde o da %70 etkiliyor, toparlayacağız.... Hedefimiz finallerde tüm derslerden 80'i geçmek... :)) Ve inanıyoruz ki geçeceğiz finalde olmazsa da bütünlemelerde inşallah... :)) Ve inanıyoruz ki dönem sonunda gene tüm dersler yeşil olacak... :)
Aşağıdaki notları yeniledim çünkü felsefe çıkmamıştı önceki resimde... :)



26 Nisan 2024 Cuma

Herkese Selam


Merhaba dostlar,

Bugün 26 Nisan 2024, bugün de aylak aylak takıldık... Sınavımız varmış yeni fark ettik... Okul programına yeni baktık... :) 21.50'de... :) Veri Tabanı Yönetim Sistemleri'nden... :) Ancak mutluyuz... Aylaklık hoşumuza gidiyor, ancak bir de gelir lazım, bizi fazla zorlamayan bir iş... :)


Hoh be, twitter'ı tekrar kapattım... Sırf nefret dolu ortamlardan uzak durmak için... Herkes birbirine sallıyor orada... :) Ne işim var twitle mwitle... :) Ben yine güleceğim... :)) 

Ekşi ve acı ortamlardan uzak durmalı... :) Şeker gibi ortamlarda bulunmalı... :)


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrar açtım twitter'ı arkadaşlar... Fikirlerini hürce söylemeden de olmuyor... İnandığınız doğruları söylemek gerekir... :)

Her şeyin aşırı fazlası tehlikelidir... Sevginin de, bilginin de, doğruluğun da, merhametin de, cesaretin de, nezaketin de, sadakatin de, onurun da, inadın da, iyinin de, uyumun da, uyumsuzluğun da... Uç noktalar ve ötesi sadece Tanrı'nındır... :)

Tekrar 1000 besmelemizi de yaptık güzel dostlarım... :)

25 Nisan 2024 Perşembe

Dostlara selamlar

 Merhaba dostlar,

Bu aydınlık gün bizim için... :))) Balkonda mevzi aldık bugün gene... Kahvemizi yaptık... :) 

Dün biraz dolaştıktan sonra eve gelince uyumuştuk ve akşam iki sınava girmiştik... :) Atışlar sağlamdı  gene ancak bu sefer 20'de 20 atmamışızdır, sanki 50-60 garanti gibi, daha iyi de olabilir... Biçimsel diller ve otomatlar ile diferansiyel denklemlerde 20'de 20 attık ve anında tamamladık imtihanları... Felsefe, bilim tarihi ve web programlamada ise 50-60'ı geçer gibi... :)


Arkadaşlar bugün imtihan yok... O bakımdan rahatız... Şu EKPSS'yi kazanalım da adam gibi bir işimiz olsun... Aslında biz evden çalışmak istiyoruz ancak o daha sonra olacak bir şey... 7 seneye yakın en azından çalışalım da kısa süreden emekliliğe hak kazanalım... Ve oyun şirketi kurup oyunlar yapmaya başlayalım... :)
Bizim oyunu hiç kimse indirmiyor... Haklılar da oyuna para vermek nadirdir... :))) Biz de o bakımdan bedava yapacağız inşallah... :) Gerçi 1$'dı ama olsun gene de... Yalnız reklamlar koymalıyız... Bunlarla uğraşılacak daha... :)

1000 besmeleyi de tamamladık bugün... :) İnsana huzur verir besmele... :) Ayrıca pek çok da fazileti vardır... :) Gönlünüzden geçeni yapın dostlar, rahat olun ve incinmekten de korkmayın... Rab kimseye taşıyabileceğinden fazla yük vermez... :)



22 Nisan 2024 Pazartesi

22 Nisan Gününe Merhaba

 Merhaba arkadaşlar,

Az önce de 1000 besmelemizi tesbih ettik akşam için, bugün için ayrıca uyandıktan sonra nasip olursa... :) 

Mevla'mız bizi doğru yoldan ayırmasın, kullarına da hidayet nasip eylesin... :)

Yalnız biraz da derslere gayret etmeliyiz... Hasta ya da moralsiziz diye hiç çalışmazsak hepsi berbat gelecek notlar... Gerçi %30 etkilese de o da önemsiz sayılmaz... :) Hiç olmazsa finaller için bir moral olur... Moral çok önemli şu hayatta... :) Keyif de öyle... :) Gerçi keyif eşşekte olur demişler ama, keyifsiz de hayat geçmez... :) Geçmişte çok keyifsiz olduğum dönemler de oldu... Derslerden sürekli çaktığım, zillete uğradığım zamanlar... Ama Mevla beni bırakmadı, üstelik haber verdi var olduğuna dair... :) O yüzden başınıza ne gelirse gelsin iyilikten vazgeçmeyin... :) Bu dünyadaki dertler geçicidir, cenneti kazanırsanız çektiğim her derde de değermiş dersiniz... :) Bütün peygamberler orada olacak, evliyalar orada olacak, kalbinde zerre imanı olan tüm iyi insanlar orada olacak... :) Belki kendini ateist zannedenler dahi orada olacak... :) Ancak kötülüğe bulaşmayın... Bulaşırsanız da çabuk iyiliğe tekrar meyledin, ya da tövbe edin... :) Ve sizlere vereceğim öğüt gençler; hür oğlu ya da kızı hür olun... :) Rab size gerekli olanları verecektir, gerçekten gerekli olanları... :) Belki bir dost, belki bir iş, belki bir aşk, belki zenginlik, belki itibar, belki bilgelik, belki güzellik, belki sağlık belki de cesaret hepsi mümkün eğer Rab gerçekten isterse.. :) Mucizelere inanın... Tefekkür edin... Nice peygamber gelmiş geçmiş, nice evliya gelmiş geçmiş, geçecek... Nefes alabiliyorsunuz ve hayattasınız... Hiçbir zaman geç değil... 37 yaşındayım ve 4. ve 5. üniversitelerimi okuyorum (Gerçi son zamanlarda moralim biraz bozuktu ve keyifsizdim... Sınavlarda hep attım o yüzden :)) ve bir işe girip hala daha okuyasım var... Herkesin kapasitesi bellidir... Sizlere asla peygamberlerin yükü verilmeyecektir... :) Bu kadar kapasiteyle dolusunuz ki bunca derdi çekebiliyorsunuz... Dünya'da pek çok kötü olaylar oluyor ve siz hepsine direnebiliyorsunuz  Her şeyi bırakın ve yarım saat tefekkür edin... Hepimiz O'nun renkleriyiz bu dünyada... Çok akıllısı, az akıllısı, çok güzeli, az güzeli, çok cesuru az cesuru, çok adaletlisi az adaletlisi, çok cömerti az cömerti, çok iyisi az iyisi... :) Şeytan dahi bir zamanlar Allah'a ibadet ettiği söylenir. Saf kötülük diye bir şey yoktur... :) Ancak gene de büyük kötülükler vardır maalesef...  Ancak unutmayın ki asıl güzellik kalptedir... Yani gönülde... :) Ben Rab'bi merhametlilerin en merhametlisi olarak biliyorum... :) Ne demek bu, en nahif bir arkadaşınız olsun... Hiç kimseye kötülük yapmak istemeyen çok şefkatli... (benim kankam Gürsu :)) Ondan dahi defalarca kat daha merhametli... :) Rab'bi nasıl bildiğiniz de önemlidir... Aynı zamanda adaletlilerin de en adaletlisi... Kötülere cezasını veren... :) Yapılan büyük kötülükler cezasız kalırsa bu adalete aykırı olur... Dünya'da dahi mahkemeler var bunun için... Ben kendim de Rab'bin isimlerine çalışmadım daha ancak ben de öğrenmeliyim... Rab'bin iyilikleri sınırsızdır... :) Bir de derler ki Mutasavvıflar herkeste Cenab-ı Hakk'ın bir esması mevcuttur... Herkesin kendine has bir esması varmış... O esmayı bulmalı... Ben de bilmiyorum kendiminkini henüz... Belki bir mübarek bana hangi Esma'ya sahip olduğumu öğretir vakti zamanı gelirse ve Allah dilerse... Aşağıdaki video sizin için dostlarım, dertliyseniz çok iyi gelir... Benim de secdelerden uzak kaldığım çok oluyor maalesef, ancak en son 11 Şubat'tan sonraki aralıksız namazlarda 8 Nisan'da kalmıştım... Oradan bu yana gelmeliyim borçları.. :) Ancak her zaman keyfim olmuyor ve hastayım... Ancak 1000 besmeleyi son zamanlarda bir gün hariç ve onu da sonra eklemek üzere hep yaptım... 1000 besmele deyip geçmeyin, inanarak ve severek yaparsanız belki Allah size hikmeti öğretebilir eğer dilerse... :) 100 de olur sayı fazla mühim değil... :) Ancak bazı şeyler fazla da gelebilir, vermiyorsa bu da bir hikmet icabıdır... :) Başka tesbihat da olur... :) Ancak bu iş sadece ibadet de değil, her yönüyle olgun bir insan olmak, ilimle, irfanla, hoşgörüyle, adaletle, merhametle bir bütün olarak her yönüyle...  Her yük, herkese verilmez, her doğru her yerde söylenmez... :) Allah'a emanet olun... :) 


Ezan vakti sabah ezanı okunuyor... 9 Nisan sabahından itibaren kılmaya başlayalım haydi vira bismillah... :) Bazen namaz kılmak çok zor gelir, ancak gayret çok önemli... :)

Evet dostlarım bir günlük namaz kıldım, üstelik beynimde çok sıkıntı varken... Özlemişim namaz kılmayı... :) Bir de şu hastalık derdim olmasa ya da azalsa çok iyi olacak... :)

21 Nisan 2024 Pazar

Merhaba 21 Nisan

 Herkese selamlar, 

Bugün de 1000 besmelemizi çektik... :) Yalnız dün fire verdik... Dertli de olsak 1000 besmeleyi hiç bırakmamalıyız... Akşam 1000 tane daha çekelim dün ve bugün için... :) Rab kulum yanındayım diyor rahmetiyle... :) Rab yanında olanları kim yenebilir??? :))) Kimse yenemez..!

Bugün de sınavımız var... Çalışmaya başlamadan önce dostları arayalım..! Dostların enerjisi bize enerji katar her daim.. :)






Bugün hiç çalışmak istemedik ve 20 sorunun 20'sini de salladık... Toto ya tutarsa... :) İki sınavda toplam 40'ta 40 salladım... :) Anında bitti sınav.. :)


Öyle olması gerektiği için öyle oldu... :)

3 Photographs and The 4th One Is The Sword Of Justice





The sword of justice will cut through all lies :)


 

20 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba 20 Nisan

Neyse lavukları bırakalım... Biz kendi işimize bakalım... :) Bu sınava pek hazırlanamadık... Dost Hüdavendigar'ı okuyoruz gene... Sayfa da 397'ye geldik... Yalnız hiç canımız ders çalışmak istemiyor... :) Mevlana'nın şiirleri bizi mest etmede... :)

Gene bir Erkin Baba şarkısı patlatalım aynı şarkıyı... :) Bu sınava da pek çalışamadan girelim nasıl olsa %30 etkiliyor... :) Önceden biraz bakmıştık... :)



Arkadaşlar benim rekorum şimdilik bu... :) Kuzenim Zeynep 64 mü 66 mı ne yapmış... :) Gene manik halli bir günümüz... Böyle anlarda ya oyun oynayacaksın, ya müzik dinleyeceksin, ya Mevlana okuyacaksın ya da uyuyacaksın... Ben oyunu seçiyorum... Biraz gözlerimi dinlendirdim... :) Aslında şu oyunu bedava yapmalı ki hepiniz oynayın... :) Çoluk çocuk herkes oynasın... :) Reklamsız versiyonu var şu anda... :) Babam 1 $ kalsın dedi... :)))


Babam oyunu 1 $ bırak dedi, aslında ben bedava yapmak istiyorum... Hadi geçin de görelim... :))



Ceza bizim yerimize de doldurmuş mürekkebi, bizim doldurmamıza gerek yok...! :)


 Ancak yavaş yavaş sinirlerim sakinleşiyor... :) Biz bugün hep attık diferansiyel denklemler dersinde... :) 

Baştan sona attık... :) Kendimize gelip, yarın sabah sıradaki derse çalışalım... :) Hiç bir gruba aile haricinde girmemek lazım, öyle zamanlara geldik ki insanın akrabalarıyla bile dostlukları zayıflıyor... :)



19 Nisan 2024 Cuma

19 Nisan Hoşgelmiş

 Dostlarım merhabalar,

Dost Hüdavendigar'ı okuduk ve iyicene mest olduk... :) Allah onu her daim şen kılsın ve sevdiklerini de inşallah... :) Böyle güzel dost nadir bulunur... :) O bakımdan O'nu manevi babam gibi sevmedeyim... :) Sayfa 380'in sonuna (VII-1'deki Divan-ı Kebir Ciltlerinden) yani Bahr-i Remel - Mahbun Mekşuf -'a kadar geldik Allah'ın izniyle güzel dostlarım... :) Bu yere ikinci gelişimiz... Yani 8 cildi de bir kez okuduk ve ikinci okumamızda VII-1 nolu ciltte sayfa 380'in sonuna kadar geldik... Mübarekler Tanrı sarhoşlarındandır... :) Hem maddiyatta (parasal açıdan sanılmasın pozitif bilimlerde) hem de maneviyatta öne geçmeliyiz... Tanrı sarhoşlarının halkasına katılmak isteyenler şu aziz ömrü ganimet bilsinler...

Bu sefer de Aşık Paşa'dan paylaşalım... 


Bir de Yunus Emre'den...


Bir de Mevlana'dan bir daha... :)


Biraz da Children Of Bodom... Şu harika  2 müziği dinleyelim de kulaklarımızın pası silinsin... :)



Bu grubu rahmetli Alexi Laiho da sağ iken New York'ta dinleme imkanım olmuştu... Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun... :) Sene 2008'di o zamanlar... :)

Arkadaşlar gizlimiz saklımız yok, oyunumuzu 5 günde sadece 5 kişi indirmiş... Küçük amcam bahşiş bırakmış... Toplam 14$ kazanmışım ancak onun da 10.50 $'ı bana yatacak inşallah... :))))) İnsanlar 1 $ bile ödemiyorlar... Biz de bedava yaparız aplikasyonu ancak o zaman da reklama razı olacaklar... :) Yapacak bir şey yok... :) Biz de oyunu kuralına göre oynamalıyız... :) Oyunumuzu çok kişinin oynaması da bize mutluluk verir... :)) Bunlar hep tecrübe... :))

Okul grubunda oyun paylaştık diye insanlar bizi gruptan attı... :) Beni attığı gibi Tanrı da onu bir yerden atar rahat olsun... :)) Biz 1000 besmelemizi çekelim gene... :)

Lavuğun ismi de yok Ş yazmış sadece beni gruptan atan vatandaş... Şakir desem Şakir'lere ayıp olacak, Şaban desem Şabanlar darılır belki de Şevket'tir... :) Adamı hasta etmesin... Almayayım aklını... :)

18 Nisan 2024 Perşembe

Sınavlar Geldi Sayılır

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Bugün ayın 18'i... 20'sinde vizeler başlıyor... İlk sınav sabah 10.50'de diferansiyel denklemler sınavı... :) Okulda toplam 14 hafta işlenecek ve şimdilik 7 hafta işlenmiş... Bu 7 haftayı süper öğrenmeliyiz.. Bugün ilk 3 haftayı hızlıca... Sonrasını ise daha yavaşça olmak üzere 7 haftayı da takip etmeliyim... Onun haricinde YouTube'taki hocadan da Riccati denklemini bir daha çözerek çalışıp, hocanın anlattığı yere kadar gelmeliyim... Öyleyse önce bir ısınma müziği sonra vira bismillah... :)


İlk 2 haftanın tekrarını tamamladık... Saat de 14.00'e geliyor... 5 hafta daha ilerlemeliyiz bugün... :)
3. haftayı da tamamladık.. :) Saat de 14.45 olmuş... :)

5. ve 4. haftalara da çalıştık, ancak 4. haftayı ilk defa görüyoruz sayılır ve tam anlayamadık o konuyu homojen diferansiyellerle alakalı olanı... Dolayısıyla Boğaziçili hocadan tekrar yapmalıyız... :) Son 2 konu kaldı ve biraz da tekrar ve alıştırmalar... :)

Arkadaşlar ikindi vakti uyku bastırmış ve akşam 20.00 civarında uyanmışız... :) Canımız hiç ders çalışmak istemiyor şu anda... En iyisi yaptığımız oyunu oynayıp rahatlamak biraz... :)

Dost Mevlana'nın Divan-ı Kebir VII-1'inde sayfa 350'ye geldik... Durmadan dinlenmeden okumalı, öğrenmeli ve kendimizi geliştirmeliyiz dostlarım.... Biliyorum her birinizin ayrı ayrı dertleri var... Dert bitti mi hayat da biter demişler... :)  Benim de kafamda hastalık derdi, neredeyse hiç gelirimin olmaması gibi dertlerim var... :) Ama hep gülüyorum... Çünkü Mevla benimle, daha ne olsun... O'dur benim yardımcım, Rab'bim ve sığınağım... :)

1000 besmeleyi de tespih ettik... :) Şimdi biraz müzik zamanı...

17 Nisan 2024 Çarşamba

En Güzel Günler Hepimizle Olsun :)

 Merhabalar dostlar,

Bugün bizim dinlenme günümüzmüş... Genelde hep erken kalkardık, bugün geç kalktık... :) Kahvaltımızı yaptık ve akşam yemeğimizi de yedik... :) Rab'be çok şükür... :) 

Saat şu anda 18.55 olmuş... :) Hemen kendimize bir kahve yapalım ve neler yapacağımıza bakalım... :) 

Evet dostlar, kahvemizi de yaptık... Şimdi balkonda mevzi aldık... :))) Ve şu güzel Nisan akşamının keyfini çıkarmadayız... :) Rab'be binlerce defa şükürler olsun... :))

Gene 1000 besmeleyi çekmeliyiz... :) Onun haricinde kendimizi yormadan biraz derslere bilgisayar mühendisliğindeki belki biraz da EKPSS'ye çalışabilirsek süper olur... :)


Dostlarım bu gece eski sayfalara tag'ler verme işlemine devam ettik biraz ve balkonda çay içiyoruz.. :)

Güzel dostlarım, bu akşam da 1000 besmeleyi tamamladık... Mutluyuz... :) Bugün sadece bloğumuzla, yaptığımız oyunu oynamakla, tesbihatla ve en önemlisi de belki dinlenmekle geçiyor... :) Keyfimiz yerinde... Şükürler olsun.. :)
Oyunumuza leaderboard eklemiştik, yalnız tam olarak istediğimiz gibi olmamıştı... Onu değiştirmeliyiz...  Yani her seferinde Game Over olunca "SUBMIT" ekranına atmamalıydı ve de biraz daha detaylı bir SUBMIT ekranı yapabiliriz.. Zaten hazır yapıp paylaşan birini de bulduk... :) O da basit ancak biraz daha iyi ve biz sadece kişi yeni bir High Score yapınca SUBMIT ekranına gelsin istiyoruz.. Yoksa oyun SUBMIT'lemeden başa dönsün... Çünkü her seferinde ekrana isim yazıp gönderme bölümü çıkarsa insanlar oyundan çabuk soğurlar... :) Bunu da ayarlamalıyız... Yapacağız inşallah inanıyorum... Biraz emek, biraz çaba ve biraz da beceriyle...

Aslında bir de New Game ekleyebiliriz... :) Belki de bu son yazdığım fikir çok daha iyi... Her seferinde oyun bitince o ekrana gelecek ama New Game deyince direk başlayacak oyuna ya da oyun açılış ekranına... :) Bunlar ayarlanabilir ve güzel şeyler... :) Aslında oyunun başındaki müzik çok güzel ve sadece space tuşuyla geçilebiliyor... Aplikasyonu çıkarsa da tek dokunuşla olacak inşallah... İnsanlar müziği dinlemek isteyebilirler... :) Bir de Exit tuşu koyabiliriz belki... :)
 
Yalnız bugün bunlarla hiç mi hiç uğraşmadık.. Son 2 gün epey uğraşmıştık.. :) Oyun sonunda Database'e verileri göndermeyi de başardık ancak dediğimiz gibi tam hoşumuza gitmedi ve bu aşamaları ayarlamalıyız... :) Yalnız bu aralar vizeler geliyor 9 dersten 3 gün sonra diferansiyel ile başlıyor... 28'ine kadar ve o gün de sınavlar var üstelik EKPSS'de... İnanıyorum ki 29 Nisan günü ömrümüz varsa kuş gibi rahatlayacağız... :) Yalnız bir çakışma var sınavlarda, belki o çakışan sınav sonraya kalacak okula dilekçe göndermemiz istendi... :)

29 Nisan'a kadar sınavları halletmeli, oyuna belki leaderboard da eklemeli ve aplikasyonu da çıkarmalıyız... Aslında bu son 2 dediğim sonraya da kalabilir ancak hep ders çalışmak insanı sıkıyor... :)

Daha sonra aşçılık sınavları gelecek finaller ve sonra da bilgisayar mühendisliği finaller ve bütünlemeler... :)) Ömrümüz varsa Rab bunları bize gösterecek... :) O güzel Mevla'ya çok şükür... :)

Bu sırada 2. oyunumuzu da piyasaya sürebilir, 3. oyunumuza da çalışabilir ya da 4. oyuna da geçebiliriz... Muhtemelen 4. oyun  Angry Birds benzeri bir oyun olacak...Ya da Unity'den bir snowboard oyunu olabilir. Daha tam karar vermedim ama Godot oyun motoru çok hoşuma gitti... O bakımdan belki onunla bir oyun yaparım... :)

Sevgiyle ve şen kalın arkadaşlar... Saat de 23. 30'a gelmiş sayılır... :)

16 Nisan 2024 Salı

Günaydın Dostlar Bugün de Arızalarla Boğuştuk :)

 Günaydın dostlar,

Bu sabah da 7.00'ye doğru uyandık... :) Hemen ilaçlarımızı alıp, kahvemizi de yaptık... Günümüzü öyle bir planlamalıyız ki, işler aksamamalı... Aksayacak işler en sona bırakılmalı...

1) 8.15 - 9.45  1000 besmele ve 6 Nisan'dan bu yana ibadet (En azından 6-7-8 Nisan) ✔

2) 10.00 - 11.25 Kahvaltı ve çay, oyalanma ✔

3) 11.25 - 12.00 YouTube'da Zirveye Çıkma Rehberi kitabını okumalıyız biraz.. Zirveye çıkmaktan değil ancak izleyici kazanabilmek için biraz... :) Oyunlar için de güzel bilgiler var ayrıca... :) (Çok fazla okuyasım gelmedi... :)) ✔

4) 12.40-24.30 Oyun yapım çalışması ✔

5) Arada Yemek ve dinlenme ✔


Saat şimdi 8.03 ve bir müzik yükleyelim.. :) Biraz müzik ve kahve ardından tesbihat ile başlıyoruz.. :)) 


12.20'ye doğru yaklaşık 5 saat 20 dakika sonra ikinci çeyrek ilacımızı aldık... :) Yaklaşık bu kadar zamanda bir ilacımızı almalıyız... Dolayısıyla hala 200 mg iyidir gibi... :) Eğer vücudumuz  7 buçuk saatte bire alışırsa 150'ye düşmeliyiz... :) Henüz erken hala... :)

Canımız hiç ders çalışmak istemedi ve gene oyun yapmak istedi dolayısıyla programı biraz daha esnetiyoruz... :)

Arkadaşlar şu leaderboardu ekleyip database'e skor da kaydettim ancak tam istediğim gibi gene olmadı... :) O bakımdan bugünkü çabalarım tecrübeye yönelik oldu... Chatgpt dahi bazen doğru yardım edemiyor iş kodlamaya gelince... :) Bazen de oradan hatırı sayılır bir yardım alabiliyorum... :)

15 Nisan 2024 Pazartesi

Bugünkü İşler ve Günüm

 Merhaba dostlarım,

Bu sabah 8.30 civarlarında uyanışızdır... :)

Kardeşim ve damadı aradım, ikisi de açmadı ancak sonra damat dönüş yaptı... :)

Bugünkü yapılacak işleri telefonda konuşurken planladık:

1-) YouTube'ta zirveye çıkma rehberi okunacak biraz... (10.30 - 12.20) ✔ (YouTube kurcalanarak okundu... :))

2-) Okul derslerine (diferansiyel ya da Web Programlama gibi) çalışılacak biraz... (12.40 - 14.15) ✔

3-) Oyun için leaderboard hazırlanacak... :) (16.30- 18.45) (Arıza çıktı, sistem geri yüklemeleri ile ugraşıyoruz) :) ✖ (Denendi, ancak hep arızalar, sistem geri yüklemeler ve sorunlar çıktı... )

4-) Biraz EKPSS çalışılacak (belki 2-3 GK denemesi çözülecek) (19.00 - 20.00) ✖

5-) Oyun için Android Apk hazırlanacak (20.30'dan sonrası) ✖

6-) 1000 besmele okunacak (14.20- 14.50) ✔

7) En azından 3 günlük ibadet edilecek nasip olursa... :) (22.30 sonrası) ✖

Şimdi saat 9.55'e gelirken kahvaltı ile başlayalım... :)


Bernoulli ve Riccati diferansiyel denklemlerini ve sorularını bitirdik... :) Riccati diferansiyel denklemi çözümü efsaneymiş... :) Sınava girmeden mutlaka kendim yazarak bir Riccati çözmeliyim... :) Gerçi bizde 20 soru 30 dakika olur... Bir Riccati sorusu bile neredeyse 25 dakikalık bir soru... Gelmeyebilir ancak bunu yapan hepsini yapar mantığıyla gidelim... :)

Bir de bunun kısa yolu varmış... :) Onu da sonra öğrenelim inşallah... :) Tam Boğaziçi'ndeki hocaların soracağı soru işte... :) Hatta bunun bile biraz daha alengirslisi olabilir... :) Eğer bir gün Boğaziçi'ne tekrar döneceksek bu dersi iyi öğrenmeliyiz... :)


Şu da uzun versiyonlu diferansiyel denklemleri çalıştığım kanalın dersinin linki... :)

Saat 14.20'ye geliyor yaklaşık 25 dakikada 1000 besmele okumasını da yapalım... :) Haydi vira Bismillahirrahmanirrahim 1 :)

Evet arkadaşlar yaklaşık 27 dakikada bitirdik... :)

Şimdi duşumuzu alalım... :) Biraz güncelledik yukarıdaki programı ve oyun yapımı 16.30'da başlasın çünkü duş ve yemek faslı da var daha... :)

Evet duşumuzu da aldık yemeğimizi de yedik çok şükür... Şimdi saat 16.05'e geliyor... Bir 25 dakika kadar oyalanalım ve 16.30'da oyun yapımına geçelim hayırlısıyla... :)

Arkadaşlar oyuna leaderboard eklemede büyük sorunlar çıktı ve saat de 24.00'e geliyor... :) Bu iş biraz uzun işe benziyormuş... :)

14 Nisan 2024 Pazar

İlk Yayınladığım Oyunum ve YouTube Kanalım

 Merhaba dostlarım,

YouTube'ta bir kanal açtım ancak henüz neredeyse hiç aktif değil... Oyun videomu ve linkini verdim... Kimlik doğrulamasını da henüz yaptım 24 saatte onaylanır herhalde... :)

Yaptığım oyunu 1$'a internete koydum... :)

Arkadaşlar bu işlerde reklam ve pazarlama çok önemli... 

Benim elimde bulunan Youtube'ta Zirveye Çıkma Rehberi'ni de okumalıyım elbette... :)

Şimdilik kanalıma 1 oyun yükledim.. Halbuki 3 oyunum var... :) Ancak diğer 2 oyuna biraz düzenleme gerekiyor... Exe dosyalarını üretmeliyim bitince... :) Henüz Android versiyonlarını oluşturmadım... :)

Oyunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz Windows için... :) 3 ayrı dosyayı da indirmeli, aynı klasör altında açmalısınız ve izinleri vermelisiniz... Hiç reklama takılmadan Windowsta oyunu oynayabilirsiniz... Belki Android'te de böyle yaparım... 1$'a reklamsız yayınlayabilirim daha sonra... :) Çünkü o reklamlar insanı oyunlardan soğutuyor... Esen kalın arkadaşlar... :)

https://thes520ex.itch.io/little-yellow-plane


Şu da kanalımın linki, henüz neredeyse bomboş bir kanal, neyse ki diğer iki oyunumla da alakalı videoları yükledim... :) 

Arkadaşlar bugün de 1000 besmeleyi çektik.. Mevla kabul etsin... 😎

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeni Güne Merhaba

 Merhaba dostlar,

Bu sabah saati tam hatırlamasam da 12.00 civarı uyandık... :) Saat de 13.00'e geliyor... :)

Dün evde babamlar TV ünitesinin yerini değiştirdiler, dolayısıyla bir koltuğun da... Evin yeni halinin keyfini çıkartıyoruz... Televizyonda haberlere bakmaktayız...

Bugün neler yapalım? Bakacağız... Öncelikle günümüz keyifli olsun da... :)

Şimdi öğle ezanı okunuyor... :)


Web Programlama dersinin ilkini tekrar ettik, ikincisindeyiz... Yalnız hoca biraz karışık anlatıyor gibi, dolayısıyla kursumuza da devam etmeliyiz;  HTML5'a BTK Akademi'deki... :) Orada da 4.5'te kalmışız en son, daha önce dediğimiz gibi %20'sini tamamlamıştık kursun... Baştan hızlıca ilk 2 bölümü gözden geçirdik ve 3.2'ye kadar geldik... :) Ve devam ettik ve 3.10 ve sonra da 4.5'e kadar tekrar geldik hızlıca... Biraz dinlenelim... :)

İkinci web programlama dersini de izledik... :) Biraz müzik dinleyelim... :)


Dostlarım bugün kankamız Gürsu ile görüştük... Kardeşim ve damat da geldi sonra... Zaten beni onlar bıraktı... :) Hepsine çay ısmarladım... :) Şimdi 1000 besmele vakti... :) Bugün biraz gecikmeli de olsa tesbihatı yaptık bugün için 00.00'dan 00.25'e kadar... :)

12 Nisan 2024 Cuma

İyi sabahlar & İyi günler & İyi akşamlar

Merhaba arkadaşlar,

Rüyada biraz sevimli, uzun, ince, hafif tombul ve beyaz benekli bir böcek gördüm... Hayırdır inşallah... :)

Bu sabah da 7.50 civarında uyandık... :) Kahvemizi yaptık ve ilaçlarımızı aldık... :) Neler yapacağımızı planlayabiliriz... Önce şu Edis'in şarkısıyla enerji bulalım... İyi sabahlar... :)


Diferansiyel denklemler dersine çalışmaya, tekrara devam ettik ve Benoulli Diferansiyel Denklemi'ne kadar geldik... :)


Arkadaşlar dediğimiz gibi diferansiyel denklemleri biraz kolayladık, biraz daha yazabiliriz... Şu anda canımız hiç çalışmak istemiyor, sadece dinlenmek istiyor ya da buraya içini dökmek... :)

Eğer şu EKPSS'yi kazanabilir ve atanırsak çok güzel olacak... Artık ailemizde tekrardan katkı sağlayabileceğiz, arada bir olan özel derslerin haricinde... İnşallah diyelim... Yalnız hiç EKPSS çalışmak gelmedi içimizden bugün... :)

Başımızın ağrısı geçerse belki ibadetleri yaparız... :) Oyun yapımları ise vizelerden ve EKPSS'den sonra inşallah... :) 

2 günlük ibadet borcunu kıldık, Allah kabul etsin... :) 4 Nisan'dan bu yana gelmeliyiz daha... :)

Bugün ikindi vakti gibi biraz uyumuşuz... Şimdi saat 19.00'a geliyor... :)


Okuldaki 4. dersi hızlıca geçtik çünkü daha o dersi Youtube'taki hocadan dinlemedik, ancak 5. dersi izledik epey okuldan ve Boğaziçili Hoca'nın anlattıklarını anlarsak ve uygulayabilirsek işi bitireceğiz... :) Güzel bir kahve yaptık kendimize... :)

Biraz daha dinlenelim ve dif çalışalım... Sonra 1000 besmele ve 2 günlük namaz daha yapılmalı... Ya nasip... :)

Bugün saat 23.55 gibi tesbihata başlayıp, 00.16 gibi tamamladık... :) Yani bugün de 1000 tesbihat tamam... Az sonra en azından 2 günlük namazı kılmalıyım...
Diferansiyel denklemlerde de Boğaziçili Hoca'dan tekrar Bernoulli Diferansiyel Denklemi'ne kadar geldik, ancak hoca kanala pek çok soru yüklemiş o videoya kadar ve bu dersin videoları epey artmış... :) Bernoulli'yi anlatan video 22. sıraya gelmiş... Yani ilk 21 videonun tamamını izledik... :)

Şimdi tekrar kahvemizi içmedeyiz.. :) Şen kalın arkadaşlar... :) Yalnız bugün Nutuk'u okuyamadık... :) Sağlık olsun, yarına inşallah... :)

11 Nisan 2024 Perşembe

Merhaba 11 Nisan

 Merhaba dostlar,

Ayın 11'ine girdik ve saat 1.30'a gelmekte... :) Bugün neler yapalım? Bizim damat diyor ki; sınava denemeler üzerinden çalış... Bana iki tane 10'arlık deneme kitapçığı aldı sağ olsun... Onlardan sanırım henüz 5 deneme yaptık... 15 denemeyi de bitirmeliyiz... Çünkü tarih çalışmaya konsantre olunmuyor şu kısa dönemde... İleride tarih okur muyum bölüm olarak Tanrı bilir... :) Şu saatte epey uyku da bastırıyor... En iyisi bir sallama çay yapalım, biraz müzik dinleyelim ve 2.00 gibi de uykuya dalalım... Yarın, yani bugün sabahtan da bir deneme yapıp, biraz EKPSS kolaylayıp ardından da okul derslerine çalışalım... :)


Arkadaşlar, bugün epey soru çözdük EKPSS için bir genel kültür denemesinde 20D 10Y'a ulaştık... Diğerleri daha düşüktü ancak olsun... Bunun üzerine de 25D 5Y kadar da genel yetenek yapsak ortalama 85+ yapıyor gibi... :) 27D 3Y yapmışlığımız da var genel yetenek için... :) Öğlen kalkıp bu saate kadar epey soru çözdük... :) Saat de 20.05'i geçiyor... :)  Okul derslerine çalışır mıyız? Belki... Ancak epey bir dinlenip rahatlamalıyız... 1000 besmele ve 3 günlük namazları da kılmalıyız... :)

Arkadaşlar 1000 besmeleyi de tesbih ettik... :) Saat de 21.35'i geçiyor... :) Şimdi biraz daha dinlenmek var sırada, belki biraz kitap karıştırmak... Saat 23.00'te de 3 günlük namaz borçları inşallah... :)

Elimizde bulunan 226 sayfalık Yapı Kredi Yayınları'ndan olan Nutuk'ta 34. sayfaya tekrar geldim ve saat de 23.00'e geldi... :) En son bağımsızlık için ortaya atılma kararı bölümünü okuduk ve tekrar Erzurum Kongresi hazırlıklarında kaldık... :) Bugün ayın 11'i, en geç ayın 17'sine kadar bu kitabı bitirmeliyiz... EKPSS için de çok faydalı olur ayrıca... :) Namazları kılalım ve tekrar okuyalım Mustafa Kemal Paşa'nın Nutuk'unu... :) 23.30'a kadar oyalanalım ve ibadet yükünü omuzlanalım tekrar... :) Arkadaşlar Nutuk'un bu biraz daha kısa versiyonu çok güzel ve akıcı... :) İbadet yükünü saat 01.00'e erteliyorum bu son günlük ve çay eşliğinde Nutuk'u okumaya devam etmek istiyorum... :)

Arkadaşlar, Sivas'a Varış bölümünü okuduk ve Sivas Kongresi Açılıyor isimli bölüme geldik... :) Muhteşem gidiyor... Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa! :) Sayfa 45'teyiz... :) Saat de 00.10'u geçiyor... :)


Dostlarım, en son Amerikan Mandası İçin Propagandalar isimli bölümde kaldık Nutuk'ta... Sayfa 52'deyiz... :) Biraz çayımızı içelim... :)

Bugün içimden namaz kılmak gelmedi... Uyku da bastırıyor biraz... En iyisi ömrümüz varsa yarın sabahtan 3 günlük, akşamdan da gene 3 günlük namazları kılalım hayırlısıyla... Zorla güzellik olmaz... Ayrıca Nutuk okumak da en büyük güzelliklerdendir... :)

10 Nisan 2024 Çarşamba

Bugün Bayram

 Merhaba dostlar,

Bugün saat 3.55 olmadan uyandık... :) Dün de 1000 besmeleyi çekmiştik akşam vakti... Sıra bugünde... :) 

Bugün bayram... Bayramınız kutlu olsun... :)


Şu kendini gizleyen ve bizi sürekli rahatsız edenler için bir söz: 


Sırf bunlarla savaşmak ve ölümsüz devlete ermek için gireceğim bu işlere... Siber güvenlik okuyacağım bunların inadına... Kendini bir şey sananların inadına... :)

Yaşar Kemal'in Allah'ın Askerleri isimli kitabının ilk öyküsü olan Nar Ağacını Kuşatmış Hanımelleri ve Nanik Üstüne isimli öyküyü okudum...  Sayfa 59'a yani Geceye Yağmur Çiselerken isimli öyküye geldim... :)

Allah cümle sokakta kalan çocuklarına yardım etsin ve Mevla'm hallerini düzeltsin inşallah... Onları konu alan bir kitap... 

Arkadaşlar vira bismillah deyip namaz borçlarını eda edelim hayırlısıyla, Mevla'mız bize doğru yolu gösterecektir... :) Şimdi 3 günlük namaz kılmalıyız.. Bugün günlerden 10 Nisan ve 30-31 Mart ve 1 Nisan borçlarını eda edelim... Ayın 11'inde de 2-3-4 Nisan, ayın 12'sinde de 5-6-7 Nisan, ayın 13'ünde de 8-9-10 Nisan, ayın 14'ünde de 11-12-13 Nisan ve ayın 15 inde de 14 ve 15 Nisan'ı kılıp 6 günde yakalayalım namaz borçlarını inşallah... :)

Evet dostlar, bugün de köy ziyaretine gittik... Mezarlığa da gittik... Dualarımızı okuduk... :) Orada eski tanıdıklarla karşılaştık... :) Mevla'm geride kalanlara yaşama sevinci ve sabır, ölenlere de rahmet eylesin inşallah... :)

Şimdi ise 1000 besmele zamanı haydi vira... :)

1000 besmeleyi de tesbih ettik... :) Namaz borcu da yatarken inşallah... Balkondayız gene... :)

Arkadaşlar şu nefsi levvame makamını geçmek gerek... Ama yine de her şeyin hayırlısı olsun Hak'tan... 
İbadetlere dahi akas tukas devam edebiliyoruz... Haydi şimdi vira bismillah ve 3 günlük namaz vakti... :)

Bize ibadet zevkini veren Rab'be şükürler olsun... :)

8 Nisan 2024 Pazartesi

1 Casual Photo & New Day Welcome



Hello everyone,

We have already entered Monday... I hope today will come to yourself with pleasure... Yesterday, I prepared a little bit to EKPSS exam that will be done in 28th of April... In addition, I also met up with my close friend Gürsu... We drank tea in the city and talked a little bit... On Wednesday, The Feast of Ramadan will come... Enjoy the moment and smile with your heart... :)

Have a nice day!... :)



Bugün de gündüzden 1000 besmeleyi yaptık diye hatırlıyoruz... :)

7 Nisan 2024 Pazar

Muhakeme Önemli

 Güzel dostlarım,

20'sinden 28'ine kadar bilgisayar mühendisliği sınavlarım var ve 28 Nisan'da da EKPSS sınavım var... Bizimkiler dedi ki bırak oğlum şimdilik bilgisayar mühendisliği sınavlarını, senin için şu EKPSS daha mühim şimdilik... Senin en önemli sınavın o dedi amcam... Yani arkadaşlar bizimkilerin muhakeme gücü benden daha yüksek... :) Bende de sayısal zeka var, ancak muhakeme gücü de çok önemli şu hayatta... :)

Biraz muhakeme çalışmalıyız, neler bizim için daha öncelikli olmalı bunun farkına varmalıyız... :) Yoksa saldım çayıra Mevla'm kayıra yaşamaya devam ederiz... :))))


Arkadaşlar EKPSS konu anlatımlı kitabımızdan biraz okuduk tarih, biraz kahve ve dinlenme ardından çalışmaya devam... :) Şu yetenekli ve karizma genci dinlenmenizde fayda var... :) Benim gitarımın markasından ancak elbette ki model farklı... :)


İslamiyet Öncesi Türk Devletleri'yle alakalı bir test çözdüm 11D 1Y çıktı.... Uygur metinlerinde Türk kelimesinin karşılığı güç, kuvvet demekmiş... Ben güzel insan diye atmıştım... Meğerse güzel insan anlamında İran kaynaklarında geçermiş... :) Çin kaynaklarında miğfer, Divanı Lügatit Türk adlı eserde olgunluk olarak kullanılmış, Ziya Gökalp ise kanun, nizam sahibi olarak kullanmış... :)

Bugün de kankam Gürsu ile buluştuk... :) Saçlarımı eve gelince yıkayabildim ancak ve rahatladım... :) Şimdi tekrar balkondayız ve hemen bir çay demleyelim... :) Yani sallama çay... :) Çay yapacağımıza kahve yapmışız, kısmetimize bunu içeceğiz artık... :) Neye niyet neye kısmet... :))

Az sonra derbi başlayacakmış... Seyredelim şu derbiyi Galatasaray - Fenerbahçe... Ezeli rakip, ebedi dostları... :)

Fenerbahçe sahadan çekildi ve maç 1-0 iken yarıda kaldı... Zaten Fener gençlerle çıkmıştı... Millet bu derbiyi izlemek için can atar, neyse başka bahara kaldı derbi... :)

Arkadaşlar 1000 besmeleyi gene tesbih ettik gün dolmadan şükürler olsun... :) Yalnız ibadetler kaldı epeydir... :)

6 Nisan 2024 Cumartesi

Güzel Cumartesiler

 Merhaba dostlar,

Bu sabah da 8.50'ye yakın uyanmışızdır... :) Biraz bloğumuza göz attık ve ilaçlarımızı içtik... Oruç tutmaktan vazgeçtik ve dün gece de ibadet yapamadık... Aslında çok kıymetli bir geceydi ancak sağlık olsun... Saat şu anda 10.20, bugün belki kankamız Gürsu ile buluşuruz... Hava da epey serin balkonda şu an... :) En iyisi içeriye girmek... :)

Sizlerle güzel  bir Led Zeppelin parçası paylaşıyorum... Enerjinizi yerine getirecek... :)


Gene baş ağrılarımızın olduğu bir gün dostlarım, EKPSS çalışamıyoruz gene... Ağrı dinerse başlayacağız inşallah... :)

Arkadaşlar aşağıda güzel bir video buldum, sevilmeyen işlerde çalışmak ve hep hafta sonunu beklemek zorunda kalmak ile alakalı... Bence bir göz atmanızda fayda var... :)



Bugün bol bol dinlendik ve biraz da uyuduk dostlarım... 1000 besmeleyi de gene tesbih ettik... :) Namaz borçlarındaysa sanırım 30 Mart'tan bu yana gelmeliyiz... :)

Arkadaşlar eğer sınavı kazanırsam EKPSS'yi, sigortalı süremi 4500 güne tamamlayıp emekliliğe hak kazanmak istiyorum 60 yaş için... Sanırım 6 buçuk - 7 sene daha çalışmalıyım bunun için sigortalı mümkünse devlette ve 60 yaşında da emekli olmalıyım ömrüm varsa... Yalnız bu sürede babamın üzerine bir oyun şirketi kurmalı ve sürekli oyun yapımıyla ilgilenmeliyim, bu iş bir tutku işi... :) Ufak bir engelime rağmen oyun yaparken sanki hiç yorulmuyormuşum gibi... :) Severek yaptığımdan tabii ki.. :) Belki de bilgisayar mühendisliği üzerine bir işe girersem o işte uzun süre de çalışabilirim, belki devlette belki evden... Mevla sağlık versin yeter ki... :)


Arkadaşlar en iyi şu hoca anlatıyor bu dersi... :) Ne kadar basit anlatıyorsa bir hoca o kadar işi biliyordur... :)


Bizim okuldan farklı sırada gidiyor olabilir ancak bu 40 videonun tamamına bakmakta fayda var... :) Biz ilk 6 videoyu seyretmiştik önceden sanırım, şimdi de ilk 4 videoya hızlıca göz attık ve 5. videoya geldik... :) Bizim okulun hocası cep telefonundan anlatıyor ve minnacık bir ekranda anlatıyor... Millet sıkıntı yaşıyor bu derste... Hem ders zor, hem de ekranda iki üç satırdan fazla bir şey gözükmüyor, dolayısıyla ders takip edilemiyor hocadan kaynaklı... :) Okul videolarında ilk 3 dersi anlamıştım, 4-5-6 duruyor daha... Şu derslerin çoğunu kavrayabilirsem okula da bakacağım... :)

6. videoya geldik arkadaşlar... :) 
7. videodayız, yavaş yavaş ilerliyoruz... :) Allah razı olsun bu hocadan... :)

5 Nisan 2024 Cuma

Baştan Sona En Az Bir Kez Okuduğum Kitapların Listesi

1) Kuran-ı Kerim ->1 kez okudum

2) Mesnevi-i Şerif -> 1 kez okudum

3) Divan-ı Kebir I -> 2 kez okudum

4) Divan-ı Kebir II -> 2 kez okudum

5) Divanı-ı Kebir III -> 2 kez okudum

6) Divan-ı Kebir IV -> 2 kez okudum

7) Divan-ı Kebir V -> 2 kez okudum

8) Divan-ı Kebir VI -> 2 kez okudum

9) Divan-ı Kebir VII-1 -> 2 kez okudum

10) Divan-ı Kebir VII-2 -> 1 kez okudum

11) Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems -> 1 kez okudum

12) Aşkın Gözyaşları Mevlana -> 1 kez okudum

13) Aşkın Gözyaşları Kimya Hatun -> 1 kez okudum

14) Aşkın Gözyaşları Hallac-ı Mansur -> 1 kez okudum

15) Aşkın Gözyaşları Yunus Emre -> 1 kez okudum

16) Eyvallah -> 1 kez okudum

17) Eyvallah 2 -> 1 kez okudum

18) Hz İsa Aleyhisselam -> 1 kez okudum

19) Rubailer (Mevlana) -> 1 kez okudum

20) Dert İnsana Yol Gösterir -> 1 kez okudum

21) Takva Yolculuğu Umre -> 1 kez okudum

22) Aşkın Kapısı -> 1 kez okudum

23) Ariflerin Sultanı Bayezid-i Bistami Hayatı ve Menkıbeleri -> 1 kez okudum

24) İzafiyet Teorisi -> 1 kez okudum

25) Bir Matematikçinin Savunması -> 1 kez okudum

26) İkili Sarmal -> 1 kez okudum

27) 50 Soruda Yapay Zeka -> 1 kez okudum

28) Fizik Yasaları Üzerine -> 1 kez okudum

29) Üniversite / Bir Dekan Anlatıyor -> 1 kez okudum

30) Güzel Dediniz Bay Feynman -> 1 kez okudum

31)  Bilime Yön Verenler İsaac Newton -> 1 kez okudum

32) Bilimin Öncüleri Albert Einstein -> 1 kez okudum

33) Hafıza Teknikleri -> 1 kez okudum

34) Gazi Mustafa Kemal Atatürk -> 1 kez okudum

35) Geometri Atatürk -> 1 kez okudum

36) Morgue Sokağı Cinayeti -> 1 kez okudum

37) Suç ve Ceza 1. Cilt -> 1 kez okudum

38) Suç ve Ceza 2. Cilt -> 1 kez okudum

39) Cervantes Don Kişot -> 1 kez okudum

40) Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları -> 1 kez okudum

41) Aşk İki Kişiliktir -> 1 kez okudum

42) Mekanım Datça Olsun -> 1 kez okudum

43) Üvercinka -> 1 kez okudum

44) Üstü Kalsın -> 1 kez okudum

45) Göğe Bakma Durağı -> 1 kez okudum

46) Bir Aşka Vuran Güneş -> 1 kez okudum

47) Henüz Vakit Varken Gülüm -> 1 kez okudum

48) Sakın Şaşırma -> 1 kez okudum

49) Dokuza Kadar On -> 1 kez okudum

50) Gelmiş Bulundum -> 1 kez okudum

51) Gulyabani -> 1 kez okudum

52) İnsan Neyle Yaşar -> 1 kez okudum

53) İtiraflarım -> 1 kez okudum

54) Bin Dokuz Yüz Seksen dört -> 1 kez okudum

55) Hayvan Çiftliği -> 1 kez okudum

56) Yabancı -> 1 kez okudum

57) Sunset Park -> 1 kez okudum

58) New York Üçlemesi -> 1 kez okudum

59) Yazın ve Yaşam -> 1 kez okudum

60) Sürgün ve Krallık -> 1 kez okudum

61) Satranç -> 1 kez okudum

62) Cehenneme Övgü -> 1 kez okudum

63) Sessiz Ev -> 1 kez okudum

64) Var Mısın? -> 1 kez okudum

65) Üç Aynalı Kırk Oda -> 1 kez okudum

66) Kod Adı Küreselleşme -> 1 kez okudum

67) Yaşlı Adam ve Deniz -> 1 kez okudum

68) Fareler ve İnsanlar -> 1 kez okudum

69) Simyacı -> 1 kez okudum

70) Küçük Prens -> 1 kez okudum

71) S*ktir Et Sevdiğin İşi Yap -> 1 kez okudum

72) S*ktir Et Terapi -> 1 kez okudum

73) S*ktir Et -> 1 kez okudum

74) Heyet -> 2 kez okudum

75) Heyet II -> 1 kez okudum

76) Heyet III -> 1 kez okudum

77) Heyet IV -> 1 kez okudum

78) Sümerli Ludingirra -> 1 kez okudum

79) Komünist Manifesto -> 1 kez okudum

80) Sineklerin Tanrısı -> 1 kez okudum

81) Sevdiğin İşi Yap -> 1 kez okudum

82) Kanadı Kırık Melek'in Kanadına Takılanlar -> 1 kez okudum

83) Fransız Kal Ayvalık -> 1 kez okudum

84) Kazanana Ödül Yok -> 1 kez okudum

85) Paris Bir Şenliktir -> 1 kez okudum

86) Tutunamayanlar -> 1 kez okudum

87) Oyunlarla Yaşayanlar -> 1 kez okudum

88) Korkuyu Beklerken -> 1 kez okudum

89) Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan -> 1 kez okudum

90) C Programlama Dili -> 2 kez okudum

91) Şimdi Ne Yapmalıyım -> 1 kez okudum

92) Zaman Makinesi -> 1 kez okudum

93) Matematik Sanatı -> 1 kez okudum

94) Matematiğin Aydınlık Dünyası -> 1 kez okudum

95) Hobbit -> 1 kez okudum

96) Üç Silahşor -> 1 kez okudum

97) Romeo ve Juliet -> 1 kez okudum

98) Venedik Taciri -> 1 kez okudum

99) İdeal Devlet -> 1 kez okudum

100) İvan İlyiç'in Ölümü -> 1 kez okudum

101) İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer -> 2 kez okudum

102) Beğendiğiniz Bedenlere Hayalinizdeki Ruhları Koyup Adına Aşk Diyorsunuz -> 1 kez okudum

103) Hayatın Değeri Uzun Yaşanmasında Değil İyi Yaşanmasındadır -> 2 kez okudum

104) Sen Beni Aşağılayabilirsin Ama Ben Aşağılanmam -> 1 kez okudum

105) Kaderini Sev Çünkü Aslında Hayatın Bu -> 1 kez okudum

106) Ne Olduğunu Anlamak İstiyorsan Ne Olmadığına Bak -> 2 kez okudum

107) Var Mısın Ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? -> 2 kez okudum

108) Coğrafya Kaderdir -> 2 kez okudum

109) Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme -> 2 kez okudum

110) Kalbinde İyilik Biriktirenin Yolu Hep Açıktır -> 2 kez okudum

111) Başarıda Gururu, Felakette Ümitsizliği Yenmeliyiz -> 1 kez okudum

112) Gerçek Özgürlük Kaderin Bilgisinin Vücuda Bürünmesiyle Gelir -> 1 kez okudum

113) İnsanın Kendini Yenmesi En Büyük Zaferdir -> 2 kez okudum

114) Binlerce Kilometrelik Bir Yolculuk Bile Tek Bir Adımla Başlar -> 2 kez okudum

115) Kimse Bize Ait Değildir -> 1 kez okudum

116) Bazı İnsanlar Varlıklı Olsun Diye Neden Diğerleri Yoksul Olmak Zorunda? -> 1 kez okudum

117) Savaşmaktan Vazgeçtiğin An Kaybedersin -> 1 kez okudum

118) Kimi Seviyorsan Herkesin Yüzünde Onu Görürsün -> 1 kez okudum

119) Cehennem Acı Çektiğimiz Yer Değil Acı Çektiğimizi Kimsenin Bilmediği Yerdir -> 1 kez okudum

120) En Kutsal Gözyaşlarımızın Gözlerimize İhtiyacı Yoktur -> 2 kez okudum

121) Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir - > 1 kez okudum

122) Yaptığın İşi Gönlünde Hissedersen Irmaklar Çağlar İçinde -> 1 kez okudum

123) Roma Bilgeliği -> 1 kez okudum

124) Dil Söyler Kulak Dinler Kalp Söyler Kainat Dinler -> 1 kez okudum

125) Tanrı’nın Çocuğu Olan Göklerden Başka Vatan Tanımaz -> 1 kez okudum

126) Hiç Kimse Görmek İstemeyen Biri Kadar Kör Olamaz -> 3 kez okudum ve bir kez de altı çizili yerleri okudum

127) Yanlış Da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir -> 1 kez okudum

128) Bildiğim Bir Şey Var O da Hiç Bir Şey Bilmediğimdir -> 1 kez okudum

129) Nereye Giderseniz Gidin Ama Tüm Kalbinizle Gidin -> 3 kez okudum ve bir kez de altı çizili yerleri okudum

130) İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır, Olmazsa Bin Hayır Ara -> 2 kez okudum

131) Da Vinci Şifresi -> 1 kez okudum

132) Elif Şafak İskender -> 1 kez okudum

133) W. Shakespeare Fırtına -> 1 kez okudum

134) Toprak Ana -> 1 kez okudum

135) Pal Sokağı Çocukları -> 1 kez okudum

136) Kürk Mantolu Madonna -> 1 kez okudum

137) Sırça Köşk -> 1 kez okudum

138) Değirmen -> 1 kez okudum

139) Kendi Kendine MBA -> 1 kez okudum

140) Faust -> 1 kez okudum

141)  Her Şey Seninle Başlar -> 1 kez okudum

142) Mutluluğun Anlamı -> 1 kez okudum

143) Bir Delinin Hatıra Defteri -> 1 kez okudum

144) ABD Tarihi -> 1 kez okudum

145) Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu -> 1 kez okudum

146) Karakter Aşınması -> 1 kez okudum

147) Sıfıra Doğru -> 1 kez okudum

148) Yer Altından Notlar -> 1 kez okudum

149) Ariflerin Makamları -> 1 kez okudum

150) İlim Öğrenenlerin Adabı -> 2 kez okudum

151) Lal Masallar -> 1 kez okudum

152) Ermiş -> 1 kez okudum

153) Durulmayan Bir Kafa -> 1 kez okudum

154) Etkili Öğrenme -> 1 kez okudum

155) Hayat Çözülecek Bir Problem Değil Yaşanacak Bir Hakikattir -> 1 kez okudum

156) İnsan Özgür Doğmuştur Ama Her Yerde Zincire Vurulmuştur -> 1 kez okudum

157) Kitab-ı Emsile-i Hazreti Süleyman (Hazreti Süleyman'ın Meselleri) -> 2 kez okudum (2.si meseller kısmı)

Üsttekiler en az bir kez bitirdiklerim... Çocukken ya da gençliğimde okuyup da bende olmayan kitapları saymıyorum... Bunların bazılarına tekrar başlamakla birlikte diğer kitapların da bir çoğuna başladım ve kaldığım yerlerden de devam edebildiğim kadar edeceğim inşallah... Az bir kısma ise henüz başlamadım...

Eğer unuttuklarım ya da bitirdiklerim olursa buraya eklerim inşallah... :)

Dostlarım şimdi Sinan Yağmur'un Mesneviden Hikayeler kitabı gözüme çarptı belki de Mesnevi'nin bir özeti şeklinde 141 sayfalık, ilim deryasıdır... Bu dünyadan geçiyoruz, öğrendiklerimizin de bir çoğunu unutuyoruz, pek çok şeyin özü aklımızda kalıyor... :) Bu kütüphanenin tamamını 10 defa da okusak gene de pek çok şey unutulup gidecektir hele benim için hafızası pek güçlü olmayan biri için... :)

Ara ara güncelliyoruz burayı... :))

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...