2 Aralık 2023 Cumartesi

Yönümüzü Hakk'a Döndürelim

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

 Merhaba dostlar,

Metro yiyoruz çikolata ve çayımız ve de çerezimiz var... :))) Mutluyuz şükürler olsun... :)) Yönümüzü Hakk'a çevirelim dünyaya ağırlığı vermemeliyiz... :)) Dolayısıyla 100 adet tesbihat ile başlayalım vira bismillah... :)) 

Tesbihatı tamamladık, şimdi de abdest alıp uykumuz gelmez ve başımız ağırmazsa 20 rekat son günün namazlarını kılalım... Öyleyse üşenmeden vira bismillah... :))

Evet dostlar, ibadeti, banyoyu, saçları kurutmayı ve tırnak kesme faslını tamamladık... :)) Rab temiz olmamızı ister... :))

Çok özledim bizim savaş daha doğrusu barış sanatını... :)) 

İnşallah cennette O Sensei bize öğretir eğer orada da olursa... :)) 

Cennette kavga yoktur herhalde :)) 

Huzur vardır... :))

Bu da huzurun sanatı... :)))

Aikodocuları izledikten sonra, ağırlık çalışasım geldi... 30'ar tane sağ-sol, sağ yukarı çapraz-sol yukarı çapraz el halteriyle çalıştım toplam 120 defa... Ardından da bir kupa süt, bir yumurta ve bir tatlı kaşığı balı da karıştırdım ve içtim... Uzun zamandır spor yapmıyorduk... İyi oldu, biraz tazelendik... :)) Spor ömrü uzatır... :)) Haftada iki gün aikido yapardık birer saat önceden.. Gene yapacağız inşallah biraz daha iyileşelim.. İlaçlar ve rahatsızlık biraz daha dinsin ve işe de girelim de öyle inşallah... :))

Saat de sabaha karşı 05.05 olmuş... Biraz uyuyalım artık... :) Herkese iyi sabahlar ya da geceler... ;)

Dostlarım, tam 4 saat kadar uyumuşuz, uyandığımızda saat 9.06'ydı. Şimdi gene 100 adet tesbihatımız ile güne başlayalım... Öyleyse vira bismillah... :)

"Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallah Ve Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah" şeklinde tesbih ettik... :)

Biraz başımızın ağrısı da geçerse sabah namazını da kılabiliriz... Bir ağrı kesici alalım en iyisi... :)

Babacığımla bir anlaşma yaptık. Elimizdeki tasavvuf/ilim kitaplarını bitirmeden yenisini almak yok... Bunu başarabilirsek maymun iştahlılığın da önüne geçmiş olacağız... :))) O kitaplar ki elimizde 2 raf dolusu kadar var... Biz daha hepsini bitiremedik ve yavaş gidersek de bitirmemiz 3 seneyi bulur gibi. Yani 2 buçuk sene sonra üniversiteden mezun oluncaya kadar tasavvuf kitabı almak yasak gibi, çünkü henüz eldekiler bitmemiş... Önce şu ilimleri öğrenelim sonra yenisine geçelim.... Yalnız tasavvuf ve dini kitaplar hariç, bir kitap bitirince diğer kitaplardan almak serbest dedi babam... Çünkü rahatsızlığımız var, fazla dine/tasavvufa meyletmek bize dokunuyor... :) Yani bu 2 rafın 1 rafa yakını bitmiştir henüz... 1 rafta okumaya başlayıp tamamlamadığımız ya da hiç başlamadığımız kitaplar da var... :)

Saat 14.00'e geliyor ve çok uykumuz geldi, en iyisi bir 10 dakika sonra yatıp bir buçuk saat kadar kestirmek... Sonra da derse oturmak... :)

Biraz uzandık ve öğle yemeği yedik ancak hiç uykuya dalmadık... :)

Sadece 4 saat uyuduğumuzdan başımız dönüyor... 8 tane hafta çalışmalıyız bu ders için normalde daha ve bir dersin de son 10 dakikası olmalı... Çok sıkıldık şu sınavlardan... 8 tane de ders var bu dönem. Geçen dönem 4 ders vardı ne güzel... :)

Bu haldeyken içimizden hiç çalışmak gelmiyor... Ne yapalım??? :) Bir dakika bile çalışmak gelmiyor içimizden... :)

(45*8)+10 =>> Yaklaşık 370 dakika, yani 6 saatten biraz daha fazla çalışmalıyız normalde. Sınava da 6 saat 6 dakika var... Ancak bu yorgunluk ve sersemlikle bu sürenin 1/3'ü kadar çalışsak bile başarıdır... Gene atış serbest yapacağız mecburen... :)

Bir ağrı kesici daha alalım ve bir 20 dakika kadar bekleyelim etkisi gelsin, bir de kahve daha dolduralım da çalışalım. Geçen gün de 4 saat uyku ile 6 saat ders çalışmışız. Bugün daha 40 dakika olmadı... Bunu vira bismillah deyip 4 saat yapalım en azından... Gerisi serbest atış olsun... Yapacak bir şey yok biraz çaba lazım gerisi tevekkül... :))

16.15-16.25 ikinci dersi tamamlama Elektrik Devreleri OK

16.30-16.55 üçüncü dersi tamamlama ED OK

17.00-17.13 dördüncü dersi tamamlama ED OK

17.20-17.43 beşinci dersi tamamlama ED OK

17.45-18.30 altıncı dersi tamamlama ED OK

18.30-19.03 yedinci dersi tamamlama ED OK

19.15-19.45 yemek molası OK

19.55-20.20 sekizinci dersi tamamlama ED

20.25-20.55 dokuzuncu dersi tamamlama ED

21.00-21.30 onuncu dersi tamamla ED 

21.50 sınava girmek ve başarmak inşallah... :)


Norton, Thevenin ve Süperpozisyonu tam olarak anlayamadım ve çok uykum geldi... 1 saat dolmadan sınavım olacak... :)

Bu sınav epey sertti, anlayamamışız pek çok şeyi... 60'ı geçer gibi gene de... :) Çok sıkı çalışmak lazım bu sınavın finaline de... İnşallah 65'i geçer de AA getirme ihtimalim olur hala, çok sıkı çalışır da 100 alabilirsem finalden... :)))


Yarabbi böyle güzel dostları bize tanıt... Belki hemen tanıtmasan da kitaplarımızı bitirince ya da Youtube'tan tanıt... Çünkü belki de ömrümüz varsa 3 sene boyunca eldeki kitapları bitirmeye çalışacağız 1 raf kadar tasavvuf, başka tarz kitaplarla birlikte... :) İçimizdeki fodulluktan da zerre bırakma, amin... :)
100 tesbihat yaptık. Şimdi bir gayretle abdest alıp 20 rekatlık namazımızı kılalım kazalarla... Öyleyse vira bismillah...
 
Dostlarım, önce günlük kazaları kıldık, ardından yatsıyı farzı, sünnetleri ve vacibiyle, ardından 2 rekat da şükür namazı kıldık... İyicine mest olunca virdi mevleviyi yaptık... Ne güzel Rabbimiz var... Bizi inşallah hep şen kılsın... Ondan elbette korkmalıyız... Zaten tatlı-sert uyarırsa ister istemez korkarsınız... Ancak biz her daim şen olalım inşallah... Ne güzel Mevlamız var, O'nu sevenlere ne mutlu... :) Bu yolda yavaş da ilerlesek ilerleyelim yeter ki... Mevla bizi kendi menzilimize ulaştıracaktır... :)

Dostlarım ardından da 9 adet yeşil içi çıkartılmış ızgara zeytin yedik 2 dilim ekmek ile... Rabbim olmayanları da en güzel yemeklerle doyursun iyiler aracılığıyla... :) Yanına da bir bardak süt ancak bu defa yumurta ve bal katmadık çünkü ağırlık çalışmadık.... :)

İlim öğrenmek güzel, ibadet etmek de güzel ancak Mevla'nın Allah ismini anmak en güzeli... Virdde 700'den fazla Allah'ı andık öbür tesbihatlarla beraber, kendisinin izniyle... Bizi şen ya da mest eyleyen Rab'be şükürler olsun... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....