17 Aralık 2023 Pazar

Güzel Bir Pazar & Pazartesi

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

Dostlar bu sabah 05.00 gibi yarım doz alayım diyorum yani 100 mg yardımcı ilaç, 25 mg da antidepresan ve akşam 17.00 gibi de tekrar yarım doz 100 mg alayım diyorum arada da ilaç falan yok... Hem böyle yapabilirsem oruç da tutabileceğim... Hasta olduğumdan çok oruç tutamazdım... Ancak bir kere Pazartesi-Perşembe oruçlarını denemiştim... Tekrar deneyeceğim... :) Hem dostum Mevlana, oruç çok kıymetlidir demiş, eğer sabreder de dayanabilirsem, hem perhiz yapmış olurum, hem haftada 2 günlük harcamalarım minimuma iner, hem de inşallah Hakk katında makbul olur ve nefsi terbiye etmenin de en etkili yollarından birini seçmiş olurum... Hem de ramazan ayına antrenman olur... :) Yani neymiş, haftada iki gün çay, kahve, kola, su , abur cubur, ya da yemek yok... Henüz Pazar gününe girdik. Pazartesi gecesi yani yarın gece başlayalım inşallah eğer yarın biraz dişimizi sıkar da 12 saatte bir 100mglık doza dayanırsak... :)) Hakk'ın ibadetleriyle Hakk'a yaklaşmayacağız da başka nasıl yaklaşacağız..? Başka yollarda var şüphesiz ama bu da çok makbul bir yol... :))) Biraz Hakk'a yaklaşalım, en büyük erenlerden olmasak da yol almaya bakalım kendi nispetimizce... :)) Hayatımız biraz düzene girsin... :) Sabahları da virdi mevleviyi yaparsak, namazlarla... Şimdilik hala daha rahatsızlığımız devam ettiğinden belki aralardaki namazları kaçırırız, ancak bir sabah bir de akşamdan sonra iki seferde kazalarla namazları da kılarsak inanıyorum ki Rab bizi daha da iyileştirecek yavaş da olsa ve nihayet namazları da adam gibi takip etmeye başlayabileceğiz... Hepsi sağlık ile alakalı biraz da şevk... :) Bir de biraz bereketli ve mümkünse evden BBA&MBA diplomaları ile bilgisayar mühendisliği öğrenciliğini kullanıp severek çalışacağımız freestyle bir iş isteriz Hakk'tan... Daha ne olsun... Mevla bize yeter ve yetecektir... :) Dostlar bu bizim için en güzel düzen olur çünkü çoğu gece sabah 5.00'i buluyor yatmamız... 04.00 ile 05.00 arasında virdi yapsak ve biraz da ibadetleri ardından da ilacı içip uykuya dalsak... Oğlum şu programa uy biraz dişini sık, Hakk seni doğrultacak inşallah O her şeye kadirdir... :))) Bir de şunu unutma: Kaçta yatarsan yat öğlen 12.00'de kalk en geç... Bu bir prensip olsun :)

Yani alarmın 05.00'e 12.00'ye ve 17.00'ye kurulu kalsın... :)) 5'ler ilaç vakti 12 ise en geç uyanış vakti gör bak bakalım düzen nasıl olurmuş... :) Madem onbaşısın bu da senin askeri disiplinin olsun... :)

04.00 ile 05.00 arasında da virdi mevleyi şükür namazını ve varsa biraz da borçları kıl... Gör bak bakalım onbaşı doğrulmak nasıl olurmuş... :)

Evet dostlar Lineer Cebir çalıştık, ancak not almadan bir giriş yaptık tekrar ederken notlarımızı da alacağız inşallah... Cramer metodunu öğrendik... Boğaziçi'ndeyken ismini duyduğumuz bir metoddu... Çok güzelmiş... Öğrendikçe mest olmadayım... Yalnız anadilde eğitim görmek gibisi yok... Ya da yabancı dili ana dil gibi bilmelisiniz... Aksi halde işler zorlaşır... :)

Dostlar saat 2.41 ve en son 20.00 gibi sanırsam içmiştim ve bir çeyrekti... Yani 6 buçuk saatten de fazla olmuş gibi... Dolayısıyla şimdi bir çeyrek ve 5.00'te de bir çeyrek alalım... Yarın 17.00'de bir yarım inşallah ya da 16.00 çeyrek ve 17.00 çeyrek yaparız dayanamazsak... :) Sonra da yavaş yavaş oturtacağız inşallah sistemi... :)

11. lineer cebir dersinin de yarısını izledik ve ilaç çok iyi geldi, tam zamanında... Yoksa pek bir şey anlayamazdım... 10. dersi de belli noktasından sonrasını izledik ve tamamladık... 11.'nin yarısı ve 12. ders kaldı ve 2 de henüz işlenmeyen dersler... Biraz mola ve uykumuz da geliyor... :) 5.00'e kadar sabredelim ve 4.00'te de ibadetleri yapalım hayırlısıyla... :) Sanki sol dizimde biraz kireçlenme var, eğer sorun devam ederse doktora göstermeliyim... Son zamanlarda hep var... :) İşte ibadetler bu diz kireçlenmelerine de çok iyi geliyor... :)

Dostlar 50 dakikada namazlar ve vird faslını bitirdik ve bir kupa da süt doldurduk ve içtik, kemiklere iyi gelir...  Haftada en az 2 kez dışarı çıkalım inşallah bazen de 3, eğer Cuma'ya da gideceksek... Kemiklerimizin güneş ışığına da ihtiyacı var, ayrıca dışarıda hayat var... :) Biz derviş Yunus'a uyalım ve gene evimizden dışarı çıkalım haftada 2-3 kez de olsa...

Şimdi saat 5.00'e geliyor ve yatıyoruz artık... Haydi iyi sabahlar ya da geceler ya da her ne vakitteyseniz... 12.00'den önce kalkmak üzere... Onbaşı disiplinini görelim bakalım... :)) Bir de ilaç unutmadan haydi selametle... ;)

Evet dostlar, sabah 05.00 gibi yatıp 9.50 gibi uyandık... Yani 5 saate yakın uyku bize ilk aşamada yetti... Akşam vakti, 2-2,5 saat daha uyuyabiliriz belki... :)

100 adet tesbihatımızı yaptık ve Öykü'leri yolcu ettik. 150 TL paramız vardı, 100 TL'sini Öykücüğe harçlık verdik... Dayı harçlığı... :) Mevla bize verdikçe biz de böyle dağıtacağız... :) Biriktirme ver demiş Taptuk Emre, azdan az çoktan çok ver... :) Namazları kılamıyoruz çünkü beynimiz yanıyor... Mevlana da öyle demiş, bazen nefsin namaz kılmak ister, ancak sana dokunacağını biliyorsan namaz dahi fazla gelir... Bir Jacobs kahve dolduralım ve açalım güzel bir kitap... :) Akşam da ilacı alıp oyun yapımına geçelim hayırlısıyla... :)

Tam oruç tutmaya niyetleniyoruz Mevlana'da oruçtan bahsediyor kaldığımız yerdeki şiirinde... Sizlerle paylaşayım... Çok sallandık, biraz daha hızlı yol alalım inşallah... :) Çok mutluyum bu gece başlıyorum tekrar oruca... :))) Ya Hakk... :) Dost Şemseddin'i de okumaya devam edelim ara ara... Onlar ki en baba erenlerdendiler. Hakk rahmet eylesin ve güzelliklerini arttırsın...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kutlu olsun, oruç ayı geldi; yolun hoş olsun a oruca yoldaş olan kişi.
Ay'ı göreyim diye dama çıktım; çünkü canla, gönülle orucu özlemiştim.
Ay'a bakayım derken başımdan külahım düştü; o oruç padişahı, beni sarhoş etti
gitti.
A Müslümanlar, o günden beri sarhoşum, aklım başımda değil; orucun ne de
hoş bahtı varmış, ne de güzel devleti varmış.
Bu aydan başka gizli bir Ay daha var; hem de Türk gibi oruç çadırında gizli.
Bu ayda, oruç harman yerine bir güzelce gelen kişi, yol bulur o Ay'a.
Atlasa benzeyen yüzünü kim sarartırsa o giyer oruçun ipekli elbisesini.
2890. Bu ayda dualar kabul olur; oruçlunun ahi, gökleri deler.
Oruç kuyusunda sabreden kişi, Yûsuf gibi aşk mısırına sahip olur.
A sahur yiyen söz, süs artık da oruçu anlayanlar, hoşlaşsınlar oruçtan.
Gel ey Şemseddin, a Tebriz'in övündüğü er, oruç askerinin başbuğu sensin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlar,  saat 16.00'da bir çeyrek ilaç aldık tam 11 saat sonra ve bir saat sonra da diğer çeyreği nasipse alıp bir daha tam 12 saat sonra yani sabah 05.00'de tam alacağız inşallah... Yavaş yavaş alışıyoruz... :)

Şimdi size biraz Feynman'ı anlatayım... Daha doğrusu Güzel Dediniz Bay Feynman... :) En son girişi ve sayfa 5'e kadar altını çizdiğimiz yerleri yazmıştık. Şimdi 5'ten 33'e kadar altını çizdiğimiz yerleri dünya ile paylaşalım... :))

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Çocukken karşınızdaki problemin önemini, onu çözmeniz olasılığıyla çarpmanın mantıklı bir fikir olduğu düşüncesine kapılmıştım. Teknik konulara yatkın çocuklar nasıldır, bilirsiniz. Her şeyi bir şekilde en mükemmel hale getirme fikri hoşlarına gider: Eğer problemin önemiyle onu çözmeniz olasılığının doğru kombinasyonunu yakalarsanız, hayatınızı çok derin bir problemi çalışıp bir yere varamayarak geçirmeyeceğiniz gibi, başkalarının da pekala çözebileceği bir sürü küçük problemi çözmekle de geçirmemiş olursunuz.

[Bir babaya verdiği öğüt:] Mike'a fizikten C aldığı için fazla kızmayın. Ben de İngiliz Edebiyatı'ndan C almıştım. Edebiyatta daha iyi olsaydım, fizikte hiçbir zaman ödül alamayabilirdim.

[Bir babaya oğluyla ilgili olarak verdiği öğüt:] Serbest bırakın onu. İlgilendiği saçma şeyler ne ise bırakın istediği kadar onu çalışsın. Doğru, okul sistemimiz ona düşük not verecektir ama o yolunu bulacaktır. Bir sürü şey hakkında az bilgi sahibi olmaktan çok daha iyidir böylesi.

Sıradan bulabileceğiniz sayısız problem üzerinde çalıştım. Ama kimi zaman da kısmi başarı gösterdiğimden olsa gerek, bunlar bana hem keyif verdi hem de kendimi çok iyi hissettirdi.

"Bilmeden nasıl yaşabiliyorsun? diye soranlar çıkar arada. Ne demek istediklerini hiç anlamamışımdır. Ben her zaman bilmeden yaşarım. Orası kolay. Benim asıl bilmek istediğim, nasıl bilir hale geldiğimiz.

Bunu hangi yoldan yaptığım umurumda değildi. Başkasının nasıl yaptığı da değildi. Çünkü bana göre öyle veya böyle bir şekilde yapmışsam, yapmıştm işte.

Doğruyu bulmak için tarafsız bir yol olduğunda insan ilişkilerinin çok daha az çatışma barındırır hale gelmesi ilginçtir.

Önemsiz ayrıntı ve saçmalıkların fazlasına set çekmek bence önemli. Bu noktada kurunun yanında yaşın da yanmasını engellemek biraz bilgelik ve beceriye bakıyor. Düşünecek o kadar çok şeyimiz oluyor ki küçük aklımızı sorunlara yoğunlaştıramıyoruz bir türlü.

Beni üzen, bilimin görmeme izin verdiği böylesine yoğun bir güzelliği bu kadar az kişinin görüyor olmasıydı.

Ben hiçbir şey bilmiyorum. Bildiğim, yeterince derine indiğinizde her şeyin ilginç olduğu.

Bir şeyin adını bilmek ile gerçekte ne olup bittiğini bilmek arasında fark vardır.

Belki de tuhaf olmak hoşuma gidiyordur, hepsi bu.

Daha önceden söylediğim bazı şeylerin doğruluğuna, fikirlerin kendilerine bakıp onları doğrudan değerlendirmenin bir sonucu olarak değil de, bir bilim insanı ve elinizdeki broşürlerde de bir takım ödüller falan kazandığım yazılı olduğu için inanmaya başladıysanız, otoriteye bir tür saygı duyuyorsunuz demektir. Bu gece buna bir son vereceğim. Bu dersi, benim gibi bir adamın ne saçma sapan sonuçlara varabileceğini, ne tuhaf cümleler kurabileceğini göstermeye adıyorum. Bunu yapmakla, daha önceden benim için oluşturulmuş olan otorite imgelemini yok etmeyi arzulamaktayım. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Doğan herkes öyle veya böyle bir şekide yaşıyor şu hayatı. Ancak ölüm de bir gün gelecektir. Burada ne yaptığımız ve insan olup olamadığımız önemlidir hiç kuşkusuz... Gerçek manada insan olabiliyorsanız, her şey yolunda demektir... Unutmayalım ki dava insanlık davası... Rab de merhametlilerin en merhametlisi... :) Bu da benim altı çizili notum olsun...


Bir de gençler ve genç kalanlar, benim merak ettiğim konu: Zamanda yolculuk nasıl mümkün? Bilimde nasıl mümkün, tasavvufta nasıl mümkün ve bunların arasındaki bağlantı nasıl mümkün? Benim için çok güzel bir problem ama biraz zor... Hiçbir zaman iyi bir fizikçi olamadım ama matematikte fena değilimdir... Gerçi Boğaziçi Fizik bölümüne girdim ama henüz mezun olamadan ayrıldım. Bu soruların yanıtını bulmak ve horoz adağımın huzur içinde olması için geri dönmeliyim... Dönersek de Mevla hayreyelesin dönemezsek de... Biraz hocalarımın yardımıyla, biraz arkadaşlarımın ve dostlarımın yardımıyla biraz da yüreğimin yardımıyla, bu problemlere derin dalmalıyım. Çözülmesi gereken sorular ve bağlantılar vardır şüphesiz... Şu mısralar aklıma geldi: "Zaman akıp gidiyor dur demek olmaz"...

Mevla, rüyamda şunları öğretti bana bu akşam: 

1)"Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."

2)Alışverişi güvenilir yerle yapınız.

3)Fevri çıkışlar yapmayınız.

Rüyalarda dahi hayat dersleri veren Mevla'ya hamdolsun... :) Bu gece ilk sahurumuzu yapalım tekrardan... :)

Dostlar, 100 adet tesbihati tekrardan yaptık ancak namazları kılamadık beynimiz yandığından, hemen bir ağrı kesici alalım ve işlerimize bakalım... Bu gece 00.30'dan 3.30'a kadar oyun yapımına bakalım, kendimizi zorlayarak, yoksa bu yeni düzenle oyun yapmak ya da işleri halletmek zor... Ağrı kesicinin verdiği kuvvetle yolumuza devam edelim hayırlısıyla... :) Biraz güzel bir şarkı ile rahatlamaca... :)

Çalışırken, çok beynimiz ilaç diye sinyal veriyor... Çalışmasak çok sıkıntı olmaz ama şimdilik 1.40'a yaklaşırken saat bir çeyrek ilacımızı alalım tekrardan... Böyle ayar vermek zorundayız... Çok disiplin olursa ilaç konusunda patlarız sonra... 5.00'te de yenisini alalım.. :)

Düşman devriye gezerken karakterimizi gördüğü zaman ona doğru hareket etmesi için gerekli kodları yazıyorduk ve bir çay koyduk. Bu işleri hallettik gibi, şimdi sırada düşmanın da atak yapması kılıçla ve bıçak fırlatması var... :) Bir 10 dakika mola... Zaten yaklaşık 10 dakika erken başlamıştık... 10 dakika kesmez bizi bir 30 dakika daha mola yapalım... 2.25 gibi başlayalım...  Hem bu sefer arızasız gidiyoruz nazar değmesin... :) Molayı gitgide uzatıyoruz, yorulmuşuz... 3.30'a kadar çalışıp bitirelim ve sahurumuzu yapalım yarım saatte, sonra da virdi mevlevi ve ibadet faslı, 5.00 gibi de yatarız... :)

Bu yaz için güzel tekrar etme planlarım var, eğer işlerim çok olmazsa... 8 ders ilk seneden ve 16 ders de ikinci seneden olursa, toplam 24 adet dersi yaklaşık 48 günde ya da bir 12 gün de bizden olsun 60 günde tekrar etmek... Bir ders 14 haftadan oluşuyorsa 24*14 = 336 => 336/60 = 5,6 dersi tekrar etmeliyim bir günde yaklaşık ortalama... Hem ne demiştik 180 kere de olsa tekrar iyidir... Ama daha iyisi tartışarak istişare etmektir... :) Tekrar olacağı için biraz hızlı geçebiliriz... :) Bize çok iyi gelecektir... Tüm bilgiler böylece taze kalacaktır... :) O kadar dersi hızlıca tekrar etmek yaklaşık günde ortalama 4 saatimi alacaktır... Kalkülüs dersleri, fizikler, bilgisayar dersleri hepsi ne varsa komple refresh... Yani neredeyse her birinde ders verebilir düzeye gelmeliyim... Çalışma böyle olur, yol böyle alınır, çalışarak ve öğrenerek ve öğrendiklerini unutmayıp hatırlayarak...  :)

Evet dostlarım düşman karakterimiz artık bıçak da fırlatıyor, küçük bir arıza çıktı ancak çabuk giderdik, şükürler olsun... Yaklaşık 3 saat kadar çalıştık... :) Yemeğimizi de yedik ve şimdi bir şarkı molası ardından da namazlar ve vird, ardından da niyet etmek yarınki oruç için... Öyleyse vira bismillah... :) 

Dostlar şükürler olsun ki ibadetler ve vird faslını tamamladık. Bu vird bize çok iyi geliyor... En çok da sonunda 700'den fazla Allah ismini anarken mest oluyoruz... Bu virdi hep yapamazdık... Rabbim bize hep yaptırsın inşallah ve de akşam namazından da 40 dakika önce bir daha yaptırsın nasipse...Yani saat 05.00 gibi ilacımızı alır almaz akşamüstündeki... Böylece günde iki sefer namaz ve vird faslı yaparsak, her namazı vaktinde kılamasak da hasta olduğumuzdan, şimdilik bize yetecektir... Kazaları da kılmak kaydıyla... Ne güzel Mevla'mız var... Bizi kendisini andırdığı için O'na şükürler olsun ve hamd olsun... :))

Akşam 4- 4 buçuk saat kadar uyumuştuk. Şimdi ikinci çeyrek ilacımızı da aldık ve imsak girmeden son sallama çayımızı içelim... Ardından da dişleri fırçalayıp niyetlenip yatalım... :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....