25 Aralık 2023 Pazartesi

Güzel Bir Pazartesi & Salı


<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

Merhaba Dünya,

Bugün oruç tuttuk Allah rızası için nafile olarak Pazartesi-Perşembe oruçlarına devam ediyoruz... Mevla kabul etsin... Gerçi genellikle uykuya tutturuyoruz, yoksa ilaç diye yanıyor beynimiz ama olsun... İftarı da yaptık ve 2 adet de sayısal tasarım dersini tekrar ettik. 1. ve 2. hafta... Şimdi sırada 3. hafta var... Bu hastalık bizim hayrımızadır... Hastalıktaki hayrı görmek lazım... Çalışamıyorum, kazanamıyorum diye isyan etmemek lazım... Güzel Mevlamız bizi peyderpey iyileştiriyor... Bugün hocamız 14. hafta dersini yapacaktı... Biz de sabaha kadar 13. haftaya kadar gelmeliyiz... Yarın da sisteme yüklenecek olan 14. haftaya ve bir başka derse çalışmalıyız. İçeriklerde olduğu kadar... :)

Dostlar, 3. dersin de yarısını inceledik, bir de 100 adet tesbihatımızı yaptık... :) Mutluyuz,,, Mevla'ya şükürler olsun... :)

Dostlar 3. ve 4. dersleri de bitirdik ve 5. derse de başladık... :) Bize ilim öğreten (dünyevi ya da uhrevi) Mevla'ya şükürler olsun... :) Ve 5.'yi bitirdik... Kodlar konusunu inceledik. BCD kodları, Gray kodları,+3 kodları, 5'te 2 kodları, parity kodları, ascii kodları gibi konuları gördük bu 5. derste de... :)

Şimdi biraz dinlenelim... İftardan sonra 5 ders çalışmışız... :) Saat 22.25, 23.00'e kadar mola verelim... 23.00'ten 00.00'a kadar daha çalışıp son çeyrek ilacımızı da alalım tam 6 saat sonra... :)

Bir yarım saat daha uzatalım molayı ve bir şeyler atıştırıp 23.30 gibi başlayalım... :)

Yemeği erken bitirdik ve 23.05 gibi başlıyoruz 6. derse, öyleyse vira bismillah... :)

Evet dostlar 6 ve 7. dersleri de bitirdik ve ilacımızı aldık saat 00.00'da... :) 8. derse de bir giriş yaptık. 

Saat 00.30'a kadar dinlenelim ve yarımda 8. derse devam edelim... :) Bu mola bize biraz az geldi, epey çalışmışız bir yarım saat daha dinlenelim ve 01.00 gibi 8. derse başlayalım... :) Saat 00.30 oldu... :)

Çerez ve çay koyduk bir de güzel şarkı daha ne olsun... :)

Dostlar dersleri burada keselim şimdilik ve Hemingway okuyalım biraz daha, Güneş de Doğar'a devam edelim... :) Hayır dostlar kitaba devam edemiyoruz çünkü ilaç tesirini gösterdi ve uykumuz geldi biraz... Dinlenelim ve açılınca tekrar derse devam edelim... Saat 00.53 ve 1.30'a kadar şarkılar dinleyip rahatlayalım..

Dostlar iyice uykumuz gelmiş... 1.30 gibi uykuya dalıp 06.00 gibi kalkalım... Şimdi yavaştan uyuma vakti... Herkese hayırlı geceler... :)

Yok dostlar, uyku tutmadı... Saat de 02.04'e gelmiş... Ders çalışmayı gözümüz kesmiyor... Oyun yapmayı da... Normalde Fihi Ma Fih'de 50. sayfaya kadar okuyup 22. sayfaya kadar da altlarını çizmiştik... 22'den devam edelim çizmeye altlarını... Bu saatte tasavvuf ilimleri iyi gider... Sabaha karşı 05.00 gibi de vird ve namazları kılarsak daha ne olsun... :) 06.00'da da ilaçları içip yatarsak, 12.00 olmadan da kalkarsak, 12.00'de ikinci ilaç, 18.00'de üçüncü ve 00.00'da da dördüncü... Böyle devam ederiz inşallah... Artık 200 mg'a da alıştık iyice... :)

Dostlar 22. sayfadan 30. sayfaya kadar da altlarını çizdik ve tekrar uykumuz geldi... Saat 03.00'e doğru yaklaşırken tekrar uyuyalım da sabah da 07.30 gibi kalkalım ve biraz geç de olsa ilacımızı içelim... :)

Saat 06.36 gibi kalktık dostlar... İlaçlarımızı aldık... :) Güzel bir nescafe ve bisküvi ile güne başlayalım... :)

Evet dostlar, saat 07.17 şu anda ve sabah ezanı okunuyor... Namazlara da epey ara vermiştik... Bu sabah tekrar devam edelim, aradaki borçları şimdilik unutup... Çok dine meyletmek de bizde sıkıntı yapıyor hastalıktan dolayı... Sadece sabah namazlarını kılalım, şükür namazı ve virdi şimdilik pas geçmeliyiz, çünkü beynimizde sıkıntı var... 3 saat 40 dakika kadar uyuduk yaklaşık... Belki de bu yüzden... :)

Farzın ve sünnetin ardından 33 adet de şu tesbihatı tekrar yaptık dostlar:

Türkçe okunuşu:

“Subhânallâhi ve’l-hâmdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhu ekber ve lâ hâvle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.”

Anlamı:

“Allah eksik sıfatlardan münezzehtir. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür. Allah’tan başkasında güç ve kudret yoktur.”
 
Mevla'm kabul ve makbul eylesin... :) Bu sefer kısa tuttuk işi çünkü başımızda sıkıntı var... :) 100 adet de tesbihatımızı yapalım çünkü iç sesimiz hala daha vesvese veriyor... :)
 
Dostlar 100 adet tesbihatımızı da yaptık: 
Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Resulullah
 
Fısıltılar biraz dindi çok şükür... :) İşte her ibadeti vaktinde yapıp, 33+100 tesbihatımı da böyle yapabilirsem inanıyorum ki nefsim terbiye olacaktır... Yalnız hastalık dine meyletmeme bazen izin vermiyor... :)
 
Şimdi bir ağrı kesici alalım... Bu sefer Parol'un şurup versiyonundan aldık... :)
 

Dün sayısal tasarım dersinin ilk 7 dersini izlemiştik... Bugün de lineer cebir dersinin ilk 7 dersini tekrar edelim... Aslında 14 ders var her birinden... :) Ancak bu sefer bölüm sonu alıştırmalarını da çözerek ilerleyelim yani kalem oynatarak... :)

İlk dersi tamamladık ve sondaki 3 soruyu bekletiyoruz... 7 dersi tamamlayınca yapmaya başlayacağız nasipse...
İkinci dersi tamamladık ve sondaki 5 soruyu bekletiyoruz... :)
Üçüncü dersi de tamamladık ve sonda da  1 soruyu bekletiyoruz... :)
Dördüncü dersi de tamamladık ve sondaki 2 soruyu bekletiyoruz... :)
Beşinci dersi de tamamladık ve sonda da 1 soru kaldı... :)
İlacımızı aldık ve altıncı dersi de tamamladık ve 2 soru 3 parçadan oluşuyor toplam bekliyor... :)
Yedinci dersi de tamamladık... Sondaki 3 soruyu da çözeceğiz nasipse...

Şimdi ezan vakti öğle... Bir nescafe dolduralım, sonra da namazları kılalım vira bismillah deyip... :) Sonra da 17-18 soruya bakalım tek tek üşenmeden... :)

Namazları ve tesbihatı tamamladık dostlar ve karnımız acıktı, bir şey sipariş ettik... Gelirse yiyelim ve ardından sorulara bakalım... :)

Yemeğimizi yedik, ders sorularının ilk 3 haftasını çözdük... Akşam namazı girmeden ikindiye başladık ve 3. rekattayken sanırım ezan okundu akşam ezanı, kabul olurmuş 1 rekatı bitirsen de diyorlar... Sadece sünneti kılamadık ve akşamı ise tam kıldık... 66 defa tesbihat + 200 defa ikinci tesbihatı tamamladık... :)
Bu hastalıkla bu kadar yapabiliyoruz... Sürekli kafada bir sıkıntı oluşuyor... İlaç alımlarına yakın saatlerde... Mevla'ya hamd olsun... :)
Belki 4-5-6 gün aradan sonra tekrar namazlara devam etmek güzel... :)
 
6. ve 7. haftanın soruları kaldı sadece dostlar... Bir gayretle bitireceğiz inşallah... :) Vaktinde neredeyse hiçbir derse girmeyip sonradan hocaları yakalamanın ceremesini çekmekteyiz... Hep geriden takip ediyoruz... Akas tukas yola devam... :)
 
Evet dostlar bütün soruları çözdük ancak epey uğraştık... Henüz 8. konuya geldik... Onlar da yarın olsun artık... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....