5 Aralık 2023 Salı

5 Aralık 2023'e Merhaba

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

 Bu son gün hiç ibadet edemedik dostlar, şimdi ayın 5'i saat 01.54, ayın 4'ünden bahsediyorum. Sadece 100 adet tesbihat ile yetindik ve biraz Divan-ı Kebir okuduk o kadar. Bir de fizikle alakalı yazımıza devam ettik. Beynimizde bir rahatsızlık olduğundan her zaman şevkimiz de olmuyor... İçimizden geliyorsa ibadet ediyoruz, gelmezse etmiyoruz yani... Beynimiz yanmasa belki daha rahat olurdu... Yani umursamıyoruz pek çok şeyi... :) Hem ne demişler önce sağlık... Sağlığım olmadan kendimi paralayamam, kimse kusura bakmasın... :))

Dostlar siber güvenlik kursundan sonra bilgisayarıma kurduğum Kali-Linux'u update ve upgrade ediyorum... Bu alana da derinlemesine dalış yapacağız kısmetse... 4. sınıfa gelinceye kadar siber güvenlik kurslarını bitirelim, 4'te siber güvenlik yüksek lisansına da başlamayı düşünüyoruz nasipse..

Bir de ücretsiz bir Toefl İbt sitesine kayıt olduk.. Sanırım belli seviyeye kadar kurs ücretsiz... Sonra paralı olabilir pek incelemedim, ancak İngilizce seviyemi ölçmek için bir sınav yapabilirim daha sonra... :)

Maksimum 73 almıştım yıllar yıllar önce(belki 15 sene önce). :)) Şimdi İngilizcemi 3 sene zarfında yavaş bir tempoyla 95+'ya çıkarmalıyım. Günde en fazla 1 saat kadar İngilizce çalışabilirim, o da haftada en fazla 3 gün kadar muhtemelen... Çünkü aktif 2 üniversite devam etmekte, gerçi birine sınava 2 gün kala bakıyoruz ama olsun... :)) + Ekpss çalışması da eklenmeli buraya + Okuduğumuz kitapları da sayarsak, günlük aktiviteler, ibadetler, rutinler ve bloğumuza harcadığımız zamanı da katarsak pek zaman kalmıyor, sadece uykuları azaltırsak zaman kalır bazı şeylere... Ya da üniversiteleri bir an önce bitirip kendimize zaman açmalıyız, o zaman da çalışma hayatı olacak, gene pek bir şey değişmeyecek gibi... Olsun hayat hep bir koşturmaca ama biz huzurluyuz, sadece sağlığımız iyiye gitsin yeter. Çok şükür Mevla'ya... :)

İstiyoruz ki sevdiğimiz işte yeterli-öz çalışalım ve bol öğrenelim... Öğrenmeyi de hep üniversitelerden yapmayalım çünkü bizi yoruyor fazlası, kitaplar bize kafi... :) Para pek mühim değil, sadece kimseye muhtaç olmayalım yeter... :))

---------------------------------------------------------------------------------------------

Evet dostlar akşam saat 10.40'a gelirken yazıyorum bunları... :)

Biz mutlu olmak istiyoruz, yani bizi ne mutlu ederse onu yapmak... Zorla güzellik olmaz demişler... Çok doğru bir söz... :)

Bugün de sadece 100 adet tesbih çektik, başka ibadet yapmak gelmedi içimizden... Sağlığımız güzel ve neşeliyken daha çok yapasımız geliyor, yorgun ve sıkıntılıyken yapamıyoruz, Allah affetsin... :)

Dostlar baş ağrılarımız varken, ne ders çalışabiliyoruz, ne kod yazabilliyoruz, ne kitap okuyabiliyoruz, ne de ibadet edebiliyoruz... Öyle dertli dertli vakit geçirip buraya bir şeyler karalıyoruz sadece... :)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Evet dostlar ne demiştik, günde 2 saat oyun yapımıyla ilgilenecektik, ancak sınav haftası, yoğunluk derken ilgilenememiştik. En son 20 saat borcumuz kalmıştı ve ona geçen haftayı ve bu haftayı da eklersek, Pazar gecesine kadar 40 saat borcumuz var demek.... Ne demiştik ister sınav olsun, ister olmasın... Ne yoğunluk olursa olsun demiştik... Şimdilerde Salı gününün son dakikalarına geldik. Bu saate kadar 34 saat oyun yapımı borcumuz var... Yalnız 10 gün içinde de dönem ödevi projesini teslim etmemiz gerekiyor ve biz daha hiç başlamadık... Haftaya Pazar günü de aşçılık vizeleri var, ona çalışmaya da daha başlamadık... Son iki gün bakıp gireceğiz nasipse aşçılığa... O zaman bu gece yarım gibi oyun yapımına başlayalım ve uykumuz gelinceye kadar yol alalım... Günde 4 saat kadar da en azından dönem ödevine zaman ayırmalıyız... Yani toplam 40 saatte bu işi bitirmeliyiz ödev için... 4 saat kadar da oyun yapımına ve kodlarını yazmaya vs... Öyleyse şimdi 35 dakika kadar dinlenmece, ardından vira bismillah, önce oyun ile başlayalım... Hem çalışmak da bir ibadetmiş demişler... Başımızın ağrısı yavaş yavaş geçiyor şükürler olsun... İşleyen demir ışıldar... :))))

En son bıçak fırlatma gamemodda çalışmıyordu ufak bir arızadan sonra. Onu forumlara soralım yabancı dilde, Unity forumlarına, elbet umuyoruz ki birileri yardım edecektir... :)))


Dostlar, iki gün geciktirdik iğne olmayı (aylık iğnemizi), o bakımdan sıkıntı oluyor epey, ancak sabah kahvaltıdan sonra olursak, inanıyoruz ki geçecektir... :) Mevla cümle şifa bekleyen hastalara acil şifalar versin... :)


Greetings to everyone.
I kind of just started making games, in the Unity game, my character throws the knife in camera mode in the second episode, but the knife does not appear in game mode... There is no problem in the first episode. How do I fix this?
Greetings to everyone.
I kind of just started making games, in the Unity game, my character throws the knife in camera mode in the second episode, but the knife does not appear in game mode... There is no problem in the first episode. How do I fix t
Greetings to everyone.
I kind of just started making games, in the Unity game, my character throws the knife in camera mode in the second episode, but the knife does not appear in game mode... There is no problem in the first episode. How do I fix this?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....