3 Aralık 2023 Pazar

Günaydınlar Dostlar

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

Günaydın dostlar,

Saat şu anda 10.16 ve biz 9.48 gibi kalktık... :) Hemen ilaçlarımızı alalım ve belki az sonra kahvaltı yapalım... Bu sefer sabah namazlarını vaktinde kılalım... Namazları biriktirmeden Mevla'ya vaktinde yönelirsek daha iyi olacak... 

İlk 6 bölümü önceden en azından bir kere çalışmıştık o bakımdan ilk 6 bölüm daha da hızlı geçilebilir. Son 4 bölüme hiç bakmamıştık... :)

Bugünkü Program:

10.45-11.00 Kahvaltı OK

11.10-11.30 Sabah namazları (virdden caydık çünkü kafamızda sıkıntı var OK)

11.30-12.00Birinci bölüm Bilgisayar Ağları çalışılacak OK 

Yalnız uykumuz geldi biraz kestiresimiz var... :)

Dostlar programın kalanını sildik ve 17.30 gibi uyandık... Hızlıca notlara göz gezdirip gireceğiz sınava mecburen... Hocanın anlattığı son 4 dersi de izlemeden... Yapacak bir şey yok... :)

Dostlar derslere çalışamadan girdik ve 6-7 soru hariç gerisinden hiç emin değiliz... 35+ bekliyoruz. Ne gelirse artık. En kötü geçen sınavım buydu... :) Aslında sınav da çok zor değil gibiydi sorular ancak dersleri izlemedik... Son 4 dersi hiç izlemedik ve ilk 6 dersin de sadece birini bugün izledik... :))

Neyse öğrencilik bu, başarmak da var başaramamak da ancak bu sadece vize... Final %70 ağırlık olacak... Bilhassa düşük geleceklere sıkı çalışmalı... Diğerlerine de öyle ki onlar da yüksek gelsin ve dengelesin... :) 

Dostlar, şimdi saat 21.18 ve biraz kitap okuyalım saat 23.30'a doğru da abdest alıp öğleden itibaren namazlarla virdi yapalım... Güzel bir kitap okuma müziği açalım... Hangi kitabı seçsek acaba dostlarım?? Daha önce okuyup da hoşumuza giden Güzel Dediniz Bay Feynman isimli kitaba ikinci tura başlayalım... Bu sefer en beğendiğimiz yerlerin altını çizerek olsun... Soft bir bilim adamı kitabı... İyi gider... :))

----------------------------------------------------------------------------------------------
Dostlar kitaptan altını çizdiğim alıntılar:

Richard Feynman 20. yüzyılın en büyük fizikçilerinden biriydi. Julian Schwinger ve Sin-Itro Tomonaga ile paylaştığı 1965 Nobel Ödülü, onlara kuantum elektrodinamik kuramının geliştirilmesi için yaptıkları çalışmalar nedeniyle verilmişti. Bu kuram, ışık ve maddenin etkileşimi hakkındaki en kesin açıklama olma özelliğini bugün de korumaktadır.

"İki tip dahi vardır. Sıradan dahiler büyük işler yapsalar da, yeterince sıkı bir çalışmayla kendinizin de aynı şeyi yapabileceğinizi düşündüğünüz bir aralık bırakırlar size. Bir de sihirbazlar vardır. Yaptıklarını nasıl yaptıkları hakkında en ufak bir fikir sahibi olamazsınız. Feynman bir sihirbazdı."

Doğanın girift ve sonsuz inceliklerinin karşısında sonuçsuz bir entellektüel duruş sergilemek yerine küçük olandan heyecan duymayı bilirseniz, işte o zaman biraz ilerleme kaydedebilirsiniz. Feynman'ın sözlerini okudukça bu mesajın sürekli tekrarlandığını da göreceksiniz: Ben basit bir adamım ve basit şeyler üzerine dikkatle düşünmeyi severim. Bu sözler ancak gerçek bir fizikçiye ait olabilir.

"Tek başına fizikle bir kişilik geliştiremezsiniz; yaşamın başka yönlerini de sürece işlemeniz gerekir."

Küçük sorunları fazla dert etmeyen biriydi. Bu konudaki öğüdü -bırak; boş ver gitsin- ilham vericidir:

Hepimiz aptalca şeyler yaparız. Ve biliriz ki bazıları diğerlerinden daha fazla yapar. Ama en fazla aptallığı kimin yaptığını bulmak için uğraşmanın anlamı yok.

Çok sevdiğin ve yetişkinlik hayatın boyunca da ilgini çekmeye devam edecek büyüklükte bir uğraşı gençken bulabilirsen harika olur. Çünkü onu yeterince iyi yaparsan ( ki gerçekten seviyorsan yaparsın da) insanlar zaten yapmak istediğin şeyi yapman için bir de üstüne para verirler sana.

Canımın istediği kadar çalışamıyordum, çünkü annem oynamam için beni hep dışarıya çıkmaya zorluyordu.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Dostlar kitapta xxiv sayfalık giriş kısmı ile 5. sayfaya kadar geldim ve not aldım henüz... :)) 
Şimdi Jacobs ile 3'ü 1 arada kahve keyfi... :)
Biraz da ilim okuyalım Siyer-i Nebi Mekke Dönemi Prof. Ali Muhammed Sallabi'nin yazdığı kitaptan... En son 271'de kalmışız ancak biz 2 sayfa geriden alıp devam edelim... :)
271'e tekrar geldik ki gene baş ağrımız bizi sıkıyor... En iyisi namazları kılalım abdestimizi alıp ve Hakk'ı tesbih edelim gene... Önce 100 adet tesbihatı yapalım klasik... Sonra abdest, namazlar ve vird olsun... :) Öyleyse vira bismillah... :)
Evet dostlarım, namazlar ve virdden sonra da 33 adet tesbihatımız ve 100 adet de Besmele-i Şerif tesbih ettik... 
Virdi Mevlevi'yi paylaşıyorum:

Dostlar, bu kadar ibadet faslından sonra biraz dünyalık okumak gerekir, yoksa beynimiz yanacak... :) Bir ağrı kesici alalım ve yeni bir kitap seçelim... :) Dostlar basit bir kitap okumak istedi canımız, gayet anlaşılır ve seviyesi yüksek olmayan Bir Nefeste Matematik kitabı gözümüze çarptı. En son 78. sayfada kalmışız, ona devam edelim, saat 01.05'e gelirken... :) Saat 1.25 gibi ve 85'e geldik dostlar... 20 dakikada 7 sayfa okumuşuz... :) Biraz yavaş gitmişiz.. hem baş ağrımızdan hem de matematik kitabı olmasından... :) Şimdi değiştirelim... Bir şey keşfediyoruz ki başımızda sıkıntılar varken bilim kitapları çok az okuyabiliyoruz mental sıkıntılardan dolayı... Bunu değiştirmeliyiz... Beyne ihtiyacımız var... Hep tasavvufa yanaşmamalıyız... Her ne kadar gönlümüzü dervişler çekse de biz Atatürk'ün yoluna yanaşalım, yoksa beynimiz hepten yanacak. Fizik kitapları okurken zorlanmamızın nedeni beynimizin psikoz olması, psikoz olmasının nedeni de hasta olmamız, çok uyumamız ve tasavvufa meyletmemiz... Uykuları da tez azaltalım inşallah... Atatürk gibi günde 5 saat uyuyalım...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....