29 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba İzmit

 Merhaba, bugün ikindi üstü İzmit'e döndük... :) Balkonu ve mutfağı ben süpürdüm, silme işini de babam aldı... :) Bir birayı açtık çoğunu babam içti, azını da ben... :) Şimdi de biraz kola doldurduk ve balkonun keyfini çıkartıyoruz... :) Güzel bir müzik açalım... :)


Özlemişiz evimizi, yarın önce ilaç yazdırmalıyız sonra da dişçiye ulaşmalıyız... :)

Ankara'da seccade bulamamıştık... Burada tez zamanda namazlara gereken gayreti gösterelim tekrardan... :) En azından farzlara... :) İçimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince... :)

Bir Parol Plus aldık dostlar... :) Baş ağrımızı dindirsin inşallah... :) İlaçları peş peşe alıp da az da olsa alkol alınca ağrı yaptı... :)

Bugün başka yapmamız gereken işler:

Eğer baş ağrımız geçerse;  C++ kursunda bölüm 6 ve 7'yi tamamlamak, yani biri 1 saat 13 dakika kadar, diğeri de 56 dakika kadar... :) Yani 2 saatten biraz fazla... :) Yani variables and constants ile arrays and vectors konuları... :)

Udemy'de bakım varmış... :)

Biz de şu kitapları tekrar inceleyelim... :) Zaten bazılarını 2 kez okuduk... Bazısının yarısından çoğunu 2 kez, bazısını da 1 kez yarısı kadarını okumuştuk... :) Amaç Ağustos'ta hem C ve C++ kurslarını bitirip sertifikaları almak hem de şu 4 kitabı anlayarak okumak... :) Bir de oyunlarımızı yayınlamak... :) Haydi öyleyse ne duruyoruz? Başlayalım... :) Önce en üstteki C++(1-2 kez yarısından çoğunu okuduk), sonra en alttaki 2 kez okuduğumuz C bu 3. sefer olacak... Sonra diğer C++ (Onu da en az 2 kez çoğunu okuduk ve ardından da diğer bol algoritma ve zor örnekli C kitabı (Onun da yarısını okuduk...)


Oyunları C# ya da Godot Script'le yapıyorduk... :) Ya oyunlarda yoğunlaşacağız, ya da uzaktan C/C++ developer işlerini kovalayıp birini nasipse alacağız... :) Dersleri de 6'dan fazla almak yok ve hepsi de gece... :) Gündüz dolarla bir C/C++ developer işi bulursak bu sefer kaçırmayacağız inşallah sertifikalar ve oyunlardan sonra da... Tatile kadar kendimizi geliştireceğiz... Tatil dönüşü nasipse hem yeni dönem başlar, hem de bulabilirsek güzel maaşlı bir iş... :) Biraz mesai yoğunlaşacak... :) Ancak dolarla maaş alır da bizimkilere yüksek katkı sunarsam, hem gönlüm rahatlar hem de dilediğim kadar fakire yardım edebilirim bütçemle... :) Şu en alttaki kitabı 2 günde bitirmiştim... Üstteki için 3 gün ayırıyorum, en alttaki için 2 gün, ikincisi için 4 gün ve en kalın olan ve zorlu olan kitap içinse 11 gün ayırıyorum... O kitabı anlamak biraz daha zor çünkü... :) Yani maksimum 21 Ağustos'a kadar bu kitaplar bitecek... Oyunlar da bitecek inşallah ve kurslar da bitip sertifikalar alınacak nasipse... Günde en az 8 saat çalışılacak mesai gibi... :) 2şer saatlik kursların 1 er saatini kitaplara ayırırız gibi... :) Sonra da C# kitabı 1000 küsür sayfalık ve ardından da tatil dönüşü developer ilanlarına başvuru inşallah projelerle de taçlandırıp... :) Bu sefer İngilizce tanıtım videosu da hazırlanacak... :) Başvurular yarım bırakılmayacak... :) Günde 8 saat+ mesai Ağustos'ta başlıyordu ancak biz bu akşamdan okumalarla başlayalım... :) Haydi vira bismillah... :) 

22. sayfaya kadar geldik bile ve kitap 278 sayfa, bugün en az 93'e kadar gelmeliyim... :) Biraz mola, çünkü ilacımızı da aldık ve bizi yavaşlattı... :)


34. sayfaya geldik... C++ temellerine yani... :)


Gece olunca bir Parol Plus daha aldık... :) Normal ilacımız baş ağrısı yapıyor... :) Bir çeyrek kadar alınca çünkü... :) Bu arada sayfa 40'a geldik... Baş ağrımız geçsin de 93'e kadar gelelim... :) Sonra da uyuyalım... :)

Evet dostlar 52'ye kadar geldik... :) Biraz daha müzik... :)


Evet dostlar ara ara olimpiyatları takip ediyoruz... Sayfa 56'ya yani 3. bölme geldik ve yatıyoruz artık... Yarın 186'ya kadar gelelim inşallah erken başlayıp, nasılsa oyun programlama işi 1 Ağustos'ta başlıyordu... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....