21 Temmuz 2024 Pazar

Herkese Günaydın ve İyi Akşamlar

Arkadaşlar herkese iyi sabahlar ya da henüz gece iyi geceler... Ben saat 10.20 ya da 11 gibi yatıp 3.20'de uyandım bu sabah... :) Yani 4 buçuk 5 saat kadar uyku bize yeterli geldi... Hemen su kaynatıp bir güzel kahve yapalım sabah sabah... :)

Suyu biraz ısıttık ve kahveyi doldurduk... :) Dostlarım şimdilik ilaca gerek yok gibi... :) Mutluyuz... :) Hemen o İzmit'teyken yaptığımız yaşam ve sınav programına uyalım... :) Yalnız biraz daha fazlasını yapmayı deneyelim çünkü biraz gerideyiz... :)

Bugün normalde biçimsel diller ve otomatlarda 9-10-11-12'ye bakmalıydık... :) Haydi başlayalım... :)


Arkadaşlar hocamız Chomsky normal formu anlatmış 9. derste ve CFG'nin CNF'ye dönüşümünden bahsetmiş. Ankara'da balkonda biraz üşüdük... Uzun kollu bir şey de getirmemişiz... :)

Baya ağır dersler var şu bilgisayar mühendisliği müfredatında... İşimiz zor... :) Saat de 5'e doğru yaklaşmakta... :)

Şu derslerin vizelerine çalışıp finallerine de gitseymişiz iyi olurmuş... :)

Dostlarım 25'er mg Lustral ve Solian'ımızdan da aldık... :)

Bu 10. derste de Pushdown Automata'yı (PDA) göstermiş hocamız... Mükemmel bir dersti ve çok zevkliydi bu ders... Arada zorlaşıyor bu ders ama gene de çok güzel... :)

Evet dostlar saat 6.00 olmadan iki dersi bitirdik bile... :) Şimdi biraz müzik molası... Hadi bakalım kolay gelsin... :)


11. dersin de ilk 9 dakikasını izledik ve çay demliyoruz... :) İlaçları içince gene baş ağrısı yaptılar... :) İnşallah tez zamanda kurtulurum şu yardımcı ilaçlardan... :)

Arkadaşlar bugün epey uyuduk ve dinlendik... :) Amcam da diyor ki akşama oğlanla mikado oynayalım... :) Bir şeyler yedik ve saat şimdi 18.15, ilacımızdan da sadece 50 mg kadar daha alıp bugünlük 75 mg kadar içmiş olduk... Normalde dozumuz en az 150'ydi... İyi gidiyoruz... :)

Bu kadar uyumamalıyız dostlarım... Uyuduğumuz zamanlar, bilgelikten ödün verdiğimiz zamanlar olur hep... Daha öğrenecek dünyanın ilmi var... :) Bugün en azından 11. ve 12. dersi tamamlayalım... :) İlk 12 dersi iyice kavrayalım... :) Yarın da 13 ve 14 ile, bilgisayar organizasyonu ve mimarisi ile belki felsefeye de yarın bakalım... Normalde bu son cümle 2 günlük işmiş... Ancak biz uykudan feragat edip 1 güne sığdıralım... :)

Çok mutluyuz dostlar... Çünkü bugüne az işimiz kaldı. Balkonda Ankara'da karpuz ve çay keyfini yaşamaktayız... :)


11. dersi de bitirdik dostlar... :) Biraz daha dinlenelim ve son olarak 12. derse de çalışıp ilk 12 haftayı tekrar edelim hızlıca notlardan... :) 12. derste de nasipse Turing Makinesini öğreneceğiz... :)

Evet dostlarım 12. haftayı da tamamladık... :) Şimdi biraz dinlenip geldiğimiz yere kadar hızlıca notları okuyup tekrar edelim... :) Bugünkü görev şimdilik tamam ama bir tekrar hayat ve ders kurtarabilir... :)

Dostlarım tekrarı sonraya bırakalım ve 13. ve 14. haftaları da izlemeye bakalım... :)


13. dersi de izledik dostlar. Bu derste hocamız Pumping Lemma yani Pompalama Önsavı'ndan bahsetmiş... :) Biraz dinlenelim ve son haftayı da izleyelim, sanırım son hafta soru çözümü yapar hocamız... :)


Dostlarım son dersi de izledik ancak bu ders biraz zor gibi... Hiç derslere zamanında girmedik ve hepsi son ana sıkıştı... Böyle kesinlikle olmuyor ve bundan sonra derslere saati saatine girmek gerek... :)

Yarın da bilgisayar organizasyonu ve mimarisi çalışalım yani notları okuyalım, felsefe notlarını okuyalım ve bu dersin notlarını tekrar edelim... En az 70 almalıyız bu dersten ve en az 75 almalıyız organizasyon ve mimariden... Vizeler berbattı çünkü ve finallere de gitmedik üstelik... :)

Bütünlemeler için hedefim her dersten en az 70 almak ve organizasyon ve mimariden de en az 75 almak... :) Böyle gelirse ancak hepsini kurtarır gibi... :) Yani 20şer soruda en az 14+ doğru yapmalıyız gibi... :)

Otomatlar dersindeki iki adet soru çözümleri haftasını da bir kez daha tekrar edelim... Notları okuduktan sonra... :)

Ayrıca daha hiç içeriklere de bakamadık... Bundan sonra yapılması gerekenler:

22 Temmuz -> Önce bilgisayar organizasyonu ve mimarisi notlarını oku, ardından felsefe notlarına hızlıca göz at ve öğleden sonra da bu dersin notlarını ve sorularını tekrar et ve akşama da Basri'yle görüş...

23 Temmuz -> Veri Tabanı Yönetim Sistemleri hızlıca notları oku ve kodlara bak, tarih ve yesevilik bilgisi notları gözden geçir...

24 Temmuz -> Diferansiyel denklemler iyicene kavra

25 Temmuz -> Algoritmalar iyicene kolayla

26 Temmuz ->Algoritmalar, web programlama ve diferansiyel denklemler son tekrarları yap ve belki Basri'yle görüş... :) Biraz da organizasyon ve mimariyi tekrar et çünkü en düşük not oydu... :)

27 Temmuz -> 8 sınava gir Allah'ın izniyle

28 Temmuz -> Sabahtan tek sınava gir ve kurtarabildiğin kadarını (gönül ister ki hepsini) kurtar... :)

Hedef hepsinden  70+ yapmak... :)

Vizelere hiç gereken önemi vermedik ve çok attık. Baştan sona attığımız sınavlar dahi vardı epey :)

Notlarımız ise şöyle bütünleme öncesi:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....