18 Temmuz 2024 Perşembe

Merhaba 18 Temmuz

 Merhaba dostlarım,

Gündüzleri zihin berrakken bilim öğrenelim veya çalışalım, geceleri zihin rahatlamışken ilim öğrenelim veya ibadet edelim... Uykuyu da gözlerimize ve kirpiklerimize biraz cimrilik ederek verelim... :)

Şimdi bu saatte bilim hiç gitmiyor ancak ilim gider... Uykudan sonra kafa dinlenince de bilim gider... :) İyi bir uyku kafanın kendine gelmesini sağlar... :) Saat de 1.40'a gelmiş uyumayı denedim ancak uyuyamadım... :) Benim için en uygun yaşama zamanı, gece 3 buçuk 4 gibi yatıp sabah 10 buçuk 11 gibi kalkmak olmuştur hep... :)

Geceleri yol almak gerek, öğrenilecek o kadar çok ilim bilgisi var ki ömür yetmez hepsini öğrenmeye... :) Gündüzleri de akıl sıhhatiyle çalışmak veya bilim öğrenmek gerek... :)

Bana en uygun yaşantı serbest ve kendi işini yaparak gelir kazanmak olmuştur hep... :) Yani ya ders vererek, ya oyunları piyasaya sürüp kazanarak ya da uzaktan maaşlı çalışarak olacak inşallah... :)

Mevla çok büyüktür inşallah bizi çok fakir veya çok zengin kılmasın... :) İşini severek yapıp bereketle kazanıp ve kazandığını da paylaşanlardan eylesin inşallah... :)

Dün İsa Nebi'yi okuyamadık ancak canımız şu an Süleyman Nebi'yi okumak istiyor... :) Biraz da Hz Süleyman'ın şarabından içelim... :) Yarın gece ömrümüz varsa Hazreti İsa'nın da şarabından içeriz... :) Bir de Hz Muhammed (SAV)'in ilmine yani şarabına bakalım ki çok kuvvetlidir kendisi... :) Kitaplarımızı göstermiştim Twitter'da... :) Alttakiler de bilim kitaplarıydı... Buradan da veriyorum hazineleri... :)

İsteğim şudur ki her ilim kitabına karşılık bir de bilim kitabı paylaşayım ve diğer türleri de unutmayayım... :)

Gözlerinize ve kirpiklerinize uykuyu cimrilik ederek verin öğüdü bilge Süleyman Nebi'dendi... :)

Daha öğrenip de tekrar edilecek dünyanın ilmi ve bilimi ve türlü kitapları var... Uyku 7 saatten fazla yaramaz bence... :) Ancak bebeklere yarar... :)



21. bölümden 26. bölüme kadar geldik Süleyman Nebi'nin Mesellerinde... :) Tekrar tekrar okumakta fayda var iyicene içselleştirilmeli... :) Muhteşem öğütler... :) Ayrıca sanırım daha önce görmüştüm diyordu ki kişi öğüt dinleye dinleye arif olur... :)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlarım herkese günaydın,

Gece 3.30 gibi yatıp sabah 9.20 olmadan da uyandık Allah'ın izniyle... :) Yani yaklaşık 6 saat kadar... Gayet yeterli gibi... :) İlle de 7 saate tamamlamalı diye bir kural yok... 5 buçuk ve üzeri de olur elbette... :) Dostlarım güzel bir sütlü nescafe yaptım ve bu sabah hemen derse oturmak gelmiyor içimden... :) Gündüzleri bilim, geceleri ilim demiştik bu prensibe uymalıyız... :) Hemen yanı başımda Carl Sagan'dan Kozmos Evrenin Ve Yaşamın Sırları isimli bir kitap bulunmakta... :) Sabah sabah Parol Plus aldık... :) Kendi Lustral'ımızla Solian'ımızdan da küçük bir parça aldık... :) Böyleyken insan namaza dahi duramıyor... :) Yani demem o ki kahveyle rahatlayalım ve bilimle kafayı toparlayalım... :) Öğleye doğru da derse oturalım... :)


Girişi ve sunuşu okuduk... :)
Şöyle başlıyor ilk bölüm:

Dünyanın büyüklüğünü kavrayabildin mi?
Işığın bulunduğu yerin yolu nerede?
Ya karanlık, onun yeri neresi? -Eyüp Peygamber

Ne kadar muhteşem bir başlangıç... :) 21. sayfaya kadar geldik ve biraz mola... :)


Evet dostlar, kahvaltımızı da yaptık... :) Rab'be şükürler olsun... :) Bu kitaptan biraz sıkıldık... :) Kaldığımız yere ayraç koyduk ve şimdi İbrahim Semiz hocamızın kitabında altını çizdiğimiz yerleri okuyup o kitaptan devam edelim biraz da... :) Öğrenilecek bilgi çok ve bizde de öküz açlığı var ancak ufak bir rahatsızlık da var bize engel... Ne yapalım? Hak'tan geldi Hak ile yavaş yavaş geçiyor... Bir ömür sürecek geçmesi gibi... :) Belki de bizim hayrımızadır... Hayrımıza olmasaydı Hakk yazmazdı şüphesiz... :) 

Evet dostlarım Görelilik Kuramları kitabında en son 3. bölüm yani Galileo Göreliliği'nde kalmıştık... O sayfaya kadar altı çizili yerleri okuduk... :) Tekrar yorulduk ve tekrar biraz müzik dinleyip Kozmos kitabına geçelim... :) Uykuyu az almaktan da kaynaklı olabilir bu zihin yorgunluğu... :) Ya da biraz gözleri dinlendirelim... :)
 
Dostlarım bir 10 dakika kadar dinlendik ve uzandık ve tekrar kalktık... :) Hafif başımız da dönmüyor değil... :) Biraz Vivaldi dinleyelim 4 Seasons süper gelecektir... :)


Dostlarım daha önce ya bu blogta ya başka platformlarda da paylaşmış olabilirim... Şu şiiri çok seviyorum... :)


Saat de 12.00'yi geçiyor dostlar... Biraz derse başlayalım yavaştan... :) En son web programlamaya bakıyorduk devam edelim bakmaya en son 4. slayttaydık... :) Vazgeçtik dostlar web programlamadan biraz sıkıcıydı bu ders... Ya da biz sıkıldık... Yeni bir derse geçelim... :) Bilgisayar Mimarisi ve Organizasyonu olabilir örneğin 75 alırsak DD ile geçeceğiz bu dersi nasipse... 15'ti vize çünkü... :) Vizelerde pek çoğunda attığımızı söylemiştik... :)

Dostlarım bugün de biraz dinlendik ve yemekten sonra keyifli bir akşam yaşamaktayız... :) Kahvelerimizi yaptık ve gene balkondayız ve Vivaldi dinlemeye devam ediyoruz... Saat de 19.50'yi geçiyor... :) Sabah 7 - Akşam 19 arası bilim veya çalışma, akşam 19 - sabah 7 arası da ilim veya ibadet diyoruz... :) Az sonra Süleyman Peygamber'in mesellerinden başlarız 26. bölümden itibaren... :)

Ancak önce Seyyid Nesimi'ye devam etme ilhamı geldi bize... 61'den itibaren devam edelim... :)) 86. sayfaya geldik ve durduk... :) Şiddetli bir baş ağrısı oluştu... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....