31 Temmuz 2024 Çarşamba

Güzel Bir Gün Hava Aydınlanıyor

 Günaydın dostlarım,

Bu sabah da 4.45-50 gibi uyandık... Ezandan hemen önce... Bir alvares ile parol plus aldık diş ağrılarımız ya da başımıza da vuran ağrılarımız için... :)

Bugün diş doktorum çağırırsa çok ağrım var Cuma geleyim diyeyim... O zamana kadar epey iyileşir inşallah... :) Sanırım başka çekim olmayacak... Bu diş biraz iltihap yapmış, antibiyotik içmemi söyledi ve daha sonra da iki ilaç reçete etti doktor... :)

Dostlarım iki ilaç tesirini biraz gösterdi ve şiddetli ağrının şiddetini azalttı... :) Şimdi kahvemizi içelim ve ardından ibadetlere başlayalım... Gönül ister ki sabah ve akşamı tam olarak sünnetlerle 4 ve 5 rekat, diğerlerini de sadece farzlarla 4'er rekat kılayım... Demiştim fazlasının dokunduğunu...  :) Tespihi de abartmamalıyım. Belki 1000 besmele de çekmemeliyim... Çünkü o da çok... :) Namazlardan sonra 100 uzun tespih (33-33-34 şeklinde farklı tespihlerim salavat da var), 100 Allah yeter... :) Yoksa fazla ibadet bende ters tepiyor... :) Aslında hep Mevla'nın huzurunda durmak istiyorum genelde ancak sağlık sorunları da mani oluyor... :)

Bugün normalde psikiyatri bölümünde bir toplantı vardı... Ancak babam arabayı bir akrabama bıraktı... Benim diş ağrılarım da var... Böyle otobüsle hastaneye gitmek olmaz diş ağrıları da varken... O yüzden bu terapi işini sallayacağız mecburen, grup terapisi gibi bir şey olacaktı sanırım... :)

Dostlarım sizleri sevmedeyim... Allah'a emanet olun... :)

Yakında bütünlemeler de açıklanırlar... :) İçimden bir ses sadece 3 tanesinin geçeceğini söylüyor... :) Çünkü çok sallama yaptık... :) 5 olsa keşke... :) Eğer 6 tane alttan kalırsa okul büyük ihtimal uzar gibi... Nasıl toparlanır o 6 ders bilmem... İnşallah 2 sene sonra okul biter hiç uzamadan... :) 2 tane üstten verdiğimiz dersler vardı çünkü geçen dönem örneğin... :)

Bir de dostlarım, Pazartesi akşam başladık C++ çalışmaya 3 gün dedik ağrı da olsa Perşembe akşamına kadar kitabı bitirelim... :) Henüz 120. sayfadaydık... 278 sayfaydı sanırım... :) Yarın normalde oyun işlerine de başlayacaktık ancak programı biraz esnetelim... :)



Dostlarım epeydir ilim okumadım, saat 6.35 oldu bu saate kadar oyalandık... :) İçimden C++ okumak pek gelmiyor şimdi... :) İlim de beyni yakıyor... :) Hafif kafa mani iken... :) İğnenin son günleri 3'ünde oluruz tam 31 gün sonra, aslında 30 günde bir ancak biz hep 3'ünde vurulalım dedik... :) Bir aylık iğne bizi süper rahatlatıyor... :) Ancak 3'ü hafta sonu sağlık ocağı kapalı olur... Belki de babam Cuma ol der... :)

Dostlarım dualarımızı okuduk, ibadet faslını tamamladık... Şimdi sırada tespih var... Mevla'ya sitem ettik. Bizi 15 senedir hasta ve yoksul koyduğu için... :) Gelirsiz bıraktığı için... :)

Tespih faslını da tamamladık... :)

Antibiyotiği 7'de içmemiz gerekiyordu ancak 8.30'a doğru içtik akşam da 8.30 gibi içelim belki babam yeni bir antibiyotik alır doktorun reçetesini... :)

Attığım tweeti burada da paylaşayım... :)


Vizelerde bazı olaylara moralimiz bozulmuştu, adam akıllı çalışamadık, finallere de gitmedik ancak bütünlemelerde 9 dersin 5'ini kurtardık... Bardağın dolu tarafını görelim... İnşallah kalan 4 alttan dersi de kalan 2 senede verip, şu bilgisayar mühendisliğinden mezun olacağız. :)

30 Temmuz 2024 Salı

İyi Sabahlar Dostlar

Herkese günaydın,

Bu sabah saat 5.45 gibi uyandık... :) Ne güzel bir sabah... Hemen kahvemizi dolduracağız... :) Şu güzel sabahın tadını çıkaralım... Sonra da duşumuzu alalım... :) Saat 6.00'ya yaklaşıyor henüz... :)


Evet dostlar saat 6.30'a geliyor duşumuzu alamadık çünkü şofben arıza yaptı... :) Sayfa 71'e geldik dostlar... :) Şu an sayfa 75'teyiz ve saat de 7.00'ye geliyor... :)

Dostlarım, sayfa 82'ye geldik... :) 3. bölüm sonundaki 8 problemle de uğraşmalıyız, not alıyorum... En son uğraşacağız inşallah gün sonunda, sayfa 186'ya geldikten sonra diğer bazı problemlerle birlikte... :)

Bugün ilaç yazdırma ve dişçiye gitme işleri var dostlarım... 14.00 ve 16.00 olmak üzere... :) Saat de 8.00'e geliyor... :)

Sayfa 120'ye geldik ve saat 11.10'a geliyor... :)

Dişimi çektirdim, müthiş bir ağrı yapıyor... :) Bir kaç ağrı kesici geçirmedi... Antibiyotik de içtim... :) Tedavi herhalde 2-3 hafta sürer... :)

Gene bu çalışmalar iptal oldu ağrıdan duramıyoruz... :)

29 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba İzmit

 Merhaba, bugün ikindi üstü İzmit'e döndük... :) Balkonu ve mutfağı ben süpürdüm, silme işini de babam aldı... :) Bir birayı açtık çoğunu babam içti, azını da ben... :) Şimdi de biraz kola doldurduk ve balkonun keyfini çıkartıyoruz... :) Güzel bir müzik açalım... :)


Özlemişiz evimizi, yarın önce ilaç yazdırmalıyız sonra da dişçiye ulaşmalıyız... :)

Ankara'da seccade bulamamıştık... Burada tez zamanda namazlara gereken gayreti gösterelim tekrardan... :) En azından farzlara... :) İçimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince... :)

Bir Parol Plus aldık dostlar... :) Baş ağrımızı dindirsin inşallah... :) İlaçları peş peşe alıp da az da olsa alkol alınca ağrı yaptı... :)

Bugün başka yapmamız gereken işler:

Eğer baş ağrımız geçerse;  C++ kursunda bölüm 6 ve 7'yi tamamlamak, yani biri 1 saat 13 dakika kadar, diğeri de 56 dakika kadar... :) Yani 2 saatten biraz fazla... :) Yani variables and constants ile arrays and vectors konuları... :)

Udemy'de bakım varmış... :)

Biz de şu kitapları tekrar inceleyelim... :) Zaten bazılarını 2 kez okuduk... Bazısının yarısından çoğunu 2 kez, bazısını da 1 kez yarısı kadarını okumuştuk... :) Amaç Ağustos'ta hem C ve C++ kurslarını bitirip sertifikaları almak hem de şu 4 kitabı anlayarak okumak... :) Bir de oyunlarımızı yayınlamak... :) Haydi öyleyse ne duruyoruz? Başlayalım... :) Önce en üstteki C++(1-2 kez yarısından çoğunu okuduk), sonra en alttaki 2 kez okuduğumuz C bu 3. sefer olacak... Sonra diğer C++ (Onu da en az 2 kez çoğunu okuduk ve ardından da diğer bol algoritma ve zor örnekli C kitabı (Onun da yarısını okuduk...)


Oyunları C# ya da Godot Script'le yapıyorduk... :) Ya oyunlarda yoğunlaşacağız, ya da uzaktan C/C++ developer işlerini kovalayıp birini nasipse alacağız... :) Dersleri de 6'dan fazla almak yok ve hepsi de gece... :) Gündüz dolarla bir C/C++ developer işi bulursak bu sefer kaçırmayacağız inşallah sertifikalar ve oyunlardan sonra da... Tatile kadar kendimizi geliştireceğiz... Tatil dönüşü nasipse hem yeni dönem başlar, hem de bulabilirsek güzel maaşlı bir iş... :) Biraz mesai yoğunlaşacak... :) Ancak dolarla maaş alır da bizimkilere yüksek katkı sunarsam, hem gönlüm rahatlar hem de dilediğim kadar fakire yardım edebilirim bütçemle... :) Şu en alttaki kitabı 2 günde bitirmiştim... Üstteki için 3 gün ayırıyorum, en alttaki için 2 gün, ikincisi için 4 gün ve en kalın olan ve zorlu olan kitap içinse 11 gün ayırıyorum... O kitabı anlamak biraz daha zor çünkü... :) Yani maksimum 21 Ağustos'a kadar bu kitaplar bitecek... Oyunlar da bitecek inşallah ve kurslar da bitip sertifikalar alınacak nasipse... Günde en az 8 saat çalışılacak mesai gibi... :) 2şer saatlik kursların 1 er saatini kitaplara ayırırız gibi... :) Sonra da C# kitabı 1000 küsür sayfalık ve ardından da tatil dönüşü developer ilanlarına başvuru inşallah projelerle de taçlandırıp... :) Bu sefer İngilizce tanıtım videosu da hazırlanacak... :) Başvurular yarım bırakılmayacak... :) Günde 8 saat+ mesai Ağustos'ta başlıyordu ancak biz bu akşamdan okumalarla başlayalım... :) Haydi vira bismillah... :) 

22. sayfaya kadar geldik bile ve kitap 278 sayfa, bugün en az 93'e kadar gelmeliyim... :) Biraz mola, çünkü ilacımızı da aldık ve bizi yavaşlattı... :)


34. sayfaya geldik... C++ temellerine yani... :)


Gece olunca bir Parol Plus daha aldık... :) Normal ilacımız baş ağrısı yapıyor... :) Bir çeyrek kadar alınca çünkü... :) Bu arada sayfa 40'a geldik... Baş ağrımız geçsin de 93'e kadar gelelim... :) Sonra da uyuyalım... :)

Evet dostlar 52'ye kadar geldik... :) Biraz daha müzik... :)


Evet dostlar ara ara olimpiyatları takip ediyoruz... Sayfa 56'ya yani 3. bölme geldik ve yatıyoruz artık... Yarın 186'ya kadar gelelim inşallah erken başlayıp, nasılsa oyun programlama işi 1 Ağustos'ta başlıyordu... :)

28 Temmuz 2024 Pazar

Güzel Bir Pazar Akşamı

Merhabalar,

Evet dostlarım bugün de son sınava girdik ve sınavları tamamladık... 9'da 3-4-5 tane geçer gibi... Bir çoğunda çözmeden attık... Diferansiyel denklemler, biçimsel diller ve otomatlar, algoritmalar ve bilgisayar organizasyonu ve mimarisi dersleri kesin çakar... Mucize olması lazım geçmesi için... :) Çünkü vizeleri 20-20-45-15'lerdi... Bunlardan kalırız... Diğer 5 dersi verirsek başarıdır... Keşke 5'ini de kurtarabilsek ancak 3'te da kalabilir... Çok geldi 9 ders... Sıktı beni... :) Hiç konuları tamamlayamadık bir kaç ders hariç... :) 8 dersi verdik son dönem ancak o dönem ortalaması 2.13'e düşmüştü, genel ortalama da 2.69'a düşmüştü. 6 ders alacağız nasipse bundan sonra... :)

Bir de Ağustos programı yaptık... :) Yarın nasipse İzmit'e dönüyoruz... :) Ertesi gün de doktorlarla randevularım var ayın 30'unda.... :)



27 Temmuz 2024 Cumartesi

Güzel Bir Sabah

 Merhaba dostlar,

Pek umursamadık bu dönem dersleri. Algoritmalardan sadece ilk 4 haftaya baktık mesela, matematikten 7 veya 8, bilgisayar organizasyonu ve mimarisinden de 6 veya 7 tane... Hep eksik ve derslere de girmedik... Halbuki en az 14 hafta vardı... :) Bir çoğundan kalacağız gibi... Zaten vizeler de vasattı... Bu dönem hasarlı bir dönem oldu gibi... :) Finallere de gitmedik. Bu hastalıkla bu kadar... :) 9 ders çok fazla... 6'dan fazla almak yok bundan sonra... :) Şimdi az sonra sınavlara gideceğiz, sallayıp geleceğiz... :) Bugün 8 sınav var ancak kuş gibi rahatım, geçmişim kalmışım hiç umurumda değil... :) En fazla 5-6 tane dersi alttan alırım diyorum... :) Belki 3-4 tanesini veririm... :)



Dün Basri Reis'le buluştuk... Özlemişiz eski dostu... :) Nasipse Pazar da buluşacağız sınavlardan sonra... :) Kaldığımız yerden devam... :)

25 Temmuz 2024 Perşembe

Güzel Bir Perşembe Sabahından Selamlar

 Merhaba dostlarım,

Herkese günaydın... Dün tweetlere takıldık ve hiç ders çalışmadık, halbuki sınavlarımız var... Yalnız hiç içimizden çalışmak gelmiyor... :)

Biraz sonra başlayacağız Allah'ın izniyle... :) Kahvaltımızı da yaptık... Dost Mevlana Hüdavendigar'ı okuyalım, manevi babayı... :) Mübarek bize kavgayı değil, barışı öğretiyor... :) Ama kavga etmeyi de bilmek gerek... Hakk'ı savunmak için... :)

Bu ülkenin korkusuz kalemleri, aydınları, erenleri ve evliyaları vardır... :) Allah bizi de onlardan ayırmasın... :)


Divan-ı Kebir XXI nolu şiir sayfa 197'deki VII-2'deki... :) Fevkalade... :)

Benim gönlüm kim oluyor ki senin olmasın? Bedenim de ne oluyor ki yok olup gitmesin?
Tut ki gökyüzü benim oldu; Ay'ı elde ettim... İkisinde de ışık olmadıktan sonra neye yarar ki?
Cennetin içinde olayım, nimetlere kavuşayım... işkenceler çektikten, senin yüzünü görmedikten sonra cennet nedir, nimet ne?
Suça, cefaya sen özür getirdikten sonra cefalar, tutalım vefa olmamış, ne çıkar?
Yanlış yapılan iş yüzünden sen azarlamaya başlarsan, canla gönül yanlış işe girişmez de ne yapar?
İki bin defterlik ders versem bir arılık duruluk, bir zevk, sefa olmadıktan sonra usanmaz bıkmaz mıyım dersin?
Seher yeli olmadıktan sonra ne bir yasemin güler, ne bir ağaç oynar, ne de bir yeşillik biter, yeşerir, kokar.
Yoksulluğa düşürdün de çırılçıplak soydun ama kaftanı yokmuş Ay'a ne gam?
Ne şaşılacak şeydir ki bilgisiz, gönüle aldırış bile etmez... ama herkes de bey, padişah olamaz ya.
Keremi, bütün suçluları kapısına çağırır... sıra sana da geldi mi, kötülüğüne bakmazlar.
Bırak canı, vazgeç gökyüzündeki Ay'dan... and olsun Tanrı'ya, hiçbir şey Tanrı'ya benzemez.
Yokluğun ezeceği başı ne yapacaksın; senin olmayan altınla ne işin var?
Bütün gün, gel sevgilim der durursun; durup kalmayan, solup dökülen gülü ne yapacaksın?
A can sevgilinin belasından kaçma... bela olmayınca ham kalırsın sen.
Ne güzel, ne hoş geçer o Ay'la geceler... öyle bir Ay'dır ki o tüm yüzdür, ardı yoktur.
Ne hoştur o padişah ki kul köle kesilir... ne güzeldir o sevgili ki hiç ayrılmaz dostundan.
A beden, sen sus da gönlüm söylesin... çünkü gönlün sözünde ne ben vardır, ne biz.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Evet dostlarım biraz yesevilik bilgisi çalıştık, az felsefe ve biraz da biçimsel diller ve otomatlar... :) Saat de 22.10 olmuş... :)

Daha eksik konularımız var diferansiyel denklemler ve algoritmalar gibi ve biraz daha ancak çok da kafaya takmıyoruz... :)

En fazla alttan alırız... :) Seneye veririz nasipse... :)

23 Temmuz 2024 Salı

Güzel Bir Gün Olacak İnşallah

 Merhaba dostlarım,

Herkese hayırlı geceler... Bugün saat 10.30 gibi yatıp 3.45 gibi de kalktık... :) Nereden baksak 5 saatin üzerinde uyumuşuz... Adam olana çok bile... :) Şimdi hemen 25 er mg ilaçlarımızdan alalım... :) Dostlarım ilaçları aldık... Kahveyi birazcık ısıttık ve doldurduk... :) Çok mutluyuz... :) Hemen arkadaşa gönderdiğimiz şarkıyı sizlerle de paylaşalım... :)


Saat şu anda 4.10'a yaklaşmakta kahveyi içelim ve derse başlayalım... :) 

Saat şu  anda 4.18 2 dakika içinde başlıyoruz... :) Haydi vira bismillah... Arada program esnetilebilir... :)
4.36'da ilk slaytı tamamladık dostlar... Şimdi sıra ikide... :) 5.07'de de ikinci slaytı tamamladık... :) Kaldı 9 slayt, bir şarkı molası... :)


5.27'de 3. slaytı bitirdik... :)


4. dersi de 5.55'te bitirdik ancak sonlara doğru bazı yerleri atladık... Hoca da üstünde pek durmamıştı... Karmaşık devreler vardı ardışıl devrelerle alakalı... :) Sanki 8.20'ye bitmeye de bilir... Daha 5. slayta geçeceğiz... Hemen bir sallama çay yapalım... :) Saat de 6.00 olmuş... :)

Çayımızı yaptık ve balkona oturalım dedik ancak, balkona sürekli bir arı dadanıyor... :) Biz de tekrar salona geldik... :) Şimdi biraz çayımızı içip dinlenelim ve yukarıdaki programı da güncelledik... :)

Arkadaşlar ilk slaytta bilgisayar organiazasyonu ve mimarisine girişi gördük.
İkinci slaytta veri gösterimiydi konunun ismi,
Üçüncü slaytta bool cebiri ve sayısal mantık
Dördüncü slaytta da sayısal mantıka devam ettik.
Şimdi sıra beşinci slaytta bilgisayar bileşenlerini göreceğiz... :) Ancak çok yorulmuşuz ve acıkmışız... Sabah sabah kahve çay haricen sadece çikolata yedik... Başımız ağrıyor... Hemen bir Parol alalım... :) Mümkün değil ders akmaz böyleyken, olduğu kadar olmadığı kader diyeceğiz gibi... Hem bugün henüz Salı, daha bugün, Çarşamba, Perşembe ve Cuma var çalışmak için... :)

Çok başımız ağırdı ve uykumuz geldi... En iyisi biraz dinlenmek... :)
Strese gerek yok... :)
Bilgisayar organizasyonu ve mimarisi ile biçimsel diller ve otomatlara çalışsak, bir de veri tabanı yönetim sistemlerini kavrasak yeterli... :)
Çarşamba günü; Yesevilik Bilgisi, tarih ve felsefeye bakarız.
Perşembe günü; Diferansiyel denklemler ve web programlamaya bakarız
Cuma da algoritmalar...

Olduğu kadar artık... :)

Dostlarım 5.55'ten saat 8.07 şu an buraya kadar oyalandık... 8.15'te başlayıp Biçimsel Diller ve Otomatların da ilk 4 haftasının notlarının üzerinden geçelim... :) Önceki dersten biraz sıkıldık... Bundan sonra da Veri Tabanı Yönetim Sistemleri'nin ilk 5 haftayı takip ederiz. Öğleden sonra da tekrar ilk derse döneriz... :) Bu notların üzerinden geçmek fazla zamanımı almaz çünkü her derste en fazla 4-5 sayfa kadar not var... :)

Biçimsel Diller ve Otomatların da ilk 4 haftasını çok iyi kavradık... :) Biraz da 4. haftadaki derse döndük. Şimdi kahvaltının hazırlanmasını bekleyelim biraz... Başımız dönmeye başladı çünkü açlıktan... :)



Bugün amcamla Kentpark Cepa tarafına gittik. Önce sınava gireceğimiz yeri gördük Gazi Üniversitesi'nde... Cumartesi'ye kadar kendimize iyi bakalım... :) Bu sınavları kurtarmalıyız... :)




Tekrardan kanun ve gitarı bol bol dinlemenin vakti gelmiş... :)



Sabah 4'er tane derse baktık ve sonrasında hiç ders çalışasımız gelmedi... :) Balkonda akşam serinliğinin keyfini yaşamaktayız Ankara'da... :)

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Güzel Yakın Planlar :) & Gene Süleyman Nebi'den Öğütler

 Dostlarım herkese hayırlı geceler,

Son gün gündüz epey uyuduğumuzdan şimdilik uyku tutmadı bizi... Saat de 3'e doğru yaklaşmakta... :) Öncelikle şu bütünlemelere girmeliyiz hafta sonu... Sıkı çalışmaya devam, mümkün mertebe...

Eve dönünce de 3 hafta kadar yoğun bir şekilde (Günde 4+ saat kadar) oyunlarımızla ilgilenmeli... Hemen şirket kurmaya da gerek yok gibi... Önce 3 hafta kadar yoğun çalışalım... Bu 3 haftadan 2 buçuk gün kadar fedakarlık yapıp aşçılık yaz okulu sınavlarına da çalışıp vermeliyiz bu arada... :)

Hedefim 21 Ağustos gecesi 24'e kadar 3 tane oyunumu Google Play'de yayınlamak olacaktır... :) Yayınlarken bir muhtemel şirket ismi altında yayınlamak daha doğru olabilir... :) O zamana kadar potansiyel şirketimize isim de bulalım... (Bir şey) Games olarak oyunları piyasaya sürebiliriz... :)

Boğaziçi'ne af da çıksa bu oyun işinden caymamalıyız... Madem çok keyif alıyoruz bu işten öyleyse uğraşmaya devam... :) Yani tam 1 senede 2. sınıfı inşallah tamamlayıp 3 tane de oyun piyasaya sürmüş olacağız inşallah... Hedefim ortalama her 4 ayda bir oyun piyasaya sürmek olarak özetlenebilir... Zamanla oyunlar arttıkça ve güzelleştikçe inanıyorum ki gelirler de artacaktır... :)

Oyun şirketinin ismi Mighty Pen Games olabilir eğer alınmazsa o tarihe kadar... :)

Eğer alınmamışsa bu isim 21 Ağustos gecesine kadar 3 oyun ile muhtemel Mighty Pen Games ismi ile geliyoruz inşallah... :) Allah büyük... :)



Muhtemelen gece 3'ten sonra yattık ve sabah da 10.45 gibi kalktık... :) İyicene uykumuzu da aldık... :)

Ne güzel bir gün dostlarım... :) Ankara'da hava biraz sıcak ancak balkona Allah'tan güneş gelmiyor... :) Güzel bir kahvaltı yaptık ve biraz dinlenelim, belki akşama eski dost Basri'yle görüşürüz... :)

Dostlarım şu akşam ilim öğrenme işini birazcık bugünlük gündüze alıyorum... Çünkü içimden hiç ders çalışmak gelmiyor şimdilik... Biraz ilim öğrenelim ve sizlerle de paylaşalım bazı ilimleri... Önce mübarek Süleyman Aleyhisselam, ardından da mübarek Seyyid Nesimi olsun... :) Yalnız Nesimi'nin ilmini sizlerle paylaşmadım o da muhteşem... :) İmkanınız ve ilginiz varsa alın kitabından da bir tane... :) Saat 12'yi biraz geçince ikinci 25 mg'ı da aldık ve biraz bekleyelim... :) Ardından da ilim şöleni başlasın... :) Hayır önce Seyyid Nesimi olsun çünkü O'nun ilmini belki de hiç paylaşmadık sonra Süleyman Nebi olsun, çünkü 4-5-6 bablardan sizlerle paylaşacağız nasipse gene... :)

Evet dostlar 86'dan 100'e kadar geldik Nesimi Divanı'nda... :)

Şimdi Süleyman Aleyhisselam'dan 4-5-6 bablara başlayalım, sizler için seçtiklerim. Daha nice öğüdü vardır mübareğin, imkanı olan kitabından edinsin bir tane... 

- Her şeyin başı hikmettir, hikmeti öğren ve elindeki dünyaya ait şeyleri al git ve onları yok et.
- O da seni yüksek makamlara eriştirsin. Sen onu kucakladığın zaman o seni izzetli hale getirir.
- Hikmet senin başındaki güzelliği arttırsın, sana güzellik tacını teslim etsin.
- Günahkarların yoluna ulaşma ve onların yoluna girme.
- Sadıkların yolu doğan nur gibidir ve o, gün bitinceye kadar ışık verir.
- Günahkarların yolu ise duman gibidir ve yolda sürçtüklerini bilmezler.
- Sözlerim gözlerinden gitmesin, onları kalbinde sakla.
- Çünkü o sözler, bulanlara hayat ve bütün etlerine (vücuduna) şifadır.
- Her şeyden daha fazla kalbini koru. Çünkü hayatın çıktığı (doğduğu) yer ondadır.
- Ağzının kötülüğünü yanından uzaklaştır ve dudaklarının pisliğini kendinden uzak et.
- Ayağının gittiği yolu düzelt ve bütün yolların doğru olsun.
- Yabancılar kuvvetin ile doymasınlar ve emeklerin yabancıların evinde olmasın.
- Senin çeşmelerinin suyu dışarıya ve su yolların şehirlere dökülsünler.
- Yalnız senin olsunlar. Seninle başkaları için olmasınlar. Kaynağın mübarek olsun. Gençliğinin kadını ile mutlu ol.
- Ey oğlum! Yabancı kadına tutkun olmak ve zavallının koynunu kucaklamak uygun değildir.
- Çünkü Ademoğlunun gittiği yollar, Allah'ın gözü önündedir ve O, bütün Ademoğullarının yollarını terazine koyar.
- Hazret-i Süleyman -Allah'ın selamı üzerine olsun- kefil olmamayı öğütlemek ve tembel olunmaması yönünde bazı özel vasiyetlerde bulunur.
- Allah Teala çok buğz ettiği kişilerin bazı günahlarını dikkate alır.
- Bu nasihatleri ondan çok hayır geldiği için gözetmez.
- Özellikle zina günahından -çünkü ondan büyük belalar, tehlikeler doğar- kaçınmayı nasihat eder.
- Gözlerine ve kirpiklerine uykuyu cimrilik ederek ver.
- Ceylan veya kuş gibi avcının elinden koş kurtul.
- Ey tembel! Karıncanın yanına git de onun yollarını gör ve ondan biraz hikmet öğren.
- Ne reisi, ne onu gözetleyeni ne de efendisi var.
- Yine de yazın yiyeceğini hazırlar. Orak zamanında (hasat zamanı) yiyeceğini toplar.
- Ey tembel! Nasıl uyursun? Ne zaman uykundan kalkarsın?
- Fakirliğin sana (ansızın gelen) yolcu gibi ve çaresizliğin kalkanlı eri gibi gelir.
- İyileşmeyecek kişi, kötü adam ağzının pisliği ile dolaşır.
- Allah Teala'nın sevmediği şu altı şeydir: mağrur bakış, yalan söyleyen dil, günahsızları döven eller, -O'nun canı onlardan iğrenir-, yalan söyleyen yalancı şahit ve kardeşler arasına fitne bırakanlar.
- Ey oğlum! Babanın eğitimini sakla ve annenin eğitimini bırakma.
- Bunlar sen gezdiğinde seni korusun, uyuduğunda seni beklesin ve uyandığında seninle konuşsun.
- Çünkü şeriat kandilinin emirleri nurdandır. Eğitim ve uyarıları hayatın yoludur.
- Seni kötü kadından ve zavallı kadının dilinden korumak için...
- Gönlünde o kadının güzelliğine karşı tamahkarlık yapma ve seni kirpiklerinin güzelliği ile bağlamasın.
- Çünkü kahpe kadın için insan bir dilim ekmeğe muhtaç olacak kadar düşer. Kadın değerli canı avlar.
- Kadın ile zina yapan kişinin aklı eksiktir. Canını yok etmek isteyen kişi zina yapsın. O kişi, zarar, ayıp ve rüsvalık bulur. 
- Çünkü kıskançlık kocanın kızgınlığıdır. İntikam gününde bağışlar.
- O koca, hiçbir kıymetli malın yüzüne bakmaz, fazlasıyla mal verilse de istemez.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Bugünlük başka yapılacak işler:
-Sakal tıraşı olmak bıyıkları bırakmak... :)
-Şöyle yazmışız:
22 Temmuz -> Önce bilgisayar organizasyonu ve mimarisi notlarını oku, ardından felsefe notlarına hızlıca göz at ve öğleden sonra da bu dersin notlarını ve sorularını tekrar et ve akşama da Basri'yle görüş... 

Basri'yle görüşmeyi Cuma'ya bıraktık... :) Biraz dinlenelim ve notları okumaya başlayalım... :)
Dostlar tıraşımızı olduk... Ancak derse başlamadık henüz... Karnımız da acıktı ve evde kimse de yok... :) Bizimkilerin gelmesini bekleyelim en iyisi... :)


Yıllar önce eski dost Basri ile Ankara'da laflarkene... :) Yenisi yakında güncellenecek inşallah... :)


Bir başka zaman da İzmit'te kankalarım Görkem ve Gürsu ile... Bu dört kankanın ortak bir grubu vardır... :) Final dershanesinin liseden kalma dostlukları... :) Alttaki resimdekiler ayrıca aynı okulda okudular liseyi... :)
----------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlarım Ekrem Açıkel ile Halk Tv Anahaber'i izledim ve müthişti... :) Haberleri hiç bu kadar etkili anlatan birini görmemiştim... :) Herkese izlemesini öneririm... :) Tweet de attım bu cümleleri... :)

Bugün hiç ders çalışmak gelmedi içimizden dostlarım biz de bugünün ve yarının işini inşallah beraber yapacağız... :) Bazen böyle oluyor, hiç ders çalışasınız gelmiyor ve çalışmıyorsunuz... :) Yaşasın özgürlük!

21 Temmuz 2024 Pazar

Herkese Günaydın ve İyi Akşamlar

Arkadaşlar herkese iyi sabahlar ya da henüz gece iyi geceler... Ben saat 10.20 ya da 11 gibi yatıp 3.20'de uyandım bu sabah... :) Yani 4 buçuk 5 saat kadar uyku bize yeterli geldi... Hemen su kaynatıp bir güzel kahve yapalım sabah sabah... :)

Suyu biraz ısıttık ve kahveyi doldurduk... :) Dostlarım şimdilik ilaca gerek yok gibi... :) Mutluyuz... :) Hemen o İzmit'teyken yaptığımız yaşam ve sınav programına uyalım... :) Yalnız biraz daha fazlasını yapmayı deneyelim çünkü biraz gerideyiz... :)

Bugün normalde biçimsel diller ve otomatlarda 9-10-11-12'ye bakmalıydık... :) Haydi başlayalım... :)


Arkadaşlar hocamız Chomsky normal formu anlatmış 9. derste ve CFG'nin CNF'ye dönüşümünden bahsetmiş. Ankara'da balkonda biraz üşüdük... Uzun kollu bir şey de getirmemişiz... :)

Baya ağır dersler var şu bilgisayar mühendisliği müfredatında... İşimiz zor... :) Saat de 5'e doğru yaklaşmakta... :)

Şu derslerin vizelerine çalışıp finallerine de gitseymişiz iyi olurmuş... :)

Dostlarım 25'er mg Lustral ve Solian'ımızdan da aldık... :)

Bu 10. derste de Pushdown Automata'yı (PDA) göstermiş hocamız... Mükemmel bir dersti ve çok zevkliydi bu ders... Arada zorlaşıyor bu ders ama gene de çok güzel... :)

Evet dostlar saat 6.00 olmadan iki dersi bitirdik bile... :) Şimdi biraz müzik molası... Hadi bakalım kolay gelsin... :)


11. dersin de ilk 9 dakikasını izledik ve çay demliyoruz... :) İlaçları içince gene baş ağrısı yaptılar... :) İnşallah tez zamanda kurtulurum şu yardımcı ilaçlardan... :)

Arkadaşlar bugün epey uyuduk ve dinlendik... :) Amcam da diyor ki akşama oğlanla mikado oynayalım... :) Bir şeyler yedik ve saat şimdi 18.15, ilacımızdan da sadece 50 mg kadar daha alıp bugünlük 75 mg kadar içmiş olduk... Normalde dozumuz en az 150'ydi... İyi gidiyoruz... :)

Bu kadar uyumamalıyız dostlarım... Uyuduğumuz zamanlar, bilgelikten ödün verdiğimiz zamanlar olur hep... Daha öğrenecek dünyanın ilmi var... :) Bugün en azından 11. ve 12. dersi tamamlayalım... :) İlk 12 dersi iyice kavrayalım... :) Yarın da 13 ve 14 ile, bilgisayar organizasyonu ve mimarisi ile belki felsefeye de yarın bakalım... Normalde bu son cümle 2 günlük işmiş... Ancak biz uykudan feragat edip 1 güne sığdıralım... :)

Çok mutluyuz dostlar... Çünkü bugüne az işimiz kaldı. Balkonda Ankara'da karpuz ve çay keyfini yaşamaktayız... :)


11. dersi de bitirdik dostlar... :) Biraz daha dinlenelim ve son olarak 12. derse de çalışıp ilk 12 haftayı tekrar edelim hızlıca notlardan... :) 12. derste de nasipse Turing Makinesini öğreneceğiz... :)

Evet dostlarım 12. haftayı da tamamladık... :) Şimdi biraz dinlenip geldiğimiz yere kadar hızlıca notları okuyup tekrar edelim... :) Bugünkü görev şimdilik tamam ama bir tekrar hayat ve ders kurtarabilir... :)

Dostlarım tekrarı sonraya bırakalım ve 13. ve 14. haftaları da izlemeye bakalım... :)


13. dersi de izledik dostlar. Bu derste hocamız Pumping Lemma yani Pompalama Önsavı'ndan bahsetmiş... :) Biraz dinlenelim ve son haftayı da izleyelim, sanırım son hafta soru çözümü yapar hocamız... :)


Dostlarım son dersi de izledik ancak bu ders biraz zor gibi... Hiç derslere zamanında girmedik ve hepsi son ana sıkıştı... Böyle kesinlikle olmuyor ve bundan sonra derslere saati saatine girmek gerek... :)

Yarın da bilgisayar organizasyonu ve mimarisi çalışalım yani notları okuyalım, felsefe notlarını okuyalım ve bu dersin notlarını tekrar edelim... En az 70 almalıyız bu dersten ve en az 75 almalıyız organizasyon ve mimariden... Vizeler berbattı çünkü ve finallere de gitmedik üstelik... :)

Bütünlemeler için hedefim her dersten en az 70 almak ve organizasyon ve mimariden de en az 75 almak... :) Böyle gelirse ancak hepsini kurtarır gibi... :) Yani 20şer soruda en az 14+ doğru yapmalıyız gibi... :)

Otomatlar dersindeki iki adet soru çözümleri haftasını da bir kez daha tekrar edelim... Notları okuduktan sonra... :)

Ayrıca daha hiç içeriklere de bakamadık... Bundan sonra yapılması gerekenler:

22 Temmuz -> Önce bilgisayar organizasyonu ve mimarisi notlarını oku, ardından felsefe notlarına hızlıca göz at ve öğleden sonra da bu dersin notlarını ve sorularını tekrar et ve akşama da Basri'yle görüş...

23 Temmuz -> Veri Tabanı Yönetim Sistemleri hızlıca notları oku ve kodlara bak, tarih ve yesevilik bilgisi notları gözden geçir...

24 Temmuz -> Diferansiyel denklemler iyicene kavra

25 Temmuz -> Algoritmalar iyicene kolayla

26 Temmuz ->Algoritmalar, web programlama ve diferansiyel denklemler son tekrarları yap ve belki Basri'yle görüş... :) Biraz da organizasyon ve mimariyi tekrar et çünkü en düşük not oydu... :)

27 Temmuz -> 8 sınava gir Allah'ın izniyle

28 Temmuz -> Sabahtan tek sınava gir ve kurtarabildiğin kadarını (gönül ister ki hepsini) kurtar... :)

Hedef hepsinden  70+ yapmak... :)

Vizelere hiç gereken önemi vermedik ve çok attık. Baştan sona attığımız sınavlar dahi vardı epey :)

Notlarımız ise şöyle bütünleme öncesi:


20 Temmuz 2024 Cumartesi

Güzel Bir Ankara Sabahı ve Akşamı & Süleyman Nebi'den Öğütler

Merhaba dostlarım,

Dün gece 10 veya 10 buçuk sularında yatıp, sabah 5.25 gibi de kalktık... Şu anda 5.50'ye gelmiş... :) Ankara'dayız... Amcamda kahve bulabilirsek hemen yapalım bir tane günlük hakkımız vardı... Doktor da amcam da azalt demişti kahveyi... :) Ancak ısıtıcıyı bulamadık dostlarım, kahve iptal şimdilik, onun yerine kısmetimize çikolata çıktı... :)




Arkadaşlar bugünkü işlerim şöyle özetlenebilir:
1) Web Programlama notlarını oku 
2)  Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi notlarını oku 

Bir şey daha dikkatimi çekiyor... Bende zaten depresyon yok... Doktorlar lustralı takıntı için vermişti, ancak takıntı da pek kalmadı... Ben şu ağrılardan kurtulmak için lustralı yarım almayı deneyeceğim bundan sonra. Zaten 50 mg'dı, 25 mg'a düşelim en iyisi deneyelim... :)

Harbiden sabah çok daha mutluydum bu hapı içmeden, adama huzursuzluk veriyor, aşırı baş ağrısı ve de sarhoşluk... :) Şu lustraldan artık yavaş yavaş kurtulmanın zamanı çoktan gelmiş... :) Uzun süre kullanım yan etkilere yol açarmış... :) Evet epey uzun bir müddet oldu... Artık şu yan etkilerden kurtulalım... Enerjimi düşürüyor... :)

Biz gene de birden bırakmayalım... Bir müddet daha 25 mg kullanalım, hem biraz mutluluk da veriyor... :) Yalnız artık çok yan etki yapıyor... :) Eğer 25 mg bize yeterse, onu ileride bırakmak çok daha kolay olur zaten en düşük dozun yarım çentiği... :)

Şu lustralın kutusunda çok az kaldı, bir kutu daha almıştı babam, onu da bitireyim yarım doz kullanarak sonra da keseyim doktor kontrolüyle şu lustralı... :) Böylece ilaçlarım 2'ye düşer inşallah... :) Biri ayda bir olduğum iğne diğeri de Solian olur... :) Sonra da hayırlısıyla Solian'ı yavaş yavaş azaltarak bitiririz inşallah ve aylık yarım doz iğne ile hiç hasta değil gibi yaşarız... Allah büyük... Mevla bizi yavaş da olsa o kadar iyileştirecek doktorların dediği gibi inancım sağlam çünkü dozlar hep azalıyor... :)

Biz de lustral yerine bol bol çikolata yeriz... :)))

Dostlarım öğlen uyuyup, ikindi üstü uyandık ve web programlama notlarında 9. sunuma kadar geldik... Hiç ilgilenmiyorum ben web programlamayla ancak, gene de birazcık bilmekte fayda var.. Zaten bu dersi seçmeli almıştım ancak sanırım sadece 2 ya da 3 dersini izledim... :) 11 ders durmakta dağ gibi ve pas geçeceğiz... Başka bir zamanda ilgimiz olursa bakarız... :)
 
Dostlarım dersleri hiç izlemeden de olmaz diye düşündük ve web programlama dersinin ilk 3 dersini hızlıca tekrar ettik... Yavaş yavaş ilerliyoruz... :)

Bu dönem çok sıkıldık şu derslerden 9 tane gerçekten çok.. :) Finallere de gitmedik zaten, vizeler de sallandı... :) Bakalım önümüzdeki hafta sonu ne olacak..? İçimizden hiç ders çalışmak gelmiyor... :)


İlim saatimiz gelmiş dostlar, saat 19'u geçmiş... Hazreti Süleyman Aleyhisselam'ın mesellerini okuyalım ve birkaç önemli meseli de burada sizlerle paylaşalım... :) 26. babın başlarına kadar hep altlarını çizmiştik hepsinin şimdi okumaya başlayalım... Ben öğütçüyüm dostlarım... :)

Hazreti Süleyman'ın Meselleri'nden Sizler İçin Seçtiklerim (İlk 3 babtan şimdilik)
Not: Bunlar sadece seçtiklerim daha nice önemli öğüdü var mübarek Hz Süleyman Aleyhisselam'ın... :)

- Alim kişi işlerini hızlı yürütmeli, ilmini arttırmalı ve akıllı tedbirlere sahip olmalıdır.
-Şunu bilmek gereklidir: ilmin başlangıcı, Allah'a karşı olan bütün günahlardan kendini korumaktır.
-Bu günahkarlar kendi kanına pusu kurar ve kendi canlarını gizlenerek beklerler.
-Tamahkarların hepsinin gittikleri yol böyledir. O mal hırsı, kendi sahiplerinin canını alır.
-Eğlence düşkünlerinin rahatı onları öldürür ve öylelerinin hatası o insanları helak eder.
-Hikmeti kulağına dinletip kalbini anlayışa (fehme) meyledersen ve aklını hazırlarsan, anlayışı (fehmi) sesinle yükseltirsin.
-O zaman Allah korkusunu anlayıp ve Allah'ın marifetini bulasın.
-Çünkü hikmeti Allah Teala verir. İlim ve anlayış (fehm) onun ağzından çıkar.
-O doğru insanlara sevap saklar.
-Kötüler ise yerlerinden atılır, hainlerin de kökleri kurutulur.
-Hazreti Süleyman peygamber tembih eder: Semavi hikmet için çalışın ve Allah Teala'ya tevekkül edip onun verdiği iyiliklere şükredici olun.
-Onun uyarılarını sabır ile uygulayın.
-Allah  bu sebepten hikmet ve hikmet sahiplerinin mutluluğunu arttırır.
-Oğlum öğrettiklerimi unutma ve kalbinde emirlerimi sakla.
-Çünkü öğrettiklerim hem senin ömrünün uzun olmasını sağlayacak hem de selametini arttıracaktır.
-Bütün kalbin ile Allah'a tevekkül edenlerden ol ve kendi aklına güvenme.
-Bütün yollarında O'nu tanı. O da senin gittiğin yolları doğrultur.
-Kendi kendini alim zannetme. Allah'tan kork ve kötülükten ayrı git.
-Malından ve bütün mahsulünden ilkin Allah'a ihtiram et.
-Böylece ambarların ağzına kadar dolsun ve düşmanların kıskançlıktan çatlasınlar.
-İnsanların elinde iyilik yapmak için imkan varken onların iyilik yapmasına engel olma.
-Eğer birisi sana kötülük etmedi ise onunla gereksiz yere çekişme.
-Zulüm yapanı kıskanma ve onun yollarından birini isteme.
-Çünkü pis olan şeyler Allah'ın nefret ettiği şeylerdir ve O'nu sırrı doğru insanlar ile beraberdir.
-Allah'la alay edenlerle O da alay eder ve mütevazılara iyilik verir.
-Alimler izzeti miras olarak bırakırlar, eğlence düşkünleri ise miras olarak ayıbı zorla alacaklardır.
----------------------------------------------------------------------------------------
Dostlarım takipte kalın bir dahaki sefere 4-5-6'dan alıntılar yaparım nasip olursa... :)


Tespih bulamadık ancak ellerimizle tesbihatımızı da yaptık... :) Namazlardan da uzak eylemesin Mevla bizi inşallah... :)

Dostlarım dün ailemle Ankara'ya gelirken molada çekilmiş bir fotoğraf:

19 Temmuz 2024 Cuma

Boğaziçi & Ankara Yolcusu Kalmasın :)

 Merhaba dostlar,

Dostlarım öğrenci affı gelecek diyorlar... :) Gelirse hem ağustos Buept'ine olmadı Eylül Buept'ine girmeli... Bir de Toefl Ibt Home versiyonuna katılmalı... Babamı ikna ediyorum af çıkarsa bu sefer Toefl'a da katılacağız inşallah... :) Yalnız af çıkarsa bir ay daha belki oyunlarımın işi ertelenebilir çünkü İngilizce Yeterliliği kanıtlamamız istenebilir... :)

Neyse dostlarım, önce yarın Ankara'ya geçiyoruz nasipse... Şu bütünlemeleri atlatalım... :) 27 ve 28 Temmuz'da... :)


7.10 gibi uyandık dostlarım ve şu an saat 7.30... :) Bizimkiler uyansınlar, büyük ihtimalle kahvaltıdan sonra yolculuk başlar... :)


18 Temmuz 2024 Perşembe

Merhaba 18 Temmuz

 Merhaba dostlarım,

Gündüzleri zihin berrakken bilim öğrenelim veya çalışalım, geceleri zihin rahatlamışken ilim öğrenelim veya ibadet edelim... Uykuyu da gözlerimize ve kirpiklerimize biraz cimrilik ederek verelim... :)

Şimdi bu saatte bilim hiç gitmiyor ancak ilim gider... Uykudan sonra kafa dinlenince de bilim gider... :) İyi bir uyku kafanın kendine gelmesini sağlar... :) Saat de 1.40'a gelmiş uyumayı denedim ancak uyuyamadım... :) Benim için en uygun yaşama zamanı, gece 3 buçuk 4 gibi yatıp sabah 10 buçuk 11 gibi kalkmak olmuştur hep... :)

Geceleri yol almak gerek, öğrenilecek o kadar çok ilim bilgisi var ki ömür yetmez hepsini öğrenmeye... :) Gündüzleri de akıl sıhhatiyle çalışmak veya bilim öğrenmek gerek... :)

Bana en uygun yaşantı serbest ve kendi işini yaparak gelir kazanmak olmuştur hep... :) Yani ya ders vererek, ya oyunları piyasaya sürüp kazanarak ya da uzaktan maaşlı çalışarak olacak inşallah... :)

Mevla çok büyüktür inşallah bizi çok fakir veya çok zengin kılmasın... :) İşini severek yapıp bereketle kazanıp ve kazandığını da paylaşanlardan eylesin inşallah... :)

Dün İsa Nebi'yi okuyamadık ancak canımız şu an Süleyman Nebi'yi okumak istiyor... :) Biraz da Hz Süleyman'ın şarabından içelim... :) Yarın gece ömrümüz varsa Hazreti İsa'nın da şarabından içeriz... :) Bir de Hz Muhammed (SAV)'in ilmine yani şarabına bakalım ki çok kuvvetlidir kendisi... :) Kitaplarımızı göstermiştim Twitter'da... :) Alttakiler de bilim kitaplarıydı... Buradan da veriyorum hazineleri... :)

İsteğim şudur ki her ilim kitabına karşılık bir de bilim kitabı paylaşayım ve diğer türleri de unutmayayım... :)

Gözlerinize ve kirpiklerinize uykuyu cimrilik ederek verin öğüdü bilge Süleyman Nebi'dendi... :)

Daha öğrenip de tekrar edilecek dünyanın ilmi ve bilimi ve türlü kitapları var... Uyku 7 saatten fazla yaramaz bence... :) Ancak bebeklere yarar... :)



21. bölümden 26. bölüme kadar geldik Süleyman Nebi'nin Mesellerinde... :) Tekrar tekrar okumakta fayda var iyicene içselleştirilmeli... :) Muhteşem öğütler... :) Ayrıca sanırım daha önce görmüştüm diyordu ki kişi öğüt dinleye dinleye arif olur... :)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlarım herkese günaydın,

Gece 3.30 gibi yatıp sabah 9.20 olmadan da uyandık Allah'ın izniyle... :) Yani yaklaşık 6 saat kadar... Gayet yeterli gibi... :) İlle de 7 saate tamamlamalı diye bir kural yok... 5 buçuk ve üzeri de olur elbette... :) Dostlarım güzel bir sütlü nescafe yaptım ve bu sabah hemen derse oturmak gelmiyor içimden... :) Gündüzleri bilim, geceleri ilim demiştik bu prensibe uymalıyız... :) Hemen yanı başımda Carl Sagan'dan Kozmos Evrenin Ve Yaşamın Sırları isimli bir kitap bulunmakta... :) Sabah sabah Parol Plus aldık... :) Kendi Lustral'ımızla Solian'ımızdan da küçük bir parça aldık... :) Böyleyken insan namaza dahi duramıyor... :) Yani demem o ki kahveyle rahatlayalım ve bilimle kafayı toparlayalım... :) Öğleye doğru da derse oturalım... :)


Girişi ve sunuşu okuduk... :)
Şöyle başlıyor ilk bölüm:

Dünyanın büyüklüğünü kavrayabildin mi?
Işığın bulunduğu yerin yolu nerede?
Ya karanlık, onun yeri neresi? -Eyüp Peygamber

Ne kadar muhteşem bir başlangıç... :) 21. sayfaya kadar geldik ve biraz mola... :)


Evet dostlar, kahvaltımızı da yaptık... :) Rab'be şükürler olsun... :) Bu kitaptan biraz sıkıldık... :) Kaldığımız yere ayraç koyduk ve şimdi İbrahim Semiz hocamızın kitabında altını çizdiğimiz yerleri okuyup o kitaptan devam edelim biraz da... :) Öğrenilecek bilgi çok ve bizde de öküz açlığı var ancak ufak bir rahatsızlık da var bize engel... Ne yapalım? Hak'tan geldi Hak ile yavaş yavaş geçiyor... Bir ömür sürecek geçmesi gibi... :) Belki de bizim hayrımızadır... Hayrımıza olmasaydı Hakk yazmazdı şüphesiz... :) 

Evet dostlarım Görelilik Kuramları kitabında en son 3. bölüm yani Galileo Göreliliği'nde kalmıştık... O sayfaya kadar altı çizili yerleri okuduk... :) Tekrar yorulduk ve tekrar biraz müzik dinleyip Kozmos kitabına geçelim... :) Uykuyu az almaktan da kaynaklı olabilir bu zihin yorgunluğu... :) Ya da biraz gözleri dinlendirelim... :)
 
Dostlarım bir 10 dakika kadar dinlendik ve uzandık ve tekrar kalktık... :) Hafif başımız da dönmüyor değil... :) Biraz Vivaldi dinleyelim 4 Seasons süper gelecektir... :)


Dostlarım daha önce ya bu blogta ya başka platformlarda da paylaşmış olabilirim... Şu şiiri çok seviyorum... :)


Saat de 12.00'yi geçiyor dostlar... Biraz derse başlayalım yavaştan... :) En son web programlamaya bakıyorduk devam edelim bakmaya en son 4. slayttaydık... :) Vazgeçtik dostlar web programlamadan biraz sıkıcıydı bu ders... Ya da biz sıkıldık... Yeni bir derse geçelim... :) Bilgisayar Mimarisi ve Organizasyonu olabilir örneğin 75 alırsak DD ile geçeceğiz bu dersi nasipse... 15'ti vize çünkü... :) Vizelerde pek çoğunda attığımızı söylemiştik... :)

Dostlarım bugün de biraz dinlendik ve yemekten sonra keyifli bir akşam yaşamaktayız... :) Kahvelerimizi yaptık ve gene balkondayız ve Vivaldi dinlemeye devam ediyoruz... Saat de 19.50'yi geçiyor... :) Sabah 7 - Akşam 19 arası bilim veya çalışma, akşam 19 - sabah 7 arası da ilim veya ibadet diyoruz... :) Az sonra Süleyman Peygamber'in mesellerinden başlarız 26. bölümden itibaren... :)

Ancak önce Seyyid Nesimi'ye devam etme ilhamı geldi bize... 61'den itibaren devam edelim... :)) 86. sayfaya geldik ve durduk... :) Şiddetli bir baş ağrısı oluştu... :)

17 Temmuz 2024 Çarşamba

Güzel Bir 17 Temmuz Günü


Herkese selam dostlar,

Gene gönül ateşi hararetlendi... :) Derse konsantre olamıyoruz... Biz en iyisi ilim okuyalım biraz... Dersi sonraya bırakalım... :) Hz İsa iyi gider böyle zamanlarda... O'nun hadislerine bakmakta fayda var... :))

Size güzel bir Hristiyan ilahisi açayım dostlarım... :) Biz elhamdülillah müslümanız ancak Hz İsa'yı da Hz Musa'yı da Hz İbrahim'i de Hz Nuh'u da ve tüm nebileri de çok severiz aynı Hz Muhammed (SAV) gibi... :)

Bu adamlar fazla iyidirler... Sıradan kimselere benzemezler... Tanrı'nın selamı üzerlerine olsun... :)



Dostlarım 9 tane ders alarak çok abartmışız... :) Herkes böyle yapıyor diye biz de herkese uyduk... Halbuki 6 veya maksimum 7 tane o da bu dönem bu kadar ders olduğu için almalıydık... Üstten almak pek bir işe yaramıyor... :) Hem ortalama düşüyor hem de geçememe riski doğuyor... :)

Neyse şu 9 dersi kurtarabildiğimiz kadar kurtaralım da 6'dan fazla ders almayalım sonraki dönemlerde... Nasılsa grupta yokuz, insanlar bizi gaza getiremeyecek... :)

Dostlarım nasipse Cuma günü Ankara'ya geçeceğiz... :) Amcam erken gelin dedi... :) Tek başına yaşıyor amcam yani bekar... :) Önceden babaannem yanındaydı... Bu büyük ve aydın olan amcam, bir de küçüğü var ki O da İzmir'de ailesiyle... :)

Dostlarım time travel mevzusuna önemli zaman ayırmalıyız, ilim ve bilim öğrenmeye de önemli zaman ayırmalıyız. Bir de çalışmalıyız... Ama serbest ama maaşlı... Gelir de olmalı... Kendi gençliğimizi karşıdan görebilmek için çabalamalıyız... Eğer adam gibi adam ya da olgun insan olursak azizler gibi bize eninde sonunda kendimizi gösterirler... :) Hayal değil gençken yaşadık, sırada yaşlılık var, belki 20 sene kadar aşağı yukarı sonra olabilir... 20 senede çok yol kat etmeliyiz... Engellere, hastalıklara ve bahanelere sığınmamalıyız... :)

Ey insanlar, siz bu dünyaya eğlence olsun diye gelmediniz... :) Tanrı tüm yaşamınız boyunca sizinle... Ama pek çok kimse farkına bile varamıyor maalesef... :) Allah hidayet yollarını açsın cümle iyi kalpli kullarına inşallah... :)


Dostlarım öyle çok ilim kitabımız var ki hangi birini okuyacağımızı şaşırıyoruz... Mevla bize akıl sağlığı versin de hepsini yetiştirebilelim... :) Mesela Seyyid Nesimi divanında 106'da kalmışız ve 512 sayfa... Araya çok zaman girdi ve en başa dönüyoruz... :) Mübarek de büyüklerden biridir... :)




61'e kadar geldik ve yorulduk dostlar... Biraz çaydan dem çekelim... Kafayı resetleyelim, zaten hastayız biraz... :) Ah şu psikoz olmasaydı keşke, dilediğimce yol alabilirdim... :) Önümde bir mani bu hastalık, ancak gene de Hak'tan ne yapalım..?

Çay soğumuş sanırım döktük... :) Onun yerine meyve suyu doldurduk... :)


Dostlarım Seyyid Nesimi'yi çok okumak adama sarhoşluk verir... :) Şimdilik bir ara verelim de dünyalık derslerimize bakalım en son sanırım 4. web programlama notlarında kalmıştık... :) Dersleri kurtarabildiğimiz kadar kurtarmalıyız... Hepsini kurtarabilmemize yardım et Mevla'm... Bizi sıkı çalıştır şu son dönemde... :)

16 Temmuz 2024 Salı

Bir Temmuz Sabahı

Elifçim sana teklifsizce böyle hitap ediyorum lütfen bana kızma,

Şu dünyayı ısıtan güneş aydınlığını senden alır,

Şu semadaki ay sen yüz çevirirsen üzüntüsünden kararır,

Yalan değil bu dediklerin yüzünü kaldır aya bak da anla,

Sırrın sırrına giden yola ancak seninle ulaşılır.

Bu ne güzel Elif, ne ısıtan güneş ne parlak ay,

Etmesin Mevla seni kimselere muhtaç...

Yazıyor bu şiiri güzel bir Temmuz sabahı Ryan,

Belki okur bu şiiri bir gün ince eleyip sık dokuyan... :)

Merhaba Dostlar


Merhaba dostlarım, gece gece saat 01.00' e yaklaşırken Web Programlama çalışıyoruz... :) Bugün kankayla buluştuk... :) O bana çaylar ısmarladı ben de ona limonata gibi bir şey... :) 3. dersteyiz henüz... :) Biz biraz dost Mevlana Hüdavendigar'ı okuyalım... :)


Dostlarım biz gene eski dost Şems-i Tebrizi'yi okuyalım... Bize hatunlardan fayda yok... Onlarda keşif keramet de yok... :) Allah dostluğu ve aşkındadır ne varsa... :)

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Dostlarım Şen Kalalım Hep

 Merhaba dostlarım,

Herkese selamlar... 10.30 gibi kalktık ve kahvaltımızı yaptık... :) Şimdi kahve içiyoruz ve saat de 11.20'ye yaklaşıyor... :) Dostlar biraz oyalanalım ve 12.00 gibi algoritmalara çalışmaya başlayalım... :)

Dostlarım oyunları ya Unity'de C# ile ya da Godot'da, Godot Script ile yapmaktayız... :) Oyunlar elbette bizim hobimiz ancak C/C++ developer işleri de olabilir... Sadece yarım kalan kurslarımızı tamamlayıp sertifikaları almalıyız... :) Elimizde 2 C ve 2 C++ ve 1 de C# kitabı var C ailesinden... C kitaplarından birini 2 kez okuduk... :) C++ 'ın yarısından çoğunu iki kitapta da en az 1 kez okuduk... :) C# ise çok kalın bir kitap ve biz daha onda başlardayız... :)

Elimizdeki programlama dilleri kitapları sadece bu kadar da değil... Java da var. Python da var ve Matlab de var... :) Yani cephanemiz epey sağlam şimdilik... :)

Dostlarım geçenlerde bir işe başvurmuştum C++ developer işi Berlin'deydi ancak remote'du ve ücreti senelik 97000 / 140000 $ 'dı ve bana üst üste 5-6 tane mail attılar... Aradığımız kişi tam olarak siz olabilirsiniz diye ancak ne amcam ne de kankam Basri, başvur dediler. Biz de onları dinleyip başvurmadık... Kendimi tanıtan bir video göndermem gerekiyordu ve bir de görüşme yapacaklardı... Ancak ilgilenmedik... :) Bize senede yaklaşık 20000$ civarı yeter de artar bile... Fazlası fazla gelebilir... :)

Biz gene de hem kitapları iyice okuyup arada da kodlayıp konuları kavrayalım, hem kursları bitirip sertifikaları alalım hem de oyunları piyasaya sürüp projelerle destekleyelim... :)

Dostlarım molayı biraz uzatalım... :)

Dostlarım canımız bu sabah hiç algoritma çalışmak istemiyor, biz en iyisi Web Programlama'yı kolaylayalım... Bir şeye üste üste çalışınca sıkılıyoruz... :)

 

14 Temmuz 2024 Pazar

Yaşam ve Sınav Programı

 Arkadaşlar herkese selamlar,

Hiç uyumadığımız bir günün sabahından herkese günaydınlar olsun... Kendi kendime reçeteyi yazıyorum:

Dileyenler de benim reçeteme mümkün mertebe uyup, hakikat yolunun izini sürebilirler... :)

1) Günde 40 dakika kadar ilim öğrenilecek... (Kutsal kitaplar, peygamberler, evliyalar, azizler, arifler, alimler olabilir... Çok yazmadım çünkü bana fazlası dokunuyor, ama ilimden tamamen kopmak da olmaz. her gün 40 dakika kadar öğrensek dahi dünyanın ilmi olur, birike birike)

2) Günde 3 saat 20 dakika kadar bilim öğrenilecek... Girdiğiniz dersler olabilir... Ancak bilimden kastım daha çok pozitif bilimler ya da uygulamalı bilimler... Yani matematik, fizik, kimya, biyoloji, mantık, bilgisayar mühendisliği ya da çeşitli mühendislikler olabilir... Bilim ilimden daha fazla çünkü adı üzerinde pozitif, aklı yükseltir bu bilimler... :) Haftanın 1 günü tatil yapıp geri kalan 6 günü buna ayırırsanız, coşarsınız... :) Çeşitli bilim kitapları makbüldür... İlginizi çeken konularda... :)

3) İnananlar için günde en az bir vakit Rab'bin huzurunda durulacak...Ve Rab tesbih edilecek... :) Çünkü bende de ortalama bu kadar oluyordur... :) Değişimi hissedeceksiniz, belki severek ve inanarak yaparsanız size belki bazı sırlar açılır... :) Bu ibadet ve tesbih faslı da yarım saat (30 dakika) yeterli benim için, siz de çok abartmayın derim ama siz bilirsiniz... :)

4) Günde 45 dakika kadar felsefe/edebiyat/şiir/çeşitli kitaplar okunacak... Bunlar da insana çok şey katar şüphesiz... :)

5) Günde 2 saat 15 dakika kadar oyun yapımı(bu benim için, siz farklı bir şey koyabilirsiniz oyun yapmıyorsanız) / çeşitli kurslara zaman ayırılacak (online da olabilir). Bu son madde opsiyonel...

Ancak ben bu programa nasipse oyunlarım bittikten sonra tam olarak uymaya çalışacağım... Çünkü 21 Ağustos diye deadline koymuştum... :)

Yani hepsine uyulursa 7,5 saatlik bir yaşam programı, daha çok üniversite öğrencilerine yönelik gibi oldu... Zaten en uygun olanı da o grup gibi... Yani 7 saat 30 dakika... Gerisi serbest... Benim en idealim bu gibi... :) Diyeceksiniz ki çalışma nerede? İlim öğrenmekten daha ala çalışmamı olur? Size para kazandıracak çalışmalar da  benim için o 2 saat 15 dakikanın içinde... Arada sırada programı iptal edip para kazandıracak çalışmaları arttırabilirsiniz dönem dönem...

Size tavsiyem şudur ki en az 45 yaşına kadar ilim ve bilimden kopmamalı, ondan sonra eğer bir aile de kurarsanız biraz geç de olsa ya da 35'inden sonra, bu öğrenme işi azalabilir... 

Benim için hiçbir zaman para ön planda olmadı ve zenginliği de kurmadım... Örneğin şimdi ben devlette çalışmaya başlarsam, belki bazı okumaları iş yerinde yapacağım nasipse... Ancak emekliliğe yetecek kadar çalışmak bize ilk aşamada yeter...Sonra evden çalışma ya da kendi işlerinizle ilgilenme olabilir. Örneğin börekçi dükkanı açma, ya da oyun şirketi kurma, ya da dayı ve babaya börekçi açtırıp, evden oyunlar yapmakla uğraşıp, oyunları google play ya da app store gibi platformlara yüklemek...

Size bir şey söyleyeyim... Oyun yapmak benim en büyük hobilerimden biri... Bakmayın siz son zamanlarda yapamadığıma hep sınav dönemi denk geldi. Çok ders almışız bu dönem... (9 adet sadece bilgisayar mühendisliğinde) Bir de matematik anlatmak benim hobim daha çok ortaokullara... :)

Oyun şirketini de kurmak istiyoruz eğer başka bir işte çalışırsak babamızın üzerine ya da arkadaşlar ortak olursak belki onun üzerine... Çünkü oyun yapmayı matematik anlatmaktan bile daha çok seviyorum... Bazen çok arıza çıkıyor ancak çözünce sizden mutlusu yok... :)

Derler ki en iyi iş hobinizi paraya çevirmektir... Çok doğru bir şey, bir de blog yazıyorum ancak bu blogtan neredeyse sıfır kazanıyorum... Çok komik rakamlar.. Eğer çok kişi ziyaret ederse artar şüphesiz... :)

O börekçiyi kurmak istememin sebebi işletme bölümünü de yüksek lisans seviyesine kadar bitirmiş olmam... Babamı ikna edersek olur ancak o iş... Yalnız hiç yanaşmıyor :) Çünkü dükkana en az 3 kişi lazım.... Babam, dayım ve çırak gibi... :)

Bunları yürürlüğe koymak için önce bizim devlette memuriyete başlayıp gelir kazanmamız lazım... Sonra oyun şirketini kurmamız lazım, sonra da bizimkileri ikna edip börekçiyi açmamız lazım... :) Bir de okullar var ki hep uzaktan ya da afla Boğaziçi, o da labdan laba ya da sınavdan sınava olur gibi... :)

Eskiden İstanbul'da ev tutmuştuk, önce ev arkadaşıyla kaldım, sonra yurtta kaldım. (Superdorm) Sonra da Kağıthane'de ev tuttuk akrabaların yanında Başak Konutları'nda orada da kaldık bir kaç sene... :) En iyisi aileyle evde kalmak yalnız tek negatif tarafı okula epey uzak olmasıydı... :)

Sınava tam 13 gün var, her gün bu programa uysam dahi epey yeterli olur... 3 saat 20 dakikadan sonra sıkacaktır çünkü dersler için... :) 

Bu programı dönem başlarken uygulamalı... :) Şimdi saat 5.55'e geliyor... Biraz müzik ve ilim ile başlayalım... :) İbadet faslı tamam biraz da tesbihat gerek... :) Onu da şimdi yapıp, 6.20'de ilim okumaya başlayalım 40 dakika kadar sabah sabah eğer uykumuz gelmezse... :)

Yalnız çok uyku bastırıyor dostlar en iyisi 13.00'e kadar uyumak, saat 6.05... :)

Evet dostlarım o saatten sonra yatıp 11.30 olmadan da kalktık... :) Biraz açılalım şimdi evvela... Ardından yapacaklarımıza bakarız... Yalnız bu programı dönem başlarken uygulamaya koymalı ve bu kadar da fazla ders almamalı gibi... :)

---------------------------------------------------------------------------------

Bugün epey dinlendik dostlar ve içimizden hiç ders çalışmak da gelmiyor... :) Ne zaman kendimize gelirsek o zaman, baskı yok... :) Akşam da İspanya-İngiltere maçı var 22.00'de ve tam 2 saat var... :) O maçı bekleyelim... :)

Dostlarım yeni bir program yapalım:

Algoritmalar: 5-6-7-8-9 15'inde, 10-11-12-13-14 16'sında

Diferansiyel denklemler: 8'i eksikse tamamlamak ve 9-10-11  17'sinde, 12-13-14 18'inde

Web Programlama: 3-4-5-6-7-8 19'unda, 9-10-11-12-13-14 20'sinde

Biçimsel Diller ve Otomatlar: 9-10-11-12 Ayın 21'inde, 13 ve 14 nasipse Ankara'da 22'sinde

Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi ve Felsefe 23'ünde

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri  ve Tarih 24'ünde

Tarihin devamı ve Yesevilik Bilgisi 25'inde

Genel Tekrar ve Basri'yle buluşma 26'sında

Sınavlar-> 27 ve 28'inde... :)

Biraz ağır ama aşırı ağır değil... Ha gayret deyip uymak gerek... Son düzlük çünkü... :) Eğer yaklaşık 2 hafta uyarsak inanıyorum ki hepsini verebiliriz... Ancak ufak bir sapma derslerden de çakmalara neden olabilir... :)

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...