19 Kasım 2023 Pazar

Neşemiz Bol Olsun İnşallah

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

 Merhaba Dünya,

Bu sabah saat 8.00 olmadan uyandık. Acayip bir fırtına var bu sabah... Aklıma vesveseler, kötü havatırlar geldikçe Hakk'ı tesbih etmedeyim... 

100 adet "Muhammeden Resulullah Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallah" tesbihatını yaptım dostlar... Hakk bize bizden de yakın, biz Hakk'a yaklaşmaya çalışalım...


Başımızda gene sıkıntı var dostlar, böyle anlarda ibadet de edemiyoruz pek, sadece tesbihat ile yetiniyoruz. Ağrı kesici alıyoruz... Tasavvuf da okuyamıyoruz, çünkü yanıyor beynimiz... Bu beyin bize lazım... :) En iyisi daha soft kitaplar okumak... Dünyevi ama hafif tasavvuf serinliği ya da sıcaklığı verebilecek... Örneğin Saatleri Ayarlama Enstitüsü... Öyleyse vira bismillah... Hayır dostlar, beynimizdeki sıkıntı o kadar ki anlayamayacak kadar, konsantre olamayacak kadar... Kitabı bırakıyoruz...


 Belki de arada yaptığımız film, dizi seyretmelerini yeniden yapmamız için bir fırsat bu Hakk'tan... Kitapları bırakalım. İbn-i Sina dizisine başlayalım 1. bölüme dostlar... Heyecan sardı beni, keyifli olacak büyük ihtimal... :)

Bu diziden sonra Mevlana dizisini de birazcık izledim. Keyifli diziler yapıyor TRT, tavsiye ederim...

İlacımı da aldım...

Dostlar bugün hep uyuduk, biraz dertli olduğumuzdan... Dertlerimiz devam ediyor, bir çeyrek daha ilaç aldık.. 4. saat 21.00'e, 5. de 23.30 gibi alırız artık... 5 tane yetecek gibi bugün... :)

100 adet tesbihat daha yaptık... Dostlar merak ettiğim bir kitap var. Hastalar Risalesi, Bediüzzaman'ın... Bir kitap bitireyim de o kitabı da satın alayım... Prensiplere, sözlere uymaya çalışalım.. İnce bir kitabı ikinci defa bitirmek sayılmaz... :) Bitmemiş bir kitap bitmeli... Ya da iki kitap bitireyim, iki kitap satın alayım... :)) Ömer Seyfettin'in 152 sayfalık ince bir kitabı var Yüksek Ökçeler isminde, geçenlerde almıştım. Anacım bitirmiş bu kitabı... Benimle yarışıyor maşallah... :) Öyleyse hastalığı unutalım, gayret edelim... :)

Evet dostlar ilk 3 hikayeyi okudum. Muhteşemlerdi. Usta yazarmış Ömer Seyfettin... :) Sayfa 27'ye geldim ki, annem pasta getirdi, babamın doğum günü pastasından... :) Rab'be şükürler olsun... Biraz iyileşelim de namazlara da gayret edelim... Akas tukas devam ediyoruz hayata... :)) Kitapları bitirmekte de acele etmeyelim, çünkü keyfimiz değişiyor... Şimdi biraz daha iyiceneyiz. Sadi Şirazi'nin Bostan'ı göze çarpıyor. Onda 96'daydık, toplam 295 sayfa.. Birkaç hikaye de ondan dinleyelim... :)

Dostlar oyun yapımında bu hafta hiç yapamadık, geçen haftadan da 12 saat borcumuz vardı, toplam 22 saat borç eder... Sınav haftası yaklaşsa da oyun yapımı zamanına ara olmamalı ve haftaya Pazar'a kadar borcumuz 32 saat edecek...  Başımız ağırmasa şimdi başlardık, bir ağrı kesici alalım bakalım... :)

Evet dostlar, başımızdaki sıkıntı hala devam etse de bir başlayacağız. 10 dakikadan biraz sonra başlıyoruz... Çünkü bu hafta ile dediğimiz gibi 22 saat oldu borcumuz.... Gece çalışacağız, belki yavaş belki dinlenerek ama gene de o kodlarla boğuşacağız... Öyleyse vira bismillah... :)


Bir yarım saat kadar çalıştık dostlar, şimdi biraz mola, başımız ağırmasaydı daha çok çalışırdık... :) 15 dakika mola... :)

Dostlar çalışmaya daldık, zamanı unuttuk. Belki 3 saatten de fazla çalıştık ancak biz 3 saat sayalım gene de ne olur ne olmaz, yani iki buçuk saat daha gibi....

Kaldı geriye 19 saat bu son haftadan... :) Bıçak fırlatma animasyonları sağa sola fırlatma hepsini yaptık... Epey yorulduk.... Arka planı zaten son sefer eklemiştik... :)

İyiki de çalıştık. Yakında dostlarım, düşmanlarda gelecek... Bıçak, kılıç vs düşmanlara saldırınca canı azalacak vs... :) Ancak yine de bazen arızalar çıkmıyor değil... Çözünce bizden mutlusu yok... Bu oyunu yaptıktan sonra kitabı bir defa daha okuyacağım... Çünkü kodların anlamlarını daha iyi kavrayabilmek için...

Dostlar yaklaşık 1 buçuk saat kadar daha çalıştım... Bu siteye yükledim ancak çok kasılıyordu oyun, o bakımdan sildim, bazen de açılmıyordu... Geriye kaldı 17,5 saat... Şimdi biraz uyku vakti. Gece saat 4.30'u geçiyor.. :)

Ertesi gün yeniden yükledim dostlar yeni bir video çekip, eski oyun videosu arasında güncellenmiş haliyle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....