14 Kasım 2023 Salı

Güzel Bir Salı Sabahı & Akşamı

 <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script> 

 

 Merhaba  dostlarım,

Güzel bir Salı sabahından yazıyorum bunları...

Saat 06.05, saat 5.45 olmadan kalktık... Kahvemizi yaptık... Bugün neler yapacağımıza karar vereceğiz...

Bugün içerik okumaları yapabiliriz... Örneğin elektirik devreleri dersinin en baştan içeriğine bakıp okumaya başlayabiliriz... Aydınlık bir gün olsun inşallah... :)

Evet dostlarım, virdimizi yapmadık bugün... İbadeti kısa tuttuk... Biraz içerik okuduk elektrik devrelerinden ve yorulduk... :)

Şimdi bir sallama çay yaptık... :)

Evet dostlar tahminimizce 9.30'dan 13.30'a kadar uyuduk ve bir şeyler atıştırdık uyanıp. Şimdi elektrik devreleri notlarını okumaya devam edelim tekrar... :)

Notları açtık ancak hiç okuma ilhamı gelmedi.. En iyisi bu işi akşama bırakalım ve biz biraz Tehlikeli Oyunlar romanına bakalım... :)

Evet dostlarım bu romanda da sayfa 108'den 121'e kadar geldik, yani 4. bölümü de bitirdik... :)

Banyomuzu da yaptık ve Makalat'tan da 76'dan 85'e kadar geldik... :)

Çok mutluyuz, şimdi kahvemizi bitirp vira bismillah deyip abdest alıp öğleyi ve ikindiyi eda etmece... :)

Dostlar hep çevremizde... En azından kitapları... Dostlar gönlümüzde aslında... :)

Biraz da müzik... :)

Dostlar 100 adet tesbihatımızı da tamamladık, şükür Mevla'ya... :)

Dostlar, çarşıya gittik bugün. Önce otobüse atladık ve Cumhuriyet Park'ında indik. Sonra yürüyüş yoluna doğru yürüdük parkın oradan. Lahmacuncuda 2 lahmacun ve bir kolaya 95TL verdik. Sonra belsanın oradaki çeşmede elimizi yıkadık. Sonra kitapçıya daldık ve gözümüze bir Seyahatname kitabı çarptı, fiyatı 280 TL'ydi. Bizim kitap alma kotamız kafamızda 150TL ile sınırlıydı. Alamadık o kitabı, sonra bir Seyahatname kitabına daha denk geldik aynı kitapçıda, bir de Ahmet Hamdi Tampınar'ın Saaatleri Ayarlama Enstitüsü Bir Tahlil kitabı gözümüze çarptı yazarı Necip Tosun olan. Henüz Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü okumamamıza rağmen tahlil kitabını aldık. Kitabın kendisini de almak şart oldu. Neyse bu iki kitabın fiyatı toplam 131 TL'ydi ve benden 130 TL aldılar... Kitaplarımızı aldık ve Yeni Cuma Camii'nin yolunu tuttuk. Abdestimizi aldık ve öğle, ikindi farzların kazalarıyla akşam namazı farz ve sünnetleri eda ettik. Daha sonra da bir teyze cami çıkışında bizi yakaladı. Ona da çok ufak bir yardım yaptık, çünkü çok yapınca babamlar kızıyor benim kendi kazandığım para olmadığı için.. İşimiz olsa belki bu yardımın 5-10-20 mislini yapabilirdik... Oradan ayrıldık önce tramvaya sonra da otobüse atladık ve eve geldik. Evde de bir domates çorbası içtik, şahaneydi...  :)

Kitapyurdu sitesinden de hemen şimdi Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabının siparişini verdik. Kargo ücreti ile 178,30 TL'ye gelecek nasipse o da... :) 

Şimdi dostlarım Oğuz Atay'dan Tehlikeli Oyunlar'a devam. Bu yazarın Tutunamayanlar'ını okudum. Oyunlarla Yaşayanlar'ını okudum. Bir Bilim Adamının Romanı Mustafa İnan'ı okudum. Korkuyu Beklerken 'ini okudum... Çok özgür bir stili var bu yazarın ve kahramanları da genelde hayattan sillesini yemiş kişiler... Tehlikeli Oyunlar da çok güzel gidiyor. Efsane yazar, efsane kitap... Kimilerine göre de saçmalıklar silsilesi olabilir ama tek bir şey var ki sizi rahatlatıyor. Hani tasavvuf ağır gelir ya da bilim kitapları bu öyle değil. Çok rahat okutuyor..

Kitabın 7. kısımına geldik ve birinci bölüm tamamlandı. Başka bir zaman nasipse ikinci bölümden devam.. Yani bugün önce 108'den 121'e sonra da oradan 167'ye geldik... :)

Şimdi biraz Fihi Ma Fih'e bakabiliriz... Biraz da müzik... :)

Bir sayfa bile okuyamadık dostlarım kitabı, çünkü kafamızda sıkıntı var. Biraz bir şeyler atıştırdık saat 00.00'a gelirken... Şimdi biraz müzik yarın saat 06.00 olmadan kalkmaca tekrar inşallah, saati bile kurmadan otomatik kalkıyorum çoğu zaman. Haftada bir gün kadar da uzun süre uyuduğum oluyordur, bundan kurtulmalıyım. Uykular, rüyalar tatlı ancak uyanıkken yol almak daha evla... :) 

Uykumuz geldi, en iyisi saati 5.30'a kuralım da imsak vakti girmeden sabaha karşı yatsıyı kılalım, ardından da sabah ibadetleri nasipse...

Herkese hayırlı geceler... :) 

Dostlar uyku tutmadı, en son İbn Sina Hayy bin Yakzan Keşifler kitabında 20'de kalmışız. Kitap 91 sayfa... Vira bismillah deyip okuyalım... :)

44'e kadar geldik ki uyku bastırdı, şimdi uyuyalım hayırlısıyla... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....