24 Kasım 2023 Cuma

Neşeli Olalım Dostlar

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 

 Bugün 24 Kasım, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım... :)

Dün saat 20.00'yi belki biraz geçiyordu sanırım yattığımda, gece 00.40 olmadan uyandık... 

Kardeşimize geldik. Yarın ameliyat olacak... Burun ameliyatı... Rabb'im başarılı geçmesini nasip etsin inşallah. Umarım her şey gönlünce olur... :) Bu saat oldu daha 4. çeyrek ilacımı yeni aldım... Çok şükür artık yavaş yavaş azaltıyoruz... Dün mesela 6 çeyrek almışız, bugünse 4... Bu süper bir gelişme... Hem ilaç almayınca beynim daha hızlı çalışıyor... :)

 

Programa yine uyamasak da mutluyuz dostlar... Bu gece ders de çalışırsak süper olur... :)

İbadetler epey aksadı dostlar... İlacı içtiğimiz anlarda ibadet edebilme gücümüz azalıyor...

Evet dostlar biraz buzdolabını karıştırdık ve bir çikolatalı gofret bulduk. Bir de soğuk çay dışarıda... :) Çok şükür keyfimiz yerinde, Mevla'ya hamd olsun... :)

Hayy Allah'ım ilaç gene uyku veriyor... Halbuki yeni uyandık... :)

Valla evimi ve kitaplığımı özledim, daha yeni geldik halbuki Bursa'ya... Ancak kendi evimizde çok daha rahat ilim öğreniyoruz. Bu oda biraz dağınık. Ardiye odası gibi...

Ama burada da kardeşim ve ailesi var, Öykücük var... :) Bir de kuşları var ki ismi limon, limon renginde gerçekten... Salalım dedik kuşu, kafamıza kondu.. Pisledi bazı yerleri... Ama çok tatlı maşallah. Rabbim ömrünü uzun ve mutlu eylesin ve bu ailedeki her ferdin... :)

5 kitap kardeşime, 3 kitap da damada vermiştim... Nasipse onları alacağım tekrar... Yenilerini isterlerse tekrar veririm, bizde kitap çok.. Ancak pek okumuyor bizimkiler.... :)

Küçük Prens, Simyacı, Fareler ve İnsanlar, Bir Matematikçinin Savunması, Üstü Kalsın, Don Kişot, Güzel Dediniz Bay Feynman ve Yaşlı Adam ve Deniz kitapları... Hepsini de okudum... Yalnız kitaplardaki şeylerin bir özeti ya da özü aklımızda... İkinci ya da üçüncü ya da daha da fazla tekrar yapılırsa, bilgiler pekişecektir... Altlarını da çizmekte fayda var...

Ne yapsak dostlar ne yapsak? İçimizde bir sıkıntı var... Beynimiz uyuşuyor ilacın çeyreğini alınca... Aslında iyi de geliyor, maniyi alıyor... Ama uyuşukluk da cabası... :) Bir müddet 4 çeyreğe sabredelim, mani olunca da hemen ilaca sarılmayalım dostlar. Hafif uçuk beyin iyidir... :)

Allah'a şükürler olsun... :)

Bu odada çok ilim öğrenecek bir ortam ve de kafamda güç bulamadım. En iyisi uyumak tekrar. Saat 2.40 dostlar 6.00'a kadar uyuyalım ve kalkınca da namaza duralım inşallah ilaçtan evvel, Rab hatırlatır inşallah bize... :)

Dostlar bir yirmi dakika kadar uzandık ve kalktık tekrar... Gece uzundur onu uyuyarak geçirme demişlerdi... :)

Yapacağımız işi bulduk açıp lineer cebir derslerini hızlıca göz atacağız. Zaten 45-50 dakikalık dersler. 9 ders işlenmiş, dokuzuncu daha sisteme yüklenmemiş. Biz de ilk 8 dersi yavaştan ve hızlıdan izleyelim... :)

Öyleyse vira bismillah... :)

Dostlar ilk dersi hızlıca tekrarladık... En sonunda iki problem vermiş hocamız ki onları çözmeliyim. Derslerin notları da var elimde, bir de içerik... Kitap almadım ancak eski okulumda aldığım, Gilbert Strang Lineer Algebra kitabım var ancak onu yanıma almamışım... :)

Bu gofret bizi çok kesmedi.. En iyisi kek gibi bir şey aramak sanki vardı... :)

Yok dostlar kek bulamadık, muhallebi bulduk kısmetimize. Neye niyet neye kısmet demişler... :) Bir de soğuk çay bu sefer buzdolabından... :)

İkinci dersi de bitirdik, sırada üç numara var... :) Ancak uykumuz da geldi biraz, sabah 7.30'a kadar uyuyalım en iyisi, saat 4.40'a geliyor... :)

Saat 05.10 olmuş, yaklaşık yarım saat dinlendik, zaten 4 buçuk saate yakın uyumuştuk... Adam olana çok bile... Böyle 20 şer 30 ar dakikalık dinlenme molaları veriyoruz. Işıkları kapatıp uyur gibi yapıp kalkıyoruz...

Şimdi antidepresanımızı alalım, bu ilacı takıntı için yazmıştı doktor ancak bize neşe de veriyor... En düşük doz bu, bunu daha önceden kestiğimiz ya da iki katı aldığımız zamanlar da oldu... 1 saat sonra da ilk çeyrek ilacımızı alalım... :)

Evet dostlar, sabah kahvaltıdan sonra yattık ve ikindi vaktinden sonra uyandık. Daha ikinci çeyrek ilacımızı da yeni aldık.

Şükürler olsun Rab'be ki kardeşimin ameliyatı güzel geçmiş... :) Şimdi Mevla'nın huzurunda duralım... Belki 3-4 gündür huzurdan uzak kaldık o manada... Öyleyse vira bismillah... :)


Evet dostlar sabah ve öğlenin kazası ile ikindi ibadetini yapabildik, Mevla kabul etsin... 3 tane de dersi tekrar ettik. 3-4-5 numaralı dersler lineer cebirde... 6-7-8 i de seyretmeli ve 9'u da yeni çalışmalıyız... Saat daha 22.45'i biraz geçiyor... Gece uzun saaat 04.00'e kadar uyumak yok. Çalışmaya devam. Hem yeğenim uyanırsa anne diye seslenirse ona da yetişmek için... Annesi hastanede... Biz de gece nöbetçisiyiz... :)

Dostlar, dolapta gene gofretle soğuk çay bulduk. Biraz müzik eşliğinde onları yeyip içiyoruz... :)

Dostlar şu Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim sistemini çok sevdim. Dersi geri alabiliyorsunuz, istediğiniz zaman seyredebiliyorsunuz, vizeler online, okula gitme derdi yok. En zor dersi dahi yazarak çalışırsanız ve pratik yaparsanız, ya da yetmezse içeriği ya da hocanın verdiği kaynağı okursanız anlamamanız için bir neden kalmaz. 

Eski okulumda çok kalırdım çünkü İngilizcem yetersizdi. Tüm dersler İngilizce'ydi... Bir de çok sıkıntılar yaşadım orada... Bir de çok zorlarlardı sınavlarda... :)

Neyse burada mutluyuz en azından. :) Mevla'ya çok şükür... :) 6. dersi de bitirdik... Buranın tek dezavantajı dersler haftada bir kez ve 45-50 dakika. Eski okulumda örgün öğretim olduğundan 4 tane 45-50 dakika olurdu bir ders için... Daha detaylı anlatılırdı.. Burada da uzaktan eğitimin avantajlarıyla açık kapatılıyor ve 4 kat saat 1 kat saate indirgenebiliyor... Biraz da iş size kalmış.. Temeli anlayın binayı siz inşa edin gibi... :) Üstelik okuduğumuz bölüm de bilgisayar mühendisliği, daha ne olsun... :)

I love Ahmet Yesevi University... :)

Boğaziçi'ne İngilizce'yi öğrendikten ve fehmi artırdıktan sonra dönmeyi deneyeceğiz nasipse... Ya Allah... :) Serbest çalışma ortamım olursa şayet orada da rahat ederiz... Ne güzel Mevla be, kalan ibadetleri de yapalım Allah aşkına... :)

Ama önce 7. ders... :)

Saat de 00.20 olmuş, gün bitmiş. Yeni sayfayı çevirelim dostlar... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....